Ποιότητες Ζωδίων και Αστρολογία – Τα Σταθερά

ASTROTEAM GUEST
26/03/2021

Μετά την «Μαγική» Σύνδεση των τεσσάρων Στοιχείων της Φύσης: Αέρας, Φωτιά, Γη, Νερό, με της τέσσερεις αντίστοιχες κατηγορίες Ζωδιακών τύπων, ανάλογα με τα στοιχεία της Φύσης, υπάρχει και ένας άλλος διαχωρισμός σε τρεις ομάδες: Παρορμητικά, Μεταβλητά, Σταθερά, κάθε μια από τις οποίες, δείχνει έναν ξεχωριστό τύπο Ποιότητα, που περιλαμβάνει τέσσερα Ζώδια από όλα τα Στοιχεία, που Μετασχηματίζονται και λειτουργούν, ανάλογα με τον τύπο της ομάδας. Κάθε Ζώδιο επηρεάζεται από μία από τις τρεις ιδιότητες: Παρορμητική-(Θεμελιώδη), Σταθερή ή Μεταβλητή( Ευμετάβλητη). Κάθε μία από αυτές καθορίζεται, από την θέση τους στις εποχές. Τα Παρορμητικά Ζώδια ξεκινούν μία νέα εποχή, τα Σταθερά κουβαλούν το βάρος της εποχής, ενώ τα Μεταβλητά έχουν να κάνουν με το τέλος εποχής.

Η Σταθερή ιδιότητα – Ποιότητα, έρχεται να Σταθεροποιήσει και να Εδραιώσει, αυτά που ξεκίνησε η Παρορμητική. Είτε σε συναισθηματικό, είτε σε υλικό επίπεδο και να τα διατηρήσει μέχρι τέλους.. Τα Σταθερά Ζώδια, (Ταύρος – Λέων – Σκορπιός – Υδροχόος), δεν κάνουν αλλαγές και δύσκολα αλλάζουν γνώμη. Συνήθως είναι Αμετακίνητοι στις απόψεις τους, Επίμονοι κατά κανόνα και ορισμένες φορές Ισχυρογνώμονες. Αναζητούν εγγυήσεις και ασφάλεια και δύσκολα ξεκολλάνε από τους στόχους τους. Οι επιθυμίες τους είναι πάντα Σταθερές. Διαθέτουν Αντοχή, Υπομονή, Πείσμα, Επιμονή, Συνέπεια. Είναι Μεθοδικά, Υπεύθυνα και μπορείς να βασιστείς πάνω τους. Μπορεί κάνεις εύκολα να τους ξεχωρίσει μέσα στο πλήθος, από το γεγονός ότι διαθέτουν, μια περίεργη εξωτερική ηρεμία. Δεν δείχνουν ανήσυχοι και δεν συνηθίζουν να αντιδρούν νευρικά. Φαίνονται σαν να έχουν πάντα αυτοπεποίθηση και δίνουν την εντύπωση πώς είναι ακλόνητοι. Είναι Ηγέτες και αποδίδουν, όταν οι κανόνες του παιχνιδιού είναι γνώριμοι. Δεν είναι λοιπόν τυχαίο το ότι, σημαντικές περίοδοι στην ιστορία της ανθρωπότητας, ξεκίνησαν από ανθρώπους της ομάδας αυτής. Δεν συνηθίζουν να αφιερώνονται εύκολα σε κάτι η σε κάποιον και άλλο τόσο δεν δέχονται εύκολα μια νέα κατάσταση, η ένα άγνωστο για αυτούς περιβάλλον. Σκέφτονται πολύ πριν πάρουν μιαν απόφαση, η πριν καταλήξουν σε ένα συμπέρασμα. Αναστατώνονται στις αιφνίδιες αλλαγές και θέλουν χρόνο να προσαρμοστούν. Δεν ανακοινώνουν εύκολα στους άλλους τα σχέδια τους, η τις σκέψεις τους. Με Υπομονή και Επιμονή αντεπεξέρχονται στις πιο δύσκολες καταστάσεις. Έχουν δυνατότητές να προστατεύουν τα κεκτημένα τους και να δημιουργούν σημεία Σταθερότητας. Πολλές φορές, όμως χάνουν ευκαιρίες, επειδή δεν ρισκάρουν. Συχνά δείχνουν υποχωρητικότητα γιατί ξέρουν, πως αν έρθουν σε ρήξη με κάποιον, δεν πρόκειται να συμφιλιωθούν. Πιο ευέλικτα είναι στον ερωτικό τομέα, αλλά και σε θέματα που αφορούν την ύλη ή την ανάπτυξή τους. Έχουν καταπληκτικές εκτελεστικές ικανότητες.

Ο πρώτος εκπρόσωπος της Σταθερής ιδιότητας, ο Γήινος ΤΑΥΡΟΣ-Ιδιοκτησία. Με στοιχείο του την Γη, Αναζητά να κατακτήσει τον υλικό κόσμο. Ο Ταύρος επιδιώκει μια Σταθερότητα με κύριο σκοπό, να εξασφαλίσει μια ζεστή ατμόσφαιρα γύρω του και αναζητώντας την Οικονομική, Συναισθηματική, αλλά και Ηθική του Σταθεροποίηση. Αντιπροσωπεύει την Σύλληψη, την Γονιμότητα, την Ευφορία. Συμβολίζει την Καλλιέργεια, την Εγκατάσταση και την Κατοχή. Διαθέτει μεγάλα αποθέματα, Υπομονής, Αντοχής, αλλά και Δύναμης. Δεν αλλάζει εύκολα απόψεις και επιθυμίες . Το πείσμα του, είναι ένα από τα βασικά αρνητικά χαρακτηριστικά του. Έχει πάντα συγκεκριμένους σκοπούς και αντιπροσωπεύει τον ανθρώπινο τύπο του Υλιστή. Με Στοιχείο του τη Φωτιά, το δεύτερο Ζώδιο της Σταθερής Ποιότητας, είναι ο Πύρινος ΛΕΩΝ-Ηγεσία. Αντιπροσωπεύει την Γέννηση, την Χαρά, την Δημιουργία. Υπάρχει σε αυτόν η Σταθερότητα της γνώσης. Οι επιθυμίες του τον παρακινούν να μάχεται Σταθερά και Δημιουργικά, προκειμένου, να κατακτήσει αυτά που ποθεί. Θέλει να επιβληθεί στο περιβάλλον του και στον κόσμο ολόκληρο Εκφράζει με Εξωστρέφεια την Σταθερότητα που πηγάζει από μέσα του. Είναι Αισιόδοξος, Επεκτατικός, Επιδεικτικός, Φιλοχρήματος. Είναι περήφανος και τον απασχολεί έντονα το εγώ του. Αγαπά τον εαυτό του παθολογικά και τίποτα δεν κάνει, αν δεν αισθάνεται ωραία ο ίδιος για αυτό. Εύκολα τον συνεπαίρνει, ένας μεγάλος έρωτας, αλλά δεν βγαίνει εύκολα από τους ρυθμούς του. θεωρείται το κατά εξοχήν Ζώδιο του Πάτερα και του Ηγέτη. Ο Υδάτινος εκπρόσωπος της Σταθερής ομάδας Ο ΣΚΟΡΠΙΟΣ-Αγώνας στοιχείο του το Νερό. Είναι ένα μυστηριώδες Ζώδιο που συμβολίζει τον Θάνατο την Μεταρρύθμιση τον Σεξουαλισμό την Άμυνα. Χαρακτηρίζεται από Αστείρευτη Δύναμη την οποία την εκφράζει Σταθερά, Εσωτερικά, δηλαδή πηγάζει από μέσα του. Είναι γεμάτος Εσωστρέφειες και μέσα του παγιώνονται, μυστικές δυνάμεις που όταν αποκαλυφθούν, τρομάζουν.. Διερευνά τις καταστάσεις εις βάθος και προσκολλάται στη συναισθηματική πλευρά των πραγμάτων. Διαθέτει μεγάλα αποθέματα δύναμης και επιμονής. Έχει μεγάλες συναισθηματικές εντάσεις και παθαίνει εμμονή με ό,τι καταπιάνεται. Ο Αέρινος εκπρόσωπος του Σταθερού σταυρού Ο ΥΔΡΟΧΟΟΣ–Επανάσταση με Στοιχείο Αέρα. Συμβολίζει την παρέκκλιση από το κατεστημένο. Αντιδρά και Επαναστατεί σε κάθε τι που στέκεται εμπόδιο στην πραγματοποίηση των σχεδίων του. Γίνεται ένας δύσκολος συμβιβαστής της ύλης με της ανάγκες του πνεύματος. Συμβολίζει τον Επαναστάτη τον Τεχνοκράτη και τον Μυστικιστή. Διαθέτει έναν Σταθερό τρόπο Επικοινωνίας και Συμπεριφοράς. Έστω και αν αρκετές φορές, γίνεται ανατρεπτικός. Ερευνά, Διστάζει, Αμφισβητεί. Έχει την ικανότητα, να βλέπει τα πράγματα αντικειμενικά και να τα αντιμετωπίζει ψύχραιμα. Είναι Κοινωνικός, Αντισυμβατικός, Πρωτοποριακός. Δεν κάνει ποτέ αλλαγές που του επιβάλλουν, ή είναι αναγκασμένος να ακολουθήσει, λειτουργεί από τη φύση του. Αν ξεπεράσει τους προβληματισμούς ή τους φόβους του, γίνεται Πρωτοπόρος και έχει την ικανότητα να κάνει Θαύματα.

Οι άνθρωποι που ανήκουν στην ποιότητα, των Σταθερών το βασικό τους χαρακτηριστικό είναι η Αγάπη και το Αίσθημα γι’ αυτό δεν είναι τυχαίο το ότι οι εμπειρίες που έχουν στην ζωή τους αγγίζουν βαθιά.

Από τον Χάρη Κίτσιο

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα