Ποιος Πλανήτης αντιστοιχεί σε κάθε ημέρα της εβδομάδας;

ASTROTEAM GUEST
24/09/2021

Η εβδομάδα έχει εφτά ημέρες και κάθε μια ημέρα την αντιπροσωπεύει ένας πλανήτης.

Αν ψάξουμε τη σημασία της επταήμερης εβδομάδας, θα πάρουμε πληροφορίες για την αρχαία παράδοση από την εποχή της Βαβυλώνας, που οργάνωσαν το εβδομαδιαίο ημερολόγιο που χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα. Ο αριθμός επτά είχε σπουδαία σημασία στη χαλδαϊκή αστρολογία και αστρονομία, γιατί αντιπροσώπευαν τα επτά ουράνια σώματα που φαίνονταν καθαρά στον ουράνιο θόλο, τον Ήλιο, τη Σελήνη και τους πέντε πλανήτες Ερμής, Άρης, Αφροδίτη, Δίας και Κρόνος, εκτός τους εξωτερικούς που ακόμα δεν είχαν ανακαλύψει.
Μπορούμε να επιχειρούμε δραστηριότητες που βασίζονται στις πλανητικές ενέργειες της εβδομάδας, να παίρνουμε πληροφορίες για την ενέργεια που αντιπροσωπεύει η κάθε ημέρα και να επιλέγουμε την ενεργειακά καλύτερη.

  • Δευτέρα – Ημέρα Σελήνης και μπορούμε να φροντίσουμε την οικογένεια, να εκφραστούμε συναισθηματικά και να ασχοληθούμε με θέματα μητρότητας. Αποφεύγουμε να πάρουμε σημαντικές αποφάσεις, αν επιθυμούμε να έχουν σταθερότητα.
  • Τρίτη – Ημέρα Άρη και συμβολίζει την ενέργεια που θέλει θάρρος και δύναμη, μπορούμε να ξεκινήσουμε μια νέα επαγγελματική ή αθλητική δραστηριότητα που θα έχει στοιχεία ανταγωνισμού.
  • Τετάρτη – Ημέρα Ερμή και συμβολίζει την επικοινωνία και τη γρήγορη αντίληψη, μπορούμε να κλείσουμε συμφωνίες και να κάνουμε εμπορικές συναλλαγές. Σκέψεις με νόημα και σοβαρές συζητήσεις με διάλογο.
  • Πέμπτη – Ημέρα Δία και συμβολίζει την αφθονία και την ευημερία, είναι υπέροχη ημέρα για εγκαίνια, για γάμους, για να παρακολουθήσουμε σεμινάρια και να ταξιδέψουμε. Ακόμα και για ένα δικαστήριο για να αποδοθεί δικαιοσύνη.
  • Παρασκευή – Ημέρα Αφροδίτης και συμβολίζει τις ερωτικές σχέσεις, είναι όμορφη ημέρα για ένα νέο ερωτικό ραντεβού, για αρραβώνες, για πρόταση γάμου, αλλά και για γαμήλιες τελετές. Επίσης, για οικονομικές συμφωνίες, για όμορφες αγορές και για αλλαγές της εμφάνισής μας.
  • Σάββατο – Ημέρα Κρόνου και η ημέρα είναι για οργάνωση, σοβαρές αποφάσεις που είναι απόλυτα δεσμευτικές και σοβαρές. Ό,τι αποφασίσουμε ή αναλάβουμε το Σάββατο θα χρειαστεί να κουραστούμε περισσότερο για να το πετύχουμε (αποφεύγουμε να παντρευόμαστε το Σάββατο, γιατί θα νιώθουμε τη μεγάλη ευθύνη και δε θα αποφύγουμε την καταπίεση μέσα σε αυτόν).
  • Κυριακή – Ημέρα Ήλιου και μπορούμε να φωτίσουμε τις καλές πλευρές της ζωής μας, να δημιουργήσουμε σχέσεις που αξίζουν το σεβασμό μας. Ημέρα για να προσφέρουμε αγάπη και δώρα, να κάνουμε γιορτές, γάμους, βαφτίσεις και να εκφραστούμε με γενναιόδωρο τρόπο στους ανθρώπους που αξίζουν την αγάπη μας. Ευλογημένη μέρα για να εκφράσουμε την αγάπη μας στο θεϊκό μεγαλείο.

Μπορούμε να επιλέξουμε την ενεργειακά κατάλληλη μέρα για να επιτύχουμε το σκοπό μας, αφού πρώτα αποκτήσουμε καθαρότητα ψυχής!

 

Από την Ιωάννα Κατσιμάρδου

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα