Πλούτωνας στον Υδροχόο: Ένας κατατοπιστικός οδηγός για τις παγκόσμιες αλλαγές

ASTROTEAM GUEST
11/12/2022

Ο Πλούτωνας θα περάσει για πρώτη φορά στον Υδροχόο στις 23/03/23 και θα παραμείνει μέχρι 20/01/44 όπου και θα μεταβεί οριστικά πια στο ζώδιο των Ιχθύων. Αυτή η αλλαγή θέσης του πιο μακρινού πλανήτη (νάνου) του ηλιακού μας συστήματος θα φέρει αναπόφευκτα ριζικές και κοσμοϊστορικές αλλαγές μιας και θα κάνει σχεδόν 20 χρόνια να περάσει στο επόμενο ζώδιο!

Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι ο Πλούτωνας είναι ένας πλανήτης που αλλάζει ότι αγγίζει από τη ρίζα του, πρώτα με το να σκοτώνει το περιττό κι έπειτα με το να γεννά κάτι νέο πιο ανθεκτικό. Ο Υδροχόος είναι ζώδιο αέρα, σταθερό, αρσενικό (με θετική πολικότητα) και ανήκει στα ζώδια που έχουν ως σύμβολο την ανθρώπινη μορφή, αυτό σημαίνει οτι η συγκεκριμένη θέση του Πλούτωνα θα επιχειρήσει να ανυψώσει τον άνθρωπο και να επικεντρωθεί περισσότερο στην λογική (αντικειμενική) πλευρά του, αποφεύγοντας τα παρορμητικά, ζωώδη ένστικτα (συναισθηματική πλευρά). Σαν συνέπεια θα δούμε:

 • Να εξελίσσονται, να βελτιώνονται και να κατοχυρώνονται νομοθεσίες που αφορούν τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ανεξαρτησία των ανθρώπων, την παύση εκμετάλλευσης των ανθρώπων και την ευαισθητοποίηση υπέρ των αδύναμων.
 • Ο Υδροχόος θέλει να γκρεμίσει τις δομές που έχει χτίσει ο Αιγόκερως, οπότε ο Πλούτωνας εκεί θα προκαλέσει τη κατάρρευση παλιών “αυτοκρατοριών” και την ανάδυση νέων (αναγκαστικά μέσω πολέμων κάποιες φορές). Είναι αναπόφευκτη η κατάλυση των εξουσιών και των υποδομών που δημιούργησε η θέση του στον Αιγόκερω είτε πολιτικά, είτε οικονομικά, είτε ιδεολογικά.
 • Ο Υδροχόος απεχθάνεται την υποκρισία και τη προσποίηση οπότε εκτός των άλλων θα δούμε και πολλά coming out. Επιπλέον η αγάπη του για τη διαφορετικότητα και η τάση του να σοκάρει θα οδηγήσει τον Πλούτωνα να γκρεμίσει όλα τα ταμπού και τις φοβίες για το εκκεντρικό και το μη συμβατικό, αντιθέτως θα είναι must να προάγει ο καθένας τη δική του μοναδική ταυτότητα. Θα δούμε το ανδρόγυνο στυλ να κυριαρχεί ενώ ο άνθρωπος θα πάψει να ορίζεται με βάση το φύλλο καθώς θα όρια μεταξύ αρσενικού και θηλυκού θα εξαλειφθούν σε σημείο που δε θα ξεχωρίζουμε τους άντρες από τις γυναίκες. Αλλαγές φύλου, σχέσεις και νομοθεσίες υπέρ ομοφυλόφιλων ζευγαριών θα αυξηθούν και θα ευνοηθούν.
 • Το ζώδιο του Υδροχόου είναι περισσότερο εγκεφαλικό και ψυχρό οπότε ο Πλούτωνας εκεί θα γκρεμίσει το σεξ από τον θρόνο που βρίσκεται σήμερα όπως και τη βιομηχανία του σεξ που χτίζεται από την εποχή του Πλούτωνα στο Σκορπιό. Το να μην βασίζουμε τις σχέσεις μας στο σεξ ή να μη κάνουμε σεξ (από ιδεολογία) θα είναι μια πολύ αποδεκτή επιλογή που θα κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος. Οι σχέσεις θα γίνουν ακόμα πιο ελεύθερες και το σεξ πιο απελευθερωμένο (ομαδικό σεξ ή και σεξ που θα περιλαμβάνει μηχανήματα, ρομπότ ή ολογράμματα).
 • Ο Υδροχόος απεχθάνεται τη παράδοση, τις συμβατικές δεσμεύσεις και τα στενά όρια της οικογένειας (χιαστί με το ζώδιο του Καρκίνου) οπότε ο Πλούτωνας εκεί θα κάνει τον γάμο passé. Θα δούμε περισσότερα ζευγάρια που είναι μόνο φίλοι να κάνουν παιδί και να έχει ο καθένας τη ζωή του. Γενικότερα θα περιοριστεί και η επιθυμία να κάνουμε παιδιά γι’ αυτό και η επιστήμη θα εξελιχθεί αρκετά σε αυτό το τομέα ώστε να βοηθά περισσότερο αυτούς που θέλουν να τεκνοποιήσουν και να βάλει κι ένα φρένο στην υπογεννητικότητα.
 • Ο Υδροχόος αγαπά τα μεγάλα γκρουπ ανθρώπων και τους φίλους άρα ο Πλούτωνας εκεί θα μας προωθήσει σε οργανώσεις και σε ομάδες που μας εκφράζουν και μας ταιριάζουν ιδεολογικά. Η φιλία και η ομάδα θα προωθείται σαν μια νέα οικογένεια. Παράλληλα θα μπουν κανόνες και όρια στο τρόπο και τη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ενώ ο τρόπος λειτουργίας τους θα αλλάξει δραστικά.
 • Ο Υδροχόος θέλει να αντιδρά και να επαναστατεί, επιπλέον ενδιαφέρεται για τα κοινά και για την βελτίωση της κοινωνίας οπότε οργανισμοί που θα αφορούν τη προστασία του πλανήτη, του ανθρώπου και των ζώων θα κερδίσουν έδαφος ενώ όλο και περισσότεροι θα αρχίσουμε να ανήκουμε σε ακτιβιστικές ομάδες. Επίσης θα αυξηθούν οι διαδηλώσεις παγκοσμίως αλλά θα προωθούνται περισσότερο οι πιο ειρηνικές εξ αυτών.
 • Ο Υδροχόος στηρίζεται περισσότερο στη λογική παρά στο συναίσθημα οπότε η θέση του Πλούτωνα εκεί ίσως μας κάνει πιο απρόσωπους και πιο αποστασιοποιημένους μεταξύ μας. Η ιδεολογία μας θα αποτελεί τη νέα μας ταυτότητα και ίσως οι πιο οπισθοδρομικές απόψεις να δέχονται περισσότερο bullying ή λογοκρισία. Υπάρχει κίνδυνος φανατισμού μιας και οι αξίες και οι απόψεις του Υδροχόου, παρά τον φιλελεύθερο χαρακτήρα τους, έχουν τη τάση να είναι άκαμπτες ενώ παράλληλα ο Πλούτωνας θα προωθεί την εμμονή. Μπορεί στο όνομα της εξέλιξης να συμβούν πράγματα που τώρα δεν είναι αποδεκτά.
 • Μεγάλες αλλαγές σε κοινοβούλια και πολιτικές παρατάξεις θα φέρει η θέση αυτή του Πλούτωνα στον Υδροχόο προωθώντας παράλληλα ένα πιο ανθρώπινο πρόσωπο στις πολιτικές ηγεσίες των χωρών οι οποίες επιφανειακά θα προσπαθούν να πλησιάσουν ένα πιο φιλελεύθερο σύστημα αλλά κατά βάθος θα αποσκοπούν στο να ελέγξουν μεγάλες μάζες ανθρώπων μέσω ενός μοντέλου που θα φέρνει περισσότερο σε “Μεγάλο Αδερφό”. Κάτι σαν τον κομμουνισμό που καταλήγει συνήθως να γίνεται δικτατορία. Διαβάστε το αντίστοιχο βιβλίο του Τζωρτζ Όργουελ.
 • Με τον Πλούτωνα στον Υδροχόο θα δούμε τεράστια επιστημονικά άλματα, τεχνολογικά επιτεύγματα όπως και ανακαλύψεις ή εξερευνήσεις του διαστήματος. Εξελίξεις στη πυρηνική φυσική και στο τρόπο χρήσης της. Αλλαγές στο DNA με τη βοήθεια της επιστήμης. Μηχανές και ρομπότ θα εξελιχθούν σε μεγάλο βαθμό αντικαθιστώντας την ανθρώπινη εργασία. Τα ταξίδια στο διάστημα θα είναι όλο και πιο εφικτά σε μεγαλύτερο αριθμό ανθρώπων. Ιπτάμενα αυτοκίνητα, εικονική πραγματικότητα, τηλεμεταφορά και άλλα που ο νους μας δε τα χωράει ακόμα. Εννοείται πως και η διασκέδαση θα αλλάξει εξαιτίας της τεχνολογίας καθώς θα δούμε θέατρα, όπερες, σινεμά, συναυλίες και άλλα να εξελίσσονται χάρη σε πρωτοποριακά μέσα. Φανταστείτε να βλέπετε μια ταινία και την ώρα που μαγειρεύει ο ηθοποιός, εσείς να μυρίζετε το φαγητό που φτιάχνει; Φανταστείτε να βλέπετε τη Μαρία Κάλλας να τραγουδά ολοζώντανη μπροστά σας!
 • Ο Υδροχόος αγαπά την ηλεκρονική μουσική και δεν αποκλείεται μια ροπή προς τη ψυχεδέλεια (συν τα rave parties κλπ) αλλά και μια πιο έντονη στροφή στις εναλλακτικές θεραπείες, τον διαλογισμό και τη πνευματικότητα.
 • Η επιστήμη και η επιστημονική σκέψη (με βάση τις αποδείξεις και την έρευνα) θα κερδίσει έδαφος.
 • Η ενασχόληση με το διάστημα, το σύμπαν, τον γαλαξία, την αστρολογία και την αστρονομία θα κερδίσουν έδαφος. Επιπλέον η μόδα, η διακόσμηση και οι σύγχρονες τάσεις θα χρησιμοποιήσουν αυτά τα μοτίβο.

Υ.γ.1 Μιας και ο Πλούτωνας θα βρίσκεται στον Υδροχόο είναι σημαντικό να παρατηρούμε και τις αλλαγές θέσεων του Κρόνου και του Ουρανού που είναι ο παραδοσιακός και ο νέος κυβερνήτης του Υδροχόου, έτσι θα πάρουμε περισσότερες πληροφορίες.
Υ.γ.2 Οι αλλαγές αυτές θα γίνουν κατά τη διάρκεια 20 χρόνων αλλά θα θέσουν και τις βάσεις που θα προκαλέσουν και άλλες εξελίξεις πέραν των 20 χρόνων.

 

Από τη Σουλάη Κατερίνα

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα