Πανσέληνος Σεπτεμβρίου 2022 στον άξονα Παρθένου – Ιχθύων

ΝΟΝΑ ΒΟΥΔΟΥΡΗ
08/09/2022

Ο τίτλος δεν είναι τυχαίος: Μια Πανσέληνος στο ζώδιο των Ιχθύων, θα εκφράσει την αντίθεση ανάμεσα στα θέλω και τα πρέπει μας, ανάμεσα στην ανάγκη μας για φυγή και απόσυρση και στις απαιτήσεις της πραγματικότητας. 

Ο Ήλιος στην Παρθένο πατάει γερά τα πόδια του στη γη. Επιθυμεί την επιστροφή στην ρουτίνα του, την εξυπηρέτηση των πρακτικών αναγκών και τη φροντίδα του σώματος. Η Σελήνη στους Ιχθύς αγαπά την φυγή, το πνεύμα και τα αόρατα που μας περιβάλλουν. Επιθυμεί την αποσύνδεση από την πραγματικότητα, επιθυμεί να αφεθεί στις σκέψεις και στα συναισθήματά της. Σε κάθε Πανσέληνο όμως, αυτό που ζητείται από εμάς, είναι η εύρεση ισορροπιών (πάντα και για τα πάντα άλλωστε είναι αυτό το ζητούμενο). Αυτό μπορεί να μας πιέζει και να μας απογοητεύει, άλλωστε αυτές τις μέρες, ο εκνευρισμός και η ένταση θα λειτουργούν διαδοχικά με την έλλειψη ενέργειας και την απροθυμία να ασχοληθούμε με όσα υποχρεούμαστε. Όμως, το “κλειδί” του χάρτη – που πάντα δίνει το Σύμπαν – βρίσκεται στο τρίγωνο κι εξάγωνο των Φώτων (Ήλιου και Σελήνης) με τον Ουρανό, που παρέχει κάθε δυνατή βοήθεια να ανταπεξέλθουμε, όχι μόνο στην ανάγκη εύρεσης της πολυπόθητης ισορροπίας αλλά και στον “κακό” μας εαυτό. Κι αυτός, δεν είναι άλλος από εκείνον που εγωιστικά επιμένει στο να γίνει το “δικό του” αλλά αναγνωρίζει και τα ζητούμενα της άλλης πλευράς, ακόμα κι αν η άλλη πλευρά βρίσκεται μέσα μας και αποτελεί τον δεύτερο συνομιλητή του εσωτερικού μας διαλόγου.

Αυτό το διάστημα, έχουμε ανάγκη την αφυπνιστική ενέργεια του Ουρανού, που λάμπει σαν κρύσταλλο και λειτουργεί ως φορέας αλήθειας. Όταν μία νέα Σελήνη ή Πανσέληνος λαμβάνει χώρα σε μεταβλητά ζώδια, έχει εκ των προτέρων στη φύση της το στοιχείο της διττότητας, που συνήθως εκφράζεται μέσω διλημμάτων και δυσκολίας εύρεσης κατεύθυνσης. Το τελευταίο γίνεται ακόμα πιο δύσκολο, με τον Ποσειδώνα να κάθεται στον θρόνο αυτής της Πανσελήνου και να υπνωτίζει τους υπηκόους του. Παράλληλα, ο Άρης από το ζώδιο των Διδύμων, μειώνει την ταχύτητα του και μας οδηγεί μπροστά σε ένα “δίστρατο”, ντυμένο με Ποσειδώνια ομίχλη. Σε κοσμικό επίπεδο μάλιστα, με την πλειοψηφία των πλανητών σε φαινομενικά ανάδρομη πορεία και τον Ερμή του χάρτη της Πανσελήνου σε στάση, φαίνεται πως ο εσωτερικός διάλογος θα παίξει σημαντικότερο ρόλο από τον εξωτερικό. Η ανάγκη σαφήνειας και ακρίβειας σε ό,τι αφορά τα εξωτερικά ζητήματα, θα είναι πιο αναγκαία από ποτέ όμως. Το ίδιο και η χρήση της κοινής λογικής και η προσπάθεια οπτικής των πραγμάτων στις πραγματικές τους διαστάσεις, κι όχι στις διαστάσεις που θα θέλαμε. Κι εδώ, έρχεται ο Ουρανός να δώσει λύσεις, με την προϋπόθεση να θελήσουμε να τις ακούσουμε.

Τα εσωτερικά ερωτήματα που επανέρχονται τώρα, επιστρέφουν γιατί είναι ακόμα ζωντανά και δεν ικανοποιήθηκαν, ούτε πρόκειται να ικανοποιηθούν αν τους λέμε ψέματα.

Ας ακούσουμε και αμφιβολίες μας. Ας ακούσουμε και τις δεύτερες σκέψεις μας, πριν βιαστούμε να τις πασπαλίσουμε με χρυσόσκονη για να μην φαίνονται. Τα εσωτερικά ερωτήματα που επανέρχονται τώρα, επιστρέφουν γιατί είναι ακόμα ζωντανά και δεν ικανοποιήθηκαν, ούτε πρόκειται να ικανοποιηθούν αν τους λέμε ψέματα. Πρακτικά, ο άξονας Παρθένου – Ιχθύων, σχετίζεται με τα θέματα υγείας και τις θεραπείες τους, το σύστημα υγείας, τις ασθένειες – σωματικά και ψυχικά – το εργασιακό σύστημα, τους ιούς, την επιστήμη και την θρησκεία και τους εκπροσώπους τους, άρα κοσμικά, θα απασχολήσουν με κάποιο τρόπο. Το υγρό στοιχείο και ό,τι σχετίζεται με αυτό, διαρροές, αέρια, δηλητηριάσεις. Μας δίνεται χρόνος για να επεξεργαστούμε τα δεδομένα μας και να δοκιμάσουμε διαφορετικές απαντήσεις απέναντι στον εαυτό μας από ‘δω και στο εξής, χωρίς να χρειαστεί να πάρουμε αποφάσεις και να δράσουμε τώρα. Στις 27 Αυγούστου του προηγούμενου μήνα, με την Νέα Σελήνη που προηγήθηκε στο ζώδιο της Παρθένου, γύρισε η κλεψύδρα. Με την Πανσέληνο της 10ης Σεπτεμβρίου 2022, γίνεται και σαφές.

Η επιρροή της Πανσελήνου, θα είναι εντονότερη για τα ζώδια του μεταβλητού σταυρού, ιδιαίτερα τους Διδύμους που γεννήθηκαν 5 – 11/6, τους Παρθένους που γεννήθηκαν 7 – 13/9, τους Τοξότες που γεννήθηκαν 6 – 12/12 και τους Ιχθύς που γεννήθηκαν 5 – 11/3. Επίσης, όσοι έχουν πλανήτες και μαθηματικά σημεία κοντά στην 18η μοίρα των παραπάνω ζωδίων. 

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα