Μηνιαίες Προβλέψεις Απριλίου 2023: Ζυγός – Τοξότης

ΔΗΜΗΤΡΑ ΝΑΤΣΙΟΥΛΗ
28/03/2023

Βασικές Πλανητικές Όψεις

 • 6 Απριλίου Πανσέληνος στην 16 μοίρα Ζυγού
 • 20 Απριλίου έκλειψη – νέα Σελήνη στην 29.50 Κριού

Αλλαγή Θέσεων/Κατεύθυνσης Πλανητών

 • 3 Απριλίου ο Ερμής στον Ταύρο
 • 5 Απριλίου ο Δίας στο γ’ δεκαήμερο του Κριού
 • 12 Απριλίου η Αφροδίτη στους Διδύμους
 • 20 Απριλίου ο Ήλιος στον Ταύρο
 • 21 Απριλίου ο Ερμής σε στάση για να γυρίσει ανάδρομος μέχρι 15 Μαΐου

Μπαίνουμε στον “ξανθό Απρίλη” με τον Ήλιο λαμπερό και δυνατό στον Κριό και τον κυβερνήτη του ζωδίου Άρη να κάνει ένα εξαιρετικό τρίγωνο με τον Κρόνο -ήδη από τον Μάρτη-, το οποίο προσδίδει υπομονή αλλά και επιμονή να πετύχουμε πράγματα δύσκολα και με ακρίβεια. 4 Απριλίου ο Ερμής κάνει είσοδο στον Ταύρο. Εκεί που πήγαινε με χίλια, τώρα κατεβάζει ταχύτητα, και μέσα από τη βραδύτητα και την χρονοκαθυστέρηση δίνει σημασία στις απολαύσεις, την ασφάλεια, την πρακτικότητα. Την ίδια σχεδόν στιγμή και ο Δίας μπαίνει στο τρίτο δεκαήμερο του Κριού και μοιράζει εύνοια και δώρα, αλλά και επιπολαιότητα(!) και στους υπόλοιπους παρορμητικούς -Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους-, αλλά και στις φωτιές -Λέοντες, Τοξότες. 6 του μήνα, η πανσέληνος βάζει σε λειτουργία την Άνοιξη, η οποία ξεκίνησε 2 εβδομάδες περίπου πριν. “Κι η γη γυρίζει, κι η γη γυρίζει…!”

Κατά κάποιο τρόπο θα χρειαστεί να υποκύψουμε στην επιβολή του Πλούτωνα!

Στις 11 του μήνα η αισιοδοξία, η ανάγκη για δράση, περιπέτεια και επέκταση, αλλά και η επιπολαιότητα του Ήλιου-Δία, μαζί και το πέρασμα της Αφροδίτης στους Διδύμους -επικοινωνιακή και ευμετάβλητη σε σχέσεις και οικονομικά- ελαφραίνουν τη σκέψη, τονίζουν την επιφανειακότητα. Κλείνει το ζώδιο του Κριού με μια νέα Σελήνη και έκλειψη, η οποία δείχνει και την αλλαγή των δεσμών της Σελήνης στα παρορμητικά, σε τετράγωνο με τον Πλούτωνα…Η δράση αυτής της νέας Σελήνης θα μας ακολουθεί τα επόμενα δύο χρόνια. Κατά κάποιο τρόπο θα χρειαστεί να υποκύψουμε στην επιβολή του Πλούτωνα και να κάνουμε τις απαραίτητες ενάρξεις, αλλαγές και σε προσωπικό και σε συναισθηματικό επίπεδο. Η ζωή είναι κύκλος, μεταμόρφωση, αναγέννηση. Και αμέσως μετά ο Ήλιος μπαίνει στον Ταύρο και αμέσως μετά ο Ερμής σε στάση για να γυρίσει ανάδρομος -και να επιστρέψει σε ορθή πορεία στα μέσα Μάη.

Όλος ο Απρίλης είναι γεμάτος από μικρά, ωστόσο λειτουργικά και επιβοηθητικά εξάγωνα των προσωπικών πλανητών Ήλιου, Ερμή, Αφροδίτης, Άρη, τα οποία προωθούν την δράση και την επίτευξη. Έτσι έχουμε:

 • 5/4 εξάγωνο Ερμή-Κρόνου, δίνει προσαρμοστικότητα, τάση για αρνητικές σκέψεις, θέλει προσοχή, ακρίβεια.
 • 7/4 εξάγωνο Αφροδίτης-Ποσειδώνα, δίνει πνευματικότητα, ανιδιοτελή αγάπη, ονειροπόληση, ρομαντισμό και ανάγκη να προσφέρουμε σε εκείνους που αγαπάμε.
 • 8/4 εξάγωνο Ερμή-Άρη, το οποίο θα επαναληφθεί και στις 24/4 στην αναδρομή του Ερμή, δίνει δυναμισμό σε κινήσεις, επιτυχία σε ενέργειες, ωστόσο στην αναδρομή του θέλει προσοχή στην επικοινωνία, σε κάθε μας υπογραφή και στη δέμευση. Σίγουρα θα έχει να κάνει με ανειλημμένες υποχρεώσεις και θέματα που αφορούν στην ατομικότητα.
 • 14/4 εξάγωνο Αφροδίτης-Κρόνου, δίνει θετική προσέγγιση και ανάληψη υποχρεώσεων και καθηκόντων απέναντι σε μία σχέση.
 • 25/4 εξάγωνο ΄Ηλιου-Κρόνου, δίνει οργάνωση διεκπεραίωση, συγκέντρωση σε στόχους.
 • 30/4 εξάγωνο Άρη-Ουρανού, δίνει ανυπομονησία, αεικινησία, αλλαγή, φρέσκια και απρόβλεπτη δράση.

Άραγε ποιο τραγούδι θα τραγουδάμε στο τέλος του μήνα; Μητροπάνο;«Σε ένα ρεμπέτικο θα ρίξω την ψυχή μου/ να ξεγελάσω το χαμένο τον καιρό./ Ήτανε κάποτε η άνοιξη δική μου/ ήμουνα κάποτε Απρίλης σου εγώ», ή Πρωτοψάλτη; «Πάει το όνειρο πάει η ελπίδα/ χαμένη και πού να σε βρω/ ήταν μια μέρα θυμάμαι τ’ Απρίλη/ που χάθηκες στο δειλινό»…!

Ζυγός

Ξεκινάει ο μήνας με ορμή και ένα τρίγωνο Άρη-Κρόνου, που μιλάει για δράση και επίτευξη, μέσα από σκληρή δουλειά, στο βασικό σας άξονα, καριέρα, οικογένεια. Ζητάει να βάλετε όρια στις καθημερινές σας σχέσεις και συναναστροφές, όρια ακόμα και στον ίδιο σας τον εαυτό. Ολόκληρος ο Απρίλης αφιερωμένος σε εσάς και τις σχέσεις, τις συνεργασίες σας. Όλα λαμβάνουν χώρα στον άξονά σας και είτε το συνειδητοποιείτε, είτε όχι βάζετε και βγάζετε ανθρώπους σαν “τέτρις” στην ζωή σας. Δυναμισμός με συγκρατημένη αισιοδοξία σε καριέρα και σπίτι. Αποφασίζετε να αναλάβετε τα ηνία, αλλά η αναποφασιστικότητα και η ανασφάλεια την οποία νιώθετε σας κρατάνε πίσω. Υπάρχει ανάγκη για ενεργοποίηση και δράση, αλλά σκέφτεστε και όλα αυτά με τα οποία θα έλθετε σε αντιπαράθεση. Επίσης, “όλα αυτά” συνοδεύονται από εκρήξεις και νεύρα. Τίποτα δε φαίνεται να είναι ήρεμο.

Ορθώνετε ανάστημα σε γονείς, προϊστάμενους, σύντροφο, σε όποια μορφή εξουσίας φαίνεται να σας ερεθίζει. Αν όχι τώρα, πότε; Και η εικόνα σας δεν θυμίζει σε τίποτα τον διαλλακτικό, ευγενικό και προσηνή Ζυγό που ξέραμε μέχρι τώρα. Για τις δοκιμασίες αυτές θα χρειαστεί να βγάλετε έξω όλο το σθένος που διαθέτετε και να αφήσετε δυνατό αποτύπωμα στην οικογένεια, στην εργασία, στην κοινωνία. Αλλαγή ακόμα και στον τόπο που κατοικείτε, δεν αποκλείεται η νέα αυτή Σελήνη να φέρει και μια μετακόμιση. Το χάος στη δουλειά συνεχίζεται με μικρο-μεγάλες παρεξηγήσεις και ασυνεννοησία. Κάποια θεματάκια υγείας τα οποία δεν πρέπει να αφήσετε πίσω. Ο Άρης στον δέκατο οίκο φωνάζει για καταξίωση και φιλοδοξία. Τώρα είναι η στιγμή σας στον ήλιο. Ευκαιρίες μέσα από τεστ και δοκιμασίες. Δεν είναι η ώρα να καταρρεύσετε, αλλά η ώρα να διεκδικήστε όλα τα οποία έχετε στερηθεί και μόνο εσείς γνωρίζετε. Συνειδητοποίηση, αλλαγή, μετάλλαξη. Αντικειμενικά, όλος ο Απρίλης ρίχνει φως σε εσάς σαν μονάδα, πάνω στις προσωπικές σας επιθυμίες και επιδιώξεις. Είναι στο χέρι σας η διαχείριση. Έχετε τη δύναμη να κερδίσετε τον εαυτό σας ουσιαστικά, κανέναν πόλεμο.

Σκορπιός

Οι κυβερνήτες σας Άρης -παραδοσιακός- και Πλούτωνας στην πρώτη γραμμή να σας ενισχύσουν με τον δικό τους τρόπο σε όλα τα κομμάτια προσωπικής βελτίωσης και εξέλιξης. Δυναμική εκκίνηση με ένα τεράστιο τρίγωνο στο στοιχείο σας, το νερό, να ευνοεί άπαντες. Ενεργητικότητα, εργασία, επίτευξη. Αν για κάτι μιλάει ο Κρόνος αυτή τη στιγμή είναι για εκπλήρωση και αναγνώριση. Δομείτε τον εαυτό σας με όλα αυτά τα συστατικά της προσωπικής σας επιτυχίας. Ήδη επιβαρυμένη η καθημερινότητα, ωστόσο γεμάτη από τις επιλογές σας, εσείς …φορτώνετε το πρόγραμμα με τα μικρά και τα μεγάλα τα οποία καλείστε να φροντίσετε, να επιλύσετε, να διεκπεραιώσετε. Εξαιρετικά υπέροχα μοναδικός μήνας για εσάς ο Απρίλιος, καθώς προσφέρει και “βουνό και θάλασσα”! Καταφέρνετε να τα βάλετε όλα σε μια τάξη, -εντάξει, να κρατήσετε τον έλεγχο!- αλλά και να βρείτε χρόνο να περάσετε καλά με τον εαυτό σας, με το σύντροφό σας, με τα παιδιά.

Έλκετε τους ανθρώπους, έλκετε ευκαιρίες, έλκετε χρήματα. Ο ουρανός είναι το όριο σε ό,τι αφορά σε στόχους και επιθυμίες. Ωστόσο, εδώ ισχύει το “πρόσεξε τι επιθυμείς γιατί θα το πάθεις”! Οπότε, αρκεί αν είστε συνειδητοί και συνειδητοποιημένοι στις επιλογές σας. Επίσης, οι σχέσεις και οι συνεργασίες είναι προς συζήτηση. Θέλετε να επικοινωνήσετε με τους ανθρώπους, να τους ακούσετε, να διαπραγματευτείτε. Μαλακώνει η προσέγγισή σας προς τους άλλους. Την εκκίνηση κάνετε με την προσφορά και την υπηρεσία σας στον κόσμο -και όχι “στον κόσμο σας”-, και με τη φροντίδα του εαυτού σας -αν δεν είστε εσείς καλά, πως θα κάνετε τους άλλους καλά; Πανσέληνος και νέα Σελήνη στον έκτο σας οίκο, κάτι φωνάζουν εκεί. Κάτι θα χρειαστεί να θυσιάσετε (;) για την υγεία σας, για τη φυσική σας κατάσταση, για το καλό σας. Στο τέλος της ημέρας χρόνος είναι αυτό το οποίο κάνετε. Εσείς αποφασίζετε αν θα δείτε το ποτήρι μισοάδειο ή μισογεμάτο. Εσείς επιλέγετε αυτοκυριαρχία ή απαισιοδοξία; Δεκτικότητα ή ψευδαίσθηση;

Τοξότης

Πολύ διαφορετικός αυτός ο μήνας για εσάς. Ή μήπως εσείς έχετε αλλάξει τόσο πολύ; Τα περασμένα έχουν αφήσει μια πατίνα πάνω σας. Περισσότερο όμως ο Άρης, ο οποίος έφυγε από πάνω σας , σας έχει απαλλάξει από τεράστιο βάρος, ψυχολογικό, συναισθηματικό. Και σας δίνει την ευκαιρία το επόμενο διάστημα να επενδύσετε στην ανύψωση του ηθικού, της ψυχολογίας, είτε μέσω οικονομικών χειρισμών, είτε μέσω της ανεβασμένης σεξουαλικής σας ορμής και διάθεσης. Ο Απρίλης μιλάει μέσα σας, μιλάει στην ψυχή σας και θέλετε να το βγάλετε έξω , να το εκφράσετε, να το φωνάξετε, ανάγκη για αυτοπραγμάτωση, για δημιουργία, -και προσοχή(!) για ρίσκο! Παράλληλα, όλα τρέχουν γύρω σας, εσείς τα τρέχετε και η συνειδητότητά και η ‘παρουσία’ σας θα ενισχύσει κάθε ενέργεια. Η ζωή είναι χαρά και είστε οι καλύτεροι πρεσβευτές για αυτό. Από πίσω, ωστόσο, η δημιουργία σας καλεί να εργαστείτε, να δεσμευτείτε στα όνειρα σας. Κατόπιν θα έλθει η ολοκλήρωση, και, αργότερα, η αναγνώριση από τους άλλους. Υπάρχει ορμή, πάθος και φλόγα για να πετύχετε ό,τι επιθυμείτε. Και η αλήθεια είναι ότι το μόνο που χρειάζεστε είναι αυτό: να καταλάβετε που είστε, τι πραγματικά θέλετε, που αλήθεια θέλετε να βρίσκεστε.

Ο Κρόνος στον βασικό σας άξονα έχει ήδη αρχίσει να δρα και βοηθάει πολύ να βάλετε όρια και να αναπλαισιώσετε θέματα σπιτιού, οικογένειας, γονιών, ψυχολογίας, υγείας σε όλα τα επίπεδα, ιδιωτικής ζωής, γενικά. Η μέχρι τώρα δράση του Ποσειδώνα κάνει την εικόνα να μοιάζει με τοπίο στην ομίχλη ή τοπίο έπειτα από έντονα καιρικά φαινόμενα. Η διάλυση και η διάψευση, πολύ έντονη στη ζωή σας. Πολύ πιθανόν ασθένειες, χάος, ανασφάλεια. Τη λύση θα βρείτε μέσα από την καθημερινότητα. Μέσα από την οργάνωση και την πρακτικότητα, ο Ερμής -μέχρι τις 20 του μήνα- και η Αφροδίτη -όλο το μήνα, ακόμα και όταν αλλάξει ζώδιο και βρεθεί απέναντί σας- θα σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε τους ύφαλους του Απρίλη. Αρκεί να θέλετε να τους δείτε!

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα