Χρόνος: Η μόνη πραγματική έλλειψη
Η υπάρχουσα γνώση διπλασιάζεται κάθε επταετία και μέχρι το 2030 θα διπλασιάζεται ανά 72 μέρες. Ο χρόνος που θα χρειάζεται κάποιος για να είναι κατηρτισμένος, ενημερωμένος ώστε να γίνει και να παραμένει επαγγελματικά αποδοτικός και χρήσιμος θα αυξηθεί ανάλογα. Αυξάνεται ο χρόνος μετακίνησης, συλλογής πληροφοριών, παρακολούθησης θεαμάτων. Η μουσική παραμένει ο μέγας παρηγορητής σε φάσεις θλίψης, περιόδους μοναξιάς και απελπισίας.
Η έλευση της Δημοκρατίας της αγοράς – (Αντί της δημοκρατίας των Λαών)
Στις ΗΠΑ αυξάνεται η απογοήτευση των μισθωτών λόγω αύξησης του κόστους ζωής και χαμηλών μισθών. Κυριαρχεί η ανασφάλεια και η εργατική τάξη ξεκόβει από τις δομές.
Διάλυση κοινοτήτων λόγω φτώχειας
Υπηρεσίες, νοσοκομεία, σχολεία πάσχουν από χρηματοδότηση. Ανισότητες και μείωση φορολογικών εσόδων. Το δολάριο θα είναι κάτι περισσότερο πολιτικό παρά οικονομικό είδος. Αυξάνεται η δύναμη της εμπορικής και οικονομικής τάξης. Η κερδοφορία του κεφαλαίου διατηρείται τεχνητά. Οι εξοπλισμοί γίνονται όλο και πιο αναγκαίοι για τη διατήρηση της τάξης. Παρά ταύτα, η Αμερική παραμένει μια πολύ ισχυρή δύναμη. Αυτό από επιλογή και όχι από κούραση των εξωτερικών περιορισμών. Όμως δεν θα είναι πλέον ούτε η κυρίαρχη αυτοκρατορία, ούτε ο πυρήνας της εμπορικής τάξης. Η ιστορία διδάσκει ότι η κυριαρχία των αυτοκρατοριών βαίνει συνεχώς μειούμενη σε διάρκεια.
- Βυζαντινή αυτοκρατορία 1.058 χρόνια
- Αγία Ρωμαϊκή αυτοκρατορία 1.006 χρόνια
- Ανατολικές αυτοκρατορίες 400 χρόνια η κάθε μια
- Κινεζικές αυτοκρατορίες λιγότερο από 300 χρόνια
- Η Ολλανδική 250 χρόνια
- Η Βρετανική έναν αιώνα
- Η Σοβιετική 70 χρόνια
- Η Ιαπωνική, η Γερμανική και η Ιταλική ακόμα λιγότερο
- Των ΗΠΑ που ήδη βρίσκεται στα 120 χρόνια κυριαρχίας και έχει ξεπεράσει το όριο ζωής των τελευταίων άλλων, σύντομα θα πάψει να κυριαρχεί στον κόσμο.
Νέα τάξη πραγμάτων/ προς τη 10Η παγκόσμια τεχνολογική κυριαρχία
Η Καλιφόρνια είναι τώρα η κυρίαρχη δύναμη στις τεχνολογικές εξελίξεις που καθορίζουν τη ζωή του μέλλοντος. Στο παρελθόν άλλες 8 δυνάμεις καθόρισαν τις παγκόσμιες εξελίξεις και έθεσαν τις βάσεις για τη ζωή του μέλλοντος, κυρίως με την οικονομική τους δύναμη και την τεχνολογική τους πρόοδο. Η Γένοβα, η Βενετία, η Μπρυζ, η Αμβέρσα, το Άμστερνταμ, το Λονδίνο, η Βοστώνη και η Νέα Υόρκη.
Υποψήφιες κυρίαρχες χώρες και πόλεις του μέλλοντος θα ήταν:
Το Λονδίνο σε έναν άξονα με το Παρίσι και τη Φρανκφούρτη θα προσπαθήσει να κερδίσει την έδρα νέων τεχνολογιών. Διαθέτει άριστο επιστημονικό δυναμικό, εξαιρετικό αεροδρόμιο και υποδομές μεταφορών, αλλά δεν διαθέτει την εμπορική ενδοχώρα που απαιτείται για κάτι τέτοιο. Οι Σκανδιναβικές χώρες, με άριστες κοινωνικές υποδομές και προσωπικές ελευθερίες δεν θέλουν να προσελκύουν την προσοχή του κόσμου και των αντιδραστικών κινημάτων. Θα εξακολουθήσουν να δρουν παρασκηνιακά και να ασχολούνται με την κοινωνική τους πολιτική. Πολλοί θέλουν την Ιερουσαλήμ για παγκόσμιο οικονομικό και εμπορικό κέντρο αλλά είναι μάλλον αδύνατο να το επιτύχουν λόγω γεωπολιτικών και άλλων παραγόντων. Το Πεκίνο και η Ινδία είναι μεγάλες αναπτυσσόμενες δυνάμεις αλλά απέχουν πολύ από το να καταστούν διεθνή εμπορικά, οικονομικά και βιομηχανικά κέντρα. Η Αυστραλία, παρότι διαθέτει υποδομές, θεωρείται πολύ απομακρυσμένη περιοχή καθώς η μεταφορά αγαθών από άλλα μέρη της Γης απαιτεί πολύ χρόνο.
Ο Καναδάς και η Ρωσία που το κλίμα τους θα βελτιωθεί στο μέλλον δεν θεωρούνται ικανές να διεκδικήσουν έναν τέτοιο ρόλο.
Το Ισλάμ, λόγω ιδεολογίας και έλλειψης ατομικών και δημοκρατικών ελευθεριών δεν μπορεί να παίξει έναν παγκόσμια κυρίαρχο ρόλο. Ο Καναδάς και η Ρωσία που το κλίμα τους θα βελτιωθεί στο μέλλον δεν θεωρούνται ικανές να διεκδικήσουν έναν τέτοιο ρόλο. Το Τόκιο με την τεράστια τεχνολογική του πρόοδο απέτυχε να διεκδικήσει αυτόν τον ρόλο όταν είχε την ευκαιρία τη δεκαετία του ’80. Η Καλιφόρνια λοιπόν θα εξακολουθεί να είναι ο πυρήνας των νέων τεχνολογιών, αλλά θα αυξήσει την έκταση των υπηρεσιών της από τα Μεξικανικά, έως τα Καναδικά σύνορα.
Διαθέτει:
- Πρόσβαση σε ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια του Ειρηνικού Ωκεανού το San Diego.
- Άριστα οργανωμένα αεροδρόμια και οδικό δίκτυο
- Άριστα ηλεκτρονικά δίκτυα επικοινωνίας
- Άριστα Πανεπιστήμια
- Άριστα τεχνολογικά ινστιτούτα
- Άριστες βιομηχανίες πολιτικές, τεχνολογικές, αμυντικές.
Χρειάζονται όμως ορισμένες αναπροσαρμογές όσον αφορά στις τεχνολογικές εφαρμογές για την οικουμενική πρόοδο και αυτό αυξάνει τον παγκόσμιο ανταγωνισμό για την πρωτοκαθεδρία.
Πλούτωνας στον Υδροχόο
64 – 85 μ.Χ.
Το 60 μ.Χ. ο Ευαγγελιστής Μάρκος γράφει το πρώτο ευαγγέλιο για τη ζωή του Χριστού. Ο Χριστιανισμός γίνεται το πρώτο κοινωνικό κίνημα. Είναι το πρώτο μεγάλο παράδειγμα αλλαγής του συστήματος με τον Πλούτωνα στον Υδροχόο.
64 μ.Χ.: Ο Νέρωνας καίει τη Ρώμη και χιλιάδες Χριστιανούς.
79 μ.Χ.: Εξερράγη ο Βεζούβιος. Η έκρηξη κατέστρεψε τις ρωμαϊκές πόλεις Πομπηία και Herculaneum. Οι περισσότεροι πληθυσμοί των πόλεων κατάφεραν να φύγουν, αλλά 20.000 κάτοικοι σκοτώθηκαν.
305 – 330: 306 Ο Μεγ. Κων/νος ανακηρύσσεται αυτοκράτορας
312: Ο Μεγ.Κων/νος βλέπει το όραμα
325: Πρώτη οικουμενική σύνοδος στη Νίκαια
330: Η Κων/πολη ανακηρύσσεται πρωτεύουσα του Βυζαντίου
550 – 574: Γέννηση του Μωάμεθ το 570 και ίδρυση του Ισλάμ.
795 – 819
800: Στέφεται αυτοκράτορας ο Καρλομάγνος και ξεκινά η ένωση της Ευρώπης. Οι Κινέζοι ανακαλύπτουν την πυρίτιδα
Η εποχή των Vikings.
1041 – 1063
1054: Το Σχίσμα Ανατολής-Δύσης που χώρισε την εκκλησία σε Δυτικό Καθολικισμό και Ανατολική Ορθοδοξία
1286 – 1308: Ο πρώτος πόλεμος ανεξαρτησίας της Σκωτίας κατά των Άγγλων. Φαίνεται πολύ πιθανό το ενδεχόμενο να επιτευχθεί ανεξαρτησία των Σκοτσέζων μέχρι το 2044.
1532 – 1553: Δημιουργείται η Αγγλικανική εκκλησία. Οφείλεται στην διαμάχη του Ερρίκου του 8ου με την παπική εκκλησία.
1533: Γεννιέται η Βασίλισσα Ελισάβετ η Α
1553: Στέφεται βασίλισσα της Σκωτίας η Μαίρη το τελευταίο έτος του Πλούτωνα στον Υδροχόο. Μια εξαιρετικά ταραγμένη περίοδος για την Αγγλία. Καταλύεται η αυτοκρατορία των ΄Ινκας από τον Πιζάρο με τη σφαγή 6.000 ιθαγενών
1777 – 1798: Θάνατος του Κάπταιν Κουκ, του μεγάλου αποικιοκράτη από τους ιθαγενείς της Χαβάης
1783: Υπογράφεται το διάταγμα ανεξαρτησίας των ΗΠΑ στο Παρίσι.
1787: τίθεται σε ισχύ το Σύνταγμα των ΗΠΑ στις 17 Σεπτεμβρίου. Έχει αναθεωρηθεί 27 φορές μέχρι σήμερα. Θα αναθεωρηθεί άλλη μια φορά μέχρι το 2044.
1787: 13 Μαρτίου αποπλέει από την Αγγλία ο πρώτος στόλος εποίκων της Αυστραλίας, μεταξύ των οποίων και 787 κατάδικοι. Η Αυστραλία αποτελεί λαμπρό παράδειγμα δημιουργίας νέου κράτους με τον Πλούτωνα στον Υδροχόο.
1787: δημιουργείται η British Society για την κατάργηση της εμπορίας σκλάβων.
1789: 14 Ιουλίου. Η Γαλλική Επανάσταση και η κατάληψη της Βαστίλης. Ισότητα, Νομιμότητα, Ελευθερία.
1794: καταργείται η δουλεία στη Γαλλία
2023 – 2044
Ο Ουρανός στον Ταύρο φέρνει επανάσταση στην οικονομία σε συνδυασμό με τον Πλούτωνα στον Υδροχόο (2023 – 2026), προκαλεί είτε χρηματιστηριακές ζημιές, είτε αναδιαμόρφωση του φορολογικού. Αυξάνεται η δύναμη των γυναικών που, παρόλα αυτά, χρειάζονται την υποστήριξη δυναμικών ανδρών.
Αναμένεται:
- Η πρώτη γυναίκα πρόεδρος στις ΗΠΑ
- Η ανεξαρτησία της Σκωτίας
- Αναμόρφωση ή κατάργηση της Κοινοπολιτείας
- Η Αυστραλία γίνεται δημοκρατία
- Οι γυναίκες αποκτούν δικό τους κόμμα στη Βρετανία
Εν κατακλείδι
Στη σύγχρονη κοινωνία μας λείπουν τρεις αρετές από την ανθρώπινη συμπεριφορά: Η Εξυπνάδα, η Εργατικότητα και η Καλοσύνη! Έτσι, το σύνθημα για τη νέα εποχή με βάση το ντεμπούτο του Πλούτωνα στον Υδροχόο είναι: ΑΝΤΟΧΗ, ΑΦΥΠΝΙΣΗ, ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ και ΑΓΑΠΗ.