Μηνιαίες Προβλέψεις Φεβρουαρίου 2023: Ζυγός – Τοξότης

ΔΗΜΗΤΡΑ ΝΑΤΣΙΟΥΛΗ
28/01/2023

Βασικές Πλανητικές Όψεις Φεβρουαρίου

  • 5 Φεβρουαρίου πανσέληνος στην 16η μοίρα Λέοντα
  • 20 Φεβρουαρίου νέα Σελήνη στην 2η μοίρα Ιχθύων

Αλλαγή Θέσης/Κατεύθυνσης Πλανητών

  • 11 Φεβρουαρίου ο Ερμής στον Υδροχόο
  • 19 Φεβρουαρίου ο Ήλιος στους Ιχθύς
  • 20 Φεβρουαρίου η Αφροδίτη στον Κριό
  • 20 Φεβρουαρίου ο Δίας μπαίνει στο δεύτερο δεκαήμερο του Κριού

Ο Φεβρουάριος ξεκινάει πολύ δυναμικά με μια Πανσέληνο καταπέλτη στις 5 του μήνα με συμμετοχή του Ουρανού σε όψη τετραγώνου, να δημιουργεί αρκετές προσκλήσεις, – ιδιαίτερα για το δεύτερο δεκαήμερο των σταθερών. Αντιπαραθέσεις, δυσαρέσκειες, γεγονότα έντονα, ξαφνικά και απροσδόκητα, προσοχή και ατυχήματα! Σε ψυχολογικό επίπεδο τάση για σπάσιμο δεσμών, ανεξαρτησία, ανυπομονησία, παρόρμηση, ξέσπασματα ενθουσιασμού, απρόσμενα συναισθηματικά πάνω-κάτω. Αλλά και το δεύτερο δεκαήμερο των μεταβλητών δεν θα μείνει ανεπηρέαστο από το τετράγωνο Αφροδίτης-Άρη. Περιρρέουσα η σεξουαλική ενέργεια, αλλά και εδώ αντιπαραθέσεις, καθώς η Αφροδίτη θέλει έρωτες και γλύκες, ενώ ο Άρης ανεξαρτησία και… σεξ. Το ερωτικό θερμόμετρο ανεβαίνει. Στις 10 Φεβρουαρίου, ο Ερμής πριν μπει στον Υδροχόο, θα βρεθεί σε σύνοδο με τον Πλούτωνα. Ένταση στην σκέψη, έντονη πνευματική δραστηριότητα, τάση για επίδραση, για χειρισμό στους άλλους, εμμονή στη σκέψη και στην επικοινωνία.

Τα πράγματα μαλακώνουν μετά τις 20 του μήνα.

Δωράκι για τους βαλεντίνους η Αφροδίτη μαζί με τον Ποσειδώνα, να τους ανεβάσει στα σύννεφα! Ανιδιοτελής αγάπη! Ιδανική όψη για καλλιτέχνες, δημιουργούς και ποιητές. Δυστυχώς μπορεί να προκαλέσει απογοητεύσεις, ανεδαφικές προσδοκίες, ακόμα και εξαπατήσεις. Προσοχή επίσης -ιδιαίτερα το τρίτο δεκαήμερο μεταβλητών-, αν κάπου χρειάζεται πρακτικότητα και ορθή κρίση, δεν είναι αυτό το διάστημα να πάρετε σοβαρές αποφάσεις. Αντίθετα, η 16η Φεβρουαρίου για το τρίτο δεκαήμερο σταθερών, όπως επίσης, Τοξότες και Κριούς, εξαιρετική μέρα για οργάνωση, σχεδιασμό και κλείσιμο εκκρεμοτήτων. Ωστόσο, πολύ πιθανόν να νιώσετε ότι σας πνίγουν τα πρέπει και οι υποχρεώσεις… Τα πράγματα μαλακώνουν μετά τις 20 του μήνα. Ο Δίας μπαίνει στο δεύτερο δεκαήμερο του Κριού ξεκινάει να ευνοεί το αντίστοιχα δεύτερο δεκαήμερο φωτιάς και παρορμητικών, κυρίως. Από τη μία η είσοδος του Ήλιου στα ψάρια και το νέο φεγγάρι, προσδίδουν μια γλυκύτητα και μια ρομαντική διάθεση. Από την άλλη, η Αφροδίτη στον Κριό, πιο ανεξάρτητη, πιο μαγκιόρα, “ελεύθερη και ωραία”, όπως και ο Ερμής σε τρίγωνο με τον Άρη και σε τετράγωνο με τον Ουρανό, δίνουν αυτοπεποίθηση, ενέργεια, μπρίο και ρυθμό, στην σκέψη και στη δράση.

Ζυγός

Ζυγοί, εκμεταλλευτείτε όλο τον Φεβρουάριο, σας δίνει πολλές ευκαιρίες για χαρά, αυτοέκφραση, αυτοπραγμάτωση, πάντα μέσα από τις σχέσεις σας! Οι του πρώτου δεκαημέρου είστε ασφαλείς και ευνοούμενοι από τον Δία, ανοίγει ο κοινωνικός κύκλος, ευνοείστε από σημαντικές γνωριμίες, τύχη στις συνεργασίες, αλλά και στις διαπραγματεύσεις. Ωστόσο, η πανσέληνος την πρώτη εβδομάδα του μήνα δυναμιτίζει προσωπικές και κοινωνικές επιτεύξεις. Αισθάνεσθε ότι βρίσκεστε σε αντιπαράθεση με τον ίδιο σας τον εαυτό, την εξέλιξη σας. Παράλληλα ο Άρης περνάει στο δεύτερο δεκαήμερο και σας κάνει τρίγωνα. Αυτό δεν είναι καλό… είναι πολύ καλό, καθώς ενεργοποιείστε. Γεμίζετε αυτοπεποίθηση και προθυμία, αποφασιστικότητα και ενθουσιασμό. Αναλαμβάνετε δράση.

Ένα θέμα σπιτιού, οικογένειας, το οποίο σας απασχολεί πολύ το τελευταίο διάστημα γίνεται εμμονή γύρω στις 10 Φεβρουαρίου. Κάντε την έρευνα σας και αντιμετωπίστε το βαθιά και διαισθητικά. Δε βοηθάει να μείνετε προσκολλημένοι σε αυτό. Διαχειριστείτε το. Τα επαγγελματικά, η απόδοση και η παραγωγικότητα σας ανεβαίνει και το βλέπετε και στο πορτοφόλι. Προσοχή για εξαπατήσεις, απογοητεύσεις γύρω στις 15 του μήνα, μην κάνετε κάποια… “φανταστική” αγορά ή επένδυση! Ο Κρόνος σας κάνει τα τελευταία τρίγωνα, πριν αλλάξει ζώδιο τον επόμενο μήνα και ζητάει ένα μόνο πράγμα: ΕΠΙΤΕΥΞΗ. Πρόοδος, εξέλιξη, ευκαιρία, προετοιμασία, πακέτο με σκληρή προσπάθεια, δουλειά, ευθύνες και υποχρεώσεις. Και αυτή η προσπάθεια σας ανταμείβει με δύναμη και ενέργεια. Σας ζητάει να βρείτε και να ανακαλύψετε τον εαυτό σας. Να το κάνετε σε σχέση με τους άλλους.

Μετά τις 20 του μήνα και το δεύτερο δεκαήμερο θα ξεκινήσει να λαμβάνει τα δώρα του γενναιόδωρου Δία. Κοινωνικότητα και δημοφιλία έρχονται και για εσάς, συναντήσεις, συνεργασίες, αλλά και… κιλάκια! Και η Αφροδίτη στον έβδομο οίκο πάλι βοηθάει στην κοινωνικοποίηση και την ανάγκη για ομορφιά και αρμονία στις σχέσεις σας και τις συνεργασίες, και, φυσικά, ενισχύει τη γοητεία σας. Ωστόσο, σας δίνει και ατού να απομακρυνθείτε ανθρώπους που δε σας στηρίζουν. Αλλάζετε γενικότερα το πρόγραμμά σας, την οργάνωση και την καθημερινότητα. Επικουρικά και η κίνηση του Ερμή θα προμοτάρει τη δράση σας. Εσείς, απλά, αδράξτε τις ευκαιρίες!

Σκορπιός

Η Πανσέληνος κάνει σταυρό με τον Ήλιο σας απέναντι από τον Ουρανό, ιδιαίτερα για το δεύτερο δεκαήμερο, έχετε πολλά να περιμένετε. Και όλο αυτό συμβαίνει στον βασικό σας άξονα: προσωπική ταυτότητα, συνεργασίες, σύντροφοι, πατρική οικογένεια, σπίτι, γονείς, καριέρα, κοινωνικό προφίλ. Σπάσιμο δεσμών, χωρισμοί, συνεργασίες, όποια συνθήκη δε σας πάει παρακάτω, δεν εξυπηρετεί στην εξέλιξή σας. Η σύνοδος Ερμή-Πλούτωνα στις 10 Φεβρουαρίου θα υπερτονίσει την φυσική σας επιθυμία για χειρισμό και εμμονή και θα σας απασχολήσει ιδιαίτερα σε θέματα με αδέρφια, φίλους, έγγραφα, μικρά ταξίδια ή το μεταφορικό σας μέσο. Προσπαθήστε να αποφύγετε την εμμονή και διαχειριστείτε τη συνθήκη που θα προκύψει με αντικειμενικότητα. Ο Ερμής από τον Υδροχόο τις επόμενες μέρες είναι πιο βοηθητικός.

Γύρω στις 14 το τρίγωνο της Αφροδίτης και του Ποσειδώνα με τον Ήλιο σας πολύ δυνατό στον οίκο της αυτοπραγμάτωσης, της προσωπικής εξέλιξης, έρχεται να σας δώσει ένα άνοιγμα στο όνειρο, στο όραμα. Αυτό μπορεί να αφορά τη δημιουργία, τα παιδιά -είτε αν έχετε, είτε αν θέλετε να αποκτήσετε-, την επιχείρηση σας, την ερωτική σας σχέση, τη χαρά και τη διασκέδαση στη ζωή. Η μέρα που ακολουθεί πιο προσγειωμένη, ξαναμπαίνετε στο πρόγραμμα. Επειδή η ενέργεια είναι χαμηλή επικρατεί μια αίσθηση μοναξιάς και απομόνωσης. Ευθύνες, υποχρεώσεις και καθήκοντα, επικεντρωθείτε σε αυτά που πρέπει να γίνουν. Καθότι εργασιομανείς και διεκπεραιωτικοί, θα το φροντίσετε!

Η είσοδος του Ήλιου και η νέα Σελήνη στα ψάρια πάλι συντηρεί την καλή σας ψυχολογία. Και την ενισχύει και η Αφροδίτη στον έκτο σας οίκο. Φροντίζετε τη διατροφή και την άσκησή σας, φροντίζετε το σώμα σας. Τώρα είναι η στιγμή να αλλάξετε συνήθειες που δεν σας εξυπηρετούν πια. Επίσης αυξάνονται τα έσοδα. Όλη αυτή τη δράση σας θα βοηθήσει και η κίνηση του Ερμή μετά τις 20 του μήνα. Τροφή για σκέψη, άλλα και για πράξη. Τονίζει την αποφασιστικότητα, τον ανταγωνισμό, την ειλικρίνεια και την οξύνοιά σας.

Τοξότης

Ο Άρης στον έβδομο, απέναντί σας συνεχίζει ακάθεκτος και σας φέρνει σε αντιπαράθεση με συντρόφους και συνεργάτες. Από τη μία το τετράγωνο Αφροδίτης- Άρη, σπίθες και πυροτεχνήματα, ερωτικά, σεξουαλικά και καβγάδες. Και από την άλλη η πανσέληνος με τη συμμετοχή του Ουρανού στον άξονα της επικοινωνίας και της εξέλιξης. Και εκεί διάσπαση, ανεξαρτησία, ανυπομονησία. Αισθήματα και συναισθήματα ξεσπούν. Προσοχή και στην οδήγηση και στη μετακίνησή σας. 10 Φεβρουαρίου εμμονή-κόλλημα με ένα θέμα οικονομικό, ένα θέμα διαχείρισης, ή/και ένα θέμα αυτοπεποίθησης και αυταξίας.

Καλύτερη και πιο έξυπνη έκφραση και επικοινωνία με την είσοδο του Ερμή στο σπίτι του. Πρακτικός, αντισυμβατικός και επινοητικός θα σας ‘τρέξει’ εκκρεμότητες και θέματα που αφήνετε πίσω (λόγω επιπολαιότητας!). Προσοχή γύρω στις 15 του μήνα για εξαπατητικές συμπεριφορές ή απογοητεύσεις. Δεν είναι το κατάλληλο διάστημα για να πάρετε σωστές, ορθές, σοβαρές αποφάσεις. Προσπαθήστε να μετριάσετε το πόσο τέλειοι είναι όλοι γύρω σας και πόσο πολύ τους αγαπάτε. Θα πέσετε από τα σύννεφα.

Αυτό ακριβώς θα σας κάνει και η σύνοδος Ήλιου-Κρόνου στον τρίτο οίκο. Θα σας περιορίσει λίγο, θα σας δώσει ευθύνες και υποχρεώσεις. Θα σας ρίξει και πιθανόν να σας μαζέψει για λίγο στο σπίτι. Πολύ καλύτερα τα πράγματα μετά τις 20 του μήνα. Μπαίνει στον πέμπτο σας οίκο και η Αφροδίτη, είναι ήδη ο Δίας -και περνάει στο δεύτερο δεκαήμερο-, και ξανανιώθετε. Τρίγωνα με τον Ήλιο, χαρές, χρήματα, όρεξη για χαρά, ζωή και διασκέδαση. Μήπως και σκέψεις για παιδιά; Αν όχι σίγουρα θα βρείτε τρόπους να περάσετε όμορφα με τα παιδιά σας ή με τους ερωτικούς συντρόφους. Προσοχή και πάλι στην επιπολαιότητά σας!!! Ο Ερμής χορηγεί τη ρουτίνα σας, σας δίνει πρωτότυπες και έξυπνες ιδέες για να βελτιώσετε την καθημερινότητά σας, αλλά και τις σχέσεις σας.

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα