Προβλέψεις Δεκεμβρίου 2020: Ζυγός – Ιχθείς

AJITA MARIA KASTRIOTI
30/11/2020

ΖΥΓΟΣ

1ο Δεκαήμερο
Αυτό το μήνα ο Κρόνος και ο Δίας κάνουν την είσοδό τους στον Υδροχόο και εσείς Ζυγοί του πρώτου δεκαημέρου θα νιώσετε τις ενέργειές τους να απογειώνουν τη ζωή σας. Από τις 17 Δεκεμβρίου και μετά έχετε όλη τη δύναμη του Κρόνου να σας υποστηρίζει και την εύνοια του Δία να σας φέρνει ευκαιρίες ώστε να ξεκινήσετε καινούρια εγχειρήματα που θα έχουν επιτυχία και διάρκεια στο χρόνο. Είναι η ώρα που εκφράζεται η δημιουργικότητά σας και αυτό μπορεί να σημαίνει την έναρξη ή επισημοποίηση μιας ερωτικής σχέσης, την απόκτηση παιδιών ή την έναρξη μιας επιχείρησης. Θα έχετε επαγγελματικές ευκαιρίες μέσα από τις οποίες θα αναπτυχθείτε και θα αναδειχθείτε. Το βέβαιο είναι πως όπως κι αν επιλέξετε να εξωτερικεύσετε τελικά τη δημιουργικότητά σας, και με ό,τι και αν είναι να καταπιαστείτε από δω και στο εξής, θα γίνει με διάθεση παιχνιδιάρικη και θα ευχαριστηθείτε τη διαδικασία! Το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου ο Ερμής θα βρίσκεται στον Τοξότη και η επικοινωνία ενδέχεται να γίνεται με αισιοδοξία, ελαφράδα και χαρά. Ωστόσο ίσως χρειάζεται από μέρους σας να βρείτε τρόπους να ησυχάσετε το νου σας και τη γλώσσα σας και να ακούτε τον εαυτό σας πριν μιλήσετε γιατί αυτός ο Ερμής είναι μεν αισιόδοξος και αγαθός αλλά έχει την τάση να βιάζεται, να υπερβάλλει και να γίνεται απερίσκεπτος πληγώνοντας με την αγαθή ευθύτητά του τους άλλους. Από 16 έως 24 Δεκεμβρίου η Αφροδίτη επίσης από το ζώδιο του Τοξότη δημιουργεί το πεδίο για να διευρύνετε τους ορίζοντές σας μέσω της γνώσης, των ταξιδιών και της επαφής σας με τα αδέρφια σας, τους συγγενείς σας ή ανθρώπους από το εξωτερικό. Η διάθεσή σας γίνεται χαρούμενη, αισιόδοξη και καλοκάγαθη. Είναι ιδανική περίοδος για να περάσετε ωραία με φίλους ή συγγενείς, να απολαύσετε στιγμές ελευθερίας και να αφήσετε για λίγο τους προβληματισμούς στην άκρη. Αυτός είναι ο μήνας του φιλελεύθερου και οραματιστή Τοξότη. Και σε συνδυασμό με τη σύνοδο Κρόνου-Δία στον επαναστάτη και ιδεαλιστή Υδροχόο εσείς κοιτάτε μπροστά με αισιόδοξη και φιλοσοφική ματιά. Είναι ο μήνας που το όραμά σας για τη ζωή γίνεται προτεραιότητα, σας οδηγεί και με υπευθυνότητα βάζετε στόχους για το μέλλον σύμφωνα με το προσωπικό σας όραμα.

2ο Δεκαήμερο
Οι Ζυγοί του δεύτερου δεκαημέρου έχετε τον Άρη, τον πλανήτη του πολέμου, απέναντί σας αυτό το μήνα. Από 1 έως 13 Δεκεμβρίου ίσως υπάρχει εσωτερική ένταση και θυμός και πιθανό να υπάρξουν εντάσεις και ρήξεις στις σχέσεις σας με τους άλλους. Λόγω της ειρηνικής σας φύσης που σπάνια σας επιτρέπει να εξωτερικεύσετε τον θυμό σας αλλά και της πρόσφατης δίμηνης αναδρομής του Άρη που τόσο καιρό κώλυε τη δράση σας, αυτός ο Άρης του Δεκεμβρίου, είναι πιθανό να φέρει στην επιφάνεια όλο τον συσσωρευμένο θυμό σας μετατρέποντας το πεδίο των σχέσεων σε εμπόλεμη ζώνη. Η διάθεσή σας μπορεί να είναι εριστική προκαλώντας έτσι συγκρουσιακές καταστάσεις και κλίμα δυσφορίας. Υγιής και ωφέλιμη διέξοδος αυτής της ενέργειας μπορεί να είναι η γυμναστική και γενικά η κίνηση του σώματος. Είναι χρήσιμο να βρείτε χρόνο στην καθημερινότητά σας ώστε να ασχοληθείτε με την άσκηση του σώματός σας  αλλά και τη φροντίδα της διατροφής σας. Ένας επιπλέον λόγος που αυτό το μήνα χρειάζεται να βάλετε προτεραιότητα την υγεία σας, σωματική και ψυχολογική, είναι ο Ποσειδώνας στους Ιχθείς. Ο πλανήτης αυτός από το σημείο που είναι μπορεί να φέρει αποδυνάμωση και κατάπτωση του οργανισμού σας. Και όταν ο οργανισμός αποδυναμώνεται γίνεται ταυτόχρονα ευάλωτος σε ασθένειες. Και σήμερα με όλο το σκηνικό της πανδημίας το τελευταίο που χρειάζεστε είναι ένας αδύναμος και ευάλωτος οργανισμός. Κατά τα άλλα είναι ένας μήνας «τοξοτίσιος» με τον ‘Ηλιο, την Αφροδίτη και τον Ερμή στον Τοξότη να αποπνέουν φιλικότητα, αισιοδοξία, χαρά και επεκτατικές διαθέσεις είτε σε υλικό είτε σε πνευματικό επίπεδο. Από 9 έως 15 Δεκεμβρίου ο Ερμής στον Τοξότη φέρνει χαρά και γέλιο στην επικοινωνία σας αλλά και μία τάση υπερβολής προκειμένου να πάρετε την προσοχή των άλλων. Από 24 έως 31 Δεκεμβρίου η Αφροδίτη στον Τοξότη φέρνει ζεστά και κεφάτα αισθήματα, κοινωνικότητα αλλά και την ανάγκη να κάνετε νέα πράγματα με τον σύντροφό σας όπως ταξίδια, αναζητήσεις πνευματικές και διάφορες τρέλες και ακρότητες!

3ο Δεκαήμερο
Από 13 μέχρι 26 Δεκεμβρίου Ζυγοί του τρίτου δεκαημέρου θα δέχεστε την ενέργεια του Άρη από απέναντί σας. Ένας Άρης στον Κριό που πρόσφατα ορθοδρόμησε και μετά από δύο μήνες αναδρομής τώρα είναι άκρατος, θυμωμένος και έντονα πολεμικός. Και από 20 Δεκεμβρίου θα βρίσκεται και σε σκληρή όψη με τον Πλούτωνα ενισχύοντας έτσι την ένταση του και την απολυτότητά του. Οι συγκρούσεις και οι προστριβές με τους άλλους είναι σχεδόν αναπόφευκτες αλλά εάν καταφέρετε να μείνετε με την έντασή σας και συνειδητά να διοχετεύσετε την ενέργειά σας σε δημιουργικούς σκοπούς τότε μπορείτε πραγματικά να ανοίξετε το πεδίο για να μεταμορφωθείτε, να μεγαλώσετε και να ανθίσετε εσωτερικά. Είστε από φύση έξυπνοι και διπλωματικοί και αν συνδυάσετε τη δύναμη και το σθένος των Άρη-Πλούτωνα με την ευφυΐα σας το αποτέλεσμα θα είναι θεαματικό και ευεργετικό πρωτίστως για σας αλλά και για όσους σχετίζεστε. Οι γεννημένοι 17-18-19 Οκτωβρίου είστε αυτοί που δέχεστε τώρα την ενέργεια του Πλούτωνα καλώντας σας να αφήσετε το παλιό που έχει ήδη πεθάνει και δεν σας εξυπηρετεί πια και να προχωρήσετε στο καινούριο που έχει ζωή και ομορφιά! Όσο λιγότερο αντισταθείτε τόσο πιο ανώδυνη θα είναι η διαδικασία της μετάβασης και της μετάλλαξης. Όπως και να έχει όμως μετά την διέλευση του Πλούτωνα εσείς θα είστε πια ένας άλλος/η και η ζωή σας θα είναι τελείως διαφορετική που σήμερα ούτε μπορείτε να φανταστείτε. Ο Κρόνος επιτέλους σας αποχαιρετάει και στις 17 Δεκεμβρίου κάνει επίσημα την είσοδό του στον Υδροχόο. Οι γεννημένοι 21-22-23 Οκτωβρίου δέχεστε μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου τις τελευταίες επιρροές του Κρόνου που σημαίνει τις τελευταίες πιέσεις ειδικά σε θέματα σπιτιού και οικογένειας. Και με τη σύνοδο Κρόνου-Δία στον Υδροχόο στις 21 Δεκεμβρίου ξεκινάει μια νέα εποχή για όλους τους Ζυγούς με τους πλανήτες που τα τελευταία χρόνια σας ταλαιπωρούσαν να είναι τώρα σύμμαχοι σας στην ανάγκη σας να δημιουργήσετε και να βιώσετε τη χαρά της ζωής μέσα από αυτή τη διαδικασία της δημιουργίας!

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

1ο Δεκαήμερο
Σκορπιοί του πρώτου δεκαημέρου ίσως ήδη αισθανθήκατε την παρουσία του Κρόνου στον Υδροχόο για πρώτη φορά το Μάρτιο 2020 με κάποιο μεγάλο γεγονός ή κάποιου είδους απώλεια που μπορεί να έφερε στη ζωή σας. Από τότε ο πλανήτης αναδρόμησε και αυτό το μήνα, στις 17 Δεκεμβρίου, κάνει επίσημα πλέον την είσοδό του στον Υδροχόο αποδεσμεύοντας πλέον τους Αιγόκερους και όλο τον παρορμητικό σταυρό. Τώρα επηρεάζονται τα σταθερά ζώδια (Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί, Υδροχόοι) και συγκεκριμένα για σας Σκορπιοί, κυρίως των πρώτων ημερών, ο Κρόνος από τον Υδροχόο σημαίνει επισημοποιήσεις, ευθύνες και απώλειες ή ξεκαθαρίσματα στη ζωή σας από ότι δεν είναι χρήσιμο για την εξέλιξή σας. Στις 21 Δεκεμβρίου πραγματοποιείται η σύνοδος Κρόνου-Δία στον 4ο για σας οίκο και θα επηρεάσει το σπίτι και την οικογένειά σας. Ενδεικτικά κάποιες καταστάσεις που μπορεί να φέρει η σύνοδος αυτή είναι μετακόμιση, απόκτηση σπιτιού ή δημιουργία οικογένειας. Πρόκειται για δύο αντίθετες ενέργειες που όμως μαζί μπορούν να λειτουργήσουν εποικοδομητικά και προς την εξέλιξη του ανθρώπου. Ο Κρόνος βάζει τη λογική και την σοβαρότητα που χρειάζεται για κάθε μεγάλο βήμα στη ζωή και ο Δίας βάζει την προστασία και την αισιοδοξία ώστε να επιτευχθεί τελικά το έργο του Κρόνου όσο το δυνατόν ευκολότερα. Οι γεννημένοι 30 Οκτωβρίου έως 3 Νοεμβρίου δέχεστε ακόμα την επιρροή του Ουρανού ο οποίος βρίσκεται ανάδρομος απέναντί σας και πιθανό να σας προκαλεί εσωτερική αναστάτωση. Ακόμα κι αν δε γνωρίζετε ακριβώς τι πρόκειται να συμβεί, έχετε ήδη λάβει σήμα μέσα σας ότι τα πράγματα σύντομα θα ανατραπούν και αυτό είναι που σας προκαλεί ίσως αγωνία και ένταση. Η φύση του πλανήτη είναι ασυμβίβαστη, επαναστατική και ζητάει αλήθεια και ελευθερία. Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο λοιπόν η ζωή σας αλλάζει, αποδεσμεύεστε από οικείες μεν αλλά παρωχημένες καταστάσεις και συγχρονίζεστε με το νέο που έχει καθαρότητα και οξυγόνο, που είναι η ίδια η ζωή! Εάν δε οι σχέσεις σας ή οι συνεργασίες σας είναι τελματωμένες ή δεν έχουν αλήθεια και ελευθερία, τότε η διάσπαση και η διάλυση αυτών των σχέσεων είναι δεδομένες. Είναι χρήσιμο να γνωρίζετε ότι ο πλανήτης θα βρίσκεται απέναντί σας (για τους γεννημένους 30/10-3/11) μέχρι τον Απρίλιο 2021 όποτε θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι αλλαγές/ανατροπές που είναι να συμβούν.

2ο Δεκαήμερο
Σκορπιοί του δεύτερου δεκαημέρου με τον Ποσειδώνα στους Ιχθείς στον 5ο σας οίκο ετοιμάζεστε για έρωτες και παραμυθένιες καταστάσεις! Εκπέμπετε γοητεία, επιτρέπετε στην ευαισθησία σας να εκφραστεί και αυτό μαγνητίζει τους ανθρώπους γύρω σας. Οι γιορτές των Χριστουγέννων μπορούν να είναι μαγικές για σας και να βιώσετε ψυχική ανάταση και θειική θαλπωρή. Ειδικότερα οι γεννημένοι 10-11-12 Νοεμβρίου έχετε προστασία από το σύμπαν που σας δίνει τη δυνατότητα να πραγματοποιήσετε τους οραματισμούς σας και τους ιδεαλιστικούς σας στόχους. Υπάρχει διαυγής έμπνευση για δημιουργία και ψυχική ισορροπία. Από 1 έως 8 Δεκεμβρίου η Αφροδίτη θα διανύει το δεύτερο δεκαήμερο του Σκορπιού και σε συνδυασμό με τον Ποσειδώνα θα σας κάνει ακόμα πιο ευαίσθητους, ρομαντικούς και γοητευτικούς. Και φυσικά μια Αφροδίτη στο Σκορπιό δε μπορεί να μη δώσει και παθιασμένα αισθήματα και έντονη σεξουαλικότητα. Ο Άρης από την άλλη βρίσκεται στον Κριό σε μια όψη που μπορεί να έχει επιπτώσεις στην υγεία σας. Ένας έντονος και πολεμοχαρής πλανήτης που ενδέχεται να ανάβει φωτιές στην καθημερινότητά σας ή τον εργασιακό σας χώρο και να σας κάνει τη ζωή δύσκολη. Υπάρχει τάση για κοψίματα, καψίματα και μικροατυχήματα. Ο Άρης παραμένει στο δεκαήμερό σας μέχρι 15 Δεκεμβρίου και επηρεάζονται κυρίως οι γεννημένοι 10-11-12-13 Νοεμβρίου. Από 17 Δεκεμβρίου ο Κρόνος θα κάνει αισθητή την παρουσία του στον Υδροχόο κι εσείς ίσως αρχίσετε να νοιώθετε κάποια πίεση λόγω οικογενειακών ευθυνών και θεμάτων σπιτιού. Και στις 21 του μήνα ο Κρόνος συναντιέται με το Δία ο οποίος αυτόματα αλαφραίνει τη βαριά δόνηση του Κρόνου και χαρίζει αισιοδοξία. Τέλος η Νέα Σελήνη στον Τοξότη και έκλειψη του μήνα πραγματοποιείται στο δεύτερο οίκο σας δηλώνοντας ίσως κάποια απώλεια στις ασφάλειες και τα οικονομικά σας. Ταυτόχρονα όμως υπόσχεται ένα νέο ξεκίνημα και ίσως μια νέα πηγή εσόδων που γεννιέται μέσα από μια διαφορετική φιλοσοφία και ένα νέο πιο συνειδητό τρόπο ζωής.

3ο Δεκαήμερο
Σκορπιοί του τρίτου δεκαημέρου είστε από αυτούς που για την ώρα οι μεγάλοι και βαριοί πλανήτες δεν σας επηρεάζουν. Επομένως οι μεγάλες αλλαγές στη ζωή σας αναβάλλονται γι αυτή την περίοδο, είδηση που μάλλον σας ανακουφίζει και σας χαροποιεί μιας και είστε ένα από τα σταθερά ζώδια που δεν αρέσκονται στις αλλαγές. Η Αφροδίτη στον Σκορπιό από 8 έως 15 Δεκεμβρίου συνοδεύει τον Ήλιο σας και σας χαρίζει γοητεία, ομορφιά και κυρίως βαθιά και ζεστά αισθήματα. Ωστόσο ο πλανήτης της αγάπης στο ζώδιο του Σκορπιού δυσκολεύεται να δείξει τα αισθήματά της και συνήθως εκφράζει την αγάπη της με ένταση, πάθος, ζήλια και γενικά κτητικές τάσεις. Η σεξουαλικότητά σας θα είναι έντονη και υπάρχει η τάση να μαγνητίζετε όποιον θέλετε κοντά σας και όποια κατάσταση επιθυμείτε. Όσον αφορά τα οικονομικά σας, και εδώ μαγνητίζετε το χρήμα προς το μέρος σας. Δεν αποκλείεται όμως να περάσετε και κάποια κρίση, κάποια απώλεια σε ασφάλειες ή έσοδα, που όμως θα είναι προσωρινή μέχρι να ανασυνταχθείτε και να ξαναδημιουργήσετε τις συνθήκες για την εισροή εσόδων. Η Νέα Σελήνη-έκλειψη του μήνα στον Τοξότη είναι άλλη μία ένδειξη ότι τα οικονομικά σας μάλλον βάλλονται και αυτό μπορεί να σας κάνει να νιώσετε ανασφάλεια και αναξιότητα. Είναι όμως χρήσιμο να γνωρίζετε ότι μέσα σε όλο αυτό που συμβαίνει ουσιαστικά ανοίγει για σας το πεδίο για να κάνετε «restart», επανεκκίνηση. Ξεκινήστε πρώτα να δουλεύετε και να χτίζετε το δικό σας εσωτερικό-προσωπικό αξιακό σύστημα και θα δείτε σύντομα τα αποτελέσματα και στο εξωτερικό σύστημα, δηλαδή στις υλικές αξίες. Ο Άρης στον Κριό από 15 μέχρι τέλος του μήνα επηρεάζει κυρίως τους γεννημένους από 13 έως 19 Νοεμβρίου. Ένας φλογερός Άρης που μπορεί να επηρεάσει την υγεία σας. Μπορεί να εκδηλωθούν φλεγμονές, πονοκέφαλοι, πυρετοί και υπάρχει τάση για μικροατυχήματα, ειδικά στο χώρο εργασίας σας. Επίσης μπορεί να υπάρξουν έριδες και εντάσεις με τους συναδέλφους σας ή με ανθρώπους που σας παρέχουν τις υπηρεσίες τους.

ΤΟΞΟΤΗΣ

1ο Δεκαήμερο
Αυτό το μήνα Τοξότες του πρώτου δεκαημέρου ίσως βιώνετε τα αποτελέσματα της έκλειψης που έγινε στις 30 Νοεμβρίου στους Διδύμους. Ανάλογα με το προσωπικό σας ωροσκόπιο και το πού σας βρήκε η έκλειψη, σε αυτόν τον τομέα της ζωής σας είναι πιθανό να βιώσατε ήδη ή να βιώσετε μέσα στους επόμενους μήνες μια απώλεια. Και μετά από αυτήν την έκλειψη έρχεται να προστεθεί αυτή του Δεκεμβρίου (14 Δεκεμβρίου) δηλώνοντας πλέον με βεβαιότητα ότι η ζωή σας αν δεν έχει ήδη αλλάξει, θα αλλάξει σύντομα. Αλλάζετε εσείς, εσωτερικά και εξωτερικά, αλλάζει το περιβάλλον σας και γενικά αλλάζει όλη σας η οπτική για τα πράγματα και τη ζωή. Δώστε έμφαση και φροντίδα στην υγεία σας τόσο τη φυσική όσο και την ψυχολογική. Το επάγγελμά σας είναι ένας τομέας που μπορεί να επηρεαστεί και με τον Ουρανό στον 6ο οίκο υπάρχει ενδεχόμενο να έχετε κάποια απρόσμενη αλλαγή στις συνθήκες εργασίας σας ή κάποιο γεγονός που θα σας εκπλήξει ανατρέποντας τα μέχρι τώρα δεδομένα σας. Από 16-24 Δεκεμβρίου η Αφροδίτη θα βρίσκεται στο ζώδιο σας σε σύνοδο με τον Ήλιο σας και αυτό θα μεγαλώσει κι άλλο την καλή σας καρδιά και θα ακτινοβολείτε από αισιοδοξία, ομορφιά και αγάπη. Σας αρέσει να είστε το επίκεντρο της προσοχής και το πετυχαίνετε με τη μεγαλοσύνη των αισθημάτων σας και την σχεδόν παιδική καλοσύνη σας. Τα οικονομικά σας, εφόσον βέβαια δεν επηρεάζονται από τις εκλείψεις, ευνοούνται αλλά το ίδιο ευνοείται και η σπατάλη τους μιας και η Αφροδίτη στον Τοξότη είναι υπερβολική σε όλα της, δεν έχει όρια και μπορεί να παραγίνει ανοιχτοχέρα. Από 2-8 Δεκεμβρίου ο Ερμής θα βρίσκεται στον Τοξότη και η σκέψη σας, και κατ΄επέκταση ο λόγος σας και η επικοινωνία σας, είναι αισιόδοξη, θετική, ίσως με μια τάση υπερβολής. Ωστόσο είναι ιδανική βδομάδα για να διαλογιστείτε και να δείτε ποιος είναι σήμερα ο στόχος σας στη ζωή και προς τα πού είναι να ρίξετε τώρα το βέλος σας. Και αφού δείτε μέσα σας νοητά τη διαδρομή που είναι να ακολουθήσει το βέλος μέχρι τον στόχο, ο Κρόνος και ο Δίας που από 17 Δεκεμβρίου μπαίνουν στον Υδροχόο, σας υποστηρίζουν ουσιαστικά σε αυτή τη διαδρομή σας στη ζωή και σας παρέχουν πρακτικά ό,τι χρειάζεστε για να φτάσετε το στόχο σας. Φτάνει αυτός να είναι ξεκάθαρος κι εσείς να είστε σε θέση να αξιοποιήσετε αυτές τις ευκαιρίες που θα σας φέρουν οι πλανήτες.

2ο Δεκαήμερο
Τοξότες μου αυτού του δεκαημέρου ο Δεκέμβριος είναι ένας μήνας παραμυθένιος για σας αλλά όπως πάντα τα παραμύθια είναι φανταστικά και δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Ο Ποσειδώνας στους Ιχθείς, που επηρεάζει κυρίως του γεννημένους  9-10-11 Δεκεμβρίου, είναι πιθανό να βάζει φίλτρο μπροστά στα μάτια σας με αποτέλεσμα να μη βλέπετε καθαρά τι συμβαίνει γύρω σας. Φυσικά μέσα από αυτό το φίλτρο του Ποσειδώνα όλα μοιάζουν τέλεια και ιδανικά κι εσείς δεν θέλετε να το βγάλετε αφού αισθάνεστε όμορφα με την εικόνα που έχετε τώρα για τα πράγματα. Ωστόσο εάν δεν ακούσετε την εσωτερική σας φωνή που πάντα ξέρει την αλήθεια και επιλέξετε να τη σιγάσετε για να μη χαλάσετε το παραμύθι που ζείτε,  όταν η επήρεια του πλανήτη περάσει τότε η απογοήτευσή σας θα είναι βαριά και ο πόνος που θα προκληθεί από την απότομη προσγείωσή σας στην πραγματικότητα θα είναι μεγάλος. Χρειάζεται να δείτε καθαρά τι συμβαίνει μέσα στο σπίτι και την οικογένειά σας, να μην ωραιοποιείτε τις καταστάσεις και να μην αποφεύγετε να αντιμετωπίσετε την αλήθεια όσο κι αν αυτή δεν σας είναι ευχάριστη. Επίσης χρειάζεται να φροντίσετε την υγεία σας και να αποφύγετε ή να μετριάσετε την τάση που μπορεί να έχετε ως προς τη λήψη φαρμάκων ή προς την κατανάλωση αλκοόλ ή άλλων ουσιών. Το πρώτο δεκαπενθήμερο του μήνα ο Άρης στον Κριό βρίσκεται στο δεκαήμερό σας και σας υποστηρίζει με την ενέργεια και τη δύναμή του. Αυτή την περίοδο θα έχετε έντονη δημιουργικότητα και θα υπάρχει δραστηριότητα σε ό,τι αφορά έρωτες, χόμπυ, επιχειρήσεις, παιδιά και γενικά οτιδήποτε μέσα από το οποίο ουσιαστικά επεκτείνεται ο εαυτός σας και γεμίζετε χαρά! Από 9-15 Δεκεμβρίου ο Ερμής θα βρίσκεται στον Τοξότη και στο δεκαήμερό σας. Η επικοινωνία γίνεται με αισιοδοξία, ελαφράδα και χαρά αλλά ίσως και με κάποια υπερβολή προκειμένου να εντυπωσιάσετε και να πάρετε την προσοχή των άλλων. Στις 24 Δεκεμβρίου η Αφροδίτη θα είναι και αυτή στο ζώδιό σας φέρνοντας μαζί της αγάπη, μεγαλοψυχία και ομορφιά. Ο Ήλιος σας δίπλα στην Αφροδίτη θα λάμπει και θα είναι κοινωνικός και φιλικός. Με τρεις πλανήτες στον Τοξότη βέβαια είναι πιθανό να νιώσετε την ανάγκη για ελευθερία και ταξίδια. Τα ταξίδια δεν είναι απαραίτητο να είναι κυριολεκτικά αλλά μπορεί να είναι ταξίδια νοερά μέσω της μάθησης και της γνώσης. Οτιδήποτε μπορεί να επεκτείνει τους ορίζοντες του μυαλού σας και να σας ταξιδέψει είναι αρκετό!.

3o Δεκαήμερο
Τοξότες του τρίτου δεκαημέρου μπορεί να νοιώθετε ήδη την ενέργεια της έκλειψης που πλησιάζει στις 14 Δεκεμβρίου. Είστε αυτοί, και κυρίως οι γεννημένοι 14-15-16 Δεκεμβρίου, που δέχεστε την έκλειψη στον ήλιο σας, πράγμα που σημαίνει ότι κάτι φεύγει από τη ζωή σας και ταυτόχρονα κάτι άλλο ξεκινάει. Το αν αυτό που θα φύγει από τη ζωή σας είναι μια σχέση, μια δουλειά, ένα σπίτι, ή ακόμα και ένας κύκλος σπουδών ή μια φιλοσοφία ζωής μόνο εσείς το γνωρίζετε ανάλογα με το πώς είναι διαμορφωμένη η ζωή σας σήμερα και πού αισθάνεστε ότι κινείται η ενέργεια. Αυτό που τελειώνει με την έκλειψη αντικαθίσταται από μια νέα κατάσταση που φέρνει η Νέα Σελήνη δηλώνοντας έτσι ένα νέο ξεκίνημα σε κάποιον από τους παραπάνω τομείς της ζωής σας. Χρειάζεται κάποια προσοχή εδώ όσον αφορά τις επιλογές σας γιατί στην έκλειψη αυτή συμμετέχει ο Ποσειδώνας ο οποίος πάντα θολώνει το τοπίο, εξιδανικεύει τις καταστάσεις και στο τέλος όταν αποδεικνύεται ότι αυτό που βλέπαμε ήταν απάτη έρχεται πάντα απογοήτευση. Οπότε πριν προχωρήσετε σε οποιαδήποτε κίνηση ξεκαθαρίστε τα πράγματα, βεβαιωθείτε ότι πατάτε σε πραγματικό και στέρεο έδαφος και μην πιστέψετε οτιδήποτε σας παρουσιάζεται αν δεν είστε σίγουροι ότι αυτό που φαίνεται αυτό και είναι. Με τον Ερμή στον Τοξότη από 15 έως 20 Δεκεμβρίου η επικοινωνία σας γίνεται ευχάριστη και θα έχετε την τάση να επεκτείνετε τους ορίζοντες του μυαλού σας μέσω της μάθησης και της γνώσης. Ο Ερμής είναι άλλος ένας πλανήτης που συμμετέχει στην έκλειψη του μήνα επηρεάζοντας τα αδέλφια, τα μικρά ζώα και δηλώνει ίσως αλλαγές και κλεισίματα σε νομικά θέματα ή θέματα σπουδών. Τέλος οι βαριοί πλανήτες Κρόνος και Δίας μπαίνοντας στον Υδροχόο από 17 Δεκεμβρίου επηρεάζουν την επικοινωνία σας και ίσως τις σχέσεις με τα αδέλφια ή τους κοντινούς συγγενείς. Προσαρμόζεστε αναγκαστικά πλέον στα νέα δεδομένα της εποχής που η επικοινωνία, η πληροφόρηση και η μάθηση γίνεται μέσω διαδικτύου και απόστασης. Ίσως και οι συνθήκες εργασίας σας αλλάξουν ξαφνικά προσαρμοζόμενες στη νέα τεχνολογία και την εξ αποστάσεως απασχόληση.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

1ο Δεκαήμερο
Αιγόκεροι του πρώτου δεκαημέρου συνεχίζετε να δέχεστε την ευνοϊκή όψη του Ουρανού από τον Ταύρο και αυτό σημαίνει ότι συνεχίζετε να είστε δημιουργικοί και αυθεντικοί μέσα από το δικό σας ιδιαίτερο και πρωτοποριακό στυλ. Έχετε μεγάλη έμπνευση και κατεβάζετε έξυπνες ιδέες σε ό,τι έχει να κάνει με επιχειρήσεις, χόμπι, έργα τέχνης και γενικά δημιουργίες. Ζείτε τον έρωτα εκκεντρικά και βρίσκετε τρόπους να ανανεώνετε τη σχέση σας και να μην την αφήνετε να «ρουτινιάζει». Στις 20 Δεκεμβρίου ο Ερμής μπαίνει στο ζώδιο σας και σύντομα θα βρίσκεται σε σύνοδο με τον Ήλιο σας. Ο νους σας γίνεται πρακτικός, μεθοδικός και υπολογιστικός. Και ο λόγος σας γίνεται λακωνικός, σοβαρός και μετρημένος. Ίσως σας βγάλει μια τάση να κρατάτε αποστάσεις στις σχέσεις σας αλλά πάντα έχετε ευσυνειδησία και συνέπεια σε ό,τι πείτε και σε ό,τι υποσχεθείτε. Άλλωστε από την αρχή του μήνα ο Ερμής στον Τοξότη μπορεί να έβγαλε υπερβολές, άσκοπους ενθουσιασμούς και έλλειψη οργάνωσης στην επικοινωνία και την καθημερινότητα. Οπότε όταν ο πλανήτης 20/12 μπει στον Αιγόκερω, οτιδήποτε ανεδαφικό θα γειωθεί και οτιδήποτε υπερβολικό θα μαζευτεί. Κι εσείς θα αναλογιστείτε τις ευθύνες σας, θα τις ιεραρχήσετε και θα βάλετε τάξη στην καθημερινότητά σας. Ευνοϊκή περίοδος για επιχειρηματικές διαπραγματεύσεις και συμφωνίες. Η Αφροδίτη από το Σκορπιό μέχρι τις 14/12 ίσως δημιουργήσει κάποιες ίντριγκες και κρίσεις στις φιλικές σχέσεις σας ή τις ομάδες που συμμετέχετε. Μπορεί επίσης να βιώσετε κρίση σε ό,τι αφορά τους στόχους σας στη ζωή. Από 15 Δεκεμβρίου όμως με την Αφροδίτη στον Τοξότη η καρδιά σας ανοίγει και συνδέεστε ψυχικά με το Όλον. Υπάρχει τάση να θυσιαστείτε για ό,τι αγαπάτε αλλά και τάση για κρυφές, παρασκηνιακές ή πλατωνικές σχέσεις. Τέλος 30 Δεκεμβρίου η Πανσέληνος γίνεται στον άξονα Καρκίνου-Αιγόκερω και επηρεάζει κυρίως τους γεννημένους 28 έως 31 Δεκεμβρίου. Πιθανό να έχετε εσωτερική ένταση τις τελευταίες μέρες του χρόνου που μπορεί να βγει στο περιβάλλον σας και στις σχέσεις σας. Υπό το φως της Πανσελήνου θέματα σχέσεων βγαίνουν στην επιφάνεια και οι συναισθηματικές-υλικές ανάγκες σας φωτίζονται προκειμένου να καλυφθούν και να εξισορροπηθούν.

2ο Δεκαήμερο
Για σας τους Αιγόκερους του δεύτερου δεκαημέρου και ειδικά για τους γεννημένους 7 έως 10 Ιανουαρίου προβλέπονται κάποιες εντάσεις στο σπίτι σας και στο οικογενειακό σας περιβάλλον. Ο Άρης στον Κριό σας βάζει φωτιές και μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου πυροδοτεί το θυμό σας. Το διάστημα εκείνο μπορεί να έχετε εκνευρισμό, να είστε προκλητικοί και να εμπλακείτε σε καυγάδες. Επίσης υπάρχει τάση για μικροατυχήματα και πιθανότητα για πόνους στα κόκκαλα, τα γόνατα ή τα δόντια. Την ίδια στιγμή συνεχίζετε να έχετε τον Ποσειδώνα σύμμαχό σας, από τον 3ο οίκο, δίνοντάς σας ευαισθησία, φαντασία και δημιουργική σκέψη. Είναι η κατάλληλη περίοδος για να ασχοληθείτε με τα καλλιτεχνικά, τη συγγραφή, τη φωτογραφία ή τα ΜΜΕ. Ο Ουρανός δε από τον 5ο οίκο μπορεί να σας φέρει κεραυνοβόλους έρωτες και υπάρχει πιθανότητα για δημιουργία πρωτότυπης και αντισυμβατικής σχέσης αλλά χωρίς εγγυημένη διάρκεια. Με την Αφροδίτη δε στο Σκορπιό μέχρι 14 Δεκεμβρίου τα αισθήματα είναι παθιασμένα και μάλιστα υπάρχει ενδέχεται ο έρωτας να προκύψει μέσα από φιλία, μια φιλική σχέση να μετατραπεί σε ερωτική ή και το αντίθετο. Από 15 Δεκεμβρίου η Αφροδίτη θα βρίσκεται στον Τοξότη και στο 12ο σας οίκο δίνοντας την τάση για κρυφές και παρασκηνιακές σχέσεις. Συγχρονισμένοι με την ενέργεια της Αφροδίτης που συμπίπτει με τις γιορτές των Χριστουγέννων, η καρδιά σας μαλακώνει, συμπονά και θυσιάζεστε για ό,τι και όποιον αγαπάτε. Η Αφροδίτη αυτή είναι δείκτης καλών οικονομικών αλλά χρειάζεται από μέρους σας συνετή διαχείριση γιατί λόγω της γενναιοδωρίας και της καλοψυχίας σας τα οικονομικά σας μπορούν εύκολα και γρήγορα να σπαταληθούν για πράγματα και σκοπούς που δεν σας είναι χρήσιμοι. Με τον Κρόνο και το Δία να μπαίνουν από 17 Δεκεμβρίου στον Υδροχόο και στο 2ο σας οίκο τα οικονομικά σας είναι ένας τομέας που θα έχει αλλαγές και θα σας απασχολήσει φέτος. Η σύνοδος των δύο αυτών πλανητών είναι ένδειξη ότι τον επόμενο καιρό μπορεί να κάνετε σημαντικές αγορές, επενδύσεις και σοβαρές τοποθετήσεις στη ζωή σας που θα έχουν αξία και διάρκεια στο χρόνο.

3ο Δεκαήμερο
Οι γεννημένοι 12-13-14 Ιανουαρίου έχετε ακόμα τον Πλούτωνα από πάνω σας. Αυτό σημαίνει ότι βρίσκεστε σε περίοδο καθολικής μεταμόρφωσης. Καταστάσεις που δεν σας εξυπηρετούν πια τελειώνουν, πρόσωπα φεύγουν από τη ζωή σας και το περιβάλλον σας αλλάζει ολοκληρωτικά. Ξεκινάει ένας νέος κύκλος ζωής για σας τώρα. Μέσα από τις ρήξεις με το παλιό αναδύεται μια νέα αυτοεικόνα και προβάλλονται δυνατότητες τις οποίες ούτε ξέρατε ότι διαθέτετε σε προσωπικό αλλά και σε γενικότερο επαγγελματικό, κοινωνικό επίπεδο. Τα χρόνια του Κρόνου τελειώσανε και παρόλο που εσείς είστε παιδιά του Κρόνου και είστε από φύση οριοθετημένοι, υπεύθυνοι και με αντοχές, δε σημαίνει ότι δεν πιεστήκατε. Από 17 Δεκεμβρίου μπορείτε να πάρετε ανάσα γιατί ο Κρόνος αφήνει τον Αιγόκερω και κάνει την είσοδό του στον Υδροχόο. Ό,τι χρειαζόταν να σας μάθει σάς το έμαθε και σήμερα μπορείτε δικαιωματικά να απολαύσετε τους καρπούς της υπομονής σας και των προσπαθειών των τελευταίων δύο χρόνων. Οι γεννημένοι βέβαια 17-18-19 Ιανουαρίου θα χρειαστεί να κάνετε λίγο ακόμα υπομονή γιατί από 1η μέχρι 17 Δεκεμβρίου ο Κρόνος θα βρίσκετε από πάνω σας. Είναι το τελευταίο του πέρασμα πριν αλλάξει ζώδιο και είναι πιθανό να δοκιμαστείτε σε προσωπικό αλλά και επαγγελματικό επίπεδο. Ωστόσο ο Κρόνος στον Αιγόκερω φέρνει πάντα επαγγελματικές ευκαιρίες και επιτυχίες πάντα φυσικά διαμέσου προσπάθειας. Και με το Δία να τον ακολουθεί, εάν έχετε προετοιμαστεί κατάλληλα μπορεί να δείτε τους στόχους σας να υλοποιούνται, καταστάσεις πάνω στις οποίες δουλεύατε για καιρό να επισημοποιούνται και να αναγνωρίζεστε κοινωνικά και επαγγελματικά. Τέλος ο Άρης από 15 μέχρι τέλος Δεκεμβρίου θα διελαύνει πάνω από το δεκαήμερό σας και ενδέχεται να ερεθίζει τα νεύρα σας και να πυροδοτεί το θυμό σας. Θα υπάρχει τάση να γίνετε εριστικοί και πολύ πιθανό να υπάρχουν εντάσεις και συγκρούσεις μέσα στο σπίτι σας και την οικογένειά σας. Διαχειριστείτε σοφά τη δύναμή σας και εκτονώστε δημιουργικά το θυμό σας, ιδιαίτερα οι γεννημένοι 12-13-14 Ιανουαρίου γιατί από 21 μέχρι 24 Δεκεμβρίου ο Άρης θα βρίσκεται σε σκληρή όψη με τον Πλούτωνα, ένας πλανητικός συνδυασμός που προκαλεί εκρήξεις θυμού και βίαιες απολυταρχικές συμπεριφορές.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

1ο Δεκαήμερο
Φυσικά είστε οι πρωταγωνιστές του μήνα αφού είστε αυτοί που από 17 Δεκεμβρίου θα δεχθείτε τον Κρόνο και μετά από λίγο το Δία στο ζώδιό σας. Είναι οι πλανήτες αυτοί που θα ενώσουν τις δυνάμεις τους και θα στήσουν τώρα τα μεγάλα γεγονότα της ζωής σας. Ό,τι αξίζει και ό,τι είναι χρήσιμο για σας και το προχώρημά σας στη ζωή θα μείνει και θα ενδυναμωθεί, θα αλλάξει μορφή και θα επισημοποιηθεί. Και ό,τι δεν είναι για σας θα αποχωρήσει από τη ζωή σας και θα γίνει χώρος για νέες ευκαιρίες, νέες εμπειρίες και νέες καταστάσεις μέσα από τις οποίες θα ανανεωθείτε και θα ανθίσετε. Και με τον Ουρανό ανάδρομο από τον Ταύρο να ζητάει ελευθερία και να επιμένει για αποδεσμεύσεις από προσκολλήσεις και βολέματα που είναι τέλματα, ο Δεκέμβριος σηματοδοτεί το ξεκίνημα μιας καινούριας ζωής, συγχρονισμένης με τις πραγματικές σας ανάγκες και την αληθινή σας φύση. Οι γεννημένοι στο δεύτερο μισό του δεκαημέρου, ήτοι από 27 μέχρι 31 Ιανουαρίου, είστε αυτοί που πιθανό να βρίσκεστε ήδη από τους προηγούμενους μήνες μέσα στη ροή των αλλαγών. Kαι αν δεν τις έχετε δει ακόμη να συμβαίνουν να αναμένετε ότι θα γίνουν μέσα στο επόμενο εξάμηνο. Η έκλειψη του μήνα στον Τοξότη στις 14 Δεκεμβρίου γίνεται στον 11ο οίκο σας που μπορεί να σημαίνει εκλείψεις στους στόχους και τα οράματα που είχατε για το μέλλον. Αλλά και πάλι, επειδή μιλάμε για ηλιακή έλλειψη θα γεννηθούν ταυτόχρονα καινούριοι στόχοι και νέοι προορισμοί στη ζωή σας. Πιθανό επίσης να έχετε κάποιες απώλειες στις φιλικές σας σχέσεις ή σε ομάδες που συμμετέχετε. Τέλος, με την Αφροδίτη στο Σκορπιό μέχρι τα μέσα του Δεκέμβρη ίσως υπάρχει η τάση για δραματοποίηση αισθημάτων και καταστάσεων. Βαθιά κρυμμένα συναισθήματα και ανάγκες που έχουν απωθηθεί στο ασυνείδητο μπορεί να βγουν στην επιφάνεια και με τον Πλούτωνα στο 12ο οίκο σας αλλά και το γενικότερο πλανητικό σκηνικό των ανακατατάξεων που συνθέτουν οι Κρόνος-Δίας-Ουρανός, μπορεί να αισθάνεστε μια διαρκή ανασφάλεια και να βιώνετε εσωτερικές κρίσεις. Ιδανική περίοδος για ενδοσκόπηση και διαλογισμό.

2ο Δεκαήμερο
Υδροχόοι του δεύτερου δεκαημέρου αν και δεν επηρεάζεστε άμεσα από τον Κρόνο που κάνει την είσοδό του στο ζώδιό σας, είναι βέβαιο ότι με το που θα εισέλθει στις 17 Δεκεμβρίου θα αισθανθείτε τις δονήσεις του και την αλλαγή της ενέργειας. Ήδη αισθάνεστε την ενέργεια του Ουρανού από τον Ταύρο ο οποίος εισήλθε για λίγο τον Ιούλιο στις πρώτες μοίρες σας και αναδρόμησε (Αύγουστο -Σεπτέμβριο) για να ξαναέρθει τον Απρίλιο 2021. Και μόνο αυτό το άγγιγμα όμως ήταν αρκετό για να κλονιστείτε και να δείτε να συμβαίνουν ανατροπές κυρίως σε ό,τι έχει να κάνει με θέματα σπιτιού, οικογένειας και ασφαλειών. Η ενέργεια του Κρόνου είναι αυτή που μας μεγαλώνει, μας διδάσκει και μας ωριμάζει μέσα από εντατική δουλειά και πρακτικά μαθήματα. Ζητούμενο του πλανήτη είναι η υπευθυνότητα, η οργάνωση και η λειτουργικότητα του ατόμου ως οργανική μονάδα αλλά και μέσα στο ευρύτερο κοινωνικό σύστημα στο οποίο ανήκει. Έχει δομές, μέτρο και ξεκάθαρα όρια. Τυχόν απώλειες και αποχωρισμοί είναι πιθανοί σε όλους τους τομείς ως μέρος της εξελικτικής σας διαδικασίας. Ωστόσο είναι χρήσιμο να γνωρίζετε ότι αν από τώρα συντονιστείτε με τον πλανήτη, που είναι και παραδοσιακός κυβερνήτης σας και επομένως οι ποιότητες του δεν είναι ξένες προς εσάς, και (συν)εργαστείτε με υπομονή προς την κατεύθυνση που σας πάει η ζωή, τότε στο πέρασμά του από το δικό σας δεκαήμερο (από Μάρτιο 2021), θα σας ανταμείψει με σημαντικά δώρα τα οποία θα είναι εφόρου ζωής. Με το Δία ένα βήμα πίσω από τον Κρόνο και τη σύνοδο των δύο πλανητών στον Υδροχόο στις 21 Δεκεμβρίου μπορεί να έχετε σημαντικές επαγγελματικές ευκαιρίες αλλά και επισημοποιήσεις καταστάσεων τόσο σε προσωπικό όσο και σε γενικότερο κοινωνικό ή επαγγελματικό επίπεδο. Οι γεννημένοι από 6 μέχρι 10 Φεβρουαρίου θα έχετε τον Άρη μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου να δίνει ταχύτητα στη σκέψη και την επικοινωνία σας. Σε συνδυασμό με τον Ερμή στον Τοξότη 9-15 Δεκεμβρίου, η διάθεσή σας θα είναι ανεβασμένη, η επικοινωνία σας θα αποπνέει αισιοδοξία και πιθανό να έχετε την ανάγκη να εκφραστείτε, να μιλήσετε και να υπερασπιστείτε τις απόψεις σας. Η Αφροδίτη στον Τοξότη από 24 έως 31 Δεκέμβρη παρατείνει την καλή σας διάθεση και ενισχύει τη γενναιοδωρία αλλά και την ανάγκη σας για καλοπέραση. Οι φίλοι σας είναι σημαντικοί αυτή την περίοδο και είναι αυτοί οι άνθρωποι μέσω των οποίων θα βιώσετε αγάπη, θα ανοίξει η καρδιά σας και θα αναπτερωθεί το ηθικό σας. Όσο αφορά τα οικονομικά σας από 15 Δεκεμβρίου υπάρχουν ενδείξεις για εισροή εσόδων αλλά και για σπατάλες. Και με τον Ποσειδώνα στον οίκο των οικονομικών που θολώνει πάντα το τοπίο στο πέρασμά του και στο τέλος εξαπατά, εσείς χρειάζεται να έχετε ανοιχτά τα μάτια σας και να διαχειρίζεστε με μέτρο, τάξη και σύνεση τα οικονομικά σας.

3ο Δεκαήμερο
Υδροχόοι του τρίτου δεκαημέρου είστε αυτοί που τελευταίοι θα νιώσετε τον Κρόνο να σας αλλάζει τη ζωή. Προς το παρόν στις 17 Δεκεμβρίου ο πλανήτης μπαίνει στο ζώδιο του Υδροχόου επηρεάζοντας σε πρώτο λόγο τους Υδροχόους του 1ου δεκαημέρου. Με την είσοδό του όμως στο ζώδιο, εσείς του 3ου δεκαημέρου θα αρχίσετε να αισθάνεστε τη βαριά δόνηση του και να υποψιάζεστε ήδη τι μέλει γενέσθαι. Ένας πλανήτης ειλικρινής, σοβαρός και υπεύθυνος που μπαίνει στο σπίτι σας, σας παρατηρεί και σε δύο χρόνια από τώρα θα σας ζητήσει να κάνετε απολογισμό των πεπραγμένων της ζωής σας. Και αν σύμφωνα με τα δικά του κριτήρια η ζωή σας είναι δομημένη όπως χρειάζεται για σας, τότε ο Κρόνος θα σας επιβραβεύσει με επιτυχίες και αναγνώριση. Εάν όμως μέχρι τότε τα πράγματα στη ζωή σας δεν έχουν στηθεί σε γερές βάσεις ή δεν είναι πλέον χρήσιμα για το προχώρημά σας και με τον έναν ή τον άλλον τρόπο δε σας αξίζουν, τότε ο Κρόνος θα τα πάρει από τη ζωή σας προκειμένου να σας ωθήσει στο μονοπάτι που είναι για σας. Γι αυτό χρειάζεται από τώρα να είστε ειλικρινείς και ξεκάθαροι με τον εαυτό σας και τους στόχους σας, και με συνέπεια, υπομονή και επιμονή να χτίσετε αυτά που επιθυμείτε. Η άλλη σημαντική ζωδιακή αλλαγή πλανήτη είναι αυτή του Δία ο οποίος κάνει την είσοδό του στον Υδροχόο στις 19 Δεκεμβρίου και συναντιέται με τον Κρόνο στην ίδια μοίρα στις 21 Δεκεμβρίου. Με το πλανητικό αυτό σκηνικό είναι πιθανό να έχετε ευκαιρίες κυρίως επαγγελματικές αλλά όχι μόνο. Πρόκειται για τη σύνοδο της επιτυχίας με το Δία να βάζει τις ευκαιρίες και την αισιοδοξία και τον Κρόνο να βάζει την πειθαρχία, την οργάνωση και να στήνει πρακτικά το πλαίσιο ώστε οι ευκαιρίες αυτές να αξιοποιηθούν και να διαρκέσουν στο χρόνο. Από τις 15 – 31 Δεκεμβρίου θα έχετε την υποστήριξη του Άρη δίνοντας σας καλή υγεία, ζωτικότητα και γρήγορη αντίληψη. Ο λόγος σας μπορεί να γίνει κοφτερός και η επικοινωνία σας ίσως έχει ένταση. Τέλος με τον Ερμή και την Αφροδίτη στον Τοξότη και στον 11ο οίκο θα απολαύσετε ζεστές συναντήσεις και στιγμές αγάπης με τους φίλους σας. Τα οικονομικά σας από 15 Δεκεμβρίου παρουσιάζουν αύξηση αλλά χρειάζεται συνετή διαχείριση γιατί η Αφροδίτη αυτή παραείναι αγαθή και ανοιχτοχέρα και μπορεί εύκολα να τα ξοδέψει όλα σε πράγματα που δεν της είναι χρήσιμα.

ΙΧΘΕΙΣ

1ο Δεκαήμερο
Ψαράκια του πρώτου δεκαημέρου αυτό το μήνα είναι πιθανό να βιώνετε τις ενέργειες της σεληνιακής έκλειψης που έγινε την τελευταία μέρα του Νοεμβρίου στους Διδύμους. Οι γεννημένοι 26-27-28 Φεβρουαρίου είστε αυτοί που περισσότερο επηρεάζεστε από την έκλειψη με συνέπεια ίσως να είχατε ή να έχετε στο άμεσο μέλλον κάποιες παρεξηγήσεις κυρίως μέσα στο σπίτι και την οικογένεια σας. Η επικοινωνία, η ανταλλαγή πληροφοριών  και η διάδραση με τους ανθρώπους γύρω σας που συμβολίζεται από τους Διδύμους, μπορεί να χαθεί για κάποιο διάστημα και αυτό να σας δημιουργήσει αισθήματα απομόνωσης και εγκλωβισμού. Χρειάζεται εδώ να είστε ανοιχτοί στις πληροφορίες που δέχεστε, να μάθετε να ακούτε χωρίς κριτική και να επικοινωνείτε στους άλλους αυτά που σκέφτεστε και αισθάνεστε. Αυτή η έκλειψη έρχεται να σας δείξει ότι τα μικρά καθημερινά πράγματα στη ζωή και οι λεπτομέρειες είναι το ίδιο σημαντικές με τις μεγάλες ιδέες και τα οράματα. Με τον Ουρανό στον 3ο οίκο σας φαίνεται να επηρεάζεται και πάλι ο τομέας της νόησης, του λόγου και γενικότερα της επικοινωνίας σας. Έχετε πρωτοποριακές ιδέες, πνευματική εγρήγορση και εφευρετικότητα που λόγω όμως αναδρομής του πλανήτη μπορεί να δυσκολεύεστε να εκφράσετε προς τα έξω. Με τον Ουρανό στο πλάι σας μπορείτε τώρα να εμπιστευτείτε τις ικανότητές σας, να κάνετε πράξη τις έξυπνες και καινοτόμες ιδέες σας και να ξεχωρίσετε με την αυθεντικότητα και τη μοναδικότητά σας. Από 1-8 Δεκεμβρίου ο Ερμής θα βρίσκεται στον Τοξότη και ενδέχεται να χαώνει τη σκέψη σας και να σας δυσκολεύει στη διάκριση και οργάνωση των καθημερινών σας υποχρεώσεων. Επίσης την ίδια βδομάδα οι σχέσεις σας με αδέλφια και κοντινούς συγγενείς ενδέχεται να εμφανίσουν κάποιες δυσκολίες ή παρεξηγήσεις. Τέλος με την Αφροδίτη επίσης στο ζώδιο του Τοξότη να επηρεάζει το δεκαήμερό σας από 15 -24 Δεκεμβρίου και τον Άρη στο 2ο οίκο σας, τα οικονομικά μπορεί να παρουσιάσουν απώλειες, καθυστερήσεις και να αποτελέσουν πεδίο συγκρούσεων στην προσπάθειά σας να διεκδικήσετε αυτά που σας αξίζουν.

2ο Δεκαήμερο
Ιχθείς του δεύτερου δεκαημέρου και κυρίως οι γεννημένοι 8-9-10 Μαρτίου έχετε τη θειική προστασία του Ποσειδώνα από πάνω σας. Πιθανό να είστε ψυχικά ευαίσθητοι αυτή την περίοδο, με έντονα αισθήματα συμπόνοιας και ευσπλαχνίας. Η φαντασία και η καλλιτεχνική διάθεση θα είναι αυξημένη και μάλλον είναι η ώρα για πνευματική, μεταφυσική ή καλλιτεχνική αναζήτηση. Είναι η κατάλληλη περίοδος για να διαλογιστείτε και μέσω της τεχνικής του διαλογισμού να βιώσετε την κατάσταση της ησυχίας και της σιωπής. Από το επίπεδο αυτό, που εσείς είστε από φύση προικισμένοι να έχετε πρόσβαση, μπορείτε να έχετε καθαρότητα και να πάρετε καθοδήγηση σε πρακτικά θέματα που σας απασχολούν στη ζωή. Ταυτόχρονα όμως χρειάζεται να δείτε την τάση σας να αποφεύγετε τις πιέσεις της ζωής και την αναβλητικότητά σας στην αντιμετώπιση και διαχείριση των διάφορων καταστάσεων της καθημερινότητας. Εμπιστευτείτε την ευαισθησία σας και ακολουθήστε την εσωτερική σας φωνή ώστε να οδηγηθείτε εύκολα στην επίλυση και διευθέτηση των όποιων ζητημάτων σας απασχολούν. Ο Ερμής, ο πλανήτης της επικοινωνίας, θα επηρεάζει το δεκαήμερο σας από 8-14 Δεκεμβρίου. Εκείνη την περίοδο μπορεί να υπάρχει μια γενικότερη ασυνεννοησία ή παρεξηγήσεις στην εργασία σας ή στις σχέσεις με τα αδέλφια, κοντινούς συγγενείς ή γείτονες. Μπορεί να γίνετε υπερβολικοί στο λόγο σας στην προσπάθειά σας να τραβήξετε την προσοχή και να προκαλέσετε αντιδράσεις. Και η Αφροδίτη στο ίδιο ζώδιο από 24-31 Δεκεμβρίου έχει την τάση να είναι υπερβολική στις εκδηλώσεις αγάπης και μπορεί να σας βγάλει συμπεριφορές ακραίες και επιπόλαιες. Γι αυτό και ενδέχεται να φανείτε ανεύθυνοι στα μάτια των τρίτων με πιθανές επιπτώσεις στην επαγγελματική σας σταδιοδρομία. Τέλος, όσο αφορά τα οικονομικά σας αν και υπάρχει εισροή εσόδων μπορεί να προκύψουν έξοδα και τα χρήματά σας να σκορπιστούν λόγω απερισκεψίας και υπερβολής στη διαχείρισή τους. Και με τον Άρη στο 2ο οίκο σας ίσως χρειαστεί να γίνετε διεκδικητικός σε ό,τι αφορά τα οικονομικά σας και τις ασφάλειες σας μέσα από τα οποία θα νιώσετε πλήρωση.

3ο Δεκαήμερο
Ιχθείς του τρίτου δεκαημέρου είστε αυτοί που δέχεστε την ηλιακή έκλειψη που θα γίνει στις 14 Δεκεμβρίου στο ζώδιο του Τοξότη. Μια έκλειψη που όπως γνωρίζετε είναι πάντα αφαιρετική και συμβαίνει στο 10ο οίκο σας επηρεάζοντας την καριέρα σας και τη δημόσια εικόνα σας. Όλοι οι Ιχθείς ανεξαρτήτως δεκαημέρου χρειάζεται να είστε έτοιμοι ότι κάτι θα αλλάξει  στα επαγγελματικά σας ή κάτι άλλο στη ζωή σας που θα έχει αντίκτυπο στην εικόνα/ιδιότητα με την οποία σας αναγνωρίζει ο κόσμος. Για τους γεννημένους 13-14-15 Μαρτίου που δέχεστε την έκλειψη ακριβώς στις μοίρες σας, μπορεί να έχετε αλλαγές και σε άλλους τομείς της ζωής σας όπως στη σχέση ή το γάμο σας, το σπίτι σας η τα οικονομικά σας. Το βέβαιο είναι ότι κάτι θα φύγει, θα τελειώσει είτε για να αλλάξει μορφή είτε για να ξεκινήσει κάτι καινούριο στη ζωή σας. Ο Ποσειδώνας στους Ιχθείς σάς χαρίζει μαγευτική γοητεία και αποπνέετε κάτι υπερκόσμιο στο παρουσιαστικό σας. Ίσως νοιώθετε την ανάγκη να έρθετε σε επαφή με την τέχνη, τη μεταφυσική και γενικότερα την εξερεύνηση του αγνώστου. Υπάρχει έντονη ευαισθησία και συμπόνοια αλλά χρειάζεται να αναπτύξετε διάκριση γιατί μέσα από τη θυσιαστικότητά σας μπορεί να εξαπατηθείτε και να γίνετε θύματα εκμετάλλευσης. Από 15-20 Δεκεμβρίου ο Ερμής θα βρίσκεται στον Τοξότη δημιουργώντας διάσπαρτες σκέψεις και έλλειψη συγκέντρωσης. Επίσης ίσως υπάρχει τάση απερισκεψίας και έλλειψης οργάνωσης στο λόγο σας και την καθημερινότητά σας. Και με τον Ουρανό στο 3ο σας οίκο μπορεί να έχετε την τάση να σοκάρετε τον περίγυρο σας με τα λεγόμενά σας και να φανείτε από αντιδραστικός ως αλλοπρόσαλλος και εκρηκτικός. Τέλος, με τον Άρη στο 2ο οίκο σας θα είναι μια περίοδος που θα δράσετε για την προσωπική σας ασφάλεια και τα κεκτημένα σας. Υπερασπίζεστε το σύστημα αξιών σας και υπάρχει μάλιστα περίπτωση να έρθετε σε ρήξεις και συγκρούσεις γι αυτό. Πιθανότητες για οικονομικές απώλειες και εκροές λόγω ρίσκων που μπορεί να πάρετε μέσα από την παρόρμησή σας.

Από την Ajita Maria Kastrioti

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα