Πανσέληνος στον Λέοντα (25/1/24) | «Ουδέν κρυπτόν υπό τον Ήλιον»

ASTROTEAM GUEST
16/01/2024

Πανσέληνος στον Λέοντα (25/1/24 – ώρα 7.53μμ)

«Ουδέν κρυπτόν υπό τον Ήλιον»

Η πανσέληνος του μήνα πραγματοποιείται στις 25/1 στις 05.14ο του Λέοντα. Επηρεάζει το 1ο δεκαήμερο των σταθερών ζωδίων Ταύρους, Σκορπιούς, Λέοντες & Υδροχόους ή όσοι έχετε ωροσκόπο, μεσουράνημα ή προσωπικό πλανήτη από 2ο – 8ο των ζωδίων αυτών. Όσοι έχετε γενέθλια 22-28/1, 22-28/4, 25-31/7 & 25-31/10 .

«Χαρακτηριστικά της Πανσελήνου»

Η πανσέληνος του μήνα Γενάρη γίνεται στο πύρινο ζώδιο του Λέοντα και θα φωτίσει όλα τα θέματα της πολιτικής σκηνής, πολιτικά παιχνίδια & σκάνδαλα, θέματα με τον χώρο της τέχνης και της εκπαίδευσης, των παιδιών ενώ πολλά που βγαίνουν στην επιφάνεια θα παγώσουν κυριολεκτικά το αίμα μας. Επίσης πιθανές είναι και εκδηλώσεις ακραίων φυσικών ή γεωλογικών φαινομένων. Θα υπερτονίζει σε όλους μας το κομμάτι του εαυτού και της προβολής του, της δημιουργικότητας και της έκφρασής της και εκεί που νιώθουμε χαρά ή την έλλειψή της. Η πανσέληνος όπως πάντα είναι μια αντίθεση του Ήλιου (συνειδητού εγώ) και της Σελήνης (ασυνείδητο εγώ) και η αντίθεση αυτή αφορά ενεργειακά στην αρσενική και θηλυκή ποιότητα που έχουμε ή που πρέπει να ανακαλύψουμε μέσα μας καθώς αυτές οι δύο έρχονται σε σύγκρουση. Κατ’ επέκταση είναι αυτό που μας κάνει να λέμε πως πάντοτε μία πανσέληνος εστιάζει στις σχέσεις μας και στις ισορροπίες που καλούμαστε να βρούμε ενώ οι όψεις που σχηματίζει παράγουν και τα ανάλογα αποτελέσματα.

Οι όψεις της πανσελήνου:

  • αντίθεση με Πλούτωνα στον Υδροχόο
  • τετράγωνο με Δία στον Ταύρο
  • χιαστί με Κρόνο στους Ιχθύες

Στην προκειμένη περίπτωση αυτό το φεγγάρι έχει ζόρικες όψεις και δύσκολα μονοπάτια να περάσει. Η μία όψη είναι η αντίθεση με τον Πλούτωνα στον Υδροχόο και η άλλη το τετράγωνο με το Δία στον Ταύρο. Εντάξει η όψη με τον Δία δεν είναι τόσο σκληρή αλλά αν δεν είχαμε να προηγείται η όψη με τον Πλούτωνα καθώς έτσι σχηματίζεται ένα ταυ- τετράγωνο στην κορυφή του οποίου είναι ο Δίας και οτιδήποτε φωτίζει, μεγεθύνεται! Οτιδήποτε σκοτεινό και υπόγειο με αυτήν την πανσέληνο έρχεται στο φως καθώς ο Πλούτωνας ζητά κάθαρση. Πολύ βαθιά συναισθήματα που σχεδόν μας προκαλούν τρόμο, ζητούν αναγνώριση και αυτό συχνά συμβαίνει αντίστοιχα μέσα από μία βαθιά κρίση στις σχέσεις μας. Ανεξέλεγκτη ζήλεια, φθόνος, εμμονές είναι μερικά από αυτά τα στοιχεία που θα δούμε να αναδύονται με αυτήν την πανσέληνο. Εδώ είναι που δεν υποστηρίζει η όψη του Δία στο τετράγωνο του καθώς η υπερβολική ή ακραία αντίδραση δεν μαζεύεται, μπορεί να δημιουργήσει πόλωση στη περίπτωση της σύγκρουσης μας σε τέτοιο σημείο που αυτό είναι δυνατό να μας οδηγήσει σε αναπόφευκτες συνέπειες που δεν τις αντιλαμβανόμαστε αρχικά. Η όψη χιαστί με τον Κρόνο στους Ιχθύες είναι σαν να δείχνει καρμικά μπλοκαρίσματα ή σοβαρά διλήμματα σε αισθηματικό επίπεδο ή ακόμη και προβλήματα υγείας. Δεν θα είναι καθόλου εύκολο να αναγνωρίσουμε το κομμάτι της δικής μας ευθύνης στις σχέσεις που δεν λειτουργούν και υπάρχει μία αίσθηση θυσίας του ίδιου του εαυτού.

Σε ποιο τομέα θα ρίξει φως για κάθε ζώδιο/Ωροσκόπο:

Κριός – αν και αυτό το φεγγάρι δεν είναι σε σκληρή γωνία με το ζώδιό σας, οι εντάσεις έρχονται σε μια ερωτική σχέση για την οποία πρέπει να πάρετε αποφάσεις, ζητήστε τη γνώμη κάποιου τρίτου ή φίλου που μπορεί να σας δείξει με ψυχραιμία μία κατεύθυνση βοηθητική για εσάς. Μπορεί να προκύψουν έκτακτα έξοδα λόγω αφελούς αντιμετώπισης, πρέπει να είστε φειδωλοί για να μην μείνετε ακάλυπτοι.

Ταύρος – έκτακτες ή πιεστικές καταστάσεις και αποκαλύψεις στο σπίτι, την οικογένεια ή με τον άνθρωπο που μοιράζεστε την ίδια στέγη. Προσοχή στην πόλωση όταν υπάρξουν διαφωνίες αφού τώρα μεγαλοποιούνται όλα και τα συναισθήματα δεν ελέγχονται. Μία κρίση στα επαγγελματικά επίσης μπορεί να είναι η αφορμή για να βγάλετε το θυμό στους δικούς σας, διατηρήστε την ψυχραιμία σας και συζητήστε οτιδήποτε θέλετε λίγο αργότερα και να θυμάστε κανείς δεν μπορεί να εκβιάζει τις απαντήσεις σας όταν δεν είστε έτοιμοι να τις δώσετε.

Δίδυμοι – η πανσέληνος αυτή δεν είναι σε μία δύσκολή ή πιεστική όψη με το δικό σας ζώδιο, παρόλα αυτά λόγω των σκληρών όψεων μπορεί να δημιουργηθούν παρεξηγήσεις από την αποκάλυψη μυστικών. Άρα θέλει προσοχή στην επικοινωνία κυρίως στις σχέσεις με αδέλφια ή συγγενικό περίγυρο αλλά ακόμη και αν εμπορεύεστε με πελάτες ή πιάνετε μια συζήτηση μέσα από το διαδίκτυο καλό είναι να μην φανατίζεστε με όσα ακούτε. Ψύχραιμοι να είστε και στη περίπτωση των μετακινήσεων σας ή κατά την οδήγηση.

Καρκίνος – τα οικονομικά και οι ασφάλειές σας βάλλονται με αυτήν την πανσέληνο, προσοχή σε έξοδα ή οικονομικά ρίσκα. Πολύ πιθανόν να προκύψουν έκτακτα έξοδα ή λογαριασμοί και να είναι η αφορμή να “ανάψουν τα αίματα”. Καλό θα ήταν να είστε συγκρατημένοι και συγκεκριμένοι αν υπάρχουν συζητήσεις οικονομικού περιεχομένου με συνεργάτες ή αν με κάποιο τρόπο εμπλέκονται φίλοι στα οικονομικά σας με μορφή δανεισμού.

Λέων – η πανσέληνος αυτή γράφει το όνομά σας και θα χρειαστεί να προσέχετε σε θέματα υγείας, στο θυμό και τις τάσεις επιβολής στο περιβάλλον σας. Θα ήταν φρόνιμο αν νιώθετε ότι χάνετε τον έλεγχο, να μην μπείτε στη διαδικασία να ξεκαθαρίσετε αυτή την στιγμή μία διαφωνία σε μία προσωπική ή επαγγελματική σχέση καθώς τα πράγματα εύκολα μπορεί να ξεφύγουν. Φανείτε ψύχραιμοι όσο μπορείτε με διαδικασίες που αφορούν τις αρχές ή το νόμο γιατί διαφορετικά ενδέχεται να μπλέξετε σε δύσκολες ιστορίες μακράς διαρκείας.

Παρθένος – η πανσέληνος αυτή είναι έμμεσης επιρροής για εσάς καθώς γίνεται ένα ζώδιο πίσω από το δικό σας. Μπορεί να υπάρξουν εσωτερικές συνειδητοποιήσεις ή αποκαλύψεις σε παρασκηνιακό πλαίσιο. Η ψυχολογία σας είναι ευερέθιστη και θα ήταν ωφέλιμο να μην αναμοχλεύετε καταστάσεις του παρελθόντος. Δείξτε παραπάνω σχολαστικότητα αν έχετε υποθέσεις που εκκρεμούν ή έγγραφα καθώς εύκολα κάτι μπορεί να παραλείψετε ή να χαθεί και να σας κοστίσει. Μην αμελείτε θέματα υγείας ενώ προτιμήστε να περάστε χρόνο με τον εαυτό σας κάνοντας διαλογισμό ή κάποια πνευματική άσκηση για να αποφορτιστείτε από το άγχος και το στρες που σας καταβάλλει.

Ζυγός – η πανσέληνος αυτή δεν είναι κόντρα με το δικό σας ζώδιο, παρόλα αυτά θα φέρει στην επιφάνεια ένταση και διαφωνίες με φιλικά πρόσωπα ή με συνεργάτες για οικονομικούς λόγους. Περισσότερη ανασφάλεια σας προκαλούν άτομα μέσα σε ομάδες ή συλλόγους στο τί λέτε και μοιράζεστε αναμεταξύ σας, ίσως δείτε ότι κάποιοι στόχοι σας θέλουν άμεση αναπροσαρμογή γιατί δεν σας βγαίνουν τα σχέδια όπως τα κάνατε

Σκορπιός – αυτή η πανσέληνος χρήζει προσοχής καθώς γίνεται σε κόντρα με το ζώδιο σας και τον κυβερνήτη σας, Πλούτωνα. Αφορά σε επιπλοκές που δημιουργούνται στη καριέρα ή τις φιλοδοξίες σας. Δώστε έμφαση στο τρόπο που δράτε και διεκδικείτε τα επαγγελματικά σας καθώς μπορεί να εμφανιστούν ανταγωνιστικές διαθέσεις στην επιφάνεια και να έρθετε σε συγκρούσεις και αποκαλύψεις με δυσάρεστες συνέπειες.

Τοξότης – η πανσέληνος αυτή δεν είναι κόντρα με το ζώδιό σας αλλά μπορεί να δημιουργήσει το ιδανικό κλίμα για να πολώσετε σε διαφωνίες μέσα από το διαδίκτυο και γενικώς στην επικοινωνία αφού ο Δίας, δικός σας κυβερνήτης εμπλέκεται στενά . Ένα ταξίδι, έγγραφα, σπουδές ή άλλα νομικά / διαδικαστικά ζητήματα μπορεί να έρθουν απροσδόκητα στο φως, μαζί και οι επιπλοκές τους και να σας ανακόψουν πρόσκαιρα την αισιοδοξία. Ελέγξτε καλύτερα τα σενάρια που έχετε στο μυαλό σας πριν βγάλετε συμπεράσματα και κόψετε τις διόδους επικοινωνίας.

Αιγόκερως – η πανσέληνος αυτή σχηματίζει ένα χιαστί με τον Κρόνο, δικό σας κυβερνήτη και αφορά στην ασφάλεια και στα οικονομικά άλλων (τρίτων πηγών, οικονομικά συντρόφου) που όπως έρχονται, αποτελούν τροχοπέδη στο πρόγραμμα σας, προσοχή στα υπέρογκα έξοδα ή τους φουσκωμένους λογαριασμούς. Ένα έκτακτο θέμα υγείας, πιθανόν χειρουργείο δικό σας ή του συντρόφου μπορεί να σας τραβήξει τη προσοχή και να έχετε μεγαλύτερη αγωνία για την έκβασή του.

Υδροχόος – η πανσέληνος του μήνα αυτού είναι απέναντί σας και στον δικό σας φυσικά άξονα Λέοντα – Υδροχόου, κάτι που μας μιλά για εντάσεις ή αγωνίες σε σχέσεις και συνεργασίες. Μια προσωπική σχέση, ο γάμος, ή μια συνεργασία φτάνουν σε οριακό σημείο και πρέπει να πάρετε αποφάσεις. Προσοχή από μεριάς σας γιατί θα υπάρχει τάση επιβολής προς την απέναντι πλευρά με δυσάρεστες συνέπειες αν οι άλλοι απαντήσουν πίσω με νομικές επεκτάσεις (πχ μήνυση ή δικαστικές διαμάχες).

Ιχθύες – η πανσέληνος αυτή είναι έμμεσης επιρροής αλλά γίνεται σε όψη χιαστί με τον Κρόνο που είναι στο ζώδιό σας. Τώρα, μπορεί να δείτε την πολύ σκληρή πλευρά της καθημερινότητας που σας φαίνεται λες και σηκώνετε μπετά στον ώμο. Προσοχή σε σχέσεις στο εργασιακό περιβάλλον με υφιστάμενα πρόσωπα, μπορεί να πιεστείτε υπερβολικά από έκτακτες συνθήκες στην εργασία και αυτό να φέρει επιπτώσεις στην υγεία σας (ψυχοσωματικά). Δείξτε έμφαση στην υγεία γενικώς με αυτή τη πανσέληνο καθώς υπερτονίζει την εξάντλησή σας.

 

Από τον Πάνο Ζήκο

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα