Πρώτο κύμα του μέλλοντος, μια παγκόσμια αυτοκρατορία | Κώστας Λεφάκης – Α’ Μέρος

ΚΩΣΤΑΣ ΛΕΦΑΚΗΣ
17/01/2024

Η παντοδυναμία του χρήματος προ των πυλών σε γάμο με την τεχνολογία! Η ιστορία θα γραφτεί από την εξάπλωση της δύναμης του χρήματος που θα καταλύσει δημοκρατίες, ακόμα και σύνορα μεταξύ χωρών. Αρωγός σε αυτή την εξάπλωση θα σταθεί η τεχνολογία, η οποία θα ενισχύσει την εξάπλωση του χρήματος χωρίς κρατικό έλεγχο, χωρίς φραγμούς, είτε ηθικούς, είτε κοινωνικούς.

Θα υπάρξει νέα τάξη πραγμάτων η οποία θα κυριαρχείται από τη δύναμη των αγορών. Άπατρις η οικονομική δύναμη με υβριδική φιλοσοφία και δημιουργία εποχικών αναγκών. Ο τρόπος εξάπλωσης της θα είναι ασταθής, οι αξίες της ατομικές και η ιδεολογία της ναρκισσιστική. Οι κρατικές δημοκρατίες θα είναι υπόλογες στη δύναμη του χρήματος. Καθεστώτα θα εκπέσουν και μεγάλες χώρες θα διαλυθούν καθώς θα αποφασίσουν να απαλλαγούν από τις φτωχές τους περιοχές. Παράδειγμα η Τσεχία με τη Σλοβακία. Ακολουθούν η Καταλονία, η Φλάνδρα και η Σκωτία. Πολυκεντρικός Κόσμος με μια υπερδύναμη σε κάθε Ήπειρο. ΗΠΑ, Ρωσία, Βραζιλία και λιγότερη η Ευρωπαϊκή Ένωση. Πιθανή συμμετοχή της πολυπληθούς Νιγηρίας. Οι βιομηχανικές δυνάμεις κάθε χώρας αρνούνται εντολές για μια πολυκεντρική ισορροπία. Θα πολεμήσουν κάθε περιορισμό και θα ανταγωνιστούν τον δημόσιο τομέα παντού. Θα ξεκινήσει μια κολοσσιαία γεωπολιτική μάχη για την πλανητική κυριαρχία μεταξύ των δημοκρατιών και των αγορών. Αυτή η μάχη θα οδηγήσει στη νίκη – κάτι αδιανόητο σήμερα – του καπιταλισμού έναντι των ΗΠΑ και, ακόμα, των αγορών απέναντι στη Δημοκρατία.

Κρίσιμη περίοδος 2041 – 2042

Η αντικατάσταση του Κράτους, όταν οι πλανήτες είναι στον σταθερό σταυρό. (Κρόνος – Δίας στον Σκορπιό, Ουρανός στον Λέοντα, Ποσειδώνας στον Ταύρο, Πλούτωνας στον Υδροχόο). Οι αγορές αναζητούν τρόπους μείωσης της κατανάλωσης της ενέργειας, με αναζήτηση νέων πόρων και πληροφοριών, με ελάττωση των πρώτων υλών, του νερού και των επιπτώσεων στο περιβάλλον. Γενετήσια υλικά θα εμφυτεύονται στα σώματά μας με διάφορους τρόπους και θα λειτουργούν σαν ανιχνευτές και ταυτόχρονα σαν πομποί ελέγχου.

Θρησκεία και Φανατισμός

Το Ισλάμ αντιστέκεται στην ατομική ελευθερία του Χριστιανο – Ιουδαϊκού δόγματος. Θεωρεί ότι η μόνη ελευθερία είναι αυτή που υπαγορεύει ο Θεός. Προβλέπεται ότι η διαμάχη ανάμεσα στον Χριστιανικό κόσμο και το Ισλάμ θα συνεχιστεί καθώς το χρήμα θα υποδαυλίζει κάθε προσπάθεια προσέγγισης. Αυτό θα προκαλέσει συγκρούσεις μεταξύ των αλλόθρησκων πληθυσμών μιας χώρας (μετανάστες). Το Ισλάμ κατηγορεί για εμπορευματοποίηση των ηθικών αξιών, ενώ ο Χριστιανισμός θα ερμηνεύει κατά γράμμα τις γραφές και όχι κατά την ευρύτερη κοινωνική τους απήχηση.

Εκατέρωθεν φανατισμός – (Ποσειδώνας στον Κριό και στον Ταύρο) – Ο καθολικισμός αρνείται στους νέο φιλελεύθερους τη θρησκευτική τους καταγωγή. Υποκινούν όλο και περισσότερες επιθέσεις και αντιστάσεις στη χριστιανο-ιουδαϊκή δομή της ελεύθερης αγοράς.
Τεχνητή Νοημοσύνη και Εποχή του Υδροχόου – Νέος Κίνδυνος – Νευρονικά δίκτυα που μιμούνται τις λειτουργίες του εγκεφάλου. Ωστόσο υπολείπονται λογικής, στρατηγικής και δημιουργικής σκέψεις

Γήρανση του Κόσμου 2035 – ’50- ΄65

Η εμπορική ανάπτυξη συμβάλλει στην επιμήκυνση του ορίου ζωής, επομένως και στη γήρανση του Πληθυσμού. Σε μια γενιά το όριο ηλικίας θα αυξηθεί κατά 3,7 χρόνια Σε κάποιες χώρες η γήρανση θα φτάσει σε τόσο μεγάλα ποσοστά που θα μειωθεί ο πληθυσμός τους. Συρρίκνωση πληθυσμού Ιαπωνίας κατά 14% Ιταλίας 22% Βουλγαρία, Ρωσία, Ουκρανία, Γεωργία 30% (50% λόγω πολέμων και φυσικών καταστροφών). Οι γυναίκες διεκδικούν περισσότερα δικαιώματα αφού πλέον δεν μένουν σπίτι για να φροντίζουν τα παιδιά. Άνοδος του Ισλάμ λόγω γεννήσεων. Χρειάζονται περισσότεροι εργαζόμενοι για να τροφοδοτήσουν το συνταξιοδοτικό σε ένα διαρκώς γερασμένο πληθυσμό. Αύξηση φορολογίας για το συνταξιοδοτικό. Μετακινήσεις πληθυσμών για εύρεση εργασίας. (2030 – 2040).

Πόλεις του αύριο

Σε λίγα χρόνια θα υπάρχουν στον Πλανήτη 30 πόλεις που υπερβαίνουν τα 10 εκατομμύρια κατοίκους και 4 που θα ξεπεράσουν τα 20 εκατομμύρια. Οι περισσότερες στο Νότιο Ημισφαίριο. Στο Βόρειο Ημισφαίριο Νέα Υόρκη, Τόκιο και Λος Άντζελες. Μέχρι το 2050 1 δις κάτοικοι θα διαμένουν σε μόλις 50 Αφρικανικές πόλεις Στα επόμενα 30 χρόνια θα χρειαστεί να τετραπλασιάσουμε στις αστικές υποδομές, στόχος που θα αποδειχτεί ανέφικτος. Λίγες από αυτές τις πόλεις θα παραμείνουν βιώσιμες. Τεράστια μεταναστευτική ροή μετατρέπει τις πόλεις σε γιγαντουπόλεις με άθλια σπίτια, με χωματόδρομους, χωρίς αστυνόμευση και ιατρική περίθαλψη.  Δημιουργούνται γκέτο πλουσίων με ιδιωτική εκπαίδευση, αστυνομία, ασφάλεια και στρατό.

Πολιτικά κινήματα και εξεγέρσεις προκαλούνται από την αγροτική και την κατώτερη τάξη. (2040 – 2050). Αύξηση μεταναστευτικών ροών σε πολλές χώρες του νότιου ημισφαιρίου. Πολλές αναπτυγμένες χώρες θα νομιμοποιήσουν τους μετανάστες για να αποκτήσουν εργατικά χέρια που θα τροφοδοτήσουν το συνταξιοδοτικό τους πρόγραμμα. Αλλοίωση πληθυσμών. Όσες χώρες δεν δεχτούν μετανάστες κινδυνεύουν με εξαφάνιση και φτωχοποίηση.

Ανεπανόρθωτες ελλείψεις

  • Έλλειψη ενέργειας: απαιτεί εύρεση ανανεώσιμων πηγών. Τα αποθέματα άνθρακα επαρκούν για 230 χρόνια ακόμα, το φυσικό αέριο για 64 και για τις γνωστές πηγές πετρελαίου 40 χρόνια.
  • Έλλειψη αγαθών: Από τον 18ο αιώνα μέχρι σήμερα η κατανάλωση αγαθών έχει πολλαπλασιαστεί επί 30. Τα τελευταία 40 χρόνια η εξόρυξη ορυκτών υλικών έχει τριπλασιαστεί ενώ υπολογίζεται ότι έχουμε κάψει 900 δις βαρέλια πετρέλαιο από τότε που αρχίσαμε να το χρησιμοποιούμε.
  • Ηλιακή και Αιολική ενέργεια δεν είναι ανεξάντλητες. Απαιτείται εύρεση τρόπου αποθήκευσής των.
  • Έλλειψη αγροτικών και δασικών προϊόντων, λόγω της εξαφάνισης ετησίως 15 εκατομμυρίων εκταρίων καλλιεργήσιμης γης λόγω της αστικής επέκτασης.
  • Δάση εξαφανίζονται λόγω υπερεκμετάλλευσης ξυλείας από τη βιομηχανία χάρτου.

Το φαινόμενο του θερμοκηπίου συνεχίζεται

Ελευθερώνονται ετησίως 23 τόνοι αερίων (από χρήση πετρελαίου, άνθρακα και αερίου) που θερμαίνουν την ατμόσφαιρα Εκπέμπονται και άλλα αέρια. Η ρύπανση της ατμόσφαιρας από την Κίνα ξεπερνά ήδη κατά 10% εκείνη των ΗΠΑ. Η Κίνα σχεδιάζει την τη δημιουργία ηλεκτροπαραγωγικών σταθμών 1000 μεγαβάτ έκαστος, κατά έναν το μήνα για τα επόμενα 30 χρόνια με αποτέλεσμα να μολύνει όλο και περισσότερο την ατμόσφαιρα. Αν δεν πάρουμε άμεσα μέτρα προστασίας, τότε, το 2030, οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα ανά μονάδα θα διπλασιαστούν. Οι βιομηχανικές χώρες δεν περιορίζουν την εκπομπή ρύπων, ενώ οι αναπτυσσόμενες χώρες (Κίνα και Ινδία), αύξησαν τις δικές τους κατά πολύ περισσότερο.  Η θερμοκρασία της Γης θα αυξηθεί κατά 3 βαθμούς μέχρι το 2050 και κατά 6.4 βαθμούς το 2100. Το λιώσιμο των πάγων έχει αυξηθεί κατά 250%, ενώ οι παγετώνες της Γροιλανδίας, της δεύτερης πηγής πόσιμου νερού λιώνουν ραγδαία. Οι φυσικές καταστροφές θα επιτείνουν το φαινόμενο. Πολλές παραλιακές πόλεις θα εξαφανιστούν από το χάρτη εξ αιτίας της τήξης των πάγων. Λίαν συντόμως, 2 δις άνθρωποι θα ζουν σε περιοχές που απειλούνται με ερημοποίηση. 700 εκατομμύρια από αυτούς ζουν στην Αφρική. Η Ξηρασία θα επιφέρει άλλες συνέπειες αφού θα επέλθει έλλειψη πόσιμου νερού (2035 και μετά). Ήδη έχουμε καταναλώσει το 80% των φυσικών υδάτινων πόρων.

Ο κορεσμός της τεχνολογίας
Δυο νέες τεχνολογίες έχουν συμβάλλει στην εξάπλωση του νέου τρόπου ζωής:

  • Η Ολοένα αυξανόμενη χωρητικότητα αποθήκευσης
  • Η δυνατότητα αποθήκευσης σε μπαταρίες

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα