Μηνιαίες Προβλέψεις Αυγούστου 2023: Ζυγός – Τοξότης

ΔΗΜΗΤΡΑ ΝΑΤΣΙΟΥΛΗ
27/07/2023

Βασικές Πλανητικές Όψεις

  • 1 Αυγούστου πανσέληνος στην 9 Υδροχόου
  • 16 Αυγούστου νέα σελήνη στην 23 Λέοντα
  • 31 Αυγούστου πανσέληνος στην 7 Ιχθύων

Αλλαγή Θέσεων/Κατεύθυνσης Πλανητών

  • 23 Αυγούστου ο Ήλιος στην Παρθένο
  • 23 Αυγούστου ο Ερμής σε στάση για να γυρίσει ανάδρομος στην 21 Παρθένου
  • 27 Αυγούστου ο Άρης στον Ζυγό
  • 29 Αυγούστου ο Ουρανός σε στάση για να γυρίσει ανάδρομος στην 23 Ταύρου

Είθισται ο Αύγουστος να είναι από τους πιο αγαπημένους και αξιομνημόνευτους μήνες της ζωής μας. Για πολλούς λόγους! Είναι οι διακοπές, οι καλοκαιρινοί έρωτες, οι μυρωδιές, τα χρώματα, η αλμύρα της θάλασσας. Είναι η επιτομή της καλοκαιρινής ραστώνης, η άδεια πόλη και φυσικά το αυγουστιάτικο φεγγάρι. Ο φετινός Αύγουστος κάνει λιονταρίσια πρεμιέρα. Καλό μήνα με το προωθητικό τρίγωνο Άρη-Δία για να ολοκληρώσουμε τις δουλειές μας πριν φύγουμε για διακοπές. Κατ’ αρχάς μην ξεχνάμε ότι η Αφροδίτη από τον Λέοντα συνεχίζει την ανάδρομη πορεία για να επαναφέρει ανθρώπους από το παρελθόν, να επανασυνδέσει σχέσεις, ή να επιστρέψει χρήματα σε κάποιους. Ένας Ερμής έξυπνος στην Παρθένο σχηματίζει από τη μία αντίθεση με τον Κρόνο, και από την άλλη, προχωρώντας τρίγωνο με τον Δία, ό,τι πρέπει για να μετρήσουμε τα … “κουκιά” και να τσεκάρουμε εκκρεμμότητες και προτεραιότητες.

Παρεξηγήσεις και από την αντίθεση του Άρη με τον Ουρανό, αλλά και τον ανάδρομο Ερμή…

Προσοχή στο τετράγωνο του Ήλιου με το Δία, τις υπερβολές και τα ξοδέματα, πάσης φύσεως. Highlight του μήνα και ο δεκαπενταύγουστος, όχι μόνο για το τρίγωνο Άρη-Ουρανού, το οποίο θα προσθέσει εκρήξεις στη δράση μας, αλλά και για το νέο φεγγάρι το οποίο ακολουθεί σε τετράγωνο με τον Ουρανό. Πυροτεχνήματα για κάποιους, εγκαύματα για άλλους! Και όλα κάτω από την ομπρέλα του τετραγώνου του Πλούτωνα με τους δεσμούς της Σελήνης. Λέξεις κλειδιά η μοίρα, η ανατροπή, η έκπληξη. Με τεράστια φώτα που αναβοσβήνουν προσοχή. Παρεξηγήσεις και από την αντίθεση του Άρη με τον Ουρανό, αλλά και τον ανάδρομο Ερμή, έτσι για να μην πλήτουμε! ΝΟΤ! Ναι, το τρίγωνο του Άρη με τον Πλούτωνα θα ενισχύσει τη δράση μας, αλλά και ο Άρης την επομένη αλλάζει ζώδιο και μπαίνει σε πιο παθητική, αναποφάσιστη και ανασφαλή θέση. Λίγο πριν το κλείσιμο του μήνα και το όμορφο φεγγάρι του Αυγούστου από τους ήρεμους, ρομαντικούς και προσήνεις Ιχθύες, στάση για ανάδρομη πορεία και για τον Ουρανό. Προσοχή στα εύφλεκτα υλικά! Εκεί έγινε και η νέα Σελήνη!

Ο φετινός Αύγουστος ρίχνει και αυλαία με Πανσέληνο. “Μα σαν πέφτει η νύχτα, πλημμυρίζει με φως, φεγγάρι αυγουστιάτικο απλώνεται, και φέγγει από μέσα η φυλακή”!

Ζυγός

Αρκετά προκλητικά τολμηρός ο Αύγουστος για τα γούστα σας γλυκείς Ζυγοί, καθώς στον άξονα της αυτοπραγμάτωσης και του έρωτα πολλά συμβαίνουν. Μεγάλος πυροδότης είναι -ποια άλλη;- η κυβερνήτριά σας Αφροδίτη και η αναδρομή της. Έχετε επιλογή, να ξύσετε πληγές, να πιάσετε από την αρχή παλιούς κύκλους, να αναζωπυρώσετε θέματα σε φιλίες και έρωτες. Τώρα σας δίδετε η ευκαιρία να τα ξανασκεφτείτε και να κάνετε εκτίμηση της κατάστασης. Πολλή εσωτερική δουλειά και καμία διάθεση να λειάνετε τις γωνίες. Επιβάλλεται να βγείτε έξω από πατέντες συμπεριφοράς οι οποίες σας βόλευαν και ήταν όλοι καλά και ευτυχισμένοι. Δείτε το σαν μια μοναδική ευκαιρία να εξελιχθείτε, περνώντας δια πυρός και σιδήρου. Είναι εξαιρετικά σημαντικός ο μήνας αυτός, έχετε πολλά εργαλεία για να διαχειριστείτε το παρελθόν με καινούριους και πρωτοποριακούς τρόπους, να το δείτε με νέα μάτια. Έχετε μια μοναδική ευκαιρία τον Αύγουστο να απελευθερωθείτε σε πρώτη φάση νοητικά και τα υπόλοιπα έπονται. Σύμμαχος η σοβαρότητα και η κριτική στην σκέψη, αλλά και η θετική διάθεση και η αισιοδοξία.

Μετά τις 15 του μήνα, αρχίζει σιγά-σιγά να σπάει η κατά τ’ άλλα τέλεια εικόνα της μέχρι τώρα ζωής σας. Ή όχι!; Ουρανός είναι αυτός, η ανατροπή και το αναπάντεχο είναι βασικά στοιχεία της δομής του. Ωστόσο, και σε ένα πιο βαθύ πλαίσιο οι αλλαγές έχουν ξεκινήσει και δουλεύουν. Οι των τελευταίων, τελευταίων ημερών, έχετε μπεί ήδη στο παιχνίδι. Είτε επιλέξετε το δρόμο της αντιπαράθεσης, είτε της απομόνωσης από τους γύρω μην σας βάλει αποθαρρύνει όποια διάθεση ανεπάρκειας. Οι τελευταίες μέρες του Αυγούστου γίνονται πιο απαιτητικές. Κινητοποιείστε πιο δυναμικά σε στόχους και αλλαγές μέσα από ωριμότητα, ανάπτυξη και δημιουργικότητα.Μεταρρύθμιση, ανακατασκευή, μεταμόρφωση; Ονομάστε το όπως επιθυμείτε. Από τις 27 του μήνα ο Άρης μαζί με ένα ολόκληρο εργοτάξιο έξι ανάδρομων πλανητών και τους δεσμούς της Σελήνης, πιάνει αξίνα, σφυρί και ξεκινά να σφυρηλατεί τον νέο σας εαυτό.

Σκορπιός

Πανσέληνος για “καλό μήνα” και φωτίζονται τα θέματα της καριέρας, του επαγγέλματος, του σπιτιού, της οικογένειας, έχοντας πάντα αντανάκλαση στις σχέσεις σας. Ακόμα και αν έχετε την ανάγκη της απομόνωσης, θα χρησιμοποιήσετε την εύνοια και τη δύναμη γαι να εστιάσετε και να ολοκληρώσετε τα θέματά σας με επιτυχία. Ακόμα κι αν είστε διακοπές, οι μηχανές δουλεύουν στο φουλ, υπάρχει υπερβολική ενέργεια. Κρατήστε τη θετικότητα, τη θετική σκέψη και ενέργεια στο τώρα. Ο Ουρανός δε θα σας αφήσει χωρίς εκπλήξεις και αυτό το μήνα, όλες με αντίκτυπο στις σχέσεις σας. Απελευθέρωση από υποχρεώσεις, επαναστατικότητα σε περιορισμούς, αντίταξη σε υψηλά ιστάμενους, όλα με σημαία την αλλαγή και τη μεταρρύθμιση. Στο χέρι σας είναι αν θα εκμεταλλευτείτε την κατάσταση της καθολικής αλλαγής δημιουργικά, ή αν θα το αποδεχτείτε νομοτελειακά περιμένοντας τις αλλαγές απλά να συμβούν. Ξεδιπλώστε τα ταλέντα σας στους άλλους και θα προκαλέσετε έκπληξη και σε σας τους ίδιους. Νέες ιδέες για την αντιμετώπιση παλιών προβλημάτων. Μέσα από την αβεβαιότητα και την αστάθεια τον Αύγουστο, βρίσκετε τη δύναμη να ανακαλύψετε την αλήθεια σας με στόχο την προσωπική σας ελευθερία. Το αντίκτυπο στο συναίσθημα θα έχει και εκεί μια δόση αναπάντεχου. Και ευερεθιστικότητα και νεύρα. Ρήξη, σοκ, αντισυμβατική συμπεριφορά για να πετύχετε την ανατροπή. Δεκαπενταύγουστος με πυροτεχνήματα!

Προσοχή και γύρω στις 22 του μήνα, κυρίως σε συναισθήματα αποθάρρυνσης και ανεπάρκειας, τόσο σε επίπεδο προσωπικό επίπεδο, όσο και σε φιλικό, ευρύτερα κοινωνικό, μέσα από τη δράση σας με ομάδες ή με φίλους. Με έναν τρόπο που μόνο εσείς εργασιομανείς Σκορπιοί καταφέρνετε, θα δουλεύετε όλο τον Αύγουστο, ακόμα κι αν φύγετε για διακοπές, αλλά θα βρείτε και εκεί νέους και πρωτοποριακούς τρόπους να το κάνετε. Έχετε ευκαιρία και να σκεφτείτε και να επαναξιολογήσετε δουλειά, στόχους, τόσο σε προσωπικό όσο και σε κοινωνικό-επαγγελματικό επίπεδο. Εργοτάξιο και για εσάς ο μήνας αυτός, αδράξτε τις ευκαιρίες, για αναπλαισίωση και ανακατασκευή, ακόμα και μετά τις 27 που τα πράγματα θα ζορίσουν και σε πιο εσωτερικό επίπεδο. Κρατήστε σύμμαχο μία λέξη, συνειδητότητα!

Τοξότης

Με την πανσέληνο στο ξεκίνημα του μήνα αισθάνεσθε την ανάγκη να συνδεθείτε πιο πολύ με τους ανθρώπους με τους οποίους συναναστρέφεστε καθημερινά. Αλλαγή στην επικοινωνία; Αλλαγή στην αντίληψη; Αλλαγή στην έκφραση; Όχι απαραίτητα, αλλά θα συντονιστείτε καλύτερα στην επικοινωνία σας με τους γύρω. Μεγάλη σημασία, σοβαρότητα και ακρίβεια θα δώσετε και στο κομμάτι εργασία και επάγγελμα. Υπάρχει από τη μία η τάση να επιμείνετε στις δυσκολίες και τα πράγματα τα οποία δεν προχωράνε και από την άλλη, βλέπετε τα θέματα της δουλειάς αλλά και του πως σας βλέπουν, σας αναγνωρίζουν οι άλλοι, να επιτυγχάνονται, και μάλιστα να τονώνουν παραπάνω την αισιοδοξία σας. Στο ίδιο πλαίσιο είναι οι δύο πρώτες εβδομάδες του Αυγούστου. Μια υπερβολή στη δράση, στον ενθουσιασμό, στη θετικότητα. Συνδυάστε την προσαρμοστικότητα και το θάρρος, παρά την αναβλητικότητα και τη σύγχυση γιατί ο Αύγουστος και για εσάς σημαίνει δουλειά.

Αρκετά ενδιαφέρον το διάστημα πριν και μετά το δεκαπενταύγουστο. Σας δίδετε η δυνατότητα να απελευθερωθείτε από υποχρεώσεις τις οποίες δεν χρειάζεστε πλέον, να απαλλαγείτε με έναν κυριολεκτικά εκπληκτικό τρόπο από συνθήκες οι οποίες σας βαραίνουν. Νέα ξεκινήματα; Η ανάδρομη Αφροδίτη, η οποία βρίσκεται εκεί ακριβώς έχει άλλα ζητούμενα… Να επαναξιολογήσετε τους στόχους σας, να βρείτε ξανά την αγάπη σας για τη μάθηση, την ανάπτυξη, την εξέλιξη, να απολαύστε τη ζωή, τη φιλοσόφηση της ζωής, το νόημα της ζωής. Οποιαδήποτε διάθεση για αποθάρρυνση, ανεπέρκεια και το κεφάλι κάτω, γύρω στις 22 του μήνα προασπαθείστε να μη σας ρίξει. Και σίγουρα δεν ισχύει. Όπως θα δείτε και μετά τις 23, πάλι η καριέρα, το επάγγελμα και η οικογένεια, κάτω από την ομπρέλα της ψυχολογίας θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον σας. Αφού αποφύγετε τους υφάλους από τις 14 ως τις 23 περίπου, με περισσότερη ωριμότητα και γείωση εστιάστε σε αλλαγές στα κίνητρα, τη φιλοδοξία, τους στόχους. Μην βιαστείτε να πάρετε σημαντικές αποφάσεις τώρα. Όλοι οι πλανήτες ανάδρομοι είναι προωθητικοί για την αναθεώρηση, αξιολόγηση, διερεύνηση κι άλλων επιλογών. Η αυλαία πέφτει τον Αύγουστο με την πανσέληνο στον αντίποδα της δουλειάς, αυτόν της οικογένειας και της ψυχολογικής στήριξης. Είναι σαν το νερό, “προσέχουμε, για να έχουμε’!

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα