Πανσέληνος Οκτωβρίου 2022 στον άξονα Κριού – Ζυγού – Οι σχέσεις και τα οικονομικά θέματα σε προτεραιότητα

ΝΟΝΑ ΒΟΥΔΟΥΡΗ
04/10/2022

Η Πανσέληνος στις 9 Οκτωβρίου 2022, γίνεται στον άξονα Κριού – Ζυγού και συγκεκριμένα στις 16°32′. Μία Πανσέληνος σε αυτόν τον άξονα, δεν μπορεί να μην αναφέρεται σε σχέσεις παντός είδους και την εξέλιξη τους. Εμείς και η σχέση μας με τους άλλους είναι το κυρίως θέμα, το πώς στεκόμαστε απέναντι τους, πώς τις αντιμετωπίζουμε και τι είδους δεδομένα είναι εκείνα που πρέπει να ισορροπηθούν από πλευράς μας, ώστε να προσεγγίσουμε όσο είναι δυνατόν την αρμονία.

Η θηλυκή και η αρσενική ενέργεια – που στις μέρες μας παλεύουν αποσυντονισμένες μεταξύ τους – ο τρόπος που εκδηλώνεται στις σχέσεις (παντός είδους) και ο ασυνείδητος φόβος που προκαλείται από την αδυναμία διαχείρισης τους, θα είναι η σημαία αυτής της Πανσελήνου. Οι Πανσέληνοι ολοκληρώνουν ή εξελίσσουν καταστάσεις που γεννήθηκαν με την προηγηθείσα Νέα Σελήνη (αλλά και παλαιότερα) κι αυτό μπορεί να αφορά ακόμα και μία ιδέα, μία εσωτερική απόφαση, μία έναρξη. “Απαιτούν” την εύρεση ισορροπίας σε έναν τομέα της ζωής μας, γεγονός που δημιουργεί εσωτερική αλλά και εξωτερική συχνά, ένταση. Είναι αποδεδειγμένο ότι κοντά στις Πανσελήνους το αίμα ρέει ταχύτερα, οι παλμοί αυξάνονται, το ίδιο και οι πονοκέφαλοι.

Η “αμαζόνα” Σελήνη του Κριού σε αυτή τη φάση, έρχεται λαβωμένη και με τα όπλα της σπασμένα, λόγω της συνόδου της με τον Χείρωνα.

Στην αστρολογία, η θηλυκή ενέργεια συμβολίζεται από την Σελήνη και την Αφροδίτη. Στον χάρτη της Πανσελήνου, η Σελήνη βρίσκεται στον Κριό – το πλέον αρσενικό ζώδιο – και η Αφροδίτη ακριβώς απέναντι της, σε κυριαρχία, στον Ζυγό. Η “αμαζόνα” Σελήνη του Κριού σε αυτή τη φάση, έρχεται λαβωμένη και με τα όπλα της σπασμένα, λόγω της συνόδου της με τον Χείρωνα. Μία Σελήνη που επιθυμεί να ικανοποιήσει τα θέλω της αλλά κατανοεί ότι οι εγωιστικές και παιδικού τύπου απαιτήσεις της, δεν θα ικανοποιηθούν αν δεν εξυπηρετούν και τους άλλους.

Αυτό γίνεται εύκολα κατανοητό, αν βγούμε από την πλάνη των εγωιστικών μας αιτημάτων και σκεφτούμε κατά πόσο είναι δίκαιες οι αυτές απαιτήσεις που προβάλλουμε και ο τρόπος που το κάνουμε. Αν έχουμε ανάγκη να σχετιζόμαστε, να συνεργαζόμαστε, να μαθαίνουμε με τη βοήθεια των ανθρώπων, δεν μπορούμε να λειτουργούμε σαν να είμαστε μόνοι μας σε αυτό τον κόσμο. Αν πάλι επιθυμούμε να λειτουργούμε αποκλειστικά ως μονάδες, σε πλήρη απόσταση με τους άλλους, μπορούμε να σταματήσουμε την ανάγνωση εδώ. Από την άλλη, το να υπάρχουμε ως εξαρτώμενα από τους άλλους όντα, δεν είναι το ζητούμενο σε καμία περίπτωση. Φαίνεται πως η Σελήνη στον χάρτη της Πανσελήνου, αναγκάζεται να το αποδεχθεί, κουβαλώντας το ανικανοποίητο της σαν μικρό παιδί που δεν του έγινε το χατίρι και να κάνει ένα βήμα πίσω με βαριά καρδιά.

Όλα μπορούν να χτιστούν σε υγιείς βάσεις (ή υγιέστερες από πριν).

Η Πανσέληνος αυτή, δίνει πολλές ευκαιρίες εύρεσης της πολυπόθητης χρυσής τομής, αρκεί να κατανοήσουμε ότι πρέπει να μάθουμε να λειτουργούμε ως ενήλικες στις εξίσου ενήλικες σχέσεις μας, στις οποίες τείνουμε να προβάλλουμε τις παιδικές μας πληγές. Έτσι, εφόσον αποφασίσουμε να δούμε και την προσωπική αλλά και την συνολική εικόνα ωριμότερα, εφόσον κατανοήσουμε ότι πρέπει να γίνει χώρος για να υπάρξουν άλλοι στη ζωή μας και επικοινωνήσουμε – και δεν ανακοινώσουμε απλά – τις ανάγκες μας, κι έχοντας την ειλικρινή πρόθεση να αφουγκραστούμε και τις ανάγκες των άλλων, όλα μπορούν να χτιστούν σε υγιείς βάσεις (ή υγιέστερες από πριν).

Μπορεί ο καθένας από εμάς, ζώντας την προσωπική του διαδρομή, να έχει δημιουργήσει μία πανοπλία προκειμένου να μην βρει χαραμάδες να εισχωρήσει ο πόνος, όμως αυτό έχει βαρύ τίμημα. Η πανοπλία αφήνει εκτός και όλα εκείνα τα συναισθήματα που έχουμε ανάγκη για να καλυφθούμε συναισθηματικά. Ο κόσμος μας την σήμερον ημέρα, είναι γεμάτος από γυναίκες που διεκδικούν με αρσενική ενέργεια σχέσεις και ανθρώπους και άντρες που συντονίζονται είτε με τον φόβο, είτε σε πολλές περιπτώσεις, με ακραίες εκδηλώσεις θυμού. Τίποτα από τα παραπάνω δεν είναι υγιές, μάλιστα πρόκειται για κάποιους από τους βασικούς λόγους για τους οποίους οι σχέσεις πάσχουν. Όλοι παραπονιόμαστε για την έλλειψη ουσίας και κατανόησης αλλά ελάχιστοι έχουν το θάρρος να εργαστούν πάνω σε αυτό, ακόμα και να παραδεχθούν τις δικές τους ευθύνες. Δεν είναι τυχαίο όμως το ότι ο Κρόνος έχει έξαρση στο ζώδιο του Ζυγού. Η ανάληψη ευθύνης και η εργασία πάνω στην ισορροπία, είναι προαπαιτούμενα για το χτίσιμο των υγιών ανθρώπινων σχέσεων.

Το να κρυφτούμε πίσω από το δάχτυλο μας (επιλογή που μας παρέχεται αβίαστα) δεν θα φέρει τα ποθητά αποτελέσματα…

Η συγκεκριμένη Πανσέληνος παρέχει πρόσφορο έδαφος είτε για να καλύψουμε την λυτρωτική αλήθεια, είτε για να αποφασίσουμε ποιος είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος να την επικοινωνήσουμε. Ο Ήλιος βρίσκεται σε όψη χιαστί με τον Ουρανό, κι ο Άρης, ο πλανήτης που κυβερνά το ζώδιο της Πανσελήνου, σε τετράγωνο με τον Ποσειδώνα και τρίγωνο με τον Κρόνο… Η δική μας στάση και διαχείριση των ενεργειών μας, σε σχέση με αυτό που θα συναντήσει στη παρούσα φάση ως κατάσταση στη ζωή μας, θα κρίνει πολλές σχέσεις και συνεργασίες το επόμενο διάστημα. Σίγουρα το να κρυφτούμε πίσω από το δάχτυλο μας (επιλογή που μας παρέχεται αβίαστα) δεν θα φέρει τα ποθητά αποτελέσματα, απλώς θα αναβάλλει την έλευση της αλήθειας που νομοτελειακά θα εκφραστεί κάποια στιγμή.

Η Πανσέληνος μας υπενθυμίζει ότι οι σχέσεις έχουν και την πολεμική τους πλευρά αλλά και αγάπη, και συμπόνοια. Οι άνθρωποι που υπάρχουν στη ζωή μας, όποιο ρόλο κι αν έχουν, βρίσκονται μαζί μας για να μας τις δείξουν καθαρότερα και να μας δείξουν και τις δικές τους. Λειτουργούν σαν καθρέφτης μας κι ακόμα κι αν μας ταράζουν ή πληγώνουν, έχουν αποστολή να το κάνουν για να δούμε την αντανάκλαση μας. Φυσικά, δεν αναφέρομαι σε σχέσεις που η κακοποιητική τους φύση τις καθιστά επικίνδυνες! Το σίγουρο είναι ότι η Πανσέληνος δίνει την ευκαιρία να δούμε καθαρότερα την αντανάκλαση αυτή, ή να στρέψουμε τα μάτια μακριά από τον καθρέφτη.

Η Πανσέληνος θα τονίσει και οικονομικά ζητήματα που παραμένουν ανοιχτά ή δημιουργούνται τώρα. Δυστυχώς, θα υπάρξει έξαρση βίας, ιώσεων και κοσμικά ατυχήματα.

*Η Πανσέληνος θα επηρεάσει ακόμα περισσότερο τα ζώδια του Παρορμητικού Σταυρού και πιο συγκεκριμένα: Κριούς που γεννήθηκαν από 1η έως και 9 Απριλίου, Καρκίνους που γεννήθηκαν από 3 έως και 11 Ιουλίου, Ζυγούς που γεννήθηκαν από 5 έως και 12 Οκτωβρίου και Αιγόκερους που γεννήθηκαν από 2 έως και 10 Ιανουαρίου. Επίσης, όσους έχουν πλανήτες, Ωροσκόπο και λοιπά μαθηματικά σημεία κοντά στην 17η μοίρα των παραπάνω ζωδίων.  Θα εκφραστεί ηπιότερα στους Λέοντες και τους Τοξότες του Β’ δεκαημέρου, όπως και στους Διδύμους και Υδροχόους του Β’ δεκαημέρου αντίστοιχα.

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα