Μηνιαίες Προβλέψεις Αυγούστου 2023: Αιγόκερως – Ιχθύες

ΔΗΜΗΤΡΑ ΝΑΤΣΙΟΥΛΗ
27/07/2023

Βασικές Πλανητικές Όψεις

  • 1 Αυγούστου πανσέληνος στην 9 Υδροχόου
  • 16 Αυγούστου νέα σελήνη στην 23 Λέοντα
  • 31 Αυγούστου πανσέληνος στην 7 Ιχθύων

Αλλαγή Θέσεων/Κατεύθυνσης Πλανητών

  • 23 Αυγούστου ο Ήλιος στην Παρθένο
  • 23 Αυγούστου ο Ερμής σε στάση για να γυρίσει ανάδρομος στην 21 Παρθένου
  • 27 Αυγούστου ο Άρης στον Ζυγό
  • 29 Αυγούστου ο Ουρανός σε στάση για να γυρίσει ανάδρομος στην 23 Ταύρου

Είθισται ο Αύγουστος να είναι από τους πιο αγαπημένους και αξιομνημόνευτους μήνες της ζωής μας. Για πολλούς λόγους! Είναι οι διακοπές, οι καλοκαιρινοί έρωτες, οι μυρωδιές, τα χρώματα, η αλμύρα της θάλασσας. Είναι η επιτομή της καλοκαιρινής ραστώνης, η άδεια πόλη και φυσικά το αυγουστιάτικο φεγγάρι. Ο φετινός Αύγουστος κάνει λιονταρίσια πρεμιέρα. Καλό μήνα με το προωθητικό τρίγωνο Άρη-Δία για να ολοκληρώσουμε τις δουλειές μας πριν φύγουμε για διακοπές. Κατ’ αρχάς μην ξεχνάμε ότι η Αφροδίτη από τον Λέοντα συνεχίζει την ανάδρομη πορεία για να επαναφέρει ανθρώπους από το παρελθόν, να επανασυνδέσει σχέσεις, ή να επιστρέψει χρήματα σε κάποιους. Ένας Ερμής έξυπνος στην Παρθένο σχηματίζει από τη μία αντίθεση με τον Κρόνο, και από την άλλη, προχωρώντας τρίγωνο με τον Δία, ό,τι πρέπει για να μετρήσουμε τα … “κουκιά” και να τσεκάρουμε εκκρεμμότητες και προτεραιότητες.

Παρεξηγήσεις και από την αντίθεση του Άρη με τον Ουρανό, αλλά και τον ανάδρομο Ερμή…

Προσοχή στο τετράγωνο του Ήλιου με το Δία, τις υπερβολές και τα ξοδέματα, πάσης φύσεως. Highlight του μήνα και ο δεκαπενταύγουστος, όχι μόνο για το τρίγωνο Άρη-Ουρανού, το οποίο θα προσθέσει εκρήξεις στη δράση μας, αλλά και για το νέο φεγγάρι το οποίο ακολουθεί σε τετράγωνο με τον Ουρανό. Πυροτεχνήματα για κάποιους, εγκαύματα για άλλους! Και όλα κάτω από την ομπρέλα του τετραγώνου του Πλούτωνα με τους δεσμούς της Σελήνης. Λέξεις κλειδιά η μοίρα, η ανατροπή, η έκπληξη. Με τεράστια φώτα που αναβοσβήνουν προσοχή. Παρεξηγήσεις και από την αντίθεση του Άρη με τον Ουρανό, αλλά και τον ανάδρομο Ερμή, έτσι για να μην πλήτουμε! ΝΟΤ! Ναι, το τρίγωνο του Άρη με τον Πλούτωνα θα ενισχύσει τη δράση μας, αλλά και ο Άρης την επομένη αλλάζει ζώδιο και μπαίνει σε πιο παθητική, αναποφάσιστη και ανασφαλή θέση. Λίγο πριν το κλείσιμο του μήνα και το όμορφο φεγγάρι του Αυγούστου από τους ήρεμους, ρομαντικούς και προσήνεις Ιχθύες, στάση για ανάδρομη πορεία και για τον Ουρανό. Προσοχή στα εύφλεκτα υλικά! Εκεί έγινε και η νέα Σελήνη!

Ο φετινός Αύγουστος ρίχνει και αυλαία με Πανσέληνο. “Μα σαν πέφτει η νύχτα, πλημμυρίζει με φως, φεγγάρι αυγουστιάτικο απλώνεται, και φέγγει από μέσα η φυλακή”!

Αιγόκερως

Έρωτας και ευκαιρία για έρωτα! Χαρά, διασκέδαση, έρωτας, -το είπαμε; Πανσέληνος στον άξονα των ασφαλειών-ανασφαλειών. Νιώθετε την ανάγκη να ενισχύσετε και να σας ενισχύσουν την αυτοπεποίθηση. Διαθέτετε όλη τη σοβαρότητα, την ακρίβεια, την κριτική, την πειθαρχία να ανταπεξέλθετε τις δυσκολίες. Business as usual, ολοκλήρωση, επίτευξη, εύνοια, δύναμη, είτε είστε στο γραφείο ακόμα. είτε έχετε πάει διακοπές. Έχει πολλή δυναμική ο Αύγουστος για διεκπεραίωση, σε συνδυασμό με τη δική σας μεθοδικότητα και γείωση, όλα τέλεια δρομολογημένα. Η υπερβολή στις 6 το μήνα, μην την αφήσετε να σας παρασύρει σε αδικαιολόγητα ρίσκο. Η κίνηση των πλανητών από τα άλλα γήινα ζώδια προωθεί εξαιρετικά και τη σκέψη, την αντίληψη σας για τα τεκταινόμενα και ανεβάζει τις θετικές δονήσεις. Αυτό το κλίμα θα έχετε την ευκαιρία να το καταλάβετε και τις ημέρες γύρω στο δεκαπενταύγουστο με το νέο φεγγάρι, το οποίο θα γίνει εκεί.

Απελευθέρωση από υποχρεώσεις σε ανθρώπους και καταστάσεις οι οποίες σας βαραίνουν. Και σας φέρνει σε μια… περίεργη ισορροπία, με πρωτοπορία, με έκπληξη, με αναπάντεχο τρόπο σας συνδέει με όσα φωτίστηκαν την αρχή του μήνα. Τώρα έχετε την ευκαιρία για μια νέα αρχή. Ζητάτε έρωτα, χαρά, αυτοπραγμάτωση, δημιουργικότητα, επιχειρηματικότητα, βαθιά εσωτερική σύνδεση με τις ανάγκες και τις επιθυμίες. Να η ευκαιρία σας να το πραγματώσετε και να το βιώσετε. Η σκέψη και η νόηση, η λογική και η λογικοποίηση των συναισθημάτων θα είναι ισχυρός σύμμαχος όλο τον μήνα αυτό. Ωστόσο, μια ιδιαίτερη προσοχή στις 22 για παρεξηγήσεις, αντιπαραθέσεις τις οποίες μπορείτε να αποφύγετε ή να μην δώσετε τόση σημασία. Το ίδιο και μετά τις 23, προσοχή με τον ανάδρομο, ιδιαίτερα για εσάς αφού βρίσκετε σε αυτόν τον οίκο των γραπτών, προφορικών και μετακινήσεων, συναλλαγών, αποφύγετε υπογραφές, σημαντικές αγορές, επενδύσεις. Σημαντικές αποφάσεις που πρέπει να πάρετε ή συζητήσεις που πρεέπει να γίνουν, είναι σοφό να τις καθυστερήσετε αρκετά ακόμα. Για εσάς πολύ πιο ευνοϊκός ο Αύγουστος, προσεγγίστε τις μέρες του με μια διάθεση ανασκευής, μεταρρύθμισης, γονιμότητας. Ενσωματώστε τις προκλήσεις, είναι μια ευκαιρία για μάθηση και σοφία.

Υδροχόος

Πανσέληνος πάνω σας, το φως πάνω σας, με μια δόση υπερβολής. Θα βάλετε λοιπόν όλη τη νόησή σας με σκοπό, να αξιολογήσετε το ζωτικό σας χώρο, τα όριά σας, τις επιθυμίες, τις σχέσεις τις συνεργασίες, ακόμα και νομικά ζητήματα. Όχι και λίγα. Αυτή η πανσέληνος, με οδηγό τη λογική ζητάει ανεξαρτησία, ελευθερία, επέκταση. Όχι προσκόλληση. Κριτική και ακρίβεια γίνονται σύμμαχοι τον τρόπο που σκέπτεσθε, όχι στην αισιοδοξία, όχι με αισιοδοξία! Βοηθούν στο να εντοπίσετε τα δύσκολα και τις καθυστερήσεις σε ξεκαθαρίσματα που έχετε μπροστά σας. Όλο το μήνα θα δοκιμάσετε την αντοχή, την πειθαρχία και την οριοθέτηση προς εσάς και τις σχέσεις σας. Ακόμα, την υπεροψία, την περηφάνεια, την επιπολαιότητά σας. Βρείτε τρόπους να εκτονώσετε δημιουργικά την υπερβολική σας ενέργεια. Κάνοντας σχέδια για το μέλλον και εστιάζοντας στα θετικά αυτή τη φορά. Άλλη μια ευκαιρία να τονώσετε την αυτοπεποίθησή σας.

Ο κυβερνήτης σας Ουρανός φέρνει πολλά και εκπληκτικά αναπάντεχα γεγονότα στα μέσα του μήνα. Ο Ουμπέρτο Έκο είχε πει ότι δεν υπάρχουν ειδήσεις τον Αύγουστο. Όχι φέτος και όχι για έσας! Εσείς είστε η είδηση! Η απελευθέρωση είναι λέξη-κλειδί. Καταφέρνετε να εκπλήξετε τους άλλους αλλά και τον εαυτό σας τώρα με τη δράση σας. Μια νέα Σελήνη με εκρήξεις και πυροτεχνήματα. Χρειάζεστε και τη γείωση και όχι μόνο την ανεδαφική προσέγγιαση στα δεδομένα. Η δυναμική των διελεύσεων από τους πιο γήινους οίκους σας δίνει βήμα για να κάνετε την ιδέα πράξη. Κύκλους κλείνετε, ολοκληρώνετε… Με όλα τα χαρακτηριστικά του τέλους, σοκ, άρνηση, μέχρι τις 22 Αυγούστου. Και συνεχίζετε με διαπραγμάτευση, κατάθλιψη, αποδοχή, με περισσότερο βαρύ κλίμα, αισθάνεσθε ότι η τύχη σας εγκαταλείπει. Ανακατασκευή και μεταμόρφωση και για εσάς σε βαθιά εσωτερικό κομμάτι. Αναδύεστε με ωριμότητα, δύναμη και σοφία. Πάνω σε παλιό έδαφος, στα ερείπια βάζετε νέους στόχους για να οραματιστείτε την ζωή μετά. Αρκετή δουλειά μέχρι τις 31 του μήνα: όρια, αξίες, όραμα, φαντασία. Αντιπαροχή και αναδόμηση…

Ιχθύες

Η πανσέληνος στην αρχή του μήνα έχει να κάνει με συναισθηματική απομόνωση περισσότερο. Με ισχυρή βοήθεια τη λογικοποίηση, την κριτική και τη σοβαρότητα στις ψυχικές καταστάσεις τις οποίες αντιμετωπίζετε. Ταυτόχρονα, αυτή η ματιά σας δίνει καθαρότητα και αυτοπεποίθηση. Κατανοείτε το “σκέψη-συναίσθημα-αντίδραση” και το ενσωματώνετε στη ζωή σας. Εκφράζετε υπερβολή στην διάδραση και την επικοινωνία, σε αντιστάθμιση και ισορροπία με το συσχετισμό σας με τους σημαντικούς άλλους. Επίσης, στο θέμα δουλειά, εργασία, καθημερινότητα, προσπαθείτε να εντάξετε τις επιθυμίες και τις αξίες σας με διπλωματία. Ο Αύγουστος και για εσάς σημαίνει πολλή δουλειά. Αλλά και ευκαιρίες να πληρώσετε να ρυθμίσετε να αξιολογήσετε τις οικονομικές υποχρεώσεις και τα παρε-δώσε. Κουβέντες και συζητήσεις και για τις σχέσεις, τις συνεργασίες. Και μια θετική αύρα, ενέργεια, δόνηση, σκέψη για τα μελλοντικά σας projects.

Και φτάνετε στον δεκαπενταύγουστο και απελευθερώνετε από τον αρκετά κολλημένο τρόπο που επικοινωνείτε, εκφράζεστε και αντιλαμβάνεστε τον κόσμο. Με αρκετές εκπλήξεις και όχι αμαχητί με τους γύρω σας, περισσότερο με τους ανθρώπους της ζωής σας και με τους ανθρώπους που συνεργάζεστε. Είναι και στο χέρι σας τι σημαίνει απελευθέρωση. Η εβδομάδα που ακολουθεί πολύ σημαντική διότι μέσα στην αδράνεια και στασιμότητά της θα ανακύψουν νεύρα, θυμός, ανεπάρκεια, αδυναμία με αποτέλεσμα είτε να μην μπορείτε, είτε να μην έχετε καμία προσπάθεια να επικοινωνήσετε. Μετά τις 23 Αυγούστου αρχίζετε να βλέπετε με ωριμότητα και πλαίσιο εξέλιξης ή ανάπτυξης τις σχέσεις και τις συνεργασίες. Τεραστιάς σημασίας πως θα διαχειριστείτε έναν Ερμή ανάδρομο εκεί πάνω. Και έχοντας έντονες τάσεις για ανεξαρτησία, λύσιμο δεσμών, αλλαγή πλεύσης. Ακόμα και οι πιο θετικές όψεις θα λειτουργήσουν μοιραία πάνω σας και στις ενέργειές σας. Ουκ ολίγα. Μετά τις 27 αυγούστου ο Άρης θα μπεί στον οίκο του, -όχι στο ζώδιό του!- θέλει ιδιαίτερη προσοχή στην όποια διαχείριση. Παιδική χαρά ή τρενάκι τρόμου; Προκλητικός ο Αύγουστος με την πανσέληνο πάνω σας και έξι πλανήτες ανάδρομους, να ζητάνε από εσάς όρια και όρους, για συνεργασία και συνύπαρξη, με διαπραγμάτευση και διπλωματία. Για να δούμε Ψάρια, πόσα ψάρια πιάνετε;

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα