Μηνιαίες Προβλέψεις Φεβρουαρίου 2023: Αιγόκερως – Ιχθύες

ΔΗΜΗΤΡΑ ΝΑΤΣΙΟΥΛΗ
28/01/2023

Βασικές Πλανητικές Όψεις Φεβρουαρίου

  • 5 Φεβρουαρίου πανσέληνος στην 16η μοίρα Λέοντα
  • 20 Φεβρουαρίου νέα Σελήνη στην 2η μοίρα Ιχθύων

Αλλαγή Θέσης/Κατεύθυνσης Πλανητών

  • 11 Φεβρουαρίου ο Ερμής στον Υδροχόο
  • 19 Φεβρουαρίου ο Ήλιος στους Ιχθύς
  • 20 Φεβρουαρίου η Αφροδίτη στον Κριό
  • 20 Φεβρουαρίου ο Δίας μπαίνει στο δεύτερο δεκαήμερο του Κριού

Ο Φεβρουάριος ξεκινάει πολύ δυναμικά με μια Πανσέληνο καταπέλτη στις 5 του μήνα με συμμετοχή του Ουρανού σε όψη τετραγώνου, να δημιουργεί αρκετές προσκλήσεις, – ιδιαίτερα για το δεύτερο δεκαήμερο των σταθερών. Αντιπαραθέσεις, δυσαρέσκειες, γεγονότα έντονα, ξαφνικά και απροσδόκητα, προσοχή και ατυχήματα! Σε ψυχολογικό επίπεδο τάση για σπάσιμο δεσμών, ανεξαρτησία, ανυπομονησία, παρόρμηση, ξέσπασματα ενθουσιασμού, απρόσμενα συναισθηματικά πάνω-κάτω. Αλλά και το δεύτερο δεκαήμερο των μεταβλητών δεν θα μείνει ανεπηρέαστο από το τετράγωνο Αφροδίτης-Άρη. Περιρρέουσα η σεξουαλική ενέργεια, αλλά και εδώ αντιπαραθέσεις, καθώς η Αφροδίτη θέλει έρωτες και γλύκες, ενώ ο Άρης ανεξαρτησία και… σεξ. Το ερωτικό θερμόμετρο ανεβαίνει. Στις 10 Φεβρουαρίου, ο Ερμής πριν μπει στον Υδροχόο, θα βρεθεί σε σύνοδο με τον Πλούτωνα. Ένταση στην σκέψη, έντονη πνευματική δραστηριότητα, τάση για επίδραση, για χειρισμό στους άλλους, εμμονή στη σκέψη και στην επικοινωνία.

Τα πράγματα μαλακώνουν μετά τις 20 του μήνα.

Δωράκι για τους βαλεντίνους η Αφροδίτη μαζί με τον Ποσειδώνα, να τους ανεβάσει στα σύννεφα! Ανιδιοτελής αγάπη! Ιδανική όψη για καλλιτέχνες, δημιουργούς και ποιητές. Δυστυχώς μπορεί να προκαλέσει απογοητεύσεις, ανεδαφικές προσδοκίες, ακόμα και εξαπατήσεις. Προσοχή επίσης -ιδιαίτερα το τρίτο δεκαήμερο μεταβλητών-, αν κάπου χρειάζεται πρακτικότητα και ορθή κρίση, δεν είναι αυτό το διάστημα να πάρετε σοβαρές αποφάσεις. Αντίθετα, η 16η Φεβρουαρίου για το τρίτο δεκαήμερο σταθερών, όπως επίσης, Τοξότες και Κριούς, εξαιρετική μέρα για οργάνωση, σχεδιασμό και κλείσιμο εκκρεμοτήτων. Ωστόσο, πολύ πιθανόν να νιώσετε ότι σας πνίγουν τα πρέπει και οι υποχρεώσεις… Τα πράγματα μαλακώνουν μετά τις 20 του μήνα. Ο Δίας μπαίνει στο δεύτερο δεκαήμερο του Κριού ξεκινάει να ευνοεί το αντίστοιχα δεύτερο δεκαήμερο φωτιάς και παρορμητικών, κυρίως. Από τη μία η είσοδος του Ήλιου στα ψάρια και το νέο φεγγάρι, προσδίδουν μια γλυκύτητα και μια ρομαντική διάθεση. Από την άλλη, η Αφροδίτη στον Κριό, πιο ανεξάρτητη, πιο μαγκιόρα, “ελεύθερη και ωραία”, όπως και ο Ερμής σε τρίγωνο με τον Άρη και σε τετράγωνο με τον Ουρανό, δίνουν αυτοπεποίθηση, ενέργεια, μπρίο και ρυθμό, στην σκέψη και στη δράση.

Αιγόκερως

Δυναμική εκκίνηση και για εσάς για τον Φεβρουάριο, καθώς η πανσέληνος έχει να κάνει με οικονομικά θέματα, πηγές εσόδων, κάποια πιθανή χρηματοδότηση που εκκρεμεί, αλλά και γενικότερα, όποια στήριξη λαμβάνετε από τον εαυτό σας ή από τους άλλους -όχι μόνο οικονομική! Καταφέρνετε και βρίσκετε “από το πουθενά” -δε νομίζω… μια χαρά τα δουλεύετε όλα- νέους, αυθεντικούς και αντισυμβατικούς τρόπους να δημιουργήσετε, να αφήσετε το προσωπικό σας αποτύπωμα. Μπέρδεμα και στην επικοινωνία, παρεξηγήσεις στο χώρο της δουλειάς, κάποια συμπεριφορά ερμηνεύτηκε λάθος, και πιθανόν να νιώσετε εκτεθειμένοι. Πάλι όμως η επικοινωνιακή σας δεινότητα σας ενισχύει. Ερμής και Πλούτωνας συνευρίσκονται στον πρώτο σας οίκο και σας δίνουν δύναμη σε διαπραγματεύσεις και έγγραφα προς υπογραφή, έντονη πνευματική δραστηριότητα σε προσωπικά σας θέματα, αντιπαράθεση με και επίδραση σε άλλους. Γενικά με τους πλανήτες να βρίσκονται στους προσωπικούς οίκους και η μετακίνησή των μες τον Φεβρουάριο, ενισχύει και στηρίζει πολύ καλά την ψυχολογία σας. Αντιπαρέρχεστε όλες τις προκλήσεις με σχετική άνεση!

Κερασάκι με σιροπάκι και τα εξάγωνα της Αφροδίτης από τα ψάρια, σας προσδίδουν και την απαραίτητη συναισθηματική σύνδεση με το περιβάλλον σας. Εκμεταλλευτείτε όλο το μήνα και τη θέση της Αφροδίτης, καθώς θα βρίσκεται σε εξαιρετική θέση για όλα τα ζητήματα που θα σας απασχολούν. Θα σας δώσει ευκαιρίες για οικονομική και συναισθηματική υποστήριξη και από ανθρώπους ισχύος και από τους οικείους σας. Μετά τις 20 του μήνα αλλάζει ζώδιο, μπαίνει στον Κριό, και θα είναι ευνοϊκή μεν, αλλά με κάποιες προκλήσεις. Και ο Δίας θα αλλάξει δεκαήμερο και στηρίζει και τους γεννημένους το δεύτερο. Κρατείστε σαν θετικό ότι χρήματα θα υπάρχουν στο σπίτι! Την τελευταία εβδομάδα του μήνα περιμένετε πιο δυναμική δράση από μεριά σας και από το περιβάλλον της δουλειάς, την ομάδα σας, τους συνεργάτες. Όλο αυτό θα δουλέψει για να σας ανταμείψει με παραγωγικότητα και απόδοση, που πολύ τα εκτιμάτε, εργασιομανείς καθότι.

Υδροχόος

Πρωταγωνιστές τον Φεβρουάριο για πολλούς λόγους. Καταρχάς Χρόνια Πολλά για τα γενέθλιά σας! Να είστε πάντα ο εαυτός σας! Η πανσέληνος στις αρχές του μήνα έχει να κάνει μεν, με τους γεννημένους γύρω στις 5 του μήνα, ωστόσο, θα επηρεάσει άπαντες. Και το τετράγωνο με τον Ουρανό θα φέρει διασπάσεις, χωρισμούς, αντιπαραθέσεις, γεγονότα ξαφνικά και απροσδόκητα, προσοχή και ατυχήματα. Είστε μέσα σε αυτό το κλίμα τα τελευταία χρόνια, με τον Κρόνο στο ζώδιό σας, με τις εκλείψεις στα σταθερά, και τον κυβερνήτη σας στον Ταύρο. Τον επόμενο μήνα αναμένετε και τον Πλούτωνα να κάνει πρεμιέρα στον Υδροχόο. Τα γεγονότα γύρω σας, μέσα σας, πάνω σας και κάτω σας καταιγιστικά! Προσοχή σε εμμονές και φοβίες που πιθανόν να νιώσετε στις 10 του μήνα. Θεωρείστε ότι και αυτό θα είναι τα πλαίσια του κλεισίματος καταστάσεων, ολοκλήρωσης κύκλου. Ο Ερμής μπαίνει και αυτός στο ζώδιό σας στις 11 Φεβρουαρίου. Κινητικότητα, και πνευματική, νευρικότητα, δραστηριοποίηση, εναλλαγή σε σκέψη και ενέργεια, επιθυμία για μετακίνηση, ταξίδια ή ταξιδάκια.

Γύρω στις 15 θα έχετε μια δυνατότητα για την πραγματοποίηση ενός ονείρου, οικονομικού ή και προσωπικής χαράς και αυτοπεποίθησης. Προσέξτε μην παραμυθιαστείτε…Μην πάρετε σημαντικές αποφάσεις σε πρακτικά ζητήματα. Δώστε βάση σε ιδέες, πνεύμα, ενέργειες, θεραπείες και συναισθήματα αγάπης και άνευ όρων αποδοχής, εαυτού και άλλων. Αντίθετα η σύνοδος Ήλιου-Κρόνου την επόμενη μέρα, ιδιαίτερα για εσάς των τελευταίων ημερών, σας επαναφέρει στην τάξη, την πειθαρχία, την οργάνωση, τις ευθύνες, τις υποχρεώσεις και τα καθήκοντα. Θα σας περιορίσει και ψυχολογικά και κοινωνικά, αλλά θα έχετε μια ευκαιρία να δείτε τα πράγματα με αντικειμενικότητα. Και με την είσοδο του Ήλιου και τη νέα Σελήνη εκεί αρχίζετε να παίρνετε μια πρώτη γεύση για αυτά που ο Κρόνος θα ζητήσει από εσάς: ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ και ΙΣΧΥ! Κάντε μια έναρξη σε έναν τομέα που θα σας ενισχύσει -ηθικά, ψυχολογικά, οικονομικά. Οτιδήποτε μπορεί να είναι αυτό! Σκεφτείτε! Βοηθά και η κίνηση του Ερμή, σας δίνει τροφή για σκέψη, σας δίνει δυναμική δράση, κίνητρα και φτερά στα πόδια!

Ιχθύες

Κίνηση και δράση και για τους ήσυχους Ιχθύς τον Φεβρουάριο. Αν και η πανσέληνος αυτή δεν λαμβάνει χώρα στα ψάρια, αλλά στον Υδροχόο, αφορά θέματα του άξονα τους. Είστε εσείς αυτοί που γνωρίζετε τα μονοπάτια του σκοτεινού και μυστήριου, βαθιά ψυχολογικού δωδέκατου οίκου. Και μια Πανσέληνος εκεί με τον Ουρανό στο σπίτι της επικοινωνίας, δίνει ένταση στη φωνή σας, την έκφρασή σας, το λόγο σας. Παράλληλα γκάζια και υψηλές θερμοκρασίες και στο βασικό σας άξονα. Οικογενειακές σχέσεις, καριέρα, εντάσεις που συνδέονται με τα αξιακά σας ζητήματα. Ευκαιρία για εκτόνωση. Ευκαιρία να αντιμετωπίσετε και όχι πάλι να “κουκουλώσετε” ό,τι δε σας κάνει. Το εξάγωνο της συνόδου Ερμή-Πλούτωνα με τον Ήλιο σας, αν και δε θα διαρκέσει πολύ, στις 10 του μήνα, είναι πολύ βοηθητικό. Δυνατότητα να διεισδύσετε σε στόχους, να τους μελετήσετε, να τους διερευνήσετε περαιτέρω, ιδιαίτερα για τους γεννημένους τις τελευταίες μέρες. Του Βαλεντίνου και εσείς άνοιγμα στην ανιδιοτέλεια και την άνευ όρων αγάπη, ρομαντισμός φουλ. Προσοχή όμως γιατί μπορεί να κρύβει και παγίδες, απογοητεύσεις. Εκτονώστε με ποίηση, χορό, μουσική, προσευχή και φιλοσοφία, μην κάνετε κινήσεις οικονομικού ή πρακτικού τύπου.

Μετά τις 19 Φεβρουαρίου ξεκινάει και ο μήνας των γενεθλίων σας. Πολύ κοντά και η νέα Σελήνη, καθώς και η είσοδος της Αφροδίτης στον δεύτερό σας οίκο, εκεί που θα βρίσκεται και ο Δίας μέχρι τον Μάιο. Τι σημαίνει αυτό; Χρήματα, αυτοπεποίθηση, ομορφιά, αρμονία, έκφραση ταλέντων, ενίσχυση μιας πιο δυναμικής συμπεριφοράς, ενδυνάμωση σε και έμπνευση για αξίες και αποκτήματα -οικονομικά και προσωπικά. Και τα γενέθλιά σας συνεχίζονται. Φροντίστε να περάσετε καλά. Μετά τις 20 του μήνα νοητικές και πνευματικές διαδικασίες, παίρνει το μυαλό σας φωτιά. Καταφέρνετε να εκφράσετε την κρυμμένη και σκοτεινή σας πλευρά που γυροφέρνει στο μυαλό σας μέρες τώρα. Μιλήστε, επικοινωνήστε, εκφραστείτε. Μην στερείτε τους ανθρώπους από τα ταλέντα σας και την ευαίσθητη προσωπικότητά σας.

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα