Πανσέληνος Δεκεμβρίου – Εκτός ορίων!

ΝΟΝΑ ΒΟΥΔΟΥΡΗ
07/12/2022

…Εκτός ορίων άλλωστε, είναι και στον χάρτη της Πανσελήνου η Σελήνη, ο Ερμής, η Αφροδίτη και ο Άρης, κάτι που δεν συμβαίνει κάθε μέρα! Κι ενώ ακούμε συχνά από τους αστρολόγους την έκφραση “εκρηκτική Πανσέληνος”, η τωρινή, η Πανσέληνος Δεκεμβρίου 2022 στις 16°17′ των Διδύμων, την δικαιολογεί απόλυτα!

Η τελευταία Πανσέληνος της χρονιάς, γίνεται σε ακριβείας σύνοδο με τον ανάδρομο Άρη: Από μόνο της αυτή η συνθήκη προμηνύει ένταση και αναστάτωση. Αυτό υπογραμμίζεται και από την όψη χιαστί του Ήλιου με τον Ουρανό που παράγει αντιδραστικότητα και σοκ. Με λίγα λόγια, η Πανσέληνος Δεκεμβρίου αποτελεί ένα κομβικό σημείο που θα επηρεάσει μελλοντικές εξελίξεις στον κόσμο αλλά και στα προσωπικά ωροσκόπια.

Αν σκεφτούμε ότι ο Άρης βρίσκεται από τον φετινό Αύγουστο στο ζώδιο των Διδύμων και θα αποχωρήσει από αυτό της 25η Μαρτίου 2023, αντιλαμβανόμαστε πόσο σημαντικά γεγονότα θα φέρει στον πλανήτη (είναι άλλωστε εδώ και καιρό προφανή) αλλά και το κατά πόσο επιμένει το Σύμπαν να στρέψει την ενέργεια μας, στον συγκεκριμένο τομέα της ζωής μας, που επηρεάζεται από την πολύμηνη διέλευση. Αναγκαζόμαστε λοιπόν να επικεντρωθούμε στο κομμάτι αυτό, υπό το καθεστώς διλημμάτων, καθυστερήσεων και ασάφειας, ώσπου η εικόνα να γίνει πιο ξεκάθαρη.
Η Πανσέληνος Δεκεμβρίου έρχεται σαν “βόμβα” να φέρει εξελίξεις στον συγκεκριμένο τομέα και να καθαρίσει με κάποιο τρόπο την ομίχλη. Κανείς δεν λέει ότι μπαίνει τελεία τώρα, ούτε ότι το αποτέλεσμα είναι απολύτως ευδιάκριτο. Κινεί όμως τα νήματα κατά τρόπο που κάνει πιο σαφείς τις συντεταγμένες που θα πρέπει να ακολουθήσουμε, κι αυτό είναι πολύ σημαντικό μετά από μία μακρά περίοδο ταλάντευσης. Ο τρόπος; Έντονος, ξαφνικός αλλά σε κάθε περίπτωση διαφωτιστικός. Μπορεί να χρειαστεί καιρός για να παρθούν οριστικές αποφάσεις αλλά τουλάχιστον, διακρίνεται ένα φως.

Εφόσον λοιπόν δε θέλουμε να διαταράξουμε σχέσεις, είναι βασικό να ελέγχουμε το θυμικό μας αυτό το διάστημα.

Χρειάζεται όμως και σύνεση προκειμένου να μη μας παρασύρει η έντονη αυτή ενέργεια και λειτουργήσουμε κι εμείς σπασμωδικά, χάνοντας το μέτρο. Νεύρα και απρόβλεπτα γεγονότα θα είναι στο πρόγραμμα και θα δοκιμάσουν την ψυχραιμία μας. Από τις 10.12 και μετά θα καταλαγιάσουν σταδιακά τα πράγματα. Φυσικά, για πολλά ωροσκόπια θα σημάνει το οριστικό τέλος καταστάσεων ή την αρχή του τέλους. Υποψήφια ζώδια τα μεταβλητά του Β’ δεκαημέρου και όσα έχουν ωροσκόπο, πλανήτες και λοιπά μαθηματικά σημεία, από την 12η έως την 20η μοίρα Διδύμων, Παρθένου, Τοξότη και Ιχθύων. Εφόσον λοιπόν δε θέλουμε να διαταράξουμε σχέσεις, είναι βασικό να ελέγχουμε το θυμικό μας αυτό το διάστημα. Εάν πάλι επιθυμούμε να ξεκαθαρίσουμε καταστάσεις, ας γίνει με ελεγχόμενο τρόπο γιατί είναι εύκολο με τις παρούσες ενέργειες να βγουν τα πράγματα εκτός ορίων…
Σε κοσμικό επίπεδο χρειάζεται προσοχή στην διαχείριση λόγω καιρικών φαινομένων, σε κοσμικά ατυχήματα, στις μετακινήσεις. Παιδιά, ζώα και μεταφορικά μέσα βρίσκονται μόνιμα σχεδόν, εδώ και καιρό, στο μάτι του κυκλώνα. Επειδή λοιπόν είναι εύκολο να συμβούν δυσάρεστα πράγματα, φροντίζουμε όσο περνάει από το χέρι μας να προσέχουμε. Χρειάζεται επίσης προσοχή στον… αφηρημένο μας εαυτό για να μην έχουμε υλικές απώλειες ενώ παράλληλα ας έχουμε το νου μας διότι η περίοδος ευνοεί κλοπές και εγκληματικές ενέργειες, εκτός από προκλήσεις…

Ας μην ξεχνάμε τέλος, το στήριγμα αυτής της Πανσελήνου που για άλλη μία φορά, είναι ο Κρόνος. Για όποιον αποφασίσει να λειτουργήσει με ψυχραιμία, σύνεση και παρατηρικότητα και να καταλάβει ότι η προκλητικότητα δεν βγάζει σε καλό αυτό το διάστημα, θα σταθεί σημαντικός σύντροφος. Η επιλογή είναι δική μας και δεν είναι άλλη από την στάση μας, απέναντι στις έκρυθμες ενέργειες της περιόδου. Ας θυμόμαστε όμως ότι τίποτα δεν μένει το ίδιο και ας επενδύσουμε στον ωριμότερο εαυτό μας, εκείνον που διαχειρίζεται – όσο επιτρέπουν τα γεγονότα και η πραγματικότητα – τις προκλήσεις που παρουσιάζονται με σωφροσύνη.

Καλή Πανσέληνο σε όλους!

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα