Πανσέληνος στον Σκορπιό – 24.4.2024 | “Κρυφές Ατζέντες”

ASTROTEAM GUEST
16/04/2024

Πανσέληνος στον Σκορπιό | 24.4 – 01: 48 π.μ.

Η πανσέληνος του μήνα Απρίλη πραγματοποιείται στις 04.17ο του Σκορπιού. Είναι ένα φεγγάρι στο ζώδιο του Σκορπιού όπου παραδοσιακά είναι σε αδύναμη θέση αλλά καθόλου αδύναμο από θέση επιρροής δεν θα το χαρακτήριζα σε καμία περίπτωση. Θα σας εξηγήσω τί θέλω να πω αφού πρώτα αναφέρω ότι η επιρροή του αφορά στο 1ο δεκαήμερο των Ταύρων, Σκορπιών, Λεόντων και Υδροχόων, όσους έχουν γενέθλια δηλαδή κοντά στις 24/4, 27/10, 27/7 & 23/1 ή όσους έχουν Ωροσκόπο, Μεσουράνημα ή προσωπικό πλανήτη κοντά στις 4ο μοίρες των παραπάνω ζωδίων. Η επιρροή εκτείνεται και σε όσους είναι στο 3ο δεκαήμερο των Διδύμων, Τοξοτών, Παρθένων και Ιχθύων λόγω της όψης Άρη-Ποσειδώνα.

Ποιος δεν φοβάται να αντιμετωπίσει την αλήθεια του και να ρίξει το φακό πάνω του; Αυτός θα βγει κερδισμένος.

Αυτή η πανσέληνος έχει και τους δύο κυβερνήτες της (Άρη και Πλούτωνα) σε μία αρκετά δύσκολη γωνία τόσο προς το ίδιο όσο και μες το χάρτη της ίδιας. Από τη μία βλέπουμε τον Πλούτωνα στον Υδροχόο να σχηματίζει μια σκληρή όψη τετραγώνου προς την πανσέληνο και από την άλλη τον Άρη στις 25ο των Ιχθύων λίγο πριν συναντήσει τον Ποσειδώνα. Μία έκλειψη που είναι αρκετά σκοτεινή, σκανδαλώδης και σοκαριστικά ωμή! Σε κοσμικό επίπεδο μπορεί να βγουν στην επιφάνεια σκοτεινά μυστικά, εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, αποκαλύψεις για σεξουαλικά και οικονομικά σκάνδαλα, διαφθορά, δολιοφθορές και αισχροκέρδεια! Είναι στην ουσία η ολοκλήρωση της έκλειψης που έγινε στις 5ο του Ταύρου (28.10.23) όπου ήταν η τελευταία στην σειρά των σταθερών τον περασμένο χρόνο. Οτιδήποτε είναι κρυφό, σκοτεινό, ταμπού ή φόβος βγαίνει προς τα έξω και οι μάζες σοκάρονται αφού ο Πλούτωνας παίρνει το πάνω χέρι! Φυσικά δεν αποκλείεται να παρατηρηθούν ακραία γεωφυσικά ή γεωλογικά φαινόμενα. Σε προσωπικό επίπεδο ήρθε η ώρα να δούμε το πιο βαθύ σκοτάδι και τώρα να πέσει φως μέσα σε αυτό, να ψάξουμε εσωτερικά τι μας γίνεται, τι αντέχουμε και τι όχι, τι να τελειώσουμε και να αφήσουμε πίσω μας, να ολοκληρώσουμε και να μεταμορφώσουμε ώστε να εξυγιάνουμε τον εαυτό μας και την ψυχή μας μέσα και έξω ολοκληρωτικά. Ποιος δεν φοβάται να αντιμετωπίσει την αλήθεια του και να ρίξει το φακό πάνω του; Αυτός θα βγει κερδισμένος.

Ποια η συμβολή της πανσελήνου για κάθε ζώδιο – Ωροσκόπο;

Κριός – η έκλειψη έχει έμμεση επιρροή σε εσάς καθώς δεν αφορά το δικό σας σταυρό αλλά ο παραδοσιακός της κυβερνήτης και δικός σας, Άρης, εμπλέκεται σε όψη με τον Ποσειδώνα στους Ιχθύες. Προσοχή λοιπόν σε ύπουλες κινήσεις ή ενέργειες που αφορούν τα οικονομικά γιατί εύκολα τώρα μπορεί να αποκαλυφθεί κάτι και να σας φέρει σε δύσκολη θέση. Να είστε σαφείς στις προθέσεις σας όσον αφορά τις διαπροσωπικές σχέσεις γιατί θα κληθείτε να αντιμετωπίσετε αλήθειες που δεν σας αρέσουν. Θα ήταν φρόνιμο να μην εμπλακείτε σε τζόγο, παρανομίες ή γενικώς ύπουλους τρόπους πλουτισμού. Στο προσωπικό κομμάτι αποφύγετε χειρισμούς, ελέγχους ή παιχνίδια εξουσίας.

Ταύρος – η έκλειψη είναι απέναντι σας και οι αλλαγές έρχονται από τους άλλους αφού δεν τολμάτε να τις κάνετε εσείς! Το φεγγάρι θα ρίξει το φως του σε σκοτεινά μυστικά που αφορούν την σχέση, το σύντροφο ή το συνεργάτη σας και έρχεστε σε δύσκολη θέση γιατί αντιλαμβάνεστε ότι ήρθε η στιγμή να αντιμετωπίσετε συνέπειες και πεπραγμένα αρκετών μηνών όπου θάβατε μέσα σας. Σχέσεις ή συνεργασίες που δεν έχουν κάτι να σας προσφέρουν αλλά ούτε και να σας εξελίξουν περαιτέρω έρχεται η ώρα να τις αφήσετε οριστικά πίσω σας, άνθρωποι αποχωρούν είτε ηθελημένα είτε όχι. Προσοχή σε υπουλότητες, κτητικότητα και παιχνίδια εξουσίας.

Δίδυμοι – η πανσέληνος γίνεται μέσα σε έναν οίκο όπου φωτίζει την υγεία, την καθημερινότητα και τις υποχρεώσεις σας. Πιθανόν να παρουσιαστεί ένα θέμα υγείας δικό σας ή συνεργάτη σας στην δουλειά, να αλλάξετε προγράμματα ή να αναδιαμορφώσετε την καθημερινότητά σας, πράγμα που θα σας κουράσει αρκετά. Δώστε την προσοχή σας σε ύπουλα παιχνίδια στον εργασιακό – επαγγελματικό χώρο καθώς τώρα εύκολα μπορεί να πέσετε θύμα μιας κατάστασης που δεν έχετε ορατότητα!

Καρκίνος – στην ερωτική και προσωπική σας ζωή θα χρειαστεί να πάρετε αποφάσεις, προσοχή στα συμπεράσματα που βγάζετε όταν ανοίγεστε σε φιλικά σας πρόσωπα γιατί μπορεί να δημιουργηθούν μπερδέματα και εντάσεις με αυτή τη πανσέληνο και επ ουδενί μην ανακατέψετε τρίτους στα οικονομικά σας. Για όσους είναι γονείς θα σας απασχολήσει ένα θεματάκι με τα παιδιά σας ενώ και τα σχέδια – πλάνα που έχετε για αργότερα θα χρειαστούν αναδιαμόρφωση ή ευελιξία στην πράξη.

Λέων – η πανσέληνος αυτή σας βλέπει από μια σκληρή όψη τετραγώνου και μάλιστα με την συμμετοχή του Πλούτωνα, σας κλείνει ένα κοσμικό σταυρό. Γίνεται μέσα στο κομμάτι που αφορά την οικογένειά σας ή το σύντροφο που συγκατοικείτε, υποθέσεις με το ακίνητο μπορεί να πάρουν μια άσχημη τροπή ή να βγουν αρκετά νεύρα μες το χώρο που κατοικείτε ή να πρέπει να μετακομίσετε ξαφνικά και αναγκαστικά. Στις αποφάσεις για τα επαγγελματικά σας κάποιοι δεν θα βρεθούν σύμφωνοι με αυτές και μπορεί να έρθετε σε κάθετη ρήξη μαζί τους. Η ψυχολογία είναι ευερέθιστη και κλείνεστε στον εαυτό σας.

Παρθένος – αυτή η πανσέληνος για εσάς είναι της παρεξηγήσεως, σκοτεινιάζει την σκέψη και θολώνει το μυαλό. Προσοχή στις μετακινήσεις σας, στο μεταφορικό, στη καθημερινότητα συνολικά με τα αδέρφια σας ή τους γύρω σας εκεί που κυκλοφορείτε καθώς δεν αργούν να πάρουν φωτιά τα φτυάρια και οι παρεξηγήσεις! Λόγω της όψης Άρη- Ποσειδώνα μπορεί να δεχτείτε “χτυπήματα κάτω από την μέση” εκεί που δεν το περιμένετε από συνεργάτες ή φίλους ή προδοσίες και ψέματα από ένα δικό σας άνθρωπο κι αυτό να σας απογοητεύσει.

Ζυγός – τα οικονομικά του εισοδήματος σας βάλλει η πανσέληνος αυτή καθώς θα χρειαστεί να κάνετε γενναίους ελιγμούς στα έξοδα που θα προκύψουν! Τα οικονομικά είναι ο λόγος που μπορεί να έρθετε σε προστριβές με σύντροφο ή τα παιδιά. Προσοχή λοιπόν σε περιττά έξοδα ή φουσκωμένους λογαριασμούς, τσεκάρετε τα προσεκτικά για να μην έχετε χειρότερα παρατράγουδα. Αποφύγετε να πάρετε αποφάσεις που αφορούν την αλλαγή μιας δουλειάς που μπορεί να μην σας καλύπτει μεν, αλλά τα ευρήματα μιας νέας ενδέχεται να σας αφήσουν ξεκρέμαστους.

Σκορπιός – η πανσέληνος του Απρίλη γράφει το όνομα σας, προσοχή στη νευρικότητα, την υγεία και γενικότερα στις αποφάσεις για τις σημαντικές σας σχέσεις καθώς δεν αποκλείεται να υπάρχουν οριστικές ρήξεις! Το περιβάλλον και η οικογένεια σας μπορεί να σας βλέπει πιο επιθετικούς, ανένδοτους ή εκκεντρικούς στη συμπεριφορά ή στους τρόπους σας και αυτό να δημιουργήσει περισσότερες επιπλοκές και παρεξηγήσεις. Ίσως υπάρξει κάποια απώλεια μέσα στο οικογενειακό περιβάλλον, ειδικά αν έχετε άτομα μεγάλης ηλικίας.

Τοξότης – η ψυχική σας υγεία είναι διαταραγμένη και δεν ξέρετε τι σας φταίει! Μπορεί να υπάρχει παρασκήνιο στην εργασία και αυτό να σας δημιουργεί άγχος ή αγωνία για το πώς θα εξελιχθεί μία κατάσταση της οποίας δεν έχετε τον πλήρη έλεγχο. Θέλετε να αποτραβηχτείτε από όλους κι απ’ όλα και μπορεί να χάσετε για λίγο το αισιόδοξο βλέμμα σας για το μέλλον. Υπάρχει μια αίσθηση μέσα σας ότι ήρθε η ώρα να κλείσετε κύκλους στη προσωπική ή την επαγγελματική σας ζωή ενώ δεν θα λείψουν οι εντάσεις και οι παρεξηγήσεις με οικογενειακά πρόσωπα. Ασφαλίστε και ελέγξετε καλά το σπίτι όταν φεύγετε για να μειώσετε τις πιθανότητες ζημίας σε υδραυλικά ή κλοπών από επιτήδειους.

Αιγόκερως – η πανσέληνος αυτή δείχνει ότι ήρθε η ώρα να ξαναδείτε τους στόχους που έχετε θέσει και αν αυτοί δεν βγαίνουν να τους αναδιαμορφώσετε. Στην κοινωνική σας ζωή οι φίλοι παίζουν σημαντικό ρόλο τώρα, προσοχή σε παρεξηγήσεις μεταξύ σας καθώς εύκολα μπορεί να αποκαλυφθούν μυστικά και να έρθετε σε δύσκολη θέση. Μην εμπιστεύεστε στον οποιονδήποτε ό,τι έχετε κατά νου, ειδικά αν πρόκειται για την προσωπική ή ερωτική σας ζωή γιατί δεν έχουν όλοι τις καθαρότερες των προθέσεων απέναντί σας.

Υδροχόος – αυτή η πανσέληνος είναι αρκετά άγρια για εσάς καθώς είστε στον σταθερό σταυρό όπου και λειτουργεί αμεσότατα. Ο Πλούτωνας που βρίσκεται στο ζώδιο σας και είναι κυβερνήτης αυτής της πανσελήνου δημιουργεί τις συνθήκες για να “σκοτώσετε” οτιδήποτε δεν λειτουργεί στη ζωή σας από μία συγκατοίκηση μέχρι την επαγγελματική σας πορεία. Το ζήτημα είναι ότι ψάχνετε την ανεξαρτησία σας με ανορθόδοξο τρόπο. Προσέξτε μην πάρετε αποφάσεις εν θερμώ γιατί έχετε την τάση να πράττετε ισοπεδωτικά, παρασύροντας μαζί σας και όμορφα κομμάτια που έχετε στη ζωή σας. Υπαρκτός ο κίνδυνος σε σκάνδαλα στα επαγγελματικά που μπορεί να σας εκθέσουν κοινωνικά ή να καταστρέψουν ανεπανόρθωτα την εικόνα σας προς τα έξω!

Ιχθύες – η πανσέληνος αυτή μπορεί να σκοτεινιάσει την εικόνα που έχετε για το μέλλον και την αισιοδοξία σας. Προσοχή σε επικοινωνιακά μπερδέματα, ο, τι έχει να κάνει με το διαδίκτυο, τα ταξίδια ή τις συναλλαγές και επαφές με ξένους και το εξωτερικό για να μη βρεθείτε εκτεθειμένοι. Ο θυμός και τα νεύρα σας με την όψη του Άρη – Ποσειδώνα σας οδηγούν σε λάθος εκτιμήσεις και αποφάσεις, γι’ αυτό μην βιάζεστε να βγάλετε συμπεράσματα αν πρέπει να κλείσετε συμφωνίες καθώς εύκολα μπορείτε να εξαπατηθείτε στην τελική ή να ακυρώσετε καταστάσεις από την ματαιοδοξία σας. Προσοχή στην οδήγηση για μην έχετε μπλεξίματα με το νόμο. Διαφυλάξτε την υγεία σας πνευματική, ψυχική ή σωματική, κρατήστε απόσταση από οτιδήποτε δημιουργεί εξάρτηση. Ρίξτε το καλύτερα στο διαλογισμό, το διάβασμα ή το κολύμπι.

 

Από τον Πάνο Ζήκο

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα