Please mind the Gap – Προσοχή στο διάκενο

ΒΑΣΙΑ ΚΟΝΤΗ
24/01/2023

Οι αναιρετικές μοίρες των ζωδίων τον Φεβρουάριο 2023

Αναιρετικές ονομάζουμε αποκλειστικά και μόνο την 29η μοίρα κάθε ζωδίου και μέχρι την 29.59 μοίρα – πριν ακριβώς περάσει στο επόμενο ζώδιο. Σηματοδοτεί την ολοκλήρωση μιας κατάστασης, εφόσον ο πλανήτης έχει διανύσει όλο το ζώδιο και ετοιμάζεται να αλλάξει. Η κούραση και η εξάντλησή του από τη διαδρομή αυτή είναι γεγονός, παρόλα αυτά χρειάζεται να διατηρήσει την ταχύτητά του και να ολοκληρώσει το έργο του, πριν εγκαταλείψει το συγκεκριμένο ζώδιο. Συχνά η δράση του είναι απρόβλεπτη και πέρα από τα όρια αντοχής του, σαν κατάκοπος ταξιδευτής στο τέλος της ημέρας… Αγωνίζεται να φτάσει στο τέρμα αλλά και να βρει τη δύναμη να κάνει το τελικό άλμα, να περάσει στην άλλη πλευρά. Κάποιες φορές δείχνει υπερβολικό ζήλο και ξεπερνά τις φυσικές του αντοχές, κάποιες άλλες φορές βγάζει τον κακό του εαυτό, καταστρέφοντας ό,τι σταθεί εμπόδιο στην ολοκλήρωση του στόχου του. Και φυσικά όλοι οι πλανήτες δεν είναι ίδιοι στις αναιρετικές τους θέσεις, αλλά εξαρτώνται από τις Πτολεμαϊκές τους θέσεις δύναμης, αδυναμίας, κυβέρνησης ή έξαρσης.

Ακούγεται λίγο τρομακτικό σωστά; Στην πραγματικότητα όμως, η πρόκληση βρίσκεται ακριβώς σ’ αυτή την τεράστια δυναμική…

Η 29η μοίρα είναι η πιο δύσκολη μέσα στο ζωδιακό, εφόσον ανήκει πάντα στα «όρια» των κακεργετών Άρη ή Κρόνου. Το κλείσιμο του κύκλου όμως είναι πάντα γεγονός και εφόσον κάτι κλείνει με το πέρασμα στο επόμενο ζώδιο, κάτι νέο ξεκινά! Η λέξη αναιρετικός προέρχεται από την Ελληνιστική Αστρολογία και τον Αναιρέτη, δηλαδή αυτόν που παίρνει τη ζωή (Αφέτης είναι αυτός που δίνει τη ζωή). Ακούγεται λίγο τρομακτικό σωστά; Στην πραγματικότητα όμως, η πρόκληση βρίσκεται ακριβώς σ’ αυτή την τεράστια δυναμική, που εκλύεται προκειμένου να κλείσει ο κύκλος και να επιβληθούν τα θέματα του ζωδίου… του Άρη η δράση, του Κρόνου ο Νόμος, του Ουρανού η αλλαγή, του Ποσειδώνα το όραμα και του Πλούτωνα η μεταμόρφωση. Οι αναιρετικές μοίρες σχετίζονται με το Κάρμα κι αν τους βρείτε μέσα στον προσωπικό σας χάρτη, θα πρέπει να τους μελετήσετε κάπως περίπου όπως τους ανάδρομους, αλλά και σε σχέση με το 12ο οίκο σας. Κάποια μαθήματα επιστρέφουν να επαναληφθούν, προκειμένου να περάσετε σε νέο στάδιο εξέλιξης.
Στο σημαντικό έργο του για το θέμα, ο Anthony Louis λέει: «Ένας πλανήτης σε κρίσιμο βαθμό μοιάζει με ένα άτομο που περιπλανιέται σε μια αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη μεταξύ Βόρειας και Νότιας Κορέας… Είναι ένα επικίνδυνο μέρος να είσαι». Σελ.287

Φέτος εν έτη 2023, δύο μεγάλοι πλανήτες τον Φλεβάρη θα καταλάβουν αναιρετικές μοίρες, ο Πλούτωνας θα βρεθεί στην 29η Αιγόκερω και ο Κρόνος στην 29η Υδροχόου. Το τέλος μιας εποχής πλησιάζει και η έναρξη μιας νέας είναι προ των πυλών και πολλά θα μπορούσαν να συμβούν, που θα μας δώσουν το σφύριγμα λήξης! Επίσης για να αντιληφθείτε περισσότερο πως θα λειτουργήσουν, οραματιστείτε τους αναιρετικούς σαν «κενό», κάτι σαν διάκενο – ένα βήμα μετέωρο πριν πατήσεις στο επόμενο σκαλοπάτι στέρεα… Έχει μια μαγεία, μια αστάθεια αλλά και μια αύξηση της αδρεναλίνης πριν τη γείωση!

Ο Κρόνος σε αναιρετική μιλά πάντα για «επίδειξη υπερβολικής σκληρότητας».

 • Αυξημένη έκφραση συντηρητισμού και κατάχρηση εξουσίας.
 • Κρίσεις στα θέματα του ζωδίου (Νόμος, εξουσία ιεραρχία).
 • Μελαγχολία και κατάθλιψη.
 • Βία, παγωμάρα και ανελέητη συμπεριφορά (πατώ επί πτωμάτων).
 • Ένας απάνθρωπος ανθρωπισμός (ζώδιο του Υδροχόου, που ενδιαφέρεται μεν για τον άνθρωπο, αλλά έχει απρόσωπη συμπεριφορά).
 • Ολοκληρωτικά καθεστώτα κάνουν την εμφάνισή τους.
 • Αρχαιολογικές ανακαλύψεις.

Ο Πλούτωνας σε αναιρετική μιλά για θάνατο (πριν την αναγέννηση) για ανάδυση από τις στάχτες, κρίσεις σε θέσεις ηγετών ή εξουσίας.

 • Εμμονές που σχετίζονται με την εξουσία και τον έλεγχο.
 • Υπερβολική χρήση βίας.
 • Ιδεοψυχαναστικές συμπεριφορές.
 • Σκάψιμο βαθιά στα έγκατα της πληροφορίας και ανάδυση της αλήθειας.
 • Ισοπέδωση ιδεολογιών, ανάδυση νέων προσώπων που θα εμπνεύσουν την πολιτική ζωή όλου του πλανήτη.
 • Φίλοι μου λίγες μέρες μας χωρίζουν από συμβάντα που θα περάσουν την ζωή μας σε μια νέα φάση και την ανθρωπότητα στο επόμενο επίπεδο εξέλιξής της.

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα