Ουρανός – Ο Μεγάλος Επαναστάτης των Σχέσεων

ΒΑΣΙΑ ΚΟΝΤΗ
11/03/2021

Ταξίδεψε ανάποδα την σφαίρα στο πέρασμα σου, σπρώξε τα βουνά, αιωρήσου στα γυρίσματα του αέρα, βυθίσου με μια ανάσα στη φωτιά!

Από τα ανυπότακτα στοιχειά του Νίκου Γεωργόπουλου

Το υποψιασμένο Αστρολογικό κοινό, δηλαδή αυτό που δεν αρκείται στην ανάγνωση του «δελτίου καιρού» που αφορά το ζώδιό του, αλλά ψάχνει να ανακαλύψει δια μέσου της Αστρολογίας τρόπους αυτοβελτίωσης και αφύπνισης της συνειδητότητάς του, συνηθίζει να ανιχνεύει κάτω από ποιες προϋποθέσεις πλανητικών επιρροών θα μπορούσε να διαχειριστεί καλύτερα τον προσωπικό του χάρτη ώστε να επιτύχει το μέγιστο δυνατό καλύτερο αποτέλεσμα. Αν μπορεί να καλύψει αδυναμίες και να προλάβει δύσκολες καταστάσεις ακόμα καλύτερα, αν όχι, τουλάχιστον να είναι υποψιασμένο και έτοιμο να αντιμετωπίσει τις αντιξοότητες. Παραδοσιακά οι πλανήτες μετά τον Κρόνο είναι πιο απαιτητικοί στη διαχείριση τους, συχνά ανησυχώντας τους ανθρώπους με τις σκληρές τους γωνίες. Ουρανός, Ποσειδώνας και Πλούτωνας επιδρούν αργά αλλά καθοριστικά στις αλλαγές τρόπου διαβίωσης αλλάζοντας εξ ολοκλήρου το τοπίο της καθημερινότητας των ατόμων! Και αυτό από μόνο του είναι τρομακτικό, κάθε τι άγνωστο φοβίζει, τρομοκρατεί, η άγνοια σκοτώνει, λέμε συχνά.

Ο Αντάρτης Ουρανός

Ανήκει κι αυτός μαζί με τον Κρόνο στους μεγάλους παρεξηγημένους των απανταχού ενασχολούμενων με τη μελέτη της Αστρολογίας, κυρίως γιατί έχει την κακή συνήθεια να μη χαϊδεύει τα αυτιά κανενός! Είναι απότομος, αναιδέστατα ειλικρινής, ισχυρογνώμων, ιδιότροπος και δυστυχώς δεν προειδοποιεί. Έχεις κακό γάμο και έλλειψη επικοινωνίας και επιθυμίας για το ταίρι σου; Υποψιάζεσαι ότι έχει μπει στη ζωή του ένα άλλο ερωτικό ενδιαφέρον αλλά δεν θέλεις να χωρίσεις είτε από συνήθεια, είτε επειδή δεν έχεις κάτι άλλο, είτε γιατί δεν τολμάς να αλλάξεις τις σταθερές σου; Ζεις ουσιαστικά σε ένα ψέμα που δεν θέλεις να παραδεχθείς ότι υπάρχει, γιατί νομίζεις ότι δεν σε συμφέρει;

Έτσι, ως δια μαγείας Ουρανού τα πράγματα μπαίνουν πραγματικά στη θέση τους…

Έρχεται λοιπόν με φόρα και δεν σε τραβάει από το μανίκι –όπως συνηθίζει να κάνει ο Κρόνος- κυρίως την πρώτη φορά και πριν γυρίσει ανάδρομος- και σου κατεδαφίζει όχι μόνο την πόρτα αλλά το σπίτι ολόκληρο, μην πω και την πολυκατοικία! Σε κατακεραυνοβολεί ξαφνικά πιάνοντας το ταίρι σου στα πράσα, χωρίς να σου αφήσει την παραμικρή υπόνοια αμφισβήτησης ή το ταίρι σου έρχεται με φόρα μια ωραία μέρα σου λέει ότι πάει για τσιγάρα και… δεν επιστρέφει ποτέ! Έτσι, ως δια μαγείας Ουρανού τα πράγματα μπαίνουν πραγματικά στη θέση τους, σου λέει: Φίλε μου, δεν ζεις, δεν προχωράς μπροστά λέγοντας ψέματα στον εαυτό σου και στους άλλους, δεν εξελίσσεσαι σαν ψυχή και σαν πνεύμα αν δεν βρεις τις αλήθειες σου…και οι αλήθειες σου είναι εδώ! Όσο και να θέλεις να ζεις μες στην δυστυχία της υποκρισίας, δεν θα σου το επιτρέψω πλέον. Πάρε τον κεραυνό εν αιθρία, αφού αλλιώς δεν καταλαβαίνεις, και αντιμετώπισε τον εαυτό σου, χώρισε, ή διόρθωσε μέσα από πόνο, από θλίψη από κλάμα… αλλά ζήσε αληθινά, ζήσε το πολύτιμο δώρο της ζωής δημιουργικά και πραγματικά χωρίς να φοβάσαι να προχωρήσεις… γιατί αν δεν προχωρήσεις (εδώ έρχεται η αναδρομή του), θα σε προχωρήσω εγώ με το ζόρι. Θα σε μεγαλώσω, θα σε ωριμάσω και την επομένη θα έρθω για να δω τι έμαθες από αυτό. Και θυμήσου όταν χάνεις, τουλάχιστον να μαθαίνεις το μάθημα. Αυτό θα πει εξέλιξη, αυτό θα πει εμπειρία ψυχής, αυτό θα πει μαθαίνω από τα λάθη μου, έστω και με κόπο, εξάλλου μήπως υπάρχει περίπτωση να μάθω κάτι στα σοβαρά και να προχωρήσω όταν είμαι τρισευτυχισμένος και χορεύω ανέμελα στη βροχή; Η ωριμότητα απαιτεί σκέψη και η σκέψη σιωπή.

Κάτω από την επιρροή τ’ Ουρανού

Με τον Ήλιο αποκτάμε μια ιδιαίτερη αγάπη για την έννοια της ελευθερίας και υπάρχει έντονη ανάγκη να πετάξουμε από πάνω μας οτιδήποτε μας καταπιέζει. Με ένταση, αναστάτωση, ίσως και μια ακαταστασία, η τάση είναι αγωνιστική με σκοπό τις ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις και αλλαγές του κατεστημένου που πλέον δεν εκφράζει τις πραγματικές μας επιδιώξεις.

Με την Σελήνη βιώνουμε έντονες συναισθηματικές και διανοητικές διαταραχές καθώς καλούμαστε να μεταβάλουμε απόψεις και πιστεύω βαθιά ριζωμένων μέσα μας-σχεδόν από νεογέννητα. Αποκτούμε αποφασιστικότητα και κυρίως μια απόλυτη άνευ όρων επιδίωξη των προσωπικών μας πεποιθήσεων.

Με τον Ερμή τονίζεται η οξύνοια, η διαίσθηση, η διανοητική ευστροφία και οι ιδέες είναι πρωτοποριακές κι επαναστατικές. Υπάρχει έντονη επιθυμία ανεξαρτησίας διαμέσου δημιουργικής εργασίας και γρήγορη πραγματοποίηση των σχεδίων. Το μυαλό έχει την ικανότητα να συλλαμβάνει μακρόπνοα σχέδια, η δράση είναι εμπνευσμένη και γεμάτη αυτοπεποίθηση.

Με την Αφροδίτη τα συναισθήματα απογειώνονται και μαζί με αυτά και η ερωτική έκφραση. Η καθημερινότητα αναστατώνεται από έναν «υψηλό» βαθμό έξαψης, η διάθεση είναι ρομαντική, έντονη και με τάση στις αισθηματικές περιπέτειες. Το άτομο δονείται εξ ολοκλήρου από την υψηλή λίμπιντο που παρουσιάζει, γίνεται ευερέθιστο, προκλητικό και ο έρωτας που νιώθει είναι «τυφλός».

Με τον Άρη εντείνεται η επιθυμία για ελευθερία και ανεξαρτησία, το άτομο δεν υποτάσσεται, ούτε υποχωρεί στις θελήσεις των άλλων, παρουσιάζει αντίδραση, ισχυρογνωμοσύνη και ξεροκεφαλιά. Συνήθως τα κατορθώματα είναι ασυνήθιστα διαμέσου όμως εξαιρετικής προσπάθειας. Ισχυρές συναισθηματικές εντάσεις κατακλύζουν τον εσωτερικό κόσμο, ενώ διευρύνονται οι απόψεις/θέσεις προς την υιοθέτηση νέων αναγκών στη σεξουαλική ζωή.

Με τον Δία φυσικά υπάρχει εξίσου έντονη η θέληση και επιθυμία για ελευθερία, γνώση και εσωτερική αντίληψη. Σχεδόν πάντα έχουμε «τυχερές» στροφές στη ζωή, αλλαγή της τύχης και ξαφνική αναγνώριση, η οποία οφείλεται κυρίως στις σωστές κινήσεις με αποτελεσματική επιτυχία. Υπάρχει αφθονία ιδεών, νοητική ετοιμότητα, φυσική ευστροφία και ευκινησία.

Με τον Κρόνο αποκτούμε την ικανότητα να προσαρμοζόμαστε σε οποιεσδήποτε συνθήκες, αναπτύσσεται θέληση και αποφασιστικότητα προκειμένου να απαλλαγούμε ή να ελευθερωθούμε από οποιαδήποτε συναισθηματική ένταση. Πετυχημένες μάχες, συντονισμένες προσπάθειες με συμμάχους που μας στέλνει από τον Ουρανό η μοίρα!

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα