Πανσέληνος του Σεπτεμβρίου

ASTROTEAM GUEST
07/09/2022

«Τα λούσα και η καλοπέραση βρίσκονται σε ένα τσαμπί σταφύλι. Αυτό που σκάλισες και πότισες με τον δικό σου Ιδρώτα. Αυτό που νοιάστηκες και φρόντισες, μα δε σκιάστηκες και πρόσφερες σα Νέκταρ των Θεών στον εργάτη για να ξεδιψάσει…»

Έχει δώσει σα συμβουλή η Παρθένος στα δύο αρχέγονα Φώτα, Ήλιο και Σελήνη, στις 27/8, σαν η λογική με το συναίσθημα κρατήθηκαν αγκαλιά στη γέννηση της Νέας Σελήνης, στην κρίσιμη 04η Μοίρα της. Θυμάστε; Σε μοίρα κρίσιμη, του έμελλε να γεννηθεί, με δύσκολο και έντονο χαρακτήρα. Με την δύναμη των ξεκαθαρισμάτων, της ταξινόμησης, της εστίασης στα πρακτικά, στην λειτουργικότητα, στην καθαρότητα σώματος μα και ψυχής να γίνονται προικιά και ασπίδες, ώστε με περίσκεψη να προσχεδιάσει τον δρόμο για την εξελικτική του πορεία. Σκοπός του, σε μοίρα μίζερη και μεμψίμοιρη, η συγκομιδή. Η περισυλλογή των καρπών που θα ‘ναι απαραίτητοι για όλο τον υπόλοιπο δύσκολο χειμώνα μα και μέχρι τα βαθιά υστερινά του. Όσο κι’ αν το μυαλό σιγομουρμούριζε ότι είναι ακόμα καλοκαίρι, όσο κι αν η ψυχή μαχόταν ακόμα να πάρει λίγη χαρά, η μοίρα το λέγε ξεκάθαρα πώς δε θα προσφερθούν καρποί, αν δεν αγαπηθεί η φύση και τα αγαθά της, με ισορροπία προς τις καθημερινές απέριττες ανάγκες. Η Μούσα που το προίκιζε, δεν άφηνε περιθώρια συμβιβασμών σε θέματα αρχών και αξιών. Το ήθελε ακλόνητο, ταπεινό, εργατικό, προσγειωμένο. Σε καμία περίπτωση δε θα μπορεί να αποδώσει, αν η ασυδοσία και η σπατάλη αγαθών υπερτερήσουν, αν ο εγωισμός ξεπεράσει όρια ξεχνώντας τον συμπαντικό τελευταίο λόγο.

Τώρα είναι στην 17η Μοίρα Παρθένου ο Ήλιος και στην 17η Μοίρα Ιχθύων η Σελήνη.

Αναμετρούν τις δυνάμεις τους, τι έχουν σπείρει σε όλη αυτή την πορεία; Τί θα θερίσουν άραγε, στις τόσο ευαίσθητες κρίσιμες μοίρες, θα φανεί στο φως της Πανσελήνου. Τόσο έντονα και ξαφνικά, θα χρειαστεί να αναλάβουν την ευθύνη της αλήθειας τους. Ο Ήλιος λογικός και τακτικός, διαπραγματεύεται το κάστρο του με όλα τα αγαθά που έχει περισυλλέξει. Κάθεται αγέρωχος, σα λογιστής μετρά προμήθειες λαδιών, εσπεριδοειδών, σταριού μα και βοτάνων, όλα απαραίτητα για μια μακριά πολιορκία. Νιώθει περήφανος, αγαπά τα υλικά αγαθά, γίνεται προσεκτικός και ωφελιμιστής σε κάθε του βήμα. Έχει άποψη σε αυτή τη μοίρα, πως κάθε δραστηριότητα δική του ή των άλλων να αποσκοπεί στην αύξηση αγαθών. Στο πρώτο φως της Πανσελήνου μαζί με τα κουκιά θα μετρήσει και τα εσώψυχά του. Πόσο δίκαιος ήταν στις σχέσεις του, πόσα «παλληκάρια» απέκτησε σφίγγοντας ο ίδιος τα δικά του ζωνάρια και πόσους άφησε «αιχμαλώτους», εξασφαλίζοντας την άνεσή του; Πόσους στο διάβα του έχει φιλέψει με ανιδιοτέλεια, σαν άξιος νοικοκύρης, ένα τσαμπί σταφύλι;

Έχει ανάγκη τη φυγή, τον ύπνο, τον ρομαντισμό και την καλλιτεχνία.

Η κυρά Σελήνη απέναντι τον κοιτάζει με βουρκωμένα ματιά και αναστατωμένο το συναίσθημά της. Από το ζώδιο των Ιχθύων, αντιλαμβάνεται το υπερκόσμιο και το κουτί της τετράγωνης λογικής δεν της αρμόζει. Έχει καλοσύνη, ευαισθησία και πραότητα με την εκ φύσεως διεισδυτική και διαισθητική ικανότητα της, να διευρύνεται σε άυλους κόσμους μα και στο Θείο προσχέδιο. Η ευγένειά της κρύβει χαλύβδινη δύναμη, που άντλησε στο πέρασμά της από όλο τον ζωδιακό και κάθε πόνο που έχει γαλουχήσει. Στον υδάτινο κόσμο του Ποσειδώνα τα όνειρα και τα οράματά της ζωντανεύουν στην αίσθηση του ρυθμού των έντονων συμπαντικών παγκόσμιων γεγονότων. Έχει ανάγκη τη φυγή, τον ύπνο, τον ρομαντισμό και την καλλιτεχνία. Να χρωματίζει ουράνια τόξα, νεράιδες, φτερωτούς μονόκερους, του Ουρανού Αγγέλους, κόσμους ιδεατούς να διακοσμούνται οι ψυχές που γκρεμίστηκαν – διαλύθηκαν σε άπιαστες υποσχέσεις και εξιδανικεύσεις. Ο σκοπός της εξαρχής, ήταν να κρατήσει την καθαρή κρίση της Παρθένου και μαζί με τα ασπρόρουχα να καθαρίσει ψυχή, σώμα και το πνεύμα, να είναι προσεκτική, απλή και ταπεινή. Μαζί με τα σπόρια που έριξε στη γη, να καλλιεργήσει και να κεντήσει τον καρπό του πνεύματός της, να γίνει εργάτρια φωτός και διδάξει απάντων των παιδιών της, πως τα πραγματικά «αγαθά» και «πλούτος» βρίσκονται άφθαρτα μόνο στην ψυχή και το μυαλό.  Πως ο κάθε Ποσειδώνας, θα βρεθεί στο διάβα τους να θέλει να τους αποπλανήσει και χρειάζεται να κρατούν μικρό καλάθι σε υποσχέσεις. Να μην υποχωρούν, παραχωρούν ή και συμβιβαστούν σε θέματα ηθικών αρχών και πίστης. Και είναι ο πρώτος που θα βρεθεί στα αλήθεια στο πλάι της, στην 24η των Ιχθύων να θέλει να την παρασύρει ακόμα πιο πολύ εκτός ορίων.

Πόσο άραγε θα’ ναι όμορφα να τα ‘χουν καταφέρει;

Κάθετε ο Ερμής και σκέφτεται στην 08η Μοίρα του Ζυγού. Ο κύριος της νόησης και της διαχείρισης του νου, αμφιταλαντεύεται ανάμεσα σε λογική και κάθε συναίσθημα. Είχε υπερυψώσει δικαίως το δάκτυλο, δείχνοντας τον δρόμο της ενσυναίσθησης και της Ευαισθησίας, στην 00η Ζυγού. Πόσο σημαντικές και κρίσιμες είναι οι σχέσεις και οι διαπροσωπικές ισορροπίες κάθε είδους. «Η τέχνη της διπλωματίας και η έννοια του δικαίου κρίνονται», σκεπτόμενος ως συνήγορος της Θείας Δικαιοσύνης. Οι κοινωνικές σχέσεις του είναι πολύ σημαντικές στο ζώδιο της αρμονικής συνύπαρξης. Βλέπει αντικειμενικά και τις δύο όψεις του νομίσματος και αποφεύγει άξεστες συμπεριφορές. Γνωρίζει ήδη από τη μηδενική πως αυτό το φθινόπωρο δεν του δίνει παρατάσεις χρόνου σε καμία δυσαρμονική κατάσταση. Σε οτιδήποτε αδιαπραγμάτευτο ή πληροφορία που ακούσει καλείτε στην Πανσέληνο να ξανασκεφτεί, να αναθεωρήσει και να αναπροσαρμόσει την κρίση του, ερμητικά να κοσκινίσει, ώστε επανεξετάζοντας να κατασταλάξει σε λύσεις που θα καταστούν άξιες για το ευρύ μέλλον.

Αυτός είναι που κυβερνά το νου, τα χέρια, τα πόδια, τα νευρικό σύστημα και την επικοινωνία. Αυτός δίνει στον Άρη εντολή, ως κινητήριος δύναμη να δράσει.

Κλειδώνει τη μοίρα, του Βιντεμιάτριξ ως μοίρα σταθμό, αφού λίγες ώρες μετά θα κινηθεί σε ανάδρομη πορεία, επανεξετάζοντας τα λεγόμενα και τα γραφόμενά του. Δε θέλει να τον ενοχλήσει κανείς. Έχει ακούσει πολλές ζήλιες και μνησικακίες, που τον έχουν αναταράξει. Δέχτηκε και αυτός κτυπήματα σε ό,τι ο ίδιος κυβερνά. Ένιωσε ήδη τον κίνδυνο μέσα στους δρόμους και την εριστική επικοινωνία. Τραντάχτηκε στο άκουσμα μικρών παιδιών και εφήβων. Του κόπηκε η αναπνοή του. Χρειάζεται να στραφεί προς τον ίδιο του τον εαυτό και να αφουγκραστεί καλά τις καταστάσεις. Κάθε τί που θα σκεφτεί σε όλη τη διάρκεια της ανάδρομης πορείας του, έχει το πρόσημο του ανά-, ακόμα και το «αναγράφω», τελειοποιώντας αποφάσεις, ώστε να τις βάλει σε δράση, όταν ξαναπεράσει στην ορθή του πορεία 2/9 και μετά. Τη μοίρα που του καθορίστηκε για στάση, χειρίζεται ο Απλανής Βιντεμιάτριξ, που τον υπενθυμίζει τον συμπαντικό Θείο Λόγο. Πως όλοι έχουμε υπογράψει ένα συμβόλαιο ψυχής, όλοι έχουμε δυνατότητες και αξίες, όλοι είμαστε συμπαντικά σημαντικοί για την εξέλιξη του Κόσμου. Μα όλοι -όλοι χωρίς εξαιρέσεις- χρειάζεται να εναρμονιστούμε για τον θεϊκό σκοπό. Αυτός είναι που κυβερνά το νου, τα χέρια, τα πόδια, τα νευρικό σύστημα και την επικοινωνία. Αυτός δίνει στον Άρη εντολή, ως κινητήριος δύναμη να δράσει.

«Κράτησε σε ισορροπία κάθε συναίσθημα και κάθε λογική! Η συμβατή δίκαια οδός και η ισότητα είναι η λύση. Κάνεις δε μπορεί να αναλάβει όλη την ευθύνη. Ο συμπαντικός Θείος σκοπός είναι καθήκον και προσπάθεια όλων και όλοι χρειάζεται να αλληλοβοηθηθούμε δίχως περιττή κολακεία».

Ο λογαριασμός θα του δοθεί στο τέλος λέει ο σταθμάρχης, βάζοντας τον να στραφεί στον μύθο του αλαζόνα, γεμάτου έπαρση Άμπελου, ανανεώνοντας το ραντεβού τους για τις 16 του Οκτώβρη. Με εκκεντρικότητα, υπερδιέγερση και ταχυκαρδία προκαλεί ο Ουρανός τα δύο αρχέγονα Φώτα από την 18η Μοίρα Ταύρου, πάντα ξαφνικός και απρόβλεπτος, σε αυτή την Πανσέληνο δίνει τον τελευταίο λόγο. Δε βρέθηκε τυχαία, ούτε ως τιμωρός στο ζώδιο της Γαίας. Έρχεται να αμφισβητήσει τη σταθερότητα των δομών των αξιών μας, να μεταρρυθμίσει ιδεολογίες, συστήματα αξιών αντιλήψεις και κανόνες. Το υποσχέθηκε εξάλλου, πώς κάθε 85 περίπου χρόνια θα βρίσκεται στη Γη, για να αφυπνίζει και να εξελίσσει τα παιδία της. Να τα αναταράζει από τον λήθαργο του υλιστικού κατεστημένου, αποστασιοποιώντας τα από υλικά αγαθά μέχρι να αντιληφθούν πώς η ασφάλεια και οι αξίες δεν είναι αυτονόητες, δεν αγοράζονται, ούτε εξαγοράζονται. Κρύβεται σε αγκαλιές που δε φοβούνται να συμβαδίσουν πιστά στο μέλλον, που δε φοβούνται την κάθε αλήθεια τους και να επαναστατήσουν, αφήνοντας τον κύκλο της βολικότητας και των «ανασφαλών» ασφαλειών τους. Σε κάθε του αναταραχή, σε κάθε δόνηση είναι ο κομιστής της φώτισης, της αλήθειας και της εξέλιξης.

«Δείτε τις αλήθειες σας, αποκτήστε αυτογνωσία, εναρμονίστε τις ανάγκες σας και αναλάβετε ευθύνες, με ευσυνειδησία, αυτοπεποίθηση και αποφασιστικότητα γίνετε πρωτοπόροι, αυθεντίες. Ο συντονισμός με τις υψηλότερες συχνότητες του υποσυνειδήτου και η αφύπνιση του πνεύματος είναι ιδιαίτερος σύμμαχος για τη μεταρρύθμιση του τετράγωνου κουτιού της λογικής, σε κουτί ευφυΐας, εφευρέσεων, εμπνευστή φιλικού φιλελεύθερου πνεύματος και προόδου».

Ο Ουρανός υπόσχεται εξελίξεις και αλλαγές μέσα από ξαφνικά γεγονότα και υπέρ κριτική αλήθεια, που θα προκαλέσουν αναστάτωση και εκρήξεις συναισθημάτων, ενώ η ανάγκη απελευθέρωσης, από κάθε τοξικότητα θα είναι έντονη. Η συσπείρωση δυνάμεων και η καθαρή αλήθεια κρίνονται απαραίτητα για το μέλλον. Το πλανητικό σκηνικό αναδρομεί, επανεξετάζει. Η στροφή προς την ψυχή, η επανεξέταση σκοπού και στόχων, η κάθαρση από κάθε τοξικότητα, ο διαλογισμός και η προσευχή γίνονται κλειδί σε όλη την πορεία.

Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθύες, όσοι έχετε Ωροσκόπο και προσωπικά σημεία στα εν λόγω ζώδια, η Πανσέληνος σας επηρεάζει άμεσα, φέρνοντας εξελίξεις που σας αφορούν άμεσα και εναπόκειται σε σας η ισορροπία των δεδομένων. Ταύροι, Παρθένοι, Αιγόκεροι, Καρκίνοι, Σκορπιοί και Ιχθύες τα ξαφνικά γεγονότα σαν ευνοούν, μα δε χρειάζεται να πάρετε άμεσα αποφάσεις. *Οι Μοίρες της Πανσελήνου στρέφουν τα μάτια στις θρησκευτικές ηγεσίες – κατεστημένο, στην πανουργία στο «τσαρλατανισμό», σε ρίξεις – διασπάσεις, αλλά και νέες συμμαχίες, ριζικές ανατροπές.

 

Από τη Δέσποινα Κυπριανού

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα