Προβλέψεις Φεβρουαρίου 2024!

ASTROTEAM GUEST
30/01/2024

Μπαίνουμε αισίως στον 2ο μήνα του 2024 και βρισκόμαστε στην καρδιά του χειμώνα αφού ο Ήλιος θα περάσει σε πολύ λίγο στο ζώδιο του Υδροχόου.

Δίσεκτο λοιπόν το 2024 γιατί ο Φλεβάρης αυτός έχει 29 ημέρες αντί 28 όπως γίνεται ημερολογιακά κάθε 4 χρόνια, το προηγούμενο ήταν το 2020. Ένα χαρακτηριστικό του μήνα είναι η απουσία ανάδρομων πλανητών, πράγμα που μας δείχνει το γοργό των εξελίξεων που θα βρούμε μπροστά μας αλλά και την αποφασιστικότητα να εξωτερικεύσουμε στους γύρω μας τις δικές μας προθέσεις. Ας δούμε τις βασικότερες των αστρολογικών θέσεων των πλανητών και τι αυτοί αντικατοπτρίζουν από ψηλά αυτό που συμβαίνει σε εμάς χαμηλά.

Καλύτερη μέρα σε προσωπικό επίπεδο (7/2) με την όψη Σελήνης/ Αφροδίτης και Ουρανού, που μας περιμένουν ευχάριστες εκπλήξεις στον ερωτικό τομέα!

Αρχικά, να πούμε ότι παρατηρείται μια πλανητική συμφόρηση στο ζώδιο του Υδροχόου (Ήλιος, Ερμής, Αφροδίτη, Άρης & Πλούτωνας), κάτι που σημαίνει ότι η ματιά μας θα στραφεί σε πολιτικά, κοινωνικά ή ευρύτερα συλλογικά (ομαδικά) θέματα και μόνο ήσυχος δεν φαίνεται να είναι ο μήνας. Ο Υδροχόος είναι ζώδιο που σοκάρει, αμφισβητεί και φτάνει στα άκρα και η πολυαστρία το δείχνει πιο πολύ από ποτέ με τη συμμετοχή του Πλούτωνα πλέον εκεί. Στις 2/2 έχουμε μια θετική όψη του Ερμή με τον Ποσειδώνα φτιάχνοντας έτσι ένα πιο γλυκό περιβάλλον για επικοινωνία και γνωριμίες. Λίγο μετά (5/2) ο Ερμής περνά στον Υδροχόο και συναντά τον Πλούτωνα στις 0ο του Υδροχόου. Αυτή είναι μια όψη που δείχνει αρκετές εντάσεις σε λεκτικό επίπεδο, τσακωμούς και επεισόδια αντιδράσεων σε μέσα μαζικής ενημέρωσης, διαδίκτυο, προβλήματα με νεαρά άτομα ή ζώα, σε ταξίδια ή σε μεταφορικά και απεργιακές κινητοποιήσεις. Καλύτερη μέρα σε προσωπικό επίπεδο (7/2) με την όψη Σελήνης/ Αφροδίτης και Ουρανού, που μας περιμένουν ευχάριστες εκπλήξεις στον ερωτικό τομέα ή να κάνουμε μια γνωριμία που να μας ενθουσιάζει! Αντιθέτως στις 8/2 το τετράγωνο Ηλίου – Ουρανού στις 19ο Υδροχόου – Ταύρου φέρνει ξεσηκωμούς σε συλλογικά θέματα, προβλήματα με το διαδίκτυο και τις τηλεπικοινωνίες, έριδες και αμφισβητήσεις σε προσωπικά ή επαγγελματικά θέματα με μεγαλύτερη ανασφάλεια ή αβεβαιότητα! Αφορά το 2ο δεκαήμερο του Ταύρου, Σκορπιού, Υδροχόου και Λέοντα. Την ίδια μέρα έχουμε και το εξάγωνο του Άρη με τον Ποσειδώνα στις 26ο Αιγόκερω – Ιχθύων. Μια όψη που δείχνει ότι υπάρχει στρατηγική πίσω από κάθε κίνηση ειδικά σε επαγγελματικά ζητήματα.

«Η νέα Σελήνη του μήνα στον Υδροχόο στις 10/2»

Μια νέα Σελήνη σε τετράγωνο με τον Ουρανό στον Ταύρο μπορεί να φέρει κοινωνικές ανατροπές, θύελλες σε πολιτικό επίπεδο, ακραία μετεωρολογικά ή γεωλογικά φαινόμενα. Εντείνει την ήδη υπάρχουσα όψη Ηλίου – Ουρανού που υπάρχει αυτές τις μέρες με διασπάσεις και νευρικότητα στις σχέσεις και αστάθεια σε οικονομικά ζητήματα. Την ίδια στιγμή έχουμε και την όψη τετραγώνου Ερμή – Δια όπου δείχνει πόλωση και φανατισμό στις απόψεις ή τις συζητήσεις ενώ μπορεί να μας διαφύγουν λεπτομέρειες σε οτιδήποτε αφορά συμφωνίες περί των οικονομικών. Μια πλανητική μετακίνηση θα φέρει σοκ σε συλλογικό και κοινωνικό επίπεδο και δεν είναι άλλη από την είσοδο του Άρη στον Υδροχόο (13/2), σχηματίζοντας μια όψη συνόδου με τον Πλούτωνα ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου. Μια όψη που δείχνει την έναρξη ενός νέου επεισοδιακού κύκλου με κοινωνικές και συλλογικές αντιδράσεις, πολεμικές και πολιτικές συγκρούσεις, έκρηξη των ακραίων φωνών σε κοινοβούλια που “μουδιάζουν” την ανθρωπότητα. Χρήση της επιστήμης και της τεχνολογίας για λόγους επιβολής των μαζών. Σε προσωπικό επίπεδο βγαίνουν τα κατώτερα ένστικτά μας, αναζωπυρώνονται πάθη που καταλήγουν σε έριδες και χρειάζεται αυτοέλεγχος για να μη προβούμε σε παράνομες ενέργειες ή κινήσεις που επιβουλεύονται άλλους.

Ο έρωτας είναι υπόθεση φιλίας ή ιδεολογικού υποβάθρου…

Λίγο αργότερα (17/2) ο Ερμής από τον Υδροχόο θα βρεθεί σε τετράγωνο με τον Ουρανό στο Ταύρο, δημιουργώντας προβλήματα στο διαδίκτυο ή το ηλεκτρικό, τις μεταφορές, απεργιακές κινητοποιήσεις, ειδήσεις που μας ξαφνιάζουν και δυσκολία στην επικοινωνία λόγω πόλωσης ή έντονων αντιδράσεων. Πιθανόν προβλήματα να υπάρξουν σε ζώα σε κατοικήσιμες περιοχές ή σε μικρά παιδιά. Ταυτόχρονα η Αφροδίτη περνάει και αυτή στο ζώδιο του Υδροχόου και συναντά τον Πλούτωνα δημιουργώντας ένα εκρηκτικό πεδίο στον τομέα των προσωπικών σχέσεων. Αυτή η όψη μπορεί να φέρει αρκετές εντάσεις, βία, απίστευτα σεξουαλικά ή ερωτικά υπόγεια παιχνίδια και ξαφνικά παγώματα στις σχέσεις ενώ η αφορμή να είναι τα οικονομικά! Πλέον Άρης και Αφροδίτη κινούνται στο ζώδιο του Υδροχόου χέρι χέρι και δημιουργούν ένα καυτό ντουέτο. Η όψη αυτή κορυφώνεται στις 22/2, φέρνοντας ερωτικά πάθη, γνωριμίες με διαφορά ηλικίας ή από το διαδίκτυο. Ο έρωτας είναι υπόθεση φιλίας ή ιδεολογικού υποβάθρου εδώ και τώρα ευνοούνται ειδικά οι Υδροχόοι, Δίδυμοι και Ζυγοί του 1ου δεκαημέρου ενώ προκλητικό θα είναι το διάστημα για Ταύρους, Σκορπιούς, Λέοντες του 1ου δεκαημέρου.

Στο μεταξύ ο Ήλιος έχει προχωρήσει στο ζώδιο των Ιχθύων (19/2) και εισέρχεται δεύτερος και ο Ερμής (23/2) όπου ο ίδιος είναι σε πτώση στη παραδοσιακή αστρολογία και θα δημιουργήσει και αυτός θέματα σε επικοινωνία και μεταφορές. Η Αφροδίτη σε τετράγωνο με τον Δια (25/2) δείχνει μια καλύτερη προοπτική για να περάσουμε όμορφα, καλό είναι να αποφύγετε τις υπερβολές, τις σπατάλες και τις καταχρήσεις ειδικά το 1ο δεκαήμερο Ταύρου, Σκορπιού, Λέοντα και Υδροχόου.

«Η πανσέληνος του μήνα στο ζώδιο της Παρθένου στις 24/2»

Η πανσέληνος που σχηματίζεται στην Παρθένο γίνεται απέναντι από τον Κρόνο και τον Ερμή στους Ιχθύς και σε ένα τρίγωνο με τον Δια στο Ταύρο. Μια πανσέληνος που «φωτίζει» θέματα υγείας, εργασιακά, μεταφορών αλλά και στον εκπαιδευτικό χώρο. Πιθανώς να έχουμε προβλήματα με ζώα, ασθένειες αυτών ή ιώσεις από μολύνσεις αλλά και σε λοιμώξεις που εύκολα μεταδίδονται στα παιδιά. Ως ανάσα σωτηρίας η όψη με το Δία, θα δοθούν λύσεις τη τελευταία στιγμή. Ο Άρης από τον Υδροχόο σε όψη με Δία στο Ταύρο (27/2) είναι μια όψη που δείχνει την σπατάλη της ενέργειας από αμέλεια ή τυχοδιωκτισμό. Προσοχή στη φανατισμένη δράση και την πόλωση μέσα σε ομάδες ή συλλόγους. Μια όψη που οδηγεί σε εντάσεις για συλλογικά ιδεώδη και πεποιθήσεις αλλά και επικίνδυνα ρίσκα στα επαγγελματικά. Αυτή την όψη ακολουθεί η πολυαστρία Ηλίου – Ερμή – Κρόνου στις 9ο των Ιχθύων (28/2) όπου μας δίνει ζόρισμα στην επικοινωνία και τις μετακινήσεις. Κάτι που μας λέει ότι χρειάζεται εγκράτεια για να μην ανταλλάξουμε σκληρές κουβέντες ή να μην κάνουμε τη λάθος κίνηση τη λάθος στιγμή στα επαγγελματικά. Δεν είναι η κατάλληλη ώρα για γνωριμίες ή για συζητήσεις προκειμένου να λύσουμε διαφορές.

  • Απαιτητικές ημ/νιες: 5, 8, 14, 17, 27 & 28/2
  • Τυχερές ημ/νιες: 2, 7, 13, 22 & 29/2

 

Από τον Πάνο Ζήκο

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα