Μηνιαίες Προβλέψεις Απριλίου 2023: Αιγόκερως – Ιχθύες

ΔΗΜΗΤΡΑ ΝΑΤΣΙΟΥΛΗ
28/03/2023

Βασικές Πλανητικές Όψεις

 • 6 Απριλίου Πανσέληνος στην 16 μοίρα Ζυγού
 • 20 Απριλίου έκλειψη – νέα Σελήνη στην 29.50 Κριού

Αλλαγή Θέσεων/Κατεύθυνσης Πλανητών

 • 3 Απριλίου ο Ερμής στον Ταύρο
 • 5 Απριλίου ο Δίας στο γ’ δεκαήμερο του Κριού
 • 12 Απριλίου η Αφροδίτη στους Διδύμους
 • 20 Απριλίου ο Ήλιος στον Ταύρο
 • 21 Απριλίου ο Ερμής σε στάση για να γυρίσει ανάδρομος μέχρι 15 Μαΐου

Μπαίνουμε στον “ξανθό Απρίλη” με τον Ήλιο λαμπερό και δυνατό στον Κριό και τον κυβερνήτη του ζωδίου Άρη να κάνει ένα εξαιρετικό τρίγωνο με τον Κρόνο -ήδη από τον Μάρτη-, το οποίο προσδίδει υπομονή αλλά και επιμονή να πετύχουμε πράγματα δύσκολα και με ακρίβεια. 4 Απριλίου ο Ερμής κάνει είσοδο στον Ταύρο. Εκεί που πήγαινε με χίλια, τώρα κατεβάζει ταχύτητα, και μέσα από τη βραδύτητα και την χρονοκαθυστέρηση δίνει σημασία στις απολαύσεις, την ασφάλεια, την πρακτικότητα. Την ίδια σχεδόν στιγμή και ο Δίας μπαίνει στο τρίτο δεκαήμερο του Κριού και μοιράζει εύνοια και δώρα, αλλά και επιπολαιότητα(!) και στους υπόλοιπους παρορμητικούς -Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους-, αλλά και στις φωτιές -Λέοντες, Τοξότες. 6 του μήνα, η πανσέληνος βάζει σε λειτουργία την Άνοιξη, η οποία ξεκίνησε 2 εβδομάδες περίπου πριν. “Κι η γη γυρίζει, κι η γη γυρίζει…!”

Κατά κάποιο τρόπο θα χρειαστεί να υποκύψουμε στην επιβολή του Πλούτωνα!

Στις 11 του μήνα η αισιοδοξία, η ανάγκη για δράση, περιπέτεια και επέκταση, αλλά και η επιπολαιότητα του Ήλιου-Δία, μαζί και το πέρασμα της Αφροδίτης στους Διδύμους -επικοινωνιακή και ευμετάβλητη σε σχέσεις και οικονομικά- ελαφραίνουν τη σκέψη, τονίζουν την επιφανειακότητα. Κλείνει το ζώδιο του Κριού με μια νέα Σελήνη και έκλειψη, η οποία δείχνει και την αλλαγή των δεσμών της Σελήνης στα παρορμητικά, σε τετράγωνο με τον Πλούτωνα…Η δράση αυτής της νέας Σελήνης θα μας ακολουθεί τα επόμενα δύο χρόνια. Κατά κάποιο τρόπο θα χρειαστεί να υποκύψουμε στην επιβολή του Πλούτωνα και να κάνουμε τις απαραίτητες ενάρξεις, αλλαγές και σε προσωπικό και σε συναισθηματικό επίπεδο. Η ζωή είναι κύκλος, μεταμόρφωση, αναγέννηση. Και αμέσως μετά ο Ήλιος μπαίνει στον Ταύρο και αμέσως μετά ο Ερμής σε στάση για να γυρίσει ανάδρομος -και να επιστρέψει σε ορθή πορεία στα μέσα Μάη.

Όλος ο Απρίλης είναι γεμάτος από μικρά, ωστόσο λειτουργικά και επιβοηθητικά εξάγωνα των προσωπικών πλανητών Ήλιου, Ερμή, Αφροδίτης, Άρη, τα οποία προωθούν την δράση και την επίτευξη. Έτσι έχουμε:

 • 5/4 εξάγωνο Ερμή-Κρόνου, δίνει προσαρμοστικότητα, τάση για αρνητικές σκέψεις, θέλει προσοχή, ακρίβεια.
 • 7/4 εξάγωνο Αφροδίτης-Ποσειδώνα, δίνει πνευματικότητα, ανιδιοτελή αγάπη, ονειροπόληση, ρομαντισμό και ανάγκη να προσφέρουμε σε εκείνους που αγαπάμε.
 • 8/4 εξάγωνο Ερμή-Άρη, το οποίο θα επαναληφθεί και στις 24/4 στην αναδρομή του Ερμή, δίνει δυναμισμό σε κινήσεις, επιτυχία σε ενέργειες, ωστόσο στην αναδρομή του θέλει προσοχή στην επικοινωνία, σε κάθε μας υπογραφή και στη δέμευση. Σίγουρα θα έχει να κάνει με ανειλημμένες υποχρεώσεις και θέματα που αφορούν στην ατομικότητα.
 • 14/4 εξάγωνο Αφροδίτης-Κρόνου, δίνει θετική προσέγγιση και ανάληψη υποχρεώσεων και καθηκόντων απέναντι σε μία σχέση.
 • 25/4 εξάγωνο ΄Ηλιου-Κρόνου, δίνει οργάνωση διεκπεραίωση, συγκέντρωση σε στόχους.
 • 30/4 εξάγωνο Άρη-Ουρανού, δίνει ανυπομονησία, αεικινησία, αλλαγή, φρέσκια και απρόβλεπτη δράση.

Άραγε ποιο τραγούδι θα τραγουδάμε στο τέλος του μήνα; Μητροπάνο;«Σε ένα ρεμπέτικο θα ρίξω την ψυχή μου/ να ξεγελάσω το χαμένο τον καιρό./ Ήτανε κάποτε η άνοιξη δική μου/ ήμουνα κάποτε Απρίλης σου εγώ», ή Πρωτοψάλτη; «Πάει το όνειρο πάει η ελπίδα/ χαμένη και πού να σε βρω/ ήταν μια μέρα θυμάμαι τ’ Απρίλη/ που χάθηκες στο δειλινό»…!

Αιγόκερως

Ο Απρίλιος τονίζεται ιδιαίτερα από την ενέργεια του μαχητικού και φιλοπόλεμου Άρη, ο οποίος στέκεται απέναντί σας. Εντάσεις, διαμάχες και προστριβές με σκοπό να βάλετε τα πράγματα στη θέση τους. Από την άλλη, μπορεί να ενισχύσει τη δέσμευση σε σχέσεις και συνεργασίες, και να φέρει έναν συμβιβασμό, αναγκαίο για να λύσετε μια παρεξήγηση, αντιπαράθεση. Ωστόσο, εκτός από τις σχέσεις σας, δύο είναι τα βασικά σημεία στα οποία θα στρέψετε όλη την προσοχή σας: το σπίτι, η οικογένεια και η αυτοπραγμάτωση. Όσον αφορά στην οικογενειακή σας εστία, έχετε παρατηρήσει ήδη από το προηγούμενο έτος, η κίνηση των πλανητών να σας στέλνει σήματα αλλαγής, ρήξης, διαπραγμάτευσης ή ανάγκης για αυξημένη φροντίδα. Όλες οι πλευρές της ιδιωτικής σας ζωής περνάνε από αλλαγή και το πρόσημο θα το βάλετε εσείς. Ψυχολογική κατάσταση, υγεία, θέματα με τις ρίζες, αποκτήματα από γονείς, οι ίδιοι οι γονείς, ό,τι συμβαίνει μέσα στο σπίτι, το παρελθόν, υποθέσεις και ερωτηματικά από το παρελθόν. Δεν είναι και λίγα.

Ένα τεράστιο κομμάτι του βασικού σας άξονα βάλλεται. Ανοίγετε συνειδητά ή όχι το κουτί του εσωτερικού εαυτού και δεν θα αφήσετε τα κρυφά κρυμμένα, από τον εαυτό σας. Επανεκκίνηση με σκοπό το επόμενο βήμα. Διότι αυτό θα σας καθορίσει και στο επαγγελματικό και κοινωνικό κομμάτι, για το οποίο ‘καίγεστε’ περισσότερο! Αναζητήστε το εσωτερικό σας παιδί. Αναγνωρίστε το συναίσθημα. Αποδεχτείτε τον εαυτό σας. Και, έτσι, συνδέετε το ψυχολογικό άνοιγμα -και όχι βάσανο- με το δεύτερο σημείο εστίασης για το μήνα Απρίλιο, με την αυτοπραγμάτωση. Και είναι πολλά πράγματα. Και είναι τα πάντα. Όλη η χαρά και η ομορφιά της ζωής. Έρωτας, παιδιά, διασκέδαση, διακοπές, λάμψη, τόλμη, γοητεία. Όλα τα κομμάτια της αυτοέκφρασης και της προσωπικής δημιουργίας. Το έδαφος είναι γόνιμο με το τρίγωνο της Αφροδίτης στον Ταύρο να σπείρετε όποια και όσα άνθη αυτοεκπλήρωσης επιθυμείτε. Απρίλης, ο πιο όμορφος μήνας του χρόνου για να δείτε τον κήπο σας ανθισμένο και να απολαύσετε χρώματα και αρώματα!

Υδροχόος

Κυρίως το σπίτι σαν αντικείμενο αλλά και σαν έννοια, φαίνεται να απασχολεί το μεγαλύτερο μέρος του μυαλού, της σκέψης σας. Πληροφορίες, οι οποίες δε γνωρίζατε, ή στις οποίες δεν είχατε δώσει βάση, θα παίξουν σημαντικό ρόλο, όλο το μήνα. Συμβόλαια, χαρτιά, υπογραφές, θυμηθείτε μην υπογράψετε τίποτα σημαντικό μετά τις 20 του μήνα , το φωνάζει και η έκλειψη στον τρίτο οίκο και η αναδρομή του Ερμή. Μην καταχραστείτε την εύνοια του Δία και τη μετατρέψετε σε επιπολαιότητα. Μέχρι τις 11 Απριλίου φροντίδα για το σπίτι, τις οικογενειακές σχέσεις, αρμονία και ομορφιά μέσα στο σπίτι. Η άνοιξη ήρθε και θέλετε να ανοίξετε τα παράθυρα και να μπει η μυρωδιά του Απρίλη μέσα. Ωστόσο, το δεύτερο δεκαήμερο έχει τα απρόοπτα του Ουρανού να αντιμετωπίσει. Πάλι σε θέματα ψυχολογικής κατάστασης, παρελθόντος, οικογένειας. Τι αναμνήσεις και ανασκαφές θα κάνετε εκεί, θέματα με τα αδέλφια, ή με νεαρότερα άτομα ζητούν την αμέριστη προσοχή σας.

Μετά τις 11 του μήνα περισσότερες ευκαιρίες να απολαύσετε τον έρωτα ή να ερωτευτείτε ή να αναθερμάνετε τη συντροφική σας σχέση. Ευκαιρίες και να περάσετε καλά, να διασκεδάσετε, να δημιουργήσετε. Θέματα αξίας, επίσης θέλουν τεράστια προσοχή! Και συμπεριλαμβάνεται και η προσωπική σας αξία, αυτοπεποίθηση, αυταξία, και όλα τα αποκτήματα με αξία τα οποία έχετε στην κατοχή σας. Χρειάζεται προσεκτική ρύθμιση και διευθέτηση, για υπογραφές μην κάνετε κάποια επιπόλαια κίνηση μετά το Πάσχα. Ανάδρομος! Αν και είστε το ζώδιο της παρέας και της ομάδας, του συλλογικού πνεύματος, κρατείστε το θεωρητικά, αυτόν το μήνα τουλάχιστον. Πρακτικά, υπάρχει ανάγκη για πρωτοβουλία και προσωπική εργασία στο εργασιακό περιβάλλον. Εκτόνωση και με άσκηση. Τεράστια προσοχή και σε ό,τι αφορά σε επικοινωνία και μεταφορά, ακόμα και αν είναι συνεννοήσεις, εξηγήσεις, κουβεντούλες, η τηλεφωνική συσκευή, η συντήρηση του μεταφορικού μέσου. Μην αφήσετε τίποτα στην τύχη αυτόν το μήνα, σημασία στα μικρά και καθημερινά. Πλούσιος ο Απρίλης. Αρκετά βάρη φεύγουν από πάνω σας, αλλά και νέα δεδομένα προστίθενται.

Ιχθύες

Ο μήνας των γενεθλίων φαίνεται να ταρακούνησε αρκετά τον ευαίσθητο ψυχισμό σας και να σας άφησε με μια γλυκόπικρη αίσθηση. Από ότι φαίνεται και για τον περισσότερο κόσμο ήταν έτσι, πολύ συναίσθημα, πολύ ανακάτεμα, πολλά πάνω-κάτω. Έχετε την ικανότητα να απορροφάτε σα σφουγγάρι το συλλογικό ασυνείδητο. Έχετε τη δύναμη να μεταλλάσσεστε. Περιμένετε κυριολεκτικά το Πάσχα για να κάνετε Ανάσταση. Και τώρα, τι; Ερμής μέχρι τις 20 και έκλειψη και ανάδρομος Ερμής στην επικοινωνία, σε γραπτά και προφορικά, σε ανταλλαγή πληροφοριών, στις συναλλαγές, στη μεταφορά σας ή/και στο μεταφορικό σας μέσο. Θέματα με αδέρφια, με ξαδέρφια, με γείτονες, με συμβόλαια, με σεμινάρια, με μάθηση.

Εκεί και η Αφροδίτη μέχρι τις 11 του μήνα να ενισχύσει με γλύκα και ομορφιά όλα τα παραπάνω. Έπειτα θα περάσει στην οικία, την κατοικία, την πατρική οικογένεια για να ενισχύσει τις οικογενειακές σας σχέσεις, σχέσεις με το παρελθόν και ακόμα καλύτερα σχέσεις με τον εαυτό σας. Σκέφτεστε να ξαναβάλετε το κομμάτι ψυχοθεραπεία στο πλάνο; Να, η ευκαιρία! Παράλληλα και ο Άρης στον οίκο της αυτο-πραγμάτωσης, στον οίκο της δημιουργίας -ιδιαίτερα αν είστε καλλιτέχνες!- δίνει φτερά στην έκφραση. Ανεξαρτησία, αυτοδυναμία, αυτοπεποίθηση. Διατηρήστε, ωστόσο, και λίγη ψυχραιμία σε καυγαδάκια και διενέξεις, τα οποία μπορεί να προκύψουν από τη φόρα που έχετε πάρει. Α! Και λεφτά υπάρχουν! Τεράστια βοήθεια και η συμβολή του Κρόνου και του Ποσειδώνα πάνω σας. Ο πρώτος μέσα από τη δυσκολία, την πρόκληση, ακόμα και τη στέρηση, να σας δώσει το αποτέλεσμα που επιθυμείτε και την ανταμοιβή. Ο δεύτερος, κυρίαρχος και ηγέτης στο ζώδιό σας, να σας ενισχύσει το όραμα, την ανιδιοτέλεια, την πνευματικότητα, και για όλα αυτά να γίνετε εσείς αγγελιοφόροι και κοινωνοί που θα τα μεταφέρετε στον υπόλοιπο κόσμο. Κυρίως Ιχθύες των τελευταίων ημερών δείτε την αλήθεια πίσω από τις γραμμές με τη διαίσθησή σας, και μη μένετε στην εικόνα την οποία θέλετε να δείτε. Η απογοήτευση καραδοκεί!

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα