ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΟΝ ΑΙΓΟΚΕΡΩ 13/07

ΕΦΗ ΤΣΙΛΙΔΟΥ
11/07/2022

Στις 13/07 πραγματοποιείται η Πανσέληνος στον άξονα Καρκίνου – Αιγόκερω, στη 21η μοίρα, στις 21:37 βράδυ. Ένας άξονα που μας μιλά για εξουσία και ευαισθησία.

Η Σελήνη στον Αιγόκερω είναι μια δύσκολη και αυστηρή Σελήνη, που δίνει την τάση για μελαγχολία και την ανάγκη για κοινωνική αναγνώριση και έντονη φιλοδοξία. Με αυτή τη Σελήνη πάντα υπάρχει το «πρέπει», σε αντίθεση με τον Ήλιο στο συναισθηματικό ζώδιο του Καρκίνου, που σκέφτεται και επικοινωνεί με το συναίσθημα. Μια Πανσέληνος που έχει ως ζητούμενο την ασφάλεια, αλλά με διαφορετικό τρόπο. Ο Αιγόκερως αποζητά την ασφάλεια μέσα από την εξουσία και ΤΗ δύναμη, ενώ ο Καρκίνος αποζητά τη συναισθηματική ασφάλεια. Εκεί, λοιπόν, θα πέσει το φως αυτής της Πανσελήνου, ώστε να βρούμε τη χρυσή τομή.

Η Σελήνη σε σύνοδο με τον Πλούτωνα αλλά και ο Ήλιος σε σύνοδο με τον Ερμή, τέσσερις πλανήτες που σχηματίζουν ευνοϊκή όψη με τον απρόβλεπτο Ουρανό, μας μιλούν για απρόβλεπτες, ξαφνικές αλλαγές που μπορεί να είναι για καλό, δεν παύουν όμως να μας ξεβολεύουν. Η ευνοϊκή όψη μεταξύ Ερμή – Ουρανού θα μας δώσει έξυπνες ιδέες, πνευματική διαύγεια, εξυπνάδα, κοινωνικότητα. Θα μας κάνει πιο δημιουργικούς, προοδευτικούς και ευέλικτους στις αλλαγές. Η συμπόρευση τώρα της Σελήνης με το σκοτεινό Πλούτωνα μας βγάζει εμμονές, φοβίες, παιχνίδια ελέγχου και κτητικότητα. Η αντίθεση της Σελήνης με τον Ερμή μας δημιουργεί μια συναισθηματική, νευρική αστάθεια, έλλειψη προγραμματισμού και ανωριμότητα στη σκέψη.

Η ευνοϊκή όψη της Πανσελήνου με τον ονειρικό Ποσειδώνα μας κάνει ονειροπόλους, ρομαντικούς και μας δίνει φαντασία και καλλιτεχνική τάση.

Τώρα, η αντιπαράθεση μεταξύ του Ερμή με τον σκοτεινό Πλούτωνα, που θα ολοκληρωθεί σε λίγες ημέρες, θα δημιουργήσει προβλήματα στην επικοινωνία μας αλλά και στη σκέψη μας. Μια όψη που μας δημιουργεί την τάση για έμμονες ιδέες, μας κάνει να σκεφτόμαστε πιο πονηρά, χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα. Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί σε αυτά που μας λένε, να μην πάρουμε αποφάσεις κάτω από πίεση και εκφοβισμό, αλλά και να μην επιβάλουμε την γνώμη μας με το έτσι θέλω. Από την άλλη η ευνοϊκή όψη της Πανσελήνου με τον ονειρικό Ποσειδώνα μας κάνει ονειροπόλους, ρομαντικούς και μας δίνει φαντασία και καλλιτεχνική τάση.

Επίσης, την ίδια ημέρα της Πανσελήνου έχουμε και τη ευνοϊκή όψη μεταξύ Αφροδίτης – Κρόνου ανάδρομου, που χαρίζει σταθερότητα σε συναισθηματικό και οικονομικό επίπεδο, αλλά και την δύσκολη όψη μεταξύ Αφροδίτης – Ποσειδώνα ανάδρομου, που κορυφώνεται την επόμενη ημέρα στις 14/07 και φέρνει διλλήματα, σύγχυση, εξαπατήσεις και θολές καταστάσεις σε συναισθηματικό και οικονομικό επίπεδο.

Η Πανσέληνος επηρεάζει τον παρορμητικό σταυρό, Κριούς, Ζυγούς, Καρκίνους, Αιγόκερους τέλος δευτέρου και αρχές τρίτου δεκαημέρου και όσους έχουν Ωροσκόπο, Μεσουράνημα ή προσωπικούς πλανήτες (Σελήνη, Ερμή, Αφροδίτη, Άρη) στα παραπάνω ζώδια. Ευνοεί Ταύρους, Παρθένους και δίνει ευκαιρίες σε Σκορπιούς, Ιχθύς τέλος δευτέρου και αρχές τρίτου δεκαημέρου.

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα