Μηνιαίες Προβλέψεις Απριλίου 2023: Καρκίνος – Παρθένος

ΔΗΜΗΤΡΑ ΝΑΤΣΙΟΥΛΗ
28/03/2023

Βασικές Πλανητικές Όψεις

 • 6 Απριλίου Πανσέληνος στην 16 μοίρα Ζυγού
 • 20 Απριλίου έκλειψη – νέα Σελήνη στην 29.50 Κριού

Αλλαγή Θέσεων/Κατεύθυνσης Πλανητών

 • 3 Απριλίου ο Ερμής στον Ταύρο
 • 5 Απριλίου ο Δίας στο γ’ δεκαήμερο του Κριού
 • 12 Απριλίου η Αφροδίτη στους Διδύμους
 • 20 Απριλίου ο Ήλιος στον Ταύρο
 • 21 Απριλίου ο Ερμής σε στάση για να γυρίσει ανάδρομος μέχρι 15 Μαΐου

Μπαίνουμε στον “ξανθό Απρίλη” με τον Ήλιο λαμπερό και δυνατό στον Κριό και τον κυβερνήτη του ζωδίου Άρη να κάνει ένα εξαιρετικό τρίγωνο με τον Κρόνο -ήδη από τον Μάρτη-, το οποίο προσδίδει υπομονή αλλά και επιμονή να πετύχουμε πράγματα δύσκολα και με ακρίβεια. 4 Απριλίου ο Ερμής κάνει είσοδο στον Ταύρο. Εκεί που πήγαινε με χίλια, τώρα κατεβάζει ταχύτητα, και μέσα από τη βραδύτητα και την χρονοκαθυστέρηση δίνει σημασία στις απολαύσεις, την ασφάλεια, την πρακτικότητα. Την ίδια σχεδόν στιγμή και ο Δίας μπαίνει στο τρίτο δεκαήμερο του Κριού και μοιράζει εύνοια και δώρα, αλλά και επιπολαιότητα(!) και στους υπόλοιπους παρορμητικούς -Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους-, αλλά και στις φωτιές -Λέοντες, Τοξότες. 6 του μήνα, η πανσέληνος βάζει σε λειτουργία την Άνοιξη, η οποία ξεκίνησε 2 εβδομάδες περίπου πριν. “Κι η γη γυρίζει, κι η γη γυρίζει…!”

Κατά κάποιο τρόπο θα χρειαστεί να υποκύψουμε στην επιβολή του Πλούτωνα!

Στις 11 του μήνα η αισιοδοξία, η ανάγκη για δράση, περιπέτεια και επέκταση, αλλά και η επιπολαιότητα του Ήλιου-Δία, μαζί και το πέρασμα της Αφροδίτης στους Διδύμους -επικοινωνιακή και ευμετάβλητη σε σχέσεις και οικονομικά- ελαφραίνουν τη σκέψη, τονίζουν την επιφανειακότητα. Κλείνει το ζώδιο του Κριού με μια νέα Σελήνη και έκλειψη, η οποία δείχνει και την αλλαγή των δεσμών της Σελήνης στα παρορμητικά, σε τετράγωνο με τον Πλούτωνα…Η δράση αυτής της νέας Σελήνης θα μας ακολουθεί τα επόμενα δύο χρόνια. Κατά κάποιο τρόπο θα χρειαστεί να υποκύψουμε στην επιβολή του Πλούτωνα και να κάνουμε τις απαραίτητες ενάρξεις, αλλαγές και σε προσωπικό και σε συναισθηματικό επίπεδο. Η ζωή είναι κύκλος, μεταμόρφωση, αναγέννηση. Και αμέσως μετά ο Ήλιος μπαίνει στον Ταύρο και αμέσως μετά ο Ερμής σε στάση για να γυρίσει ανάδρομος -και να επιστρέψει σε ορθή πορεία στα μέσα Μάη.

Όλος ο Απρίλης είναι γεμάτος από μικρά, ωστόσο λειτουργικά και επιβοηθητικά εξάγωνα των προσωπικών πλανητών Ήλιου, Ερμή, Αφροδίτης, Άρη, τα οποία προωθούν την δράση και την επίτευξη. Έτσι έχουμε:

 • 5/4 εξάγωνο Ερμή-Κρόνου, δίνει προσαρμοστικότητα, τάση για αρνητικές σκέψεις, θέλει προσοχή, ακρίβεια.
 • 7/4 εξάγωνο Αφροδίτης-Ποσειδώνα, δίνει πνευματικότητα, ανιδιοτελή αγάπη, ονειροπόληση, ρομαντισμό και ανάγκη να προσφέρουμε σε εκείνους που αγαπάμε.
 • 8/4 εξάγωνο Ερμή-Άρη, το οποίο θα επαναληφθεί και στις 24/4 στην αναδρομή του Ερμή, δίνει δυναμισμό σε κινήσεις, επιτυχία σε ενέργειες, ωστόσο στην αναδρομή του θέλει προσοχή στην επικοινωνία, σε κάθε μας υπογραφή και στη δέμευση. Σίγουρα θα έχει να κάνει με ανειλημμένες υποχρεώσεις και θέματα που αφορούν στην ατομικότητα.
 • 14/4 εξάγωνο Αφροδίτης-Κρόνου, δίνει θετική προσέγγιση και ανάληψη υποχρεώσεων και καθηκόντων απέναντι σε μία σχέση.
 • 25/4 εξάγωνο ΄Ηλιου-Κρόνου, δίνει οργάνωση διεκπεραίωση, συγκέντρωση σε στόχους.
 • 30/4 εξάγωνο Άρη-Ουρανού, δίνει ανυπομονησία, αεικινησία, αλλαγή, φρέσκια και απρόβλεπτη δράση.

Άραγε ποιο τραγούδι θα τραγουδάμε στο τέλος του μήνα; Μητροπάνο;«Σε ένα ρεμπέτικο θα ρίξω την ψυχή μου/ να ξεγελάσω το χαμένο τον καιρό./ Ήτανε κάποτε η άνοιξη δική μου/ ήμουνα κάποτε Απρίλης σου εγώ», ή Πρωτοψάλτη; «Πάει το όνειρο πάει η ελπίδα/ χαμένη και πού να σε βρω/ ήταν μια μέρα θυμάμαι τ’ Απρίλη/ που χάθηκες στο δειλινό»…!

Καρκίνος

Ο Άρης έχει μπει στο ζώδιό σας και το τρίγωνό του με τον Κρόνο στις αρχές του μήνα σας δίνει πολλή δύναμη και τονώνει την αυτοπεποίθησή σας. Εξαιρετικά. Διατηρήστε αυτό το vibe όλο το μήνα για να περάσετε τα φεγγάρια, πανσέληνο και έκλειψη όσο πιο ανέφελα μπορείτε. Ο βασικός σας άξονας θα σειστεί -παρορμητικά! είναι κατά πάνω σας! Δεν είστε σίγουρα οι πιο αδύναμοι κρίκοι, αλλά από εκείνους που θα είστε εμπροσθοφυλακή, δύναμη και έμπνευση και για τους υπόλοιπους του ζωδιακού. Και η συμβολή του Άρη θα είναι πολύ σημαντική -εκμεταλλευτείτε τον για δουλειά και επιδιώξεις μέχρι τις 20 Μαΐου. Η σκέψη σας και το μυαλό σας θα βρίσκεται στο κομμάτι καριέρα και κοινωνικό προφίλ, ακόμα και μετά την αποχώρηση του Ερμή. Δύο τα τινά. Ή που θα δουλεύετε ακατάπαυστα. Ή που θα δουλεύετε ακατάπαυστα και στον ελεύθερο σας χρόνο θα καλείτε κόσμο στο σπίτι να “περάσετε όμορφα”! Εσείς θα το αποφασίσετε αν επιθυμείτε να τα δώσετε όλα, ο Άρης μπορεί να σας κάνει να αισθανθείτε μια υπερδιέγερση και να σας εξαντλήσει. Προσοχή σε νεύρα και πονοκεφάλους!

Είναι σημαντικό να ακούσετε το σώμα σας αυτήν την περίοδο. Κατά τ’ άλλα, ο Ερμής στους στόχους, τα όνειρα και τις προσδοκίες σας δίνει μια δεύτερη ευκαιρία να επαναπροσδιορίσετε όλα τα παραπάνω, και να επαναπροσδιοριστείτε οι ίδιοι -ευθυγραμμισμένοι με τα παραπάνω. Την ίδια στιγμή, η Αφροδίτη σας χορηγεί με αγάπη, συναίσθημα και χρήμα για να ανταποκριθείτε όχι μόνο στις προσωπικές σας ανάγκες, αλλά και του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου. Ευκαιρία για σύνδεση με ομάδες, φίλους, συναδέλφους, από διάφορες δραστηριότητες. Και όσο θα πλησιάζει το Πάσχα, αγγίζοντας την ευαισθησία σας θα θέλετε να προσφέρετε ανιδιοτελώς σε κοινότητες λιγότερο προνομιούχες. Καλά, μέχρι εδώ , αρκεί μη θελήσετε να το παίξετε οσιομάρτυρας σε όποια σχέση… Θα υπάρχει αρκετή εύνοια όλο το μήνα και ευκαιρίες για αλλαγή πλεύσης. Μην κλείσετε τα μάτια στο άγνωστο, αφεθείτε, προχωρήστε και αναγνωρίστε ότι το σύμπαν να σας χαμογελά!

Λέων

Μέσα από τις προκλήσεις ο Απρίλιος είναι για εσάς , Λιοντάρια, μήνας ευκαιριών. Ευκαιρία για άνοιγμα στη γνώση, στην επέκταση, στην πληροφορία. Και ο Δίας εκεί από την αρχή του έτους , τώρα και πανσέληνος και έκλειψη, φωνάζουν για προετοιμασία για αλλαγές. Αλλαγές και ανοίγματα τα οποία μπορεί να αφορούν σε θέματα με συγγενείς, με νομικές διαδικασίες, με εξωτερικό, με ταξίδια, με ακαδημαϊκή γνώση. Ό,τι πάρετε από αυτά τα πεδία αυτό το μήνα, θα είναι τεράστια προίκα για το προσεχές μέλλον. Το τρίγωνο Άρη-Κρόνου από την αρχή του μήνα θα τονώσει την ψυχολογία σας; Αναμφισβήτητα, η θέση τους σε δύο “βαρείς”, ψυχολογικούς οίκους σας δίνει ευκαιρία για ενδοσκόπηση, μα, και ενδυνάμωση.

Θα περιπλανηθείτε μέσα σε διάφορα μονοπάτια, από όπου μπορεί να αισθανθείτε ότι βρίσκετε και χάνετε ταυτόχρονα τον εαυτό σας. Θα βάλετε όρια στα κοινά αποκτήματα. Αγάπη άνευ ορών, ναι! Αγάπη με όρια, πιο δυνατό ναι! Ουρανός, Ερμής και ανάδρομος Ερμής μετά τις 20 του μηνός, δε σταματούν να σας υπενθυμίζουν ότι το μόνο βέβαιο είναι ότι τίποτα δεν είναι βέβαιο. Επιθυμία για ομορφιά, για πρακτικότητα μέσα από την στοχοπροσήλωση και την ανατροπή στο δρόμο που χαράζετε. Και το πυροτέχνημα είναι έξτρα λάμψη για το αστραφτερό Λιοντάρι. Χρήματα από την καριέρα, έσοδα από τις συναλλαγές με ομάδες, με φίλους. Ρευστοποίηση της επένδυσης στον εαυτό σας. Και αυτό όλο το μήνα και έχει και συνέχεια. Παρά τη σταθερότητα, την οποία πρεσβεύετε, έχετε τη δυνατότητα να εκφράσετε έναν πιο παιχνιδιάρικο και προσαρμοστικό εαυτό. Αποτύπωμα τεράστιο στον εαυτό σας θα ξεκινήσει να αφήνει ο Πλούτωνας, η διαδικασία αργή και χρονοβόρα θα κρατήσει πολλά χρόνια. Ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι τον έχετε απέναντί σας. Τι καθρέφτης;;;! Από ποιά μεταμόρφωση θα δοκιμαστεί ο εαυτός σας και οι σχέσεις σας! Η καρμικότητα των συνθηκών δεικνύουν υπομονή, επιμονή, δύναμη και για εσάς

Παρθένος

Κινητικότητα έχει ο Απρίλιος. Κατ’ αρχάς το τρίγωνο Άρη-Κρόνου σας δίνει πολλή ορμή να φυτέψετε σποράκια στις σχέσεις, ή να τις καθαρίσετε από τα άγρια χόρτα. Μέσα από τους στόχους, τους ρεαλιστικούς, όλα αυτά τα οποία επιθυμείτε να ζήσετε, βλέπετε και τους άλλους, αν θα είναι στο πεδίο σας, αν θα συμμετέχουν ήν όχι. Γίνεται μια μέτρηση εκεί, διότι είστε και πρακτικοί και μιλάτε με αποδείξεις και χαρτιά. Ένα από τα μαθήματα του Κρόνου αλλά και της τρέχουσας περιόδου του Άρη στους οίκους τους οποίους βρίσκονται είναι η σωστή διαχείριση. Και αυτό δεν το λένε μόνο τα νούμερα και οι αποδείξεις. Σπεύδε βραδέως, όμως, είναι η φάση! Πολλά πλάνα, σκέψεις για ταξίδια. Το μυαλό στο φευγιό. Υπάρχει ανάγκη για επέκταση, για άνοιγμα για γνώση, για αλλαγή. Ο Ερμής και στην αναδρομή του σας ανοίγει το πεδίο της επικοινωνίας και της σύνδεσης με νέες ιδέες, ανθρώπους, κουλτούρες.

Να σημειωθεί, ότι έχετε κάνει και συνεχίζετε να κάνετε πολύ μεγάλη προσπάθεια για την εξέλιξη σας και σας αξίζει τεράστιο μπράβο. Από κοντά και το συναίσθημα σας ενισχύει και διευκολύνει την επικοινωνία και τη σύνδεση. Χρήματα από το εξωτερικό με κάποιο τρόπο, ή από το ευρύτερο συγγενικό πλαίσιο; Από το νονό, τη νονά; Αυτό μέχρι τις 11, καθώς , έπειτα και τον υπόλοιπο μήνα έλκετε ανθρώπους και καταστάσεις , που δημιουργούν συνθήκες -και οικονομικές, και συναισθηματικές- που διευκολύνουν τη δουλειά σας, σε όποιο τομέα κι αν βρίσκεστε. Οι σχέσεις μέσα στο σπίτι, στην οικογένεια, πολύ καλύτερες, ναι, όλα είναι δική σας δουλειά και επένδυση. Χαρείτε, χαλαρώστε, απολαύστε την κοινωνικότητά σας και τον κοινωνικό σας κύκλο! Μέσα σας, όμως, βαθιά στα εσώψυχά σας κοιτάτε καθόλου; Δίας, Πανσέληνος και έκλειψη δεν ρίχνουν απλά φως, σας βάζουν σε μια διαδικασία μεταμόρφωσης, μετάλλαξης. Τώρα θα βγει το απόσταγμα των όσων γιγαντιαίων αλλαγών περάσατε τα τελευταία πολλά χρόνια. Ό,τι δε σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό.

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα