Πλούτωνας στον Υδροχόο το 2024

ASTROTEAM GUEST
11/01/2024

Ας μιλήσουμε για τον πιο μακρινό πλανήτη, τον Πλούτωνα, μιας και δεν είναι συχνή η μετακίνηση του από ένα ζώδιο σε ένα άλλο και λόγω της ελλειπτικής του τροχιάς, κάνει μια περιστροφή γύρω από τον Ήλιο περίπου στα 248 χρόνια!

Ο Πλούτωνας βρέθηκε τα τελευταία χρόνια στο ζώδιο του Αιγόκερω (από το 2008) όπου η διέλευση του σήμανε την κοινωνική, οικονομική κρίση αλλά και την μετάλλαξη σε θέματα κράτους – εξουσιών! Το 2024 περνάει ξανά στον Υδροχόο μετά από μια δοκιμαστική πτήση στο ζώδιο αυτό την άνοιξη του 23. Τα χρονικά διαστήματα από την μετάβαση του ενός ζωδίου στο άλλο λόγω των αναδρομών μπαινοβγαίνει από τον Αιγόκερω στον Υδροχόο. Να πούμε ότι η διέλευση του Πλούτωνα στο ζώδιο του Υδροχόου είναι στα 20 χρόνια, δηλαδή ως το 2044.

«Ορθή & ανάδρομη πορεία του Πλούτωνα το 2024»

Ο Πλούτωνας φέτος θα κινηθεί στις πρώτες 2ο του Υδροχόου ενώ ένα διάλειμμα για να μπει προς τα πίσω στον Αιγόκερω θα γίνει από το Σεπτέμβριο ως τον Νοέμβριο του ‘24. Κρίσιμες μοίρες που θα επηρεάζει είναι οι μοίρες που θα κλειδώσει στις αναδρομές του δηλαδή από την 29η Αιγόκερω ως την 2ο του Υδροχόου.

Όσοι έχετε γενέθλια από:

  • 19-22/1 ή ωροσκόπο, μεσουράνημα ή προσωπικό πλανήτη από 29η Αιγόκερω ως 2ο Υδροχόου.
  • 19-22/4 ή ωροσκόπο, μεσουράνημα ή προσωπικό πλανήτη από 29η Κριού ως 2ο Ταύρου.
  • 22-25/7 ή ωροσκόπο, μεσουράνημα ή προσωπικό πλανήτη από 29η Καρκίνου ως 2ο Λέοντα.
  • 22-25/10 ή ωροσκόπο, μεσουράνημα ή προσωπικό πλανήτη από 29η Ζυγού ως 2ο Σκορπιού.

«Ο ρόλος του Πλούτωνα»

Πάμε να δούμε μερικά στοιχεία αυτού του μακρινού αλλά καθόλου ασήμαντου πλανήτη του ηλιακού μας συστήματος! Ο Πλούτωνας σημαίνει στην αστρολογία τον θάνατο και την αναγέννηση, τη καύση και την μεταμόρφωση κάθε πράγματος! Είναι το κύτταρο ( DNA) κάθε σημείου που γεννιέται και καταστρέφεται για να γεννηθεί ξανά! Κυρίαρχος του κάτω κόσμου συνδέεται με οτιδήποτε υπόγειο, το χρήμα, την εξουσία και τον έλεγχο, ό,τι κρύβεται κάτω στα έγκατα της γης και δεν φαίνεται άμεσα, σχετίζεται με παγκόσμια δεδομένα ενώ η επιρροή αφορά σε μάζες στους ανθρώπους, την ψυχική αντοχή και δύναμη για ολικές αλλαγές, τον μηδενισμό, το τέλος & κάθε αναγέννηση.

«Αναδρομή στο παρελθόν»

Πότε ήταν ξανά ο Πλούτωνας στον Υδροχόο & τι γεγονότα σημάδεψαν την ανθρωπότητα; Για να σκιαγραφήσουμε τις μελλοντικές επιρροές του Πλούτωνα στον Υδροχόο και τη σημασία του στα κοσμικά από την είσοδο του μέχρι και το 2044 οφείλουμε να δούμε τι συνέβη στον κόσμο μας την τελευταία περίοδο που βρισκόταν σε αυτό το ζώδιο. Η πιο πρόσφατη χρονική περίοδος ήταν τον 18ο αιώνα, συγκεκριμένα το 1777-1797 όπου είχαμε την Αμερικανική Επανάσταση και μια σωρεία εξελίξεων που αφορούν τις Η.Π.Α από την ίδρυση της σημαίας της μέχρι την υπογραφή του Συντάγματος τους, από την ίδρυση του Κογκρέσο και τον πρώτο πρόεδρο των Η.Π.Α μέχρι την «Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων». Στα σημαντικά δε, συγκαταλέγεται η κατάργηση της δουλείας με το Σύνταγμα του Βέρμοντ αλλά και η ίδρυση του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης. Δε μπορώ να παραλείψω την απαρχή της Γαλλικής Επανάστασης αλλά και την άνοδο της δημοκρατίας ως επακόλουθο της κατάργησης της μοναρχίας!

Η επιστήμη έκανε τεράστια άλματα εκείνη την περίοδο!

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο Ουίλιαμ Χέρσελ ανακάλυψε τον πλανήτη Ουρανό (1781), πλανήτη που συνδέθηκε με το ζώδιο του Υδροχόου ως ο μοντέρνος κυβερνήτης του αφού μέχρι τότε ο Κρόνος κατείχε την θέση του ως παραδοσιακός πλανήτης. Η επιστήμη έκανε τεράστια άλματα εκείνη τη περίοδο, το αποτέλεσμα των οποίων βλέπουμε καθώς τότε ξεκίνησαν και οι πρώτοι εμβολισμοί κατά της ευλογιάς! Αμέσως προηγούμενη περίοδος ήταν το 16ο αιώνα και συγκεκριμένα το 1532-1553 όπου συγκαταλέγεται η περίοδος της Αναγέννησης, μπήκαν οι βάσεις για την σημερινή αστρονομία και φυσική από τις θεωρίες του Γαλιλαίου & του Κοπέρνικου όπου άφησαν εποχή στην επιστημονική κοινότητα! Τέλος, λίγο πριν τον 13ο αιώνα και συγκεκριμένα από το 1286-1307 είχαμε την εποχή των μεγάλων ανακατατάξεων στις αυτοκρατορίες και στις συστάσεις των πόλεων βλέποντας να ιδρύεται για πρώτη φορά (1299) η Οθωμανική Αυτοκρατορία. Είχαν προηγηθεί οι σταυροφορίες και μια ευρύτερη σύγχυση μεταξύ των εκκλησιών Δύσης – Ανατολής!

«Στην σήμερον εποχή & μέχρι το 2044»

Ο Πλούτωνας συμβολίζοντας την μετάλλαξη και το ζώδιο του Υδροχόου το μέλλον, μπορούμε να πούμε ότι θα ξηλώσει ο, τι πιθανολογούσαμε ότι θα είναι το μέλλον! Το σοκ θα έρθει μέσα από την έκρηξη στις επιστήμες, ένα γερό ξεκαθάρισμα σε ποιον μπορεί να ακολουθήσει τις ταχύτητες της τεχνολογίας που θα αυξηθούν ραγδαία ή και όχι, εννοώντας τα επαγγέλματα αλλά και την προοπτική στον εκσυχρονισμό! Οτιδήποτε αφορά το διάστημα και τους νόμους του θα εξελιχθεί, αναδιαμορφώνοντας όλα όσα ξέραμε μέχρι σήμερα! Τα εξωγήινα σώματα θα μας ξαφνιάζουν με τις πληροφορίες για την ύπαρξη τους, θα ανακαλυφθούν νέοι τρόποι σύνδεσης μας με το διάστημα αλλά και ο,τι αφορά αυτό όπως η αστρονομία & η αστρολογία. Όλα τα μηχανήματα από τα οικειακά σκεύη μέχρι τα ιατρικά και τα αυτοκίνητα θα εκσυγχρονιστούν άρδην με νέες βιώσιμες για το περιβάλλον λύσεις!

«Κοινωνική πολιτική & ηγεσίες»

Οι κοινωνίες, οι νόμοι και οι εκπρόσωποι τους δεν θα είναι για πολύ ακόμη στο απυρόβλητο καθώς θα λογοδοτήσουν για κάθε κίνηση τους, ερχόμενοι σε σύγκρουση με νέες ηγεσίες, ξεγυμνώνοντας ωμές αλήθειες για το σύστημα που ξέραμε μέχρι τώρα. Νέα συνδικάτα, σύλλογοι, ομάδες που θα προασπίσουν ηχηρά τα ανθρώπινα δικαιώματα έρχονται στην επιφάνεια μέσα από σοβαρές κρίσεις στην κοινωνική διαστρωμάτωση! Αλλαγή πλεύσης σε αυτό που λέμε κοινωνική ευθύνη ή κοινωνική δικαιοσύνη με τους μοχλούς πίεσης φυσικά να έρχονται πρώτα από το πολιτικό πεδίο! Μέχρι τώρα ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω έβγαλε στην επιφάνεια όλη τη σαπίλα ενός διεφθαρμένου πολιτικού και πολιτειακού συστήματος που άλλο σκοπό δεν είχε από τον άκρατο έλεγχο και την συσσώρευση εξουσίας, αποδομώντας κόμματα ή ιδεολογίες, ε τώρα ο Πλούτωνας στον Υδροχόο θα χτίσει νέες ιδεολογίες και ρεύματα που θα έχουν ένα περισσότερο ανθρωπιστικό πρόσημο! Προσέξτε όμως, ο Υδροχόος είναι ένα σταθερό ζώδιο το οποίο μπορεί να επιβάλλει την όποια αλλαγή μέσω της ανατροπής και της επανάστασης (πχ ένα πραξικόπημα), οπότε δεν είναι καθόλου τυχαίο να δούμε πολιτικές «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα», άρα ακόμη και με τη βία θα υπάρχει ισότητα (πχ κόκκινος κομμουνισμός). Συνδέεται με ακραίες πολιτικές είτε αυτές είναι άκρα συντηρητικές, είτε άκρα προοδευτικές στην ιδεολογία! Δεν βρίσκει εύκολα τη μέση λύση, τον νοιάζει να ανατρέψει το υπάρχον σύστημα!

Η Ιδεολογία του «μεγάλου αδελφού» ή αλλιώς «Βig Brother»

Βρισκόμαστε ενώπιον ενός συστήματος «μεγάλου αδελφού» που στο άκουσμα του κοινού καλού μπορεί να διεισδύσει περισσότερο στην παρακολούθηση της καθημερινότητας μας και στην πλήρη βύθιση της ιδιωτικότητας! Οι κάμερες ασφαλείας δεν θα είναι πλέον μέτρο φρένου για παραβάσεις στον κώδικα οδικής κυκλοφορίας αλλά θα εισαχθούν και για άλλους λόγους σε πολλές περιπτώσεις! Αυτό είναι και το αρνητικό αντίκτυπο, ότι θα χαθεί η αίσθηση της ιδιωτικότητας.

«Ανθρώπινες σχέσεις»

Ένα άλλο ανησυχητικό σημείο του Πλούτωνα στο ζώδιο αυτό είναι ότι ένα ζώδιο αέρα όπως ο Υδροχόος ενδιαφέρεται περισσότερο για την πνευματική και νοητική εξέλιξη, πράγμα που θα δώσει τεράστια ώθηση στην φυσική αποστασιοποίηση των ανθρωπίνων σχέσεων και στη δικτύωση τους μέσα από το Διαδίκτυο! Μη ξεχνάτε πως στη εποχή του κορονοϊού (δεν έχει τελειώσει ακόμη) όλο αυτό που ζήσαμε, κάποιες χώρες το ζουν ακόμη, ήταν ένα αναγκαίο κοινωνικό πείραμα για να δουν όσοι κυβερνούν μέχρι που μπορούν να αντέξουν τα όρια των μαζών κάτω από συνθήκες απόλυτης πίεσης. Αυτό με το διαδίκτυο και την «εισβολή» του σε όλους τους τομείς της ζωής μας ήδη συμβαίνει χρόνια αλλά τώρα με τον Πλούτωνα εκεί θα πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις!

Κατά την ταπεινή μου γνώμη:

Αν και δεν έχει βρεθεί ακόμη σε ποιο ζώδιο ο πλανήτης έχει την έξαρση ή την πτώση του, γνωρίζουμε ότι στο Σκορπιό έχει την κυριαρχία του, άρα στο Ταύρο έχει την αδύναμη θέση του, ωστόσο θεωρώ ότι τώρα η θέση του στον Υδροχόο είναι η έξαρση του. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα δώσει τα μέγιστα και θα παίξει τα ρέστα του στο σύνολο των δομών των κοινωνιών ανά τον κόσμο και θα ξηλώσει τα πάντα προκειμένου να έρθουν σε μια άλλη ισορροπία! Ειδικά αν κρίνω από τα ιστορικά γεγονότα των προηγούμενων διελεύσεων του, δεν επαρκούν δυστυχώς για ασφαλή συμπεράσματα αλλά αυτά έχουμε με αυτά θα πορευτούμε, νιώθω πως τελικά είναι αναγκαία η αλλαγή στο πυρήνα των κοινωνιών αφού όπως διαμορφώθηκαν τα τελευταία χρόνια ζέχνουν κυριολεκτικά!

Η επιρροή σε κάθε ζώδιο/ωροσκόπο:

Κριός – κρίσεις – επαναπροσδιορισμός στους στόχους σας, ριζική αναμόρφωση σε κοινωνικό κύκλο – φίλους.

Ταύρος – βαθιές κρίσεις & αλλαγή στο επαγγελματικό κομμάτι, μεταμορφώνεται η κοινωνική σας εικόνα, το δημόσιο στάτους.

Δίδυμοι – μεταμόρφωση στο τρόπο αντίληψης για τη ζωή & το μέλλον, ένα ταξίδι στο εξωτερικό ή γνωριμία με άτομα από το εξωτερικό αλλάζει τη φιλοσοφία που έχετε για τον εαυτό σας, αλλάζει το νόημα της ζωής και η οπτική σας.

Καρκίνος – βαθιές κρίσεις στο σεξουαλικό κομμάτι και στον ψυχισμό σας, ολική αλλαγή στο πως μοιράζεστε τη ψυχή και το σώμα σας, ήρθε η ώρα να καθαρίσετε από χρέη ή οφειλές σε υλικό/ψυχολογικό επίπεδο.

Λέων – κρίσεις/αναγέννηση στο πεδίο των σχέσεων και των συνεργασιών, θυελλώδεις έρωτες/χωρισμοί, οι σχέσεις που φέρουν εξουσία ή έλεγχο θέλουν ευθεία και θαρραλέα αντιμετώπιση από εσάς.

Παρθένος – κρίσεις – αναγέννηση στο τομέα της υγείας, εκκαθαρίσεις σε προβληματικά εργασιακά περιβάλλοντα, προσοχή κι επαγρύπνηση με τα κατοικίδια ζώα.

Ζυγός – θυελλώδεις έρωτες, κρίσεις & μεταμόρφωση στη προσωπική σας ζωή, επαναπροσδιορισμός στη σχέση σας με τα παιδιά, δύναμη για επιχειρηματικά σχέδια & πρότζεκτ.

Σκορπιός – κρίσεις στην οικογένεια, απομάκρυνση ή απώλεια συντρόφου ή δικών σας ανθρώπων, κρίσεις στο σπίτι, τη συμβίωση ή την ακίνητη περιουσία, ριζική μεταμόρφωση του ψυχισμού σας.

Τοξότης – νοητική μετάλλαξη, κρίσεις στον τρόπο που επικοινωνείτε με τους γύρω σας ή το περιβάλλον, ξαναχτίζετε τις γνώσεις σας και δυναμώνει η πειθώ που έχετε, επαναπροσδιορισμός στη σχέση με τα αδέρφια.

Αιγόκερως – κρίσεις αξιών/αυτοπεποίθησης, αλλαγή τρόπου εργασίας ή παραγωγής χρημάτων, αξιοποιήστε κάθε δυνατό ταλέντο σας.

Υδροχόος – επαναπροσδιορισμός σε όλα τα επίπεδα, αναγεννάτε ο εαυτός σας έπειτα από βαθιές κρίσεις σαν το μυθικό φοίνικα, εστιάσετε στη πρόληψη στα θέματα υγείας.

Ιχθύες – κρίσεις/μεταμόρφωση στην σκοτεινή και αθέατη πλευρά του ψυχισμού σας, προβλήματα στον ύπνο και σε πνευματικά ζητήματα ή ιδεολογικές αναζητήσεις, μεγάλα κλεισίματα κεφαλαίων στην ζωή σας, τάση για απομάκρυνση ή αδιαφορία από τα «δημόσια φώτα».

 

Από τον Πάνο Ζήκο

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα