Ποσειδώνας στην 29η μοίρα των Ιχθύων! Άγιος ή Απατεώνας;

ΒΑΣΙΑ ΚΟΝΤΗ
26/06/2024

Αναιρετική και κάπως επικίνδυνη εφόσον ο απλανής αστέρας Sheat (που βρίσκεται εκεί) συνδέεται με πλημμύρες, ναυάγια, βίαιες καταιγίδες, αεροπορικά ατυχήματα και αυτοkτονίες.

Σύμφωνα με τον Πτολεμαίο είναι της φύσης του Άρη και του Ερμή. Προσδίδει πείσμα και ξεροκεφαλιά, μαχητικότητα, επιχειρηματικότητα αλλά είναι απρόβλεπτος καθώς μπορεί να επιδοθεί σε ιδιαίτερη βία αν συσχετιστεί με άλλους «ζόρικους» πλανήτες όπως ο Άρης ή ο Κρόνος.

Ο Ποσειδώνας στην αναιρετική μοίρα 29η Ιχθύων δεν αποτελεί κυρίαρχο θέμα μόνο για την Ελλάδα και το επόμενο τρίμηνο που θα βιώσουμε αλλά σε παγκόσμιο επίπεδο εφόσον για το σύνολο του πλανήτη θα δημιουργήσει τεράστιο φαινόμενο η συνάντηση του σε αυτό το ingress με τον Ήλιο στην 0 μοίρα του ζωδίου του Καρκίνου. Στα γενικά χαρακτηριστικά του η τελευταία μοίρα έχει τρομακτικά ισχυρές δυνάμεις και η πιο έντονη επιρροή του είναι να υπερβάλει σε ελπίδες και προσδοκίες. Είναι πάντα ο πιο σημαντικός και ενεργός πλανήτης σε προγράμματα προώθησης επιχειρήσεων τεράστιας εμβέλειας εφόσον συγκεντρώνουν κεφάλαια μεγάλου αριθμού ατόμων για να τα αξιοποιήσουν σε επιχειρηματικές δραστηριότητες μεγάλης κλίμακας. Λίγο ουτοπικές; Κάπως σοσιαλιστικές; θα το δούμε μέχρι την Άνοιξη του 2026 καθώς και σε πολιτικό επίπεδο θεωρείται ο πλανήτης populist και θα μπορούσε να συγκεντρώσει και να αναδείξει δυνάμεις της αριστερής σοσιαλιστικής έκφρασης, πάντα με τον κίνδυνο η επόμενη δικτατορία να είναι κομμουνιστικού τύπου.

ο νερό θα είναι πολύτιμο εξάλλου, ακριβό και δυσεύρετο (ο επόμενος πόλεμος στον πλανήτη θα γίνει για το νερό).

Ο Ποσειδώνας κυβερνά το υγρό στοιχείο, το φυσικό αέριο, την ναυσιπλοΐα, τις κινούμενες εικόνες, τη δραματική τέχνη μέσα από οποιοδήποτε μέσο εκφράζεται… Από την άλλη πλευρά συνδέεται με τις απάτες, τα θέματα εμπιστοσύνης, τον πληθωρισμό, όλους τους πονηρούς τρόπους που οι επιδέξιοι ασκούν έλεγχο -χωρίς βία- προκειμένου να εκμεταλλευτούν τους λαούς. Επίσης, ως κυβερνήτης των Ιχθύων και του 12ου οίκου συνδέεται με τους χώρους εγκλεισμού και εγκλημάτων, τα μη βίαια εγκλήματα όπως π.χ. απαγωγές και εκβιασμούς, ανεπιθύμητο έλεγχο από «αόρατες» δυνάμεις, τη σκλαβιά, την ακούσια δουλεία (και τις διάφορες λεπτές μορφές δουλείας που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια), τα φάρμακα, τους τοξικομανείς, τα αεροπορικά ατυχήματα, τον Κλήρο και το Ιερατείο, χωρίς να αποκλείουμε υποθαλάσσιους κινδύνους όπως πολέμους κάτω από το νερό, τα ορυχεία ή γενικότερα ατυχήματα εξόρυξης, υποθαλάσσιους σεισμούς καθώς και μολύνσεις ή ασθένειες που προέρχονται από το νερό! Το νερό θα είναι πολύτιμο εξάλλου, ακριβό και δυσεύρετο (ο επόμενος πόλεμος στον πλανήτη θα γίνει για το νερό).

Η Θετική του πλευρά εκδηλώνεται μέσα από την άδολη θεϊκή αδελφική αγάπη και την φιλευσπλαχνία, και τις ιδανικές μυστικές, πνευματικές φιλοδοξίες καθώς την μυστική έρευνα. Η πρόοδος στη φαρμακολογία και οι ανακαλύψεις σε ιατρικά ζητήματα θα μας εντυπωσιάσουν πραγματικά ενώ η τέχνη θα αποδειχθεί ακόμα μια φορά ως μια εξαιρετικά δυναμική μορφή ίασης!

Η συνάντησή του με τον πλανήτη Κρόνο από φέτος μέχρι και το 2026 θα αποτελέσει σταθμό για την ιστορία της ανθρωπότητας εφόσον ένας νέος συνοδικός τους κύκλος ξεκινά και σκοπεύσει να ενώσει τους «ιδιοκτήτες» (Κρόνος) με τους «σκλάβους» (Ποσειδώνας) με μια εντελώς νέα μορφή κοινωνικών εξελίξεων και πάντα σε σχέση με την οριστική είσοδο του Πλούτωνα στο ζώδιο του Υδροχόου που επιτάσσει τη δημιουργία νέων ομάδων -ίσως αρχικά λίγο περίεργων ενώσεων- κυρίως σε θέματα κοινοβουλίων και πολιτικών κομμάτων. Φυσικά μέχρι την απόλυτη σύνοδο τους θα δούμε φαινόμενα κατάρρευσης, πτώσης αστάθειας, σκανδάλων απογοητεύσεων εξαπατήσεων και διάφορες μορφές περίεργων και ανεξερεύνητων εγκλημάτων… ίσως αρχικά φανεί ότι οι «κακοί» επιβιώνουν! Στην πραγματικότητα όμως επηρεάζει υπερβολικά τους πολιτικούς ιθύνοντες και θα προκαλέσει λαϊκές εξεγέρσεις και δυσαρέσκεια των λαών, καθώς και εντάσεις μεταξύ ανώτερων και κατώτερων στελεχών φέρνοντας μεγάλη πολιτική αστάθεια. Αυτό είναι πιθανό να είναι ισχυρότερο κατά τη διάρκεια τριών περιόδων, και η πρώτη είναι όταν ο Ποσειδώνας θα γυρίσει ανάδρομος στις 2 Ιουλίου 2024 στις 29 μοίρες των Ιχθύων.
Η ομίχλη και η θολούρα θα είναι ιδιαίτερα έντονη αυτή τη φορά και πρέπει να είμαστε περισσότερο συγκεντρωμένοι στο να είμαστε ρεαλιστές.

Η δεύτερη περίοδος είναι με τη Σεληνιακή Έκλειψη των Ιχθύων στις 17 Σεπτεμβρίου 2024. Ο Ποσειδώνας δεν θα είναι στην αναιρετική τότε αλλά θα συμμετέχει στην έκλειψη με ένταση οπότε είναι πολύ πιθανό να λειτουργήσει εξαιρετικά εκ-λειπτικά στην διάκριση και τη σαφήνεια που μας περιβάλει. Κοσμικά αναμένουμε μια τιμωρία για την αυταπάτη που μας περιβάλει συνειδητοποιώντας ή παρατηρώντας ένα εξωφρενικό γεγονός που αποκαλύπτεται και σοκάρει τον πλανήτη ολόκληρο! Η τρίτη περίοδος είναι 27 – 30 Μαρτίου 2025, όταν η Αφροδίτη είναι ανάδρομη και πηγαίνει στους Ιχθύς στις 27 Μαρτίου, άρα είναι επίσης σε αναιρετική όπως και ο Ερμής είναι επίσης ανάδρομος και επιστρέφει στους Ιχθύς στις 29 Μαρτίου επίσης σε αναιρετική μοίρα. Άρα μια τριπλή συνάντηση – ένα μοιραίο τρίο που θα μας κάνει να αναφωνήσουμε: Μέγας είσαι Κύριε και Θαυμαστά τα έργα ΣΟΥ!

Tips για τον Ποσειδώνα:

 • Εμπιστευθείτε τη διαίσθηση σας, βεβαιωθείτε ότι είστε προσγειωμένοι στην πραγματικότητα, συνδεθείτε με το Θεό- προσευχηθείτε και αναλογιστείτε το «καλό» και την «αβλάβεια». Και μη εισενέγκης ημάς εις πειρασμόν….
 • Πνευματική συναισθηματική τόνωση και βουτιά στο υποσυνείδητο να στοχαστείτε, και να απελευθερώσετε τον εαυτό σας μέσω της κατανόησης των αναγκών και των επιθυμιών σας με ειλικρίνεια
 • Ζητήστε συγνώμη από τον εαυτό σας αλλά και από τους άλλους.
 • Εξομολογηθείτε -αν όχι στην εκκλησία στον εαυτό σας- και παραδεχθείτε λάθη και αποδεχθείτε την έννοια του χρόνου, ποτέ δεν είναι αργά… Και ο χρόνος δεν υπάρχει στην πραγματικότητα, αρκεί να το κατανοήσετε!
 • Παλέψτε για να κρατήσετε τον εαυτό σας στην πραγματικότητα!
 • Γειωθείτε, περπατήστε στη φύση, ακούστε το κύμα, τον αέρα που φυσά και τι ψιθυρίζει… Διαβάστε τί λένε τα σύννεφα – εξασκηθείτε στην ενόραση τονώστε το τσάκρα της ρίζας σας.
 • Ελέγχετε συνεχώς για να βεβαιωθείτε ότι είστε ρεαλιστές για τα πράγματα γύρω σας, μην πίνετε αλκοόλ (παρά ελάχιστο) αλλά κοιμηθείτε περισσότερο και δώστε μεγάλη σημασία στα όνειρα σας!
 • Διαβάστε, αποδράστε με όμορφα βιβλία λογοτεχνία ή ποίηση.
 • Δείτε ταινίες που σας βγάζουν από τη σκληρή εποχή και μπορούν να σας ταξιδέψουν με ευγένεια σε πιο ρομαντικές εποχές.
 • Αν είστε καλλιτέχνες ή συγγραφείς κρατήστε σημειώσεις!
 • Αν είστε κληρικοί ακόμα καλύτερα!
 • Αν είστε γιατροί ή θεραπευτές δώστε βοήθεια με την επιστήμη σας.
 • Αν τίποτα από τα παραπάνω… απλά βοηθήστε όποιον γνωρίζετε ότι έχει ανάγκη.

Λέξη κλειδί για τον Ποσειδώνα – η Θυσία – Ελάτε τώρα… θυσιάστε λίγο το «Εγώ» σας- η περιουσία που αφήνει είναι τεράστια!

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα