Ποιος πλανήτης είναι ο κυβερνήτης σου;

ΝΟΝΑ ΒΟΥΔΟΥΡΗ
19/06/2017

Η ερώτηση «τι ωροσκόπο έχεις» είναι η πιο συχνή μετά την κλασική «τι ζώδιο είσαι»; Όμως ένας ωροσκόπος στο ίδιο ζώδιο δεν λειτουργεί και το ίδιο σε όλους μιας και ο αστρολογικός μας χάρτης είναι μία μοναδική στιγμή της απεικόνισης του πλανητικού συστήματος τη στιγμή της γέννησης μας, μία φωτογραφία του μόνο για εμάς.

Ας πάμε λοιπόν ένα βήμα παραπέρα: Στον κυβερνήτη του ωροσκόπου. Ο πλανήτης που κυβερνάει το ζώδιο της ακμής του ωροσκόπου είναι τόσο σημαντικός ώστε να θεωρείται ο πλανήτης που κυβερνάει όλο το ωροσκόπιο μας! Το ζώδιο, ο οίκος αλλά και οι όψεις που κάνει ο πλανήτης αυτός, δείχνουν κατά ένα μεγάλο μέρος πώς  χρωματίζεται η προσωπικότητα, που εστιάζεται το ενδιαφέρον του ατόμου, πώς εκφράζεται το άτομο αλλά και πώς το εκλαμβάνουν οι άλλοι. Επίσης, χαρακτηρίζει σε μεγάλο βαθμό την εξωτερική εμφάνιση, τα χαρακτηριστικά.

Εδώ θα αναφέρουμε περιληπτικά λίγα πράγματα για την θέση του κυβερνήτη του ωροσκοπίου μας στους Οίκους:

Στον πρώτο οίκο: «Όλα γύρω μου γυρίζουν»
Η θέση αυτή παρέχει αυτοπροστασία κι όταν ο πλανήτης είναι καλά τοποθετημένος θεωρείται παραδοσιακά δείκτης μακροζωίας και τύχης. Θέλει προσοχή η τάση στην επιφανειακότητα και τον εγωκεντρισμό. Η εξωτερική εμφάνιση είναι σημαντική, ενώ η βιασύνη και οι παρορμήσεις είναι συνήθεις ειδικά όταν ο πλανήτης βρίσκεται σε παρορμητικό ζώδιο.

Στον δεύτερο οίκο: «Είμαι ο,τι έχω»
Η συναισθηματική ασφάλεια ή ανασφάλεια του ατόμου, εξαρτάται από τα αποκτήματα του και την οικονομική του κατάσταση. Συναντάμε θέματα αυτοπεποίθησης συχνά και είναι μία θέση στην οποία επίσης παίζει μεγάλο ρόλο η εξωτερική  εμφάνιση. Καλό είναι να εργάζεται ο άνθρωπος με αυτή τη θέση για την αναβάθμιση του συστήματος αξιών του.

Στον τρίτο οίκο: «Να μου λες και να σου λέω»
Επικοινωνιακές μέλισσες, αυτοπροσδιορίζονται και τους προσδιορίζουν οι άλλοι μέσω της επικοινωνίας. Εύκολη η συλλογή και μετάδοση πληροφοριών, παγίδα το να είναι σε επίπεδο… κουτσομπολιού. Επιρροή από αδέρφια και άμεσο περιβάλλον και συχνά, ευχέρεια στον γραπτό λόγο.

Στον τέταρτο οίκο: «Τον παλιό εκείνο τον καιρό»
Ακόμα κι αν ο κυβερνήτης του ωροσκοπίου είναι ο Δίας, δύσκολα απομακρύνονται από την βάση τους. Προσκόλληση σε οικογένεια, ήθη, έθιμα, πατρίδα και συχνά σε μοντέλα συμπεριφορών των προγόνων τους. Η ανάγκη για συναισθηματική θαλπωρή είναι έντονη.

Στον πέμπτο οίκο: «Τα φώτα πάνω μου»
Θέση στην οποία δημιουργείται η ανάγκη για αναγνώριση και χειροκρότημα. Αγάπη για την δημιουργία, την τέχνη και τα παιδιά , θέματα με τα οποία συχνά ασχολούνται κι επαγγελματικά. Αναζητούν την προβολή και την αποδοχή.

Στον έκτο οίκο: «Όλα εγώ θα τα κάνω;»
Εργασία και προσφορά με ολίγη από…γκρίνια. Θέση που δημιουργεί αίσθημα ευθύνης και συνήθως απαιτητική καθημερινότητα. Άτομα που εκφράζονται μέσα στην εργασία τους αλλά και από αυτήν.

Στον έβδομο οίκο: «The others»
Εδώ συναντάμε το άτομο που αυτοπροσδιορίζεται μέσω των άλλων ή το άτομο που μονίμως το απασχολούν οι άλλοι σε κάποιο επίπεδο, είτε προσωπικό, είτε επαγγελματικό, είτε φιλοσοφικό. Επίσης μία θέση που δίνει σημασία στο φαίνεσθαι και με ανάγκη για επικοινωνία. Ανεπτυγμένο το αίσθημα δικαιοσύνης .

Στον όγδοο οίκο: «I see dead people»
Στην καλύτερη περίπτωση έχουμε τον άνθρωπο που θα τον απασχολήσουν τα μυστήρια της ζωής και θα ασχοληθεί σε βάθος και με πείσμα με ο,τι έχει επιλέξει. Στην αντίθετη, θα εστιάσει στα χρήματα των άλλων, το σεξ, την εξωτερική μεταμόρφωση. Είναι άνθρωποι κλειστοί που επικοινωνούν με όσους μοιράζονται τα ίδια ενδιαφέροντα.

Στον ένατο οίκο: «Ετοιμάζω ταξίδι»
Το ταξίδι μπορεί να είναι κυριολεκτικό, φιλοσοφικό, γνώσεων. Υπάρχει ανάγκη για αναζητήσεις, σπουδές, συλλογή και μεταφορά εμπειριών. Είναι μια ευχάριστη θέση που δανείζεται χαρακτηριστικά από τον Τοξότη. Χρειάζεται προσοχή στην επιπολαιότητα.

Στον δέκατο οίκο: «View from the top»
Εδώ υπάρχει focus στην καριέρα και στην κοινωνική προβολή στην οποία υπολογίζει το άτομο. Η ανάγκη για φήμη και κοινωνικό κύρος αφηγείται πως συνήθως οι άνθρωποι με αυτή τη θέση τα καταφέρνουν. Ας θυμόμαστε πάντως ότι υπάρχει και κακή φήμη.

Στον ενδέκατο οίκο: «Όλοι για έναν και ένας για όλους»
Το άτομο δίνει το στίγμα του μέσα από ομάδες και κοινά οράματα. Το προσδιορίζουν στόχοι και φιλίες και απορροφά υδροχοΐκά στοιχεία που το κάνουν να φαίνεται αντιδραστικό. Θέση που δημιουργεί ”μεταρρυθμιστικές” τάσεις.

Στον δωδέκατο οίκο: «The Dark Knight»
Τάση για μοναξιά και ενδοσκόπηση, για επαφή με το θείο ή την βοήθεια σε άλλους έχουμε στη μία πλευρά του νομίσματος. Η άλλη είναι το παρασκήνιο, η ίντριγκα. Σε κάθε περίπτωση, η επαφή με την ψυχή βοηθάει αυτή την εσωστρεφή θέση.

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα