Μηνιαίες Προβλέψεις Ιανουαρίου 2023: Καρκίνος – Παρθένος

ΔΗΜΗΤΡΑ ΝΑΤΣΙΟΥΛΗ
29/12/2022

Βασικές Πλανητικές Όψεις Ιανουαρίου

  • 7 Ιανουαρίου Πανσέληνος στον Αιγόκερω στην 16η μοίρα
  • 21 Ιανουαρίου Νέα Σελήνη στον Υδροχόο στην 2η μοίρα

Αλλαγή Θέσεων/Κατεύθυνσης Πλανητών

  • Ερμής ήδη σε ανάδρομη πορεία
  • 3 Ιανουαρίου είσοδος της Αφροδίτης στον Υδροχόο
  • 12 Ιανουαρίου ο Άρης σε στάση για να επιστρέψει σε ορθή πορεία στις 14 Ιανουαρίου
  • 17 Ιανουαρίου ο Ερμής σε στάση για να επιστρέψει σε ορθή πορεία στις 19 Ιανουαρίου
  • 22 Ιανουαρίου ο Ουρανός σε στάση για να επιστρέψει σε ορθή πορεία στις 24 Ιανουαρίου
  • 27 Ιανουαρίου είσοδος της Αφροδίτης στους Ιχθύς

“Άγιος Βασίλης έρχεται, Γενάρης ξημερώνει, ο μήνας που μας έρχεται, το χρόνο φανερώνει”! Έτσι τραγουδάνε στην Κεφαλονιά τα κάλαντα. Καλή Χρονιά κυριολεκτικά με ένα τρίγωνο μεταξύ Ήλιου και Σελήνης, αρμονία, χαρά, γείωση, ζωτικότητα, ενέργεια και καλή διάθεση για κοινωνικές συναναστροφές. Παράλληλα με το εξάγωνο Ερμή-Ποσειδώνα, αν δεν είστε καλλιτέχνες για να εκδηλώσετε εκεί τη φαντασία σας, αποφύγετε σοβαρές αντιπαραθέσεις και δύσκολες καταστάσεις. Και καλυτερεύει η κατάσταση στις 4 του μήνα. Το εξάγωνο Αφροδίτης-Δία, φέρνει εύνοια και στα αισθηματικά και στα οικονομικά. Το τρίγωνο Ήλιου-Ουρανού ανήμερα τα Θεοφάνια, ανάγκη να βγει προς τα έξω η προσωπικότητα, η ενέργεια, με ειλικρίνεια αλλά και να διευρύνετε ορίζοντες. Προετοιμασία και για την αυριανή πανσέληνο, φως, φως, κι άλλο φως! Κοινωνικά θέματα, θέματα επαγγελματισμού, καριέρας, κοινωνικής θέσης και υπόστασης προκαλούν τριβή και ένταση.

Οι πλανήτες μιλάνε για νόηση, ανταλλαγή πληροφοριών, ανάβουν τα λαμπάκια, οι κεραίες λειτουργούν, εκπέμπουν και δέχονται σήματα.

Το θερμόμετρο ανεβαίνει και τις ακόλουθες μέρες. 12, 17 και 22 Άρης, Ερμής και Ουρανός αντίστοιχα αρχίζουν να επιστρέφουν σιγά-σιγά σε ορθή πορεία. Συνδυάζεται όλο το σκηνικό και με την είσοδο του Ήλιου στον Υδροχόο. Έχουμε και σύνοδο Αφροδίτης-Κρόνου στον Υδροχόο. Οπότε έχουμε κυβερνήτες και ζώδια στον αέρα. Ηλεκτρισμός, εγκεφαλική δραστηριότητα. Οι πλανήτες μιλάνε για νόηση, ανταλλαγή πληροφοριών, ανάβουν τα λαμπάκια, οι κεραίες λειτουργούν, εκπέμπουν και δέχονται σήματα. Έπειτα από τόση αναθεώρηση και burn out εγκεφαλικό, η επικοινωνία επανέρχεται στα ίσια της. Πλανήτες και Νέα Σελήνη δίνουν το πράσινο φως να ξεκινήσει ο κόσμος να γυρίζει. Επίσης, το εξάγωνο Ήλιου-Δία στις 25 Ιανουαρίου ζητάει αναζήτηση και συντονισμό με τις πηγές ενέργειας του κόσμου. Στα τέλη του μήνα μπαίνει η Αφροδιτούλα στα ψαράκια, γλυκιά και προσηνής, ευγενική, συναισθηματική και ρομαντική. Θυμάται και μας υπενθυμίζει με ευαισθησία, την ανθρώπινη, συμπονετική, θυσιαστική μας φύση. “Σ ‘αυτό το σπίτι που ‘ρθαμε, καράβια ‘ν ‘ασημένια, του χρόνου σαν και σήμερα, να ‘ναι μαλαματένια”! Έτσι τραγουδάνε τα κάλαντα και στην Ικαρία. Καλή Χρονιά!

Καρκίνος

Καλή Χρονιά, τρυφεροί και ευαίσθητοι Καρκίνοι! Δεν έχετε περάσει και λίγα, αλλά τι καλά που τα έχετε καταφέρει. Είστε καταπληκτικοί! Σχέσεις, συνεργασίες, νομικά ζητήματα σας απασχολούν ακόμα και ο ανάδρομος Ερμής εκεί, στο κομμάτι αυτό, αναβοσβήνει το πορτοκαλί φως της προσοχής! Προσέξτε τι καταλαβαίνετε, τι επικοινωνείτε και πως. Προσέξτε όμως και το γιατί. Είναι η θέση του Ερμή εκεί μια άριστη ευκαιρία για αυτο-παρατήρηση, να τσεκάρετε θέματα προβολής στις σχέσεις σας και να αναλύσετε γιατί. Ιδιαίτερα των τελευταίων ημερών βιώνετε την μεταμόρφωση τώρα, βρίσκετε τη δύναμη να δώσετε στον εαυτό σας τη θέση που του αξίζει μέσα στις σχέσεις. Δεν είναι και εύκολο.

Η πανσέληνος στις 7 του μήνα γίνεται πάνω σας. Είτε θα νιώσετε εξαιρετικά ευάλωτοι -προστατέψτε τον εαυτό σας από τοξικά περιβάλλοντα, σχέσεις ή ανθρώπους-, είτε εξαιρετικά κάθετοι και απόλυτα υποκειμενικοί σε ό,τι πρεσβεύετε. Αυτή τη διάθεση της υπερβολής και του “εγώ είμαι και κανένας άλλος!” ή “αυτό που λέω εγώ, τέλος!” θα την έχετε για αρκετό καιρό ακόμα -ο Δίας της υπερβολής- και η πανσέληνος θα την ερεθίσει. Αφήστε τους άλλους να το πουν, θα σας το πουν και θα αναγνωρίσουν την ορθότητα και την αξία σας. Η ανασφάλεια και η ευαλωτότητα γίνεται αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία ότι μπορείτε να τα καταφέρετε. Αλλάζετε πίστα και στην καριέρα, είτε αυτό είναι νέο αντικείμενο, είτε προαγωγή, είτε αύξηση μισθού.

Θα έχετε πολλές ευκαιρίες και για εξέλιξη και για αναγνώριση. Ταξίδια στο εξωτερικό, μεγάλα, επαγγελματικά, πάντως ταξίδια έρχονται. Αυτό δεν είναι ανάπτυξη είναι και αναπλαισίωση, νέα ζωή, σε νέο φορμάτ. Μετά τις 20 επιθυμία να ανοίξετε νέο κύκλο διαπραγματεύσεων με τον εαυτό σας. Αποδεχθείτε τον πρώτα και η ανταμοιβή θα έλθει και σε οικονομικό και σε ψυχολογικό κομμάτι. Γενικά, τα χρήματα έρχονται σε εσάς, τα επιθυμείτε, τα έλκετε, όχι άδικα. Εξαιρετικά!

Λέων

Καλή Χρονιά, λαμπεροί και γενναιόδωροι Λέοντες! Η Αφροδίτη με την έναρξη της χρονιάς απέναντί σας σας προσφέρει τα δώρα της και σε επίπεδο σχέσεων και σε ρευστότητα. Σας κάνει ακόμα πιο ερωτικούς και ελκυστικούς. Ωστόσο, προσοχή σε υπερβολές σε φαγητό και πιοτό -το σηκώνουν κι οι μέρες! Ήρεμες οι πρώτες μέρες του μήνα και έρχεται η πανσέληνος στις 7 να σας βάλει λίγο σε πρόγραμμα, σε ρυθμούς καθημερινότητας και όχι μόνο. Λίγο τα θεματάκια με το εργασιακό περιβάλλον, κάποιες εξετάσεις, τσεκ-απ, θέματα υγείας. Και από Δευτέρα δίαιτα και γυμναστήριο.

Έχετε ισχυρή θέληση και τα οργανώνετε και τα τακτοποιείτε όλα. Ο Δίας στον οίκο της ανάπτυξης και των στόχων -πολύ συμβατός με τη φύση σας- σας ανοίγει τους ορίζοντες, τα μάτια, τον κόσμο μπροστά σας. Μπορεί να σκέφτεστε και το κομμάτι επιμόρφωση, σεμινάρια, συγγραφή σπουδές, φιλοσοφία, διάβασμα. Αλλά και σε βιωματικό επίπεδο ζητάτε εμπειρίες και εμπειρίες θα λάβετε. Συνειδητότητα και έκθεση σε νέες κουλτούρες και ανθρώπους από το εξωτερικό. Και σε συνδυασμό με τις θετικές όψεις του ορθόδρομου πλέον Άρη από τα μέσα του μήνα μπορείτε να αναλάβετε και τα σκήπτρα σε καθοδήγηση ομάδων με τις οποίες μοιράζεστε κοινά ενδιαφέροντα και ιδέες. Δυναμικό και το τρίτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου, μια νέα σελήνη απέναντί σας, προστάζει για ενάρξεις σε σχέσεις -ερωτικές και μη- και συνεργασίες.

Κάτι συμβαίνει εκεί που δεν του φαίνεται, ωστόσο “ό,τι δε φαίνεται μαθαίνεται”, που λέει και ο λαός. Και ο Κρόνος εκεί, για τα Λιοντάρια του τελευταίου δεκαήμερου φέρνει προκλήσεις και ικανοποίηση με σκοπό την αυτοπραγμάτωσή σας. Χωρισμοί ή επανασυνδέσεις; Αυτό που γεμίζει την καρδιά σας. Εσείς και “ο άλλος”, “οι άλλοι”, φίλοι, εχθροί, σύντροφοι, συνεργάτες, καιρός γαρ εγγύς, αναμένονται σημαντικές εξελίξεις. Και πάλι στο τέλος του μήνα η Αφροδίτη από τους Ιχθύς σας φροντίζει οικονομικά και… σεξουαλικά. Απολαύστε το!

Παρθένος

Καλή Χρονιά, πεντακάθαροι και οργανωτικοί Παρθένοι! Και η χρονιά αυτή ξεκινάει με ένα υπέροχο τρίγωνο στη γη, το οποίο φέρνει δώρα, εκπλήξεις, ενέργεια, αλλά και ανατροπές σε εσάς γεννημένους στις αρχές του δεύτερου δεκαημέρου. Επιπλέον, οι Ήλιος, Ερμής, Αφροδίτη, αλλά και ο Πλούτωνας, έχουν προσφέρει σε όλο το ζώδιο, τώρα ιδιαίτερα στο τρίτο δεκαήμερο, την ευκαιρία να απολαύσετε όμορφες στιγμές και με τους ανθρώπους που αγαπάτε, την ευκαιρία να οργανωθείτε, να επικοινωνήσετε με όποιους επιθυμείτε, την ευκαιρία να νιώσετε δυνατοί και νικητές για όσα έχετε πετύχει και από όσα έχετε… επιζήσει.

Η πανσέληνος στις 7 του μήνα, ανεβάζει τις ενέργειες. Θέματα και θεματάκια με τον εαυτό σας, με φίλους, με τα σόσιαλ, τον έρωτα, τα παιδιά. Τι και που βάζετε εμπόδια στα όνειρα, τις ελπίδες, την αυτοπραγμάτωσή σας; Υπάρχει σύγχυση και προβληματισμός πάνω σε πράγματα που δουλεύετε και δε σας βγαίνουν. Είναι και ο κυβερνήτης σας εκεί ανάδρομος. Δύσκολη πίστα. Σίγουρη βελτίωση μετά τα μέσα του μήνα με τον Άρη να αναλαμβάνει φουλ δράση στον δέκατο σας, καριέρα και κοινωνική υπόσταση. Και ο Δίας να σας πριμοδοτεί, να σας χρηματοδοτεί, καθώς σας δίνει εύνοια από τους άλλους, από σύντροφο, από συνεργάτες, από τράπεζα. Οργάνωση και ‘καθαριότητα’ σε θέματα τα οποία δεν έχετε ευκολία στο να τα διαχειριστείτε. Και “ό,τι δε με σκοτώνει, με κάνει πιο δυνατό”, και μεταμορφώνετε τη ζωή σας μέσα από εμβάθυνση, από βαθιά ψυχολογικές διαδικασίες.

Φυσικά όλη η διαδικασία έχει τεράστια ανταποδοτική αξία. Αγκαζέ και πολύ συμβατά διαδέχεται και το νέο φεγγάρι την εσωτερική σας κατάσταση. Δίνετε χώρο και χρόνο σε νέες υγιεινές, εναλλακτικές συνήθειες. Σχετίζονται αυτά με μουσική, κατοικίδια, διατροφή άσκηση; Ακόμα καλύτερα. Και ως δια μαγείας το εξάγωνο Ήλιου-Δία στις 25 έρχεται να συνδέσει όλα τα παραπάνω και να σας βάλει σε τάξη με συνέπεια. “Μα είναι κάτι πιο βαθύ που με λερώνει…” έγραψε ο Καββαδίας, κοντά είστε, μέσα σας βρίσκεται η αλήθεια!

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα