ΟΥΡΑΝΟΣ: Επαναστάτης με ή χωρίς αιτία

ASTROTEAM GUEST
22/01/2021

Το 1781 όταν η συνειδητότητά μας ήταν πλέον έτοιμη να τον δεχτεί, ανακαλύφθηκε ο πλανήτης Ουρανός από τον Sir William Herschel.

Αυτός ο γαλάζιος, ψυχρός πλανήτης του ηλιακού μας συστήματος έκανε την εμφάνιση του στο ξεκίνημα της Γαλλικής Επανάστασης ενώ ακόμα μαινόταν η Αμερικανική Επανάσταση και πολλές μοναρχίες της Ευρώπης καταλύονταν. Έτσι λοιπόν μας έδωσε το στίγμα του. Θα χαρακτηρίζονταν από τότε και στο εξής ο πλανήτης της εξέγερσης, της ανεξαρτησίας και της επανάστασης. Όμως ο Ουρανός δεν έμεινε εκεί, μετά την άφιξη του άνοιξε τον δρόμο της γνώσης για τα μαγνητικά πεδία, τον ηλεκτρισμό αλλά και την επικοινωνία μέσω ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων συντελώντας έτσι στην ανάπτυξη και εξέλιξη της τεχνολογίας και του ίντερνετ όπως τα γνωρίζουμε σήμερα. Μελετώντας λοιπόν τις συνθήκες που επικρατούσαν κατά την ανακάλυψη του πλανήτη και καταγράφοντας μέσα από στατιστική έρευνα τις εξελίξεις που ακολούθησαν βλέπουμε ότι έχουμε να κάνουμε με μια εκρηκτική και ηλεκτρικά φορτισμένη ενέργεια που θέλει να γκρεμίσει ό,τι παλιό, ξεπερασμένο, καταπιεστικό για να δημιουργήσει κάτι νέο και εξελιγμένο, το ίδιο το μέλλον. Αυτό ακριβώς κάνει και σε προσωπικό επίπεδο.

Όλοι έχουμε τον Ουρανό σε κάποιο οίκο του γενέθλιου χάρτη μας, σε κάποιο τομέα της ζωής στον οποίο μας καλεί να είμαστε αυθεντικοί, να αμφισβητούμε, να επαναστατούμε και να εξελισσόμαστε. Οι περισσότεροι ίσως να τον φοβούνται γιατί αγαπούν τη σταθερότητα τους και δε θέλουν να ξεβολεύονται παρόλα αυτά ο συγκεκριμένος πλανήτης δεν νοιάζεται γι’ αυτό. Τον ενδιαφέρει η ελευθερία και η αλήθεια και θα τα κάνει όλα άνω κάτω για να την ανακαλύψει και να την φέρει στην επιφάνεια μπροστά στα μάτια μας. Αν για παράδειγμα εθελοτυφλούμε και μένουμε σε μια σχέση που δε μας ταιριάζει ή μια δουλειά που δε μας εξελίσσει, θα έρθει η ώρα που με μια διέλευση του θα φέρει το σοκ και θα ξυπνήσουμε σαν από λήθαργο να δούμε την αλήθεια και αυτό δεν παίρνει καιρό, όχι, χρειάζεται μονάχα μια στιγμή. Δεν λειτουργεί όμως το ίδιο σε όσους δεν αντιστέκονται στην αλλαγή.

Εάν είναι δύσκολα τοποθετημένος, στον χάρτη δηλαδή βρίσκεται σε ζώδιο αδυναμίας και κάνει σκληρές όψεις με τους προσωπικούς πλανήτες, τότε το άτομο θα γίνει ολοκληρωτικό, φανατικό, αντιδραστικό και σνoμπ.

Υπάρχουν κάποιοι ουράνιοι τύποι που έχουν προσωπικούς πλανήτες τους όπως τον Ήλιο και τη Σελήνη, σε όψεις με τον Ουρανό ή είναι τοποθετημένος σε καίρια σημεία του χάρτη τους όπως οι γωνιακοί οίκοι. Αυτοί λοιπόν σαν παιδιά του -όπως και οι Υδροχόοι των οποίων το ζώδιο κυβερνά- αντιλαμβάνονται την ανάγκη για αλλαγή εκεί που χρειάζεται και την κάνουν έγκαιρα. Κουβαλάνε ένα κομμάτι του μέλλοντος γι’ αυτό και χαρακτηρίζονται ως διάνοιες, εκκεντρικοί, αποστασιοποιημένοι καθώς «βλέπουν» κάτι που η υπόλοιποι αγνοούν και χρέος τους είναι να το μεταφέρουν στην ανθρωπότητα. Αυτή είναι η θετική εκδήλωση του πλανήτη γιατί το νόμισμα έχει δύο όψεις. Εάν είναι δύσκολα τοποθετημένος στον χάρτη δηλαδή βρίσκεται σε ζώδιο αδυναμίας και κάνει σκληρές όψεις με τους προσωπικούς πλανήτες τότε το άτομο θα γίνει ολοκληρωτικό, φανατικό, αντιδραστικό και σνoμπ θεωρώντας τον εαυτό του πιο έξυπνο από τους άλλους και επαναστατώντας απέναντι σε όλους και σε όλα δίχως αιτία. Παρόλα αυτά σημασία έχει πρωτίστως να τον αναγνωρίσουμε και να τον λειτουργήσουμε εμείς και όχι το περιβάλλον μας ούτως ώστε να μπορούμε να τον ελέγξουμε- όσο μπορούμε – και να γίνουμε εμείς οι αγωγοί, ρυθμίζοντας έτσι την ηλεκτροφόρα ενέργεια που κουβαλά. Tον τρόπο λοιπόν με τον οποίο θα μεταφέρει το ηλεκτρικό κύμα της αλήθειας και του μέλλοντος θα τον υποδείξει το ζώδιο, και το τομέα δράσης του θα τον υποδείξει ο οίκος στον οποίο βρίσκεται ο Ουρανός στον γενέθλιο χάρτη.

Ουρανός στον Κριό ή στον 1ο οίκο:

Το άτομο θα κάνει ξαφνικές αλλαγές στην εικόνα του, στο σώμα του. Θα είναι εκκεντρικό και θα βιώνει σοκ και αποκαλύψεις όσον αφορά την ταυτότητα του και αυτά που θέλει να κάνει στη ζωή του. Μία αυθεντική προσωπικότητα που δεν δέχεται τον περιορισμό. Εφευρετικό στα νέα ξεκινήματα. Με δύσκολες όψεις μπορεί να φανατιστεί με τον εαυτό του και να γίνει ψυχρό, υπεροπτικό και αλαζονικό άτομο.

Ουρανός στον Ταύρο ή στον 2ο οίκο:

Με αυτή την θέση το άτομο έχει εκκεντρικές αξίες για τη ζωή. Θα βιώνει σοκ στον τρόπο που αντιλαμβάνεται το χρήμα και στο τρόπο που το διαχειρίζεται. Εφευρετικό στους τρόπους που θα κερδίζει το εισόδημα του. Ξαφνικές και απότομες αλλαγές στα οικονομικά του που θα του κλονίζουν το αίσθημα ασφάλειάς του. Στην αρνητική του μορφή μπορεί να δείχνει άτομο με διαστρεβλωμένο σύστημα αξιών.

Ουρανός στους Διδύμους ή στον 3ο οίκο:

Το άτομο έχει διαφορετικό τρόπο σκέψης από τη μάζα και συνήθως υποδεικνύει μια διάνοια που εκφράζεται με τον δικό της μοναδικό τρόπο. Επαναστατεί απέναντι στον παραδοσιακό τρόπο μάθησης γιατί λαμβάνει την πληροφορία «από αλλού». Σοκ βιώνονται μέσα από τα αδέρφια, συγγενείς ή από τις κοντινές μετακινήσεις. Στην αρνητική του μορφή μπορεί να δείχνει ένα φανατικό άτομο στον τρόπο σκέψης και έκφρασης ή και ατυχήματα στις μετακινήσεις του.

Ουρανός στον Καρκίνο ή στον 4ο οίκο:

Εδώ το άτομο επαναστατεί απέναντι στην οικογένεια, στους γονείς ή την πατρίδα του. Ξαφνικές μετακομίσεις. Μπορεί η οικογένεια του να είναι εκκεντρική ή να αντιδρά το άτομο γιατί είναι πολύ παραδοσιακή ή καταπιεστική. Δυσκολεύεται να κάνει οικογένεια ή δημιουργεί μια οικογένεια με ιδιόρρυθμους κανόνες. Σε αρνητική μορφή η οικογένεια μπορεί να διαλυθεί από ένα ξαφνικό γεγονός, ή να υπάρχει ένα στοιχείο παραφροσύνης ή τρέλας.

Ουρανός στον Λέοντα ή στον 5ο οίκο:

Το άτομο εδώ γίνεται εγωιστικό και το επιδεικνύει. Έχει τάση για τυχερά παιχνίδια και για ενασχόληση με τον χώρο του θεάματος όπου μπορεί να κάνει αίσθηση. Έχει εκκεντρικά χόμπι και είναι φιλελεύθερος με τα παιδιά του. Ερωτεύεται ξαφνικά και βαριέται ξαφνικά. Με αρνητική μορφή μπορεί να δείξει ξαφνική αποστασιοποίηση από τα παιδιά του ή απώλειες από τυχερά παιχνίδια.

Ουρανός στην Παρθένο ή στον 6ο οίκο:

Με αυτή την θέση το άτομο επαναστατεί απέναντι στην εργασία και δυσκολεύεται να σταθεροποιηθεί σε ένα επάγγελμα αν δεν ταιριάζει με την ιδεολογία του. Μπορεί να κάνει ένα εκκεντρικό επάγγελμα. Σοκ μπορεί να βιώσει σε σχέση με τα κατοικίδια του και με ξαφνικές αλλαγές στην καθημερινότητα ή στην υγεία του. Εναλλακτικός τρόπος διατροφής. Με αρνητική εκδήλωση μπορεί να δείξει μια σπάνια ασθένεια ή ακραίες διατροφικές συνήθειες.

Ουρανός στον Ζυγό ή στον 7ο οίκο:

Το άτομο αντιμετωπίζει επαναστατικά τις σχέσεις ή τις κάνει με άτομα που έχουν κάποιο εκκεντρικό στοιχείο. Σχέσεις που ξεκινούν και τελειώνουν ξαφνικά. Δύσκολα παντρεύονται αλλά αν το κάνουν θα πρέπει να υπάρχει ελευθερία στον γάμο. Σχέσεις με διαφορά ηλικίας ή κοινωνικής τάξης. Σε αρνητική μορφή διαζύγιο και προβλήματα με τα δικαστήρια.

Ουρανός στον Σκορπιό ή στον 8ο οίκο:

Άριστη ερευνητική ικανότητα. Το άτομο έχει πάθος με τα μυστήρια της ζωής και του θανάτου και σε ένα τόσο δύσκολο πεδίο όπου όλα είναι κρυμμένα στο βάθος, μπορεί να τα φέρει στην επιφάνεια. Ιδιοφυία στην ψυχανάλυση. Ξαφνική αποστασιοποίηση από το σεξ. Σε αρνητική μορφή μπορεί να υποστεί σοκ με κληρονομιές ή με τα οικονομικά του συντρόφου.

Ουρανός στον Τοξότη ή στον 9ο οίκο:

Το άτομο έχει εκκεντρικό φιλοσοφικό σύστημα που στηρίζεται συνήθως στην ανεξαρτησία ή σε κάποιο ιδιαίτερο θρησκευτικό πλαίσιο από όπου θα βιώνει και τις αλλαγές και τα σοκ. Οι σπουδές μπορεί να σταματήσουν ξαφνικά ή να αλλάξουν αντικείμενο. Ταξίδια στο εξωτερικό προς διεύρυνση του φιλοσοφικού ορίζοντα. Σε αρνητική μορφή φανατισμός στις ιδεολογίες του και ξαφνικά σοκ σε ταξίδια στο εξωτερικό ή σε προβλήματα με τον νόμο.

Ουρανός στον Αιγόκερω ή στον 10ο οίκο:

Εδώ η κοινωνία αντιλαμβάνεται το άτομο ως επαναστατικό. Δύσκολα σταθεροποιείται σε ένα επάγγελμα γιατί δε θέλει περιορισμούς. Μπορεί να κάνει κάτι πρωτοποριακό στον επαγγελματικό τομέα που να σχετίζεται με τεχνολογία. Ιδιόρρυθμος ένας από τους γονείς ή η σχέση μαζί τους. Σε αρνητική μορφή συνεχείς επαγγελματικές αλλαγές ή ξαφνική αποστασιοποίηση με έναν από του δυο γονείς κυρίως τη μητέρα.

Ουρανός στον Υδροχόο ή στον 11ο οίκο:

Όντας στο ζώδιο ή στον οίκο κυβέρνησης του ο Ουρανός εδώ θα δώσει στο άτομο απίστευτη διορατικότητα για το μέλλον και θα επαναστατεί για το κοινό καλό και για την ελευθερία των ανθρώπων. Αγάπη για τις εναλλακτικές ομάδες αλλά και τις ομάδες γενικότερα. Ιδιοφυία στην χρήση τεχνολογίας και ταλέντο στην αστρολογία. Συνεχής αναζήτηση της αλήθειας. Σε αρνητική μορφή ξαφνικές συγκρούσεις ή απομόνωση από ομάδες για λόγους ιδεολογίας ή και ρήξη με φιλικά πρόσωπα.

Ουρανός στους Ιχθύες ή στον 12ο οίκο:

Μεγάλη ενσυναίσθηση δίνει αυτή η θέση για την ανθρωπότητα και ιδίως για όσους ζουν στο περιθώριο. Σοκ και αποκαλύψεις βιώνονται μέσα από τα όνειρα. Οραματίζονται μια ελεύθερη κοινωνία. Μεγάλος φόβος να μην χάσει το άτομο την ανεξαρτησία του. Σε αρνητική μορφή, καταχρήσεις για να δραπετεύσουν από την πραγματικότητα και εγκλεισμός σε ίδρυμα λόγω παραβατικής συμπεριφοράς, εξαρτήσεων ή ψυχασθένειας.

 

Από την Σουλάη Κατερίνα

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα