Πανσέληνος Ιανουαρίου 2022 – Σημείο μηδέν

ΝΟΝΑ ΒΟΥΔΟΥΡΗ
17/01/2022

Η Πανσέληνος θα γίνει στις 18.1 και στη 1:48 το πρωί, με συντεταγμένες Αθήνας, στις 27°50′ του άξονα Καρκίνου – Αιγόκερω. Ακόμα πιο άμεση επιρροή θα υπάρχει για τους Κριούς που γεννήθηκαν 17 έως το τέλος του ζωδίου, για τους Καρκίνους που γεννήθηκαν από 18 Ιουλίου έως και το τέλος του ζωδίου, για τους Ζυγούς που γεννήθηκαν από 19 Οκτωβρίου έως το τέλος του ζωδίου και για τους Αιγόκερους που γεννήθηκαν από 16 Ιανουαρίου έως και το τέλος του ζωδίου. Επίσης, για όσους έχουν πλανήτες, ωροσκόπο και μαθηματικά σημεία κοντά στην 28η μοίρα των παραπάνω ζωδίων.

Η πρώτη Πανσέληνος του 2022 έρχεται με πρόθεση να μας ρίξει σε βαθιά νερά, στη προσπάθεια να ξεκαθαριστούν εκείνα που πρέπει – εντός κι εκτός μας – ώστε να δούμε καθαρότερα τι είναι εκείνο που έχουμε πραγματικά ανάγκη. Μόνο που δεν έχει σκοπό να το κάνει να φαίνεται εύκολο, αντίθετα, η στενή επαφή του Πλούτωνα με τον Ήλιο και τη Σελήνη, θα αποδείξει ότι κανείς δεν μπορεί να αντιστέκεται για πάντα στην αλλαγή, στην αλήθεια και τελικά, στην νομοτέλεια.

Η Σελήνη στον Καρκίνο, μιλάει για ασφάλεια, θαλπωρή, για όλα όσα έχουμε ανάγκη και μας κάνουν να νιώθουμε την ζέστη της μήτρας, της αγκαλιάς. Για το μικρό παιδί μέσα μας που ψάχνει να κουρνιάσει σε ένα ασφαλές μέρος, ικανοποιώντας βασικές αλλά και συναισθηματικές ανάγκες.

Υπάρχουν δυνάμεις που λειτουργούν δυνατότερα από το “Εγώ” μας και η Πανσέληνος μας το υπενθυμίζει. 

Ο Ήλιος στον Αιγόκερω απέναντι, μιλά για όρια και υποχρεώσεις. Μιλάει για το “καθήκον”. Η μεταξύ τους σχέση, είναι σαν να δείχνει ένα παιδί απέναντι σε έναν ενήλικο, με τον δεύτερο να θέτει κόκκινες γραμμές. Το παιδί μέσα μας, έρχεται αντιμέτωπο με ένα κομμάτι αναγκαστικής ωρίμανσης που πρέπει να επιτευχθεί ώστε να ισορροπήσει το συναίσθημα και οι ανάγκες, μέσα από την παραδοχή, την εσωτερική αναζήτηση, την αποδοχή του “μοιραίου”. Υπάρχουν δυνάμεις που λειτουργούν δυνατότερα από το “Εγώ” μας και η Πανσέληνος μας το υπενθυμίζει.

Αν θέλουμε να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες μας, πρέπει πρώτα απ’ όλα να τις αναγνωρίσουμε και να αναλάβουμε την ευθύνη τους. Όσα θέλουμε, έχουν πάντα τίμημα και ο δρόμος της καρδιάς είναι αναπόφευκτο να περπατηθεί, είναι μάταιη η αντίσταση. Είναι αναπόφευκτη όμως και η ευθύνη της ισορροπίας ανάμεσα σε αυτά που παίρνουμε και σε αυτά που δίνουμε! Κανείς δεν μπορεί να έχει και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο. Αυτό, θα είναι δύσκολο να το κατανοήσει μία Σελήνη ούσα εκτός ορίων…

Ας έχουμε όμως κατά νου, ότι θα γίνει αυτό που πρέπει…

Το Σύμπαν έχει τον τρόπο του να προκαλεί κρίσεις για να μας βοηθά να εξελιχθούμε και οι κρίσεις αυτές, μας φέρνουν συχνά μπροστά στον χειρότερο μας εαυτό και στο κακό πρόσωπο των άλλων. Έχει τον τρόπο του να μας φέρνει μπροστά στο πεπρωμένο μας, δείχνοντας μας ότι τα χέρια μας είναι δεμένα μπροστά στη θέληση του. Θα υπάρξει αντίσταση σε αυτό, με την ενέργεια της Πανσελήνου να εκφράζεται μέσα από χειρισμούς, εμμονές, πάθος και επιβολή δύναμης, ακόμα και με τη βία, προκειμένου να επιτύχουμε όσα θέλουμε: Ας έχουμε όμως κατά νου, ότι θα γίνει αυτό που πρέπει…

Πολλοί θα δουν καθαρά αλλά με επώδυνο τρόπο ποιες είναι οι πραγματικές τους ανάγκες και ποια τα βήματα ωρίμανσης που πρέπει να κάνουν για να τις καλύψουν. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει οριστικά ξεκαθαρίσματα, “τίτλους τέλους” σε σχέσεις και συνεργασίες και σκληρότητα. Ας έχουμε όμως υπόψιν ότι μέχρι να γίνει αυτό, θα πλανώνται ενέργειες ανάγκης ελέγχου και διαχείρισης σχέσεων και ανθρώπων προκειμένου να ικανοποιηθεί κάποια πλευρά, κάτι που θέλει προσοχή.

Άλλωστε πρόκειται για μία Πανσέληνο που θα φανερώσει ακόμα και με σκληρό τρόπο, την ένταση των συναισθημάτων μας και την ανάγκη να τα υπερασπιστούμε. Θα φωτίσει τα κενά μας και όσα μας λείπουν και έχουμε ανάγκη, όσα χρειαζόμαστε για να αναπνεύσουμε, όσα για εμάς αποτελούν θέμα ζωής ή θανάτου. Θα ακούσουμε καθαρότερα την εσωτερική μας φωνή, εκείνη που η ψυχή στέλνει ως αντίλαλο στο μυαλό για να ακούσει τα ζητούμενα της. Και ιδανικά, θα καταλάβουμε τι ευθύνες πρέπει να αναλάβουμε για να τα εξυπηρετήσουμε.

Σε κοσμικό επίπεδο, με την Πανσέληνο αυτή θα υπάρξει αντίδραση για οικονομικούς λόγους, απόπειρες επιβολής, έξαρση της βίας – συμπεριλαμβανομένης της σεξουαλικής – κινήσεις ελέγχου από πρόσωπα εξουσίας, καταστολή, βίαια ατυχήματα, επιθετικότητα, αποκαλύψεις που θα κινήσουν υποψίες, έξαρση συνομωσιολογικών θεωριών. Ο Ουρανός στον χάρτη της Πανσελήνου βρίσκεται σε στάση, έτοιμος να επιστρέψει σε ορθόδρομη πορεία, προετοιμάζοντας αντιδράσεις και ανατροπές στο μέλλον. Όσα ακούσουμε αυτό το διάστημα θα δημιουργήσουν φανατισμό κι εμμονές, ιδιαίτερα αν αφορούν οικονομικά και προσπάθειες επιβολής πραγμάτων. Η Πανσέληνος αυτή έχει κι ένα καταστροφικό πρόσωπο, υπενθυμίζοντας στον άνθρωπο ότι δεν είναι όλα στο χέρι του.

Λίγα λόγια για τα ζώδια:

Κριοί και ωροσκόποι Κριοί

Καλείστε να βρείτε ισορροπίες ανάμεσα στο επαγγελματικό και οικογενειακό κομμάτι. Ολοκληρώνονται θέματα και καταστάσεις που ξεκίνησαν στις αρχές του μήνα στους τομείς αυτούς. Ανήκετε στα ζώδια που επηρεάζονται περισσότερο από την Πανσέληνο κι έτσι χρειάζεται ψυχραιμία και προσεκτικές κινήσεις διότι οι μέρες θα επιφυλάσσουν εντάσεις και γεγονότα με τους οικείους σας αλλά και στον επαγγελματικό χώρο, ιδιαίτερα με ανωτέρους και συνεργάτες.

Ταύροι και ωροσκόποι Ταύροι

Χρειάζεται ψυχραιμία στο πώς διατυπώνετε τις απόψεις σας αυτές τις μέρες διότι η επιμονή και ο φανατισμός σας (αλλά και των άλλων), θα φέρει συγκρούσεις που θα ενοχλήσουν. Προσοχή στις μετακινήσεις και στην οδήγηση αλλά και στην επικοινωνία μέσω διαδικτύου, εκεί δηλαδή που οι απόψεις σχολιάζονται πιο ελεύθερα και εντονότερα και μπορεί να έρθετε σε δύσκολη θέση.

Δίδυμοι και ωροσκόποι Δίδυμοι

Η Πανσέληνος ξυπνά κομμάτια σας που θα προτιμούσατε να μείνουν ναρκωμένα. Σας φέρνει σε επαφή με φόβους, εμμονές και την ανάγκη ελέγχου, δημιουργώντας εσωτερικές εντάσεις και καχύποπτες σκέψεις. Το σεξουαλικό κομμάτι παίζει κάποιο σημαντικό ρόλο (είτε υφίσταται είτε όχι) κι αναγκάζεστε να δείτε κατά πόσο ικανοποιήστε από όσα λαμβάνετε. Οικονομικά ζητήματα που δημιουργούν κρίσεις, ξεκαθαρίζουν.

Καρκίνοι και ωροσκόποι Καρκίνοι

Σημαντικά πρόσωπα και σχέσεις της ζωής σας φέρνουν γεγονότα και οδηγούνται σε ξεκαθαρίσματα. Ολοκλήρωση σχέσεων αλλά και σχέσεις που φαίνεται ευκρινέστερα προς τα που οδηγούνται. Είναι εύκολο να δημιουργηθούν εντάσεις, είτε λόγω παθιασμένων καταστάσεων είτε επειδή κάτι πρέπει να ολοκληρωθεί, ή να αλλάξει ριζικά τρόπο λειτουργίας. Προσοχή σε επιθέσεις παντός είδους. Ένα διάστημα με “πολεμική” ενέργεια και κινήσεις που δείχνουν τάσεις επιβολής και διαχείρισης.

Λέοντες και ωροσκόποι Λέοντες

Η Πανσέληνος φέρνει εντάσεις στα εργασιακά και δείχνει τρόπους διαχείρισης της καθημερινότητας, μέσα από ριζικές αλλαγές. Προσέξτε θέματα υγείας, διατροφής αλλά και τα κατοικίδια σας τις μέρες αυτές. Δεν λείπουν οι “χειρισμοί” και οι ίντριγκες με πρόσωπα της καθημερινότητας σας. Δείχνει σε ποια σημεία δεν ικανοποιείστε ψυχολογικά αλλά και τα δικά σας ανώριμα κομμάτια που ευθύνονται γι’ αυτό.

Παρθένοι και ωροσκόποι Παρθένοι

Τα ερωτικά ζητήματα που σας απασχολούν, δείχνουν καθαρότερα αν και πώς μπορούν να λειτουργήσουν. Μέρες που το ερωτικό πάθος, οι εμμονές, οι φόβοι πάνω σε αυτό που ποθείτε, θα προκαλέσουν ένταση κάποιου τύπου αλλά και θα σας επιτρέψουν να δείτε καθαρότερα την αλήθεια. Προσοχή επίσης στις σχέσεις με παιδιά. Δημιουργικός οργασμός. Φαίνεται να ξεκαθαρίζουν πράγματα που αιωρούνταν σε φιλικές σχέσεις και συλλογικότητες.

Ζυγοί και ωροσκόποι Ζυγοί

Προκλητική Πανσέληνος και για εσάς που δημιουργεί πιέσεις στον οικογενειακό τομέα και υποχρεώσεις στο σπίτι (ή για το σπίτι και τους οικείους). Περίοδος που δημιουργεί υποχρεώσεις επαγγελματικές και κοινωνικές και σας φέρνει αντιμέτωπους με τη παραδοχή ότι οι ισορροπίες που αναζητάτε, απαιτούν και συνέπεια εκ μέρους σας αλλά και όρια στους άλλους. Προσοχή σε ζημιές στο σπίτι και την οικοσκευή.

Σκορπιοί και ωροσκόποι Σκορπιοί

Πανσέληνος που φέρνει σκέψεις, πολλές συζητήσεις αλλά και ξεκαθαρίσματα εκεί όπου υπάρχει ανάγκη, ενδεχομένως με έντονο τρόπο. Θα σας φέρει την ευκαιρία να δείτε καθαρότερα τι έχει νόημα για εσάς και να το επικοινωνήσετε με ωριμότητα πλέον. Νοητική ένταση. Προσοχή στην οδήγηση και στη διατήρηση της ψυχραιμίας σας επικοινωνιακά. Ζητήματα με αδέρφια, συγγενείς, μετακινήσεις και σπουδές.

Τοξότες και ωροσκόποι Τοξότες

Θα δείτε καθαρότερα – ή θα αποφασίσετε – τι παίρνετε από τους άλλους (και συναισθηματικά και υλικά) και αν τελικά σας αρκεί. Θα δείτε όμως και τι δίνετε για να απαιτείτε όσα νιώθετε ότι έχετε ανάγκη. Οικονομικά ζητήματα που αιωρούνταν, φαίνονται πιο ξεκάθαρα τώρα και θα χρειαστούν την ενέργεια σας. Διαπραγματεύεστε καιρό με θέματα ασφαλειών όλων των ειδών και η Πανσέληνος θα τα υπερτονίσει. Προσέξτε εμμονές που θα προκύψουν με όσα θεωρείτε “κεκτημένα”.

Αιγόκεροι και ωροσκόποι Αιγόκεροι

Η Πανσέληνος θα σας δείξει καθαρότερα που βαδίζουν οι σχέσεις και οι συνεργασίες που απασχολούν την ψυχή και το μυαλό σας καιρό τώρα. Αρκετοί θα “παραδοθείτε” στο αναπόφευκτο και το μοιραίο, είτε αφορά την αρχή, είτε το τέλος μίας σχέσης, μίας συνεργασίας ή ενός γάμου. Θα δώσει την ευκαιρία να εκφραστεί με κάποιο τρόπο εξωτερικά, η μακρά κι επίπονη εσωτερική μετάλλαξη που συμβαίνει εδώ και καιρό. Θυμηθείτε ότι οι Πανσέληνοι έχουν πάντα έντονη ενέργεια και χρειάζεται ψυχραιμία κι έλεγχος του εαυτού σε κάθε κίνηση.

Υδροχόοι και ωροσκόποι Υδροχόοι

Κάποιου είδους εσωτερική κρίση λαμβάνει χώρα και η Πανσέληνος έρχεται να την αναδείξει ώστε να δείτε καθαρότερα ποιοι κύκλοι οδεύουν προς ολοκλήρωση, μέσα από τις συνειδητοποιήσεις που θα κάνετε. Προσοχή σε παρασκήνια και πισώπλατες κινήσεις. Οι εντάσεις στη καθημερινή εργασία θα είναι γεγονός, οπότε χρειάζεται προσοχή εκεί. Προφυλάξτε την υγεία σας, τη διατροφή σας και τα ζώα σας αυτό το διάστημα.

Ιχθύες και ωροσκόποι Ιχθύες

Αν πρέπει να ξεκαθαρίσει κάτι στις ερωτικές αλλά και στις φιλικές σας σχέσεις αυτό το διάστημα, η Πανσέληνος θα φροντίσει να το δείξει. Οι Ιχθύες θα αρχίσετε να βλέπετε πιο ξεκάθαρα τα αποτελέσματα των δημιουργικών σας εργασιών στο εξής. Κρατήστε χαμηλούς τόνους με φίλους και μέσα σε ομάδες. Η έκφραση της Πανσελήνου για πολλούς από εσάς, μπορεί να εκφραστεί άκρως ερωτικά και παθιασμένα. Κρατήστε ισορροπίες με παιδιά στο περιβάλλον σας.

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα