Μηνιαίες Προβλέψεις Ιανουαρίου 2023: Ζυγός – Τοξότης

ASTROTEAM GUEST
29/12/2022

Ο Ιανουάριος σε τίτλο:

Όλα στο Φως και την Αλήθεια… Με καθαρό μυαλό και διάθεση προς το μέλλον, τέλος οι αναδρομές, τέλος οι εσωτερικεύσεις, τέλος οι εντάσεις. Όλα αρχίζουν να παίρνουν την πορεία τους προς την κάθαρση, ανοίγοντας τον δρόμο προς τις πολύ σημαντικές αλλαγές πλανητικών θέσεων (και δεσμών) του 2023. Ο δρόμος όμως ταυτόχρονα ανοίγει και για τις συνέπειες, όσων κάναμε και κυρίως όσων αντισταθήκαμε να πράξουμε!

Βασικές πλανητικές όψεις/αλλαγές:

Νέα Σελήνη/Πανσέληνος

 • 23/12 Νέα Σελήνη στην 1° του Αιγόκερω
 • 07/01 Πανσέληνος στην 16° του Καρκίνου (1:08πμ)
 • 21/01 Νέα Σελήνη στην 1° του Υδροχόου (10:53 μμ)

Αλλαγή θέσεων/κατεύθυνσης Πλανητών

 • 3/1 η Αφροδίτη περνάει στον Υδροχόο
 • 12/1 ο Άρης γυρνάει ορθόδρομος στις 8° των Διδύμων
 • 18/1 ο Ερμής γυρνάει ορθόδρομος στις 8° του Αιγόκερω
 • 20/1 ο Ήλιος περνάει στον Υδροχόο
 • 22/1 ο Ουρανός γυρνάει ορθόδρομος στις 15° του Ταύρου
 • 27/1 η Αφροδίτη περνάει στους Ιχθύες

Οι αποχρώσεις του μήνα:

Πόσο ουράνια ενέργεια αυτός ο μήνας!! (Ουράνια υπό την έννοια του πλανήτη Ουρανού και όχι της θρησκευτικότητας/πνευματικότητας). Έντονη η παρουσία του ζωδίου του Υδροχόου, είτε από θέσεις πλανητών εκεί, είτε από όψεις με τον κυβερνήτη του τον Ουρανό… Όχι από εκείνες τις δύσκολες, αλλά από εκείνες που αν τις διαχειριστείτε σωστά θα πάτε ένα ακόμη βήμα παρακάτω στο εξελικτικό σας ταξίδι. Όπως και πέρυσι τέτοιες ημέρες, έτσι και φέτος η χρονιά έκλεισε με τον Ερμή ανάδρομο στο ίδιο ζώδιο, στον Αιγόκερω (όχι, δεν γίνεται έτσι κάθε χρόνο!) Εξαιρετική ευκαιρία για μια ωραιότατη ανασκόπηση των πεπραγμένων της χρονιάς, με καθαρό μυαλό, με δομημένη σκέψη, που βλέπει την Αλήθεια ως έχει και ετοιμάζεται για τα επόμενα σχέδια. Κι επειδή δύο πλανήτες που σχετίζονται με τη νόησή μας θα βρίσκονται για λίγο ακόμη ανάδρομοι, ολοκληρώστε τις σκέψεις για το μέλλον σασ και πάρτε φόρα το τελευταίο δεκαήμερο του μήνα για κίνηση και δράση (επιτέλους!)

Aλλαγή νοοτροπίας, γρήγορη σκέψη, πρωτότυπες ιδέες αλλά και στροφή προς την τεχνολογία.

Ο Ουρανός ορθοδρομεί με τη σειρά του εντός του μήνα και συνεισφέρει κι εκείνος (ως ανώτερη οκτάβα του Ερμή), μαζί με τα δύο τρίγωνα που κάνει στην αρχή και το τέλος του Ιανουαρίου με τον Ερμή, στην αλλαγή νοοτροπίας, στη γρήγορη σκέψη, στις πρωτότυπες ιδέες αλλά και στην στροφή προς την τεχνολογία. Αρωγός σε όλο αυτό το ουράνιο σκηνικό η παρουσία, σχεδόν όλον τον μήνα, της Αφροδίτης στον Υδροχόο, δρώντας συμπληρωματικά σε όσα έχω ήδη προαναφέρει και δίνοντας έμφαση στη διάθεση για καινοτομίες, εφευρετικότητα, παρέα με φίλους, κοινωνικές συναναστροφές, με σταθερό τρόπο μεν αλλά χωρίς εγκλωβισμούς και περιορισμούς δε.

Hint: Κατά τη διάρκεια του τελευταίου δεκαημέρου του Ιανουαρίου κανείς πλανήτης δεν θα είναι ανάδρομος! Μόνο για κίνηση προς το μέλλον μάς καλεί αυτός ο μήνας, με φρέσκια διάθεση και όραμα (πω πω, σαν πολιτικός ακούστηκα τώρα…ίουυυ), χωρίς τα δεσμά του παρελθόντος να μάς κρατάνε καθηλωμένους! Α! και μην ακούσω κανένα «ένα βήμα τη φορά» με τέτοιες όψεις… Ο Ουρανός θέλει δρασκελισμούς με τόλμη, όχι βάδην με φόβο!

Ας τα δούμε πιο αναλυτικά λοιπόν, εστιάζοντας ειδικότερα ποιον τομέα της ζωής σας θα επηρεάσουν οι ουράνιες διελεύσεις καθώς και τα Φεγγάρια του μήνα. Μην παραλείπετε να διαβάζετε το ζώδιο του Ωροσκόπου σας καθώς και το «Αυτόν τον μήνα θα ήθελα να ήμουν» στο τέλος του άρθρου!

Αναλυτικά οι όψεις του μήνα περιγράφονται σε επόμενο άρθρο του blog.

Ζυγός

Οικογένεια, περιουσιακά θέματα, γονείς ή οτιδήποτε έχει να κάνει με το σπίτι (ως οίκημα ή με την ευρύτερη έννοια) ήταν στο κέντρο του ενδιαφέροντός σας από τα τέλη του Δεκεμβρίου και μετά, ενώ οι γεννημένοι το τελευταίο δεκαήμερο του ζωδίου ίσως και να το βιώνουν μέχρι και το τελευταίο κύτταρο της ύπαρξής τους αυτό! Δεν είναι μόνο η φυσική σας παρουσία που μπορεί να είναι πιο έντονη για τα παραπάνω θέματα, είναι και ο νους σας εκεί, ψάχνοντας να βρει λύσεις (έως τις 18/1), συμπεριλαμβανομένων και των θεμάτων μπορεί να επανέλθουν στο προσκήνιο, αφού κάτι δεν λύθηκε, κάτι δεν τελείωσε…

Το τελευταίο μέρος του μήνα όμως θα σας βρει πιο δραστήριους νοητικά και πρακτικά, με μία διάθεση να αλλάξετε φιλοσοφία ζωής ή να αλλάξετε προσωρινά σπίτι, αφού ένα ταξιδάκι ποτέ και κανέναν δεν έβλαψε! Αν πάλι σκοπεύετε να αλλάξετε μόνιμα τόπο (και χώρα) κατοικίας, why not!! Αν πάλι σάς απασχολούν νομικά θέματα (ειδικά όσα ξεκίνησαν από το φθινόπωρο και μετά), θα ξαναέρθουν στην επιφάνεια από τα μέσα του μήνα και μετά, με σκοπό την οριστική επίλυσή τους πια! Η Πανσέληνος στις 7/1 φέρνει στο φως κάποιες εργασιακές εντάσεις που σάς καταπιέζουν ψυχολογικά κυρίως, αλλά από την άλλη ευνοούνται αλλαγές που θα συμβάλλουν στο να απελευθερωθείτε από ψυχολογικά και νοητικά βάρη, και να πάρετε αποφάσεις με γνώμονα το μέλλον και όχι το παρελθόν!

Τα συναισθηματικά σας από την άλλη, είναι αρκετά ευνοημένα αυτόν τον μήνα αφού οι δυο ευεργέτες πλανήτες, Αφροδίτη και Δίας, θα βρίσκονται στους πιο hot οίκους…στον 5ο των συναισθημάτων και στον 7ο των σχέσεων. Ολίγον φωτιά και λαύρα η Αφροδίτη την Πρωτοχρονιά, μπορεί να φέρει πραγματικά αστεράκια μπροστά στα μάτια σας, αλλά μην ακούσω ότι κάνατε τίποτε σκηνές ζηλοτυπίας τέτοια μέρα, γιατί αλίμονό σας!! Έχετε δημιουργική διάθεση, ερωτική διάθεση, χαρουμενοχαρούμενη διάθεση κι έναν Δία απέναντί σας να σάς κάνει να τα βλέπετε όλα όμορφα, ή και με πολλές επιλογές… Αφήστε τις παρασπονδίες (γκουχ γκουχ, ξηρός βήχας με βρήκε), και εκμεταλλευτείτε τις θετικές όψεις προκειμένου να ξεκινήσετε μία νέα όμορφη σχέση, να δεσμευτείτε σοβαρά αν έχει έρθει η ώρα ή από την άλλη να απελευθερωθείτε από ό,τι δεν σας εξυπηρετεί πια! Μια οικονομική δυσχέρεια ή ένα συναισθηματικό βάσανο πέριξ της 22/1 προσέξτε οι γεννημένοι το 3ο δεκαήμερο.

Σκορπιός

Μια ατελείωτη μετακίνηση ή εγρήγορση ο Ιανουάριος για εσάς, χωρίς ιδιαίτερες εντάσεις… Ξέρω! Μόλις νοιώσατε απέχθεια για εμένα, αφού τόλμησα να πω πως δεν υπάρχουν σκοτεινά σημεία για να θρέψουν τις αδηφάγες Πλουτώνιες ανάγκες σας! Άντε να δώσω ένα hint: την 1/1 και 18/1 Αφροδίτη και Ήλιος αντίστοιχα θα κάνουν σύνοδο με τον Πλούτωνα… εντάξει τώρα;; Χαρήκατε;

Τα φεγγάρια του μήνα σάς αγγίζουν στον άξονα 3-9 που είναι άξονας που σχετίζεται με μετακινήσεις, ταξίδια, επαγγελματικές και εμπορικές συμφωνίες, τακτοποίηση ή υπογραφή εγγράφων, αδέλφια/μικρά παιδιά/κοντινούς συγγενείς, κάθε είδους επικοινωνία αλλά και εκπαίδευση. Καθετί λοιπόν που θα κάνετε για να διεκπεραιώσετε τα ανωτέρω είναι γιατί πρέπει να γίνει. Ίσως επανέλθουν τέτοιου είδους θέματα που σάς είχαν απασχολήσει προηγούμενο διάστημα ή ακόμη να επικοινωνήσετε με συγγενείς που είχατε μεταξύ σας απομακρυνθεί. Να θυμάστε: το πρώτο 20ήμερο σκεφτόμαστε, αναλογιζόμαστε, οργανώνουμε και τακτοποιούμε, το τελευταίο 10ήμερο πράττουμε.

Το μεγαλύτερο μέρος του μήνα θα νοιώθετε πιο καλά να βρίσκεστε στο σπίτι σας ή σε χώρο με πολύ οικείους ανθρώπους, ενώ γενικά η επαφή σας με τα μέλη της οικογένειά σας θα σας ωφελήσει γενικώς, ακόμη και οικονομικά. Μένοντας στον οικονομικό τομέα, από τις 18/1 και μετά, με την ορθοδρόμηση του Άρη και του Ερμή (λίγο νωρίτερα), ξεκαθαρίζουν κι ενεργοποιούνται λύσεις για θέματα που αφορούν Τράπεζες, Δημόσιο, κληρονομιές ή περιουσιακά συζύγων. Και για όσους δεν έχουν τέτοια θέματα να τους απασχολούν, θα τους προτείνω το plan B: Sex κι ερωτική διάθεση στα πάνω της. Τώρα αυτό πώς θα το συνδυάσετε με την ταυτόχρονη αύξηση των εργασιακών σας υποχρεώσεων (με την ευχάριστη έννοια, όχι τον καταναγκασμό), δεν ξέρω! Υπολογίζω στο ότι είστε Σκορπιοί… κι ο νοών νοείτω!

Τοξότης

Με οικονομικό ή συναισθηματικό bonus έχει μπει ο μήνας, ήδη από τα τέλη του Δεκεμβρίου, δίνοντάς σας ευκαιρίες να ξεκινήσετε ή να ολοκληρώσετε κάτι σε έναν (ή και στους δύο) από αυτούς τους τομείς. Αν η κατεύθυνση γέρνει προς τα οικονομικά, (ειδικά αν έχετε ξεκινήσει νέες επαγγελματικές δραστηριότητες), τότε το πρόσημο είναι θετικό και ωφέλιμο για εσάς, συνεπικουρούμενο από την πολύμηνη παρουσία του Δία στον 5ο ηλιακό σας οίκο (της δημιουργικότητας, της επιχειρηματικότητας, του έρωτα και των παιδιών). Αν ενδιαφέρεστε για επαγγελματικές συνεργασίες τότε καλό θα ήταν να αποφασίσετε από τις 18/1 και μετά, καθώς μέχρι τότε τα πράγματα δεν θα είναι καθόλου ξεκάθαρα.

Αν πάλι, η κατεύθυνση γέρνει προς τα συναισθηματικά, τότε απολαύστε τις μέρες, με λίγη προσοχή πέριξ της Πρωτοχρονιάς και της 18/1, όπου εκεί οι ενέργειες μπορεί να σκοτεινιάσουν… ή να γίνουν πιο, πώς να το πω πιο κομψά, εμμονικές! Το σίγουρο είναι ότι ο Δίας δεν θα σάς αφήσει παραπονεμένους από τον οίκο που σάς αγγίζει (για μερικούς μήνες ακόμη), μία διάθεση εξωστρέφειας και ερωτισμού θα υπάρχει, το θέμα είναι πώς θα διαχειριστείτε το υπόλοιπο του Άρη από τον οίκο των σχέσεων… Θα γίνετε πιο αποφασιστικοί όσον αφορά τους μακροχρόνιους δεσμούς σας; Θα επαναφέρετε σχέσεις του παρελθόντος; Ή θα ξεκινήσετε κάτι νέο με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση αλλά και καθαρότερο νου;

Νομίζω πως ένα κοντινό ταξιδάκι με φίλους ή συγγενείς θα ήταν ό,τι πρέπει προκειμένου να βιώσετε όλα τα οφέλη αυτού του μήνα, αλλά αν κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό, ταξιδέψτε τουλάχιστον με ένα καλό βιβλίο (με πρωτότυπο περιεχόμενο) ή με έναρξη μαθημάτων σε αγαπημένο σας αντικείμενο. Οι γεννημένοι γύρω στις 5/12 (ή με προσωπικούς πλανήτες στις 15° του ζωδίου) ας έχετε το νου σας πέριξ της 14/1 για ξαφνικούς έρωτες ή ξαφνικούς χωρισμούς ή ακόμη και για ξαφνική εισροή/εκροή χρημάτων!

Μέσα στον Ιανουάριο, θα ήθελα να ήμουν:

 • Ζυγός, Α’ δεκαημέρου, να κάνω σουαρέ στο σπίτι μου την Πρωτοχρονιά, να συναντήσω τον one and only από το πουθενά, να μού έρθει ντουβρουτζάς, να τον πάρω από τις 18/1 και μετά να φύγουμε ‘σε άλλη γη-σ’άλλα μέρη’ και όταν γυρίσουμε και για όλο το 23 να τρέφομαι μόνο με έρωτα και σεξ… Αφού λέει ο Δίας θα βρίσκεται στον 8ο μου από τον Μάιο και μετά… Τί; Όχι;;;
 • Σκορπιός, όλων των δεκαημέρων, να κάτσω στο σπιτάκι μου μετά τη δουλειά, να τακτοποιήσω όλους τους λογαριασμούς και τα έγγραφά μου επιτέλους, να ψάχνω να βρω προβλήματα που δεν υπάρχουν (αφού όλα πάνε καλά αυτόν τον μήνα) και από την τόση στενοχώρια μου (για την ανυπαρξία θεμάτων) να καταφεύγω στο κορίτσι μου τα βράδια να με παρηγορεί… Α! Δεν φταίω! Εγώ απλώς διαβάζω και ακολουθώ κατά γράμμα όσα μού λένε οι προβλέψεις!
 • Τοξότης, Β’ δεκαημέρου, να φύγω για Π/Σ/Κ εντός του Ιανουαρίου, μόνος και ήρεμος και να γυρίσω ζευγαρωμένος και ερωτευμένος… Υστερόγραφο: Εσείς από το παρελθόν που τώρα με θυμηθήκατε ξαφνικά, αφού συνειδητοποιήσατε τι χάσατε, φιλάκια στα μαγουλάκια και bye-bye. Ας διαβάζατε αστρολογικές προβλέψεις να βλέπατε πως ο Άρης στον 7ο δεν χαρίζει κάστανα και σίγουρα δεν θέτε (‘θέτε’, ναι, σε άπταιστα ελληνικά) να έρθουμε σε λεκτική αντιπαράθεση. Υπάρχει κανείς που νίκησε Άρη στους Διδύμους στα επιχειρήματα;;

 

Από τη Νατάσα Φωναζάκη

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα