Μηνιαίες Προβλέψεις Απριλίου 2023: Κριός – Δίδυμοι

ΔΗΜΗΤΡΑ ΝΑΤΣΙΟΥΛΗ
28/03/2023

Βασικές Πλανητικές Όψεις

 • 6 Απριλίου Πανσέληνος στην 16 μοίρα Ζυγού
 • 20 Απριλίου έκλειψη – νέα Σελήνη στην 29.50 Κριού

Αλλαγή Θέσεων/Κατεύθυνσης Πλανητών

 • 3 Απριλίου ο Ερμής στον Ταύρο
 • 5 Απριλίου ο Δίας στο γ’ δεκαήμερο του Κριού
 • 12 Απριλίου η Αφροδίτη στους Διδύμους
 • 20 Απριλίου ο Ήλιος στον Ταύρο
 • 21 Απριλίου ο Ερμής σε στάση για να γυρίσει ανάδρομος μέχρι 15 Μαΐου

Μπαίνουμε στον “ξανθό Απρίλη” με τον Ήλιο λαμπερό και δυνατό στον Κριό και τον κυβερνήτη του ζωδίου Άρη να κάνει ένα εξαιρετικό τρίγωνο με τον Κρόνο -ήδη από τον Μάρτη-, το οποίο προσδίδει υπομονή αλλά και επιμονή να πετύχουμε πράγματα δύσκολα και με ακρίβεια. 4 Απριλίου ο Ερμής κάνει είσοδο στον Ταύρο. Εκεί που πήγαινε με χίλια, τώρα κατεβάζει ταχύτητα, και μέσα από τη βραδύτητα και την χρονοκαθυστέρηση δίνει σημασία στις απολαύσεις, την ασφάλεια, την πρακτικότητα. Την ίδια σχεδόν στιγμή και ο Δίας μπαίνει στο τρίτο δεκαήμερο του Κριού και μοιράζει εύνοια και δώρα, αλλά και επιπολαιότητα(!) και στους υπόλοιπους παρορμητικούς -Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους-, αλλά και στις φωτιές -Λέοντες, Τοξότες. 6 του μήνα, η πανσέληνος βάζει σε λειτουργία την Άνοιξη, η οποία ξεκίνησε 2 εβδομάδες περίπου πριν. “Κι η γη γυρίζει, κι η γη γυρίζει…!”

Κατά κάποιο τρόπο θα χρειαστεί να υποκύψουμε στην επιβολή του Πλούτωνα!

Στις 11 του μήνα η αισιοδοξία, η ανάγκη για δράση, περιπέτεια και επέκταση, αλλά και η επιπολαιότητα του Ήλιου-Δία, μαζί και το πέρασμα της Αφροδίτης στους Διδύμους -επικοινωνιακή και ευμετάβλητη σε σχέσεις και οικονομικά- ελαφραίνουν τη σκέψη, τονίζουν την επιφανειακότητα. Κλείνει το ζώδιο του Κριού με μια νέα Σελήνη και έκλειψη, η οποία δείχνει και την αλλαγή των δεσμών της Σελήνης στα παρορμητικά, σε τετράγωνο με τον Πλούτωνα…Η δράση αυτής της νέας Σελήνης θα μας ακολουθεί τα επόμενα δύο χρόνια. Κατά κάποιο τρόπο θα χρειαστεί να υποκύψουμε στην επιβολή του Πλούτωνα και να κάνουμε τις απαραίτητες ενάρξεις, αλλαγές και σε προσωπικό και σε συναισθηματικό επίπεδο. Η ζωή είναι κύκλος, μεταμόρφωση, αναγέννηση. Και αμέσως μετά ο Ήλιος μπαίνει στον Ταύρο και αμέσως μετά ο Ερμής σε στάση για να γυρίσει ανάδρομος -και να επιστρέψει σε ορθή πορεία στα μέσα Μάη.

Όλος ο Απρίλης είναι γεμάτος από μικρά, ωστόσο λειτουργικά και επιβοηθητικά εξάγωνα των προσωπικών πλανητών Ήλιου, Ερμή, Αφροδίτης, Άρη, τα οποία προωθούν την δράση και την επίτευξη. Έτσι έχουμε:

 • 5/4 εξάγωνο Ερμή-Κρόνου, δίνει προσαρμοστικότητα, τάση για αρνητικές σκέψεις, θέλει προσοχή, ακρίβεια.
 • 7/4 εξάγωνο Αφροδίτης-Ποσειδώνα, δίνει πνευματικότητα, ανιδιοτελή αγάπη, ονειροπόληση, ρομαντισμό και ανάγκη να προσφέρουμε σε εκείνους που αγαπάμε.
 • 8/4 εξάγωνο Ερμή-Άρη, το οποίο θα επαναληφθεί και στις 24/4 στην αναδρομή του Ερμή, δίνει δυναμισμό σε κινήσεις, επιτυχία σε ενέργειες, ωστόσο στην αναδρομή του θέλει προσοχή στην επικοινωνία, σε κάθε μας υπογραφή και στη δέμευση. Σίγουρα θα έχει να κάνει με ανειλημμένες υποχρεώσεις και θέματα που αφορούν στην ατομικότητα.
 • 14/4 εξάγωνο Αφροδίτης-Κρόνου, δίνει θετική προσέγγιση και ανάληψη υποχρεώσεων και καθηκόντων απέναντι σε μία σχέση.
 • 25/4 εξάγωνο ΄Ηλιου-Κρόνου, δίνει οργάνωση διεκπεραίωση, συγκέντρωση σε στόχους.
 • 30/4 εξάγωνο Άρη-Ουρανού, δίνει ανυπομονησία, αεικινησία, αλλαγή, φρέσκια και απρόβλεπτη δράση.

Άραγε ποιο τραγούδι θα τραγουδάμε στο τέλος του μήνα; Μητροπάνο;«Σε ένα ρεμπέτικο θα ρίξω την ψυχή μου/ να ξεγελάσω το χαμένο τον καιρό./ Ήτανε κάποτε η άνοιξη δική μου/ ήμουνα κάποτε Απρίλης σου εγώ», ή Πρωτοψάλτη; «Πάει το όνειρο πάει η ελπίδα/ χαμένη και πού να σε βρω/ ήταν μια μέρα θυμάμαι τ’ Απρίλη/ που χάθηκες στο δειλινό»…!

Κριός

Χρόνια Πολλά Κριοί! Τα φετινά σας γενέθλια με όλα τα φώτα πάνω σας. Με συναίσθημα, παρόρμηση και ανάγκη για προσωπική έκφραση σας πριμοδοτεί η νέα Σελήνη, η οποία προηγήθηκε, ωστόσο η επίδρασή της καλά κρατεί. Με αντικειμενικότητα αλλά και σκέψεις και ιδέες, σας ενισχύει ο Ερμής, μέχρι τις 3 του μήνα, αλλά και έπειτα που θα αλλάξει ζώδιο και θα μαλακώσει την επικοινωνία, -γίνεται πιο πρακτικός και βραδείας καύσεως στον Ταύρο. Ομοίως και η Αφροδίτη στον οίκο της επικοινωνίας, έχει σκοπό να σας κάνει να περάσετε καλά με αδέρφια, ξαδέρφια, φίλους, θα έχετε δυνατότητα για ταξιδάκια και εκδρομές, είστε από αυτούς που θα προτιμήσουν το Πάσχα στο χωριό. Και καλά θα κάνετε και όμορφα θα περάσετε! Ο κυβερνήτης σας και εκείνος ανακατεύεται με το σπίτι σας με τις οικογενειακές υποθέσεις, ρίχνει λίγο λάδι στη φωτιά. Κάποιες φωνές δε θα τις γλιτώσετε. Τι να κάνετε, αυτή είναι η φύση του, να πυροδοτεί καταστάσεις.

Από την άλλη, έχει τη δύναμη να σας ενεργοποιήσει σε θέματα σπιτιού και καριέρας. Θα δοκιμαστείτε σε προσωπικό επίπεδο με τον ίδιο σας τον εαυτό. Θέλετε να ανεβάσετε τον πήχη στις επιδιώξεις, στην επίτευξη, στην αποτελεσματικότητα. Αρκεί να μην ερεθίσει και εξοντώσει το νευρικό σας σύστημα. Ο Δίας μοιράζεται μεταξύ β΄ και γ΄ δεκαήμερου και έχει πολύ ακόμα χαρά, αισιοδοξία, αλλά και επιπολαιότητα να χαρίσει! Προσοχή σε υπερβολές με το φαγητό, το ποτό και …τα σοκολατένια αυγά! Και μοιραία, την ημέρα που γιορτάζει τα γενέθλιά του και ο τελευταίος Κριός, έκλειψη Ηλίου και νέα Σελήνη πάλι σε σάς. Ξεκινάνε οι εκλείψεις στον άξονα σας με σκοπό να ξεκαθαρίσουν και να σας επαναπροσδιορίσουν. Εμφάνιση, εικόνα, συμπεριφορά, αντίδραση, άμεσο περιβάλλον, εργασία ή θέματα στην εργασία, καριέρα, τα πάντα όλα, μπαίνουν σε τροχιά αλλαγής κατεύθυνσης. Δείχνετε να ενεργοποιείστε σε επίπεδο προσωπικό, κοινωνικό, επαγγελματικό. Η δυναμική και η εξωστρέφειά σας τονίζεται σε υπερβολικό βαθμό. Ο Κρόνος σας βοηθάει πολύ να κάνετε κλεισίματα, να αντιμετωπίσετε τους φόβους και να θωρακιστείτε με την προοπτική του προσεχούς διαστήματος.

Ταύρος

“Κι άσε τα κρυφά, κρυμμένα!” Καζάνι που σιγοβράζει. Καζάνι που σιγοκαίει και περιμένει την έκλειψη, την έκπληξη, τον Ουρανό να κάνει την ανατροπή, να φέρει νέα δεδομένα στο σκηνικό της ζωής σας. Ο οίκος του παρασκηνίου, αλλά και αυτών που φοβάστε να αντιμετωπίσετε γεμάτος και τονισμένος. Εντωμεταξύ, Ερμής -από τις 3 και έπειτα- και Αφροδίτη -μέχρι τις 11 – στο ζώδιό σας, δεικνύουν την σταθερότητα, την ομορφιά , αλλά και τη βραδύτητα σας στη λήψη αποφάσεων. Κρατήστε την αντικειμενική ματιά και μην κάνετε και πολλά πολλά, εν μέσω εκλείψεων και με τον Ερμή μετά τις 20 να μπαίνει σε ανάδρομη πορεία. Για άλλη μια φορά, η ζωή μας αποδεικνύει το ότι “όταν κάνουμε σχέδια, ο Θεός γελάει”! Μας αποδεικνύει πόσο περιορίζουμε το νου μας και προσπαθώντας να ελέγξουμε … τα πάντα! Η παρουσία του Άρη στηρίζει και τη δική σας φωνή γενικά, κυρίως με το άμεσο περιβάλλον. Προσοχή σε φωνές, τσακωμούς, διενέξεις με αδέρφια, ξαδέρφια, φίλους. Προσοχή, μην οδηγείτε θυμωμένοι! Ψυχραιμία, γενικώς, είστε επισφαλείς, διότι υπάρχει ανάγκη για κλείσιμο και όχι για εξωτερίκευση.

Από την άλλη, η κυβερνήτριά σας στο σπίτι της, προσφέρει ομορφιά, χρήματα και αξία στις επιλογές σας. Σας γεμίζει με αυτοπεποίθηση και σιγουριά. Σας δίνει τροφή για σκέψη για τις επόμενες κινήσεις σας. Η ζωή μοιάζει με παρτίδα σκάκι. Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Ο Πλούτωνας σε επαγγελματικό και κοινωνικό προφίλ τα πολλά επόμενα χρόνια θα ταρακουνήσει κάθε σταθερά στη ζωή σας και από ό,τι φαίνεται οι ανατροπές του Ουρανού, οργώνουν το έδαφος. Είστε οι καλύτεροι “γεωργοί” του ζωδιακού, εκμεταλλευτείτε τη σιγουριά, την αυταξία και την ομορφιά, τις οποίες μπορείτε να δείτε και να ακουμπήσετε παντού, και συνεχίσετε αργά και σταθερά. Επιμονή, υπομονή και εργασία. Ωστόσο, μη σκύβετε κεφάλι, απολαύστε τη διαδρομή. Η έκλειψη , ακριβώς πριν τα γενέθλιά σας, αναβοσβήνει το φως σε εκκρεμότητες του παρελθόντος, θέματα και φόβοι, οι οποίοι δεν είχαν αντιμετωπιστεί τότε, τώρα τι θα κάνετε με αυτά; Η έκλειψη δεν θα αφήσει άλλα περιθώρια για κουκούλωμα!

Δίδυμοι

Η δυναμική εκκίνηση του μήνα σας ανοίγει τα φτερά να δείτε τη ζωή μέσα από μια ματιά. Πολύ πιο ανοιχτά τα περιθώρια ήδη από τα τέλη του προηγούμενου μήνα, οπού ο Άρης άφησε τη σιδερένια μπάλα από το πόδι σας και απελευθέρωσε την έκφρασή σας. Τεράστια αλλαγή, αίσθηση ελευθερίας. Υπάρχει ανάγκη να επιβεβαιώσετε την αξία σας με όποιο τρόπο, ακόμα και με παρορμητικές αγορές και ξόδεμα. Η αλήθεια είναι ότι είστε -και αυτό βγαίνει προς τα έξω- περισσότερο δραστήριοι, ενεργητικοί και όμορφοι. Ωστόσο, το διάστημα αυτό δεν είναι σπαρμένο μόνο με ροδοπέταλα. Έρχεστε σε επαφή με κρυμμένες πλευρές του εαυτού σας, και μετά τις 20, η έκλειψη και η αναδρομή του Ερμή, του κυβερνήτη σας, σας ενεργοποιούν την ανάγκη για ενδοσκόπηση, για αποδοχή, για επιβράβευση. Αλλά είναι μόνο αυτό;

Έχετε ξεκλειδώσει την επόμενη πίστα, μετάλλαξη και μεταμόρφωση μέσα από νέες κουλτούρες, ιδέες, φιλοσοφίες. Υπάρχει διάθεση για εξερεύνηση σε γνώση και εμπειρία. Αυτός θα είναι ο τομέας στον οποίο θα εστιάσετε και το προσεχές διάστημα, αλλά θέλει και φλόγα, φωτιά όχι μόνο σκέψη και τετραγωνισμένη λογική. Η πανσέληνος και νέα Σελήνη-έκλειψη, και ο Δίας έχοντας δώσει εύνοια εκεί, τονίζουν την μεγαλύτερη ανάγκη σας από ότι φαίνεται, την επέκταση σας στις ομάδες, στην πίστη σας στη δυναμική της ομάδας. Αυτή τρέφετε και σας τρέφει. Έχουμε μπει σε τροχιά Νέας Εποχής. Και η εποχή καλεί για σύνδεση και εμπιστοσύνη στις συλλογικότητες. Εσείς είστε οι κοινωνοί, εσείς θα ανοίξετε, εσείς θα επικοινωνήσετε την ανάγκη του κόσμου αυτή. Περισσότερο όμως η έκλειψη στο κομμάτι αυτό, σε προσωπικό επίπεδο, θα συνδέσει εσάς τους ίδιους με τα όνειρα, τους στόχους , τις προσδοκίες, από τον εαυτό σας, με τον κόσμο όλο. Ο κόσμος έχει ανάγκη από αέρα, φρέσκο, καθαρό, νεανικό αέρα. Εσείς τώρα, βάζοντας νέα όρια, μεταβάλλοντας τους όρους, προσφέρετε στον κόσμο Διδυμίσια, εφηβική, περιέργεια, μάθηση, γνώση.

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα