Όψεις Εβδομάδας: 27 Μαρτίου – 2 Απριλίου 2023

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΒΛΑΧΙΩΤΗ
24/03/2023

Τρίτη 28 Μαρτίου

Ερμής σύνοδος Δίας

O πολυτάραχος Μάρτης μάς αποχαιρετά κάπως γλυκόπικρα, αλλά σίγουρα όχι με τον ίδιο άγριο τρόπο που έκανε το έμπα του. Καταμετρώντας ιστορικές μετακινήσεις όπως αυτή του Πλούτωνα στον Υδροχόο και του Κρόνου στους Ιχθύς, μία σημαντικότατη νέα σελήνη σε κρίσιμη μοίρα και την είσοδο του Άρη σε καινούριο περιβάλλον μετά από επτά μήνες στους Διδύμους, νομίζω ότι δικαιωματικά θεωρείται ο πιο σημαντικός μήνας της χρονιάς.
Λίγο πριν την εκπνοή του, αφήνει μια χαραμάδα αισιοδοξίας με την ευεργετική σύνοδο Ερμή-Δία, που φέρνει καλές ειδήσεις, πιο άνετη επικοινωνία και μετακινήσεις, ευχάριστες συζητήσεις, χιούμορ και βολτάρισμα, μαθήματα, σεμινάρια και γραφειοκρατικές υποθέσεις που επιλύονται εύκολα και γρήγορα, κάτι τελοσπάντων ν’ ανοίγει ο ορίζοντας μετά από τόσο ζόφο. Αισθητή βελτίωση στις σχέσεις με αδέλφια, σόι, γείτονες.

Η όψη αφορά κυρίως στο β’ δεκαήμερο των παρορμητικών ζωδίων (Κριοί, Ζυγοί, Καρκίνοι, Αιγόκεροι) που πανηγυρίζουν ήδη την αποχώρηση του Πλούτωνα από την ομάδα τους.

Πέμπτη 30 Μαρτίου

Αφροδίτη σύνοδος Ουρανός
Άρης τρίγωνο Κρόνος

Το έχω ξαναπεί πολλάκις, δεν υπάρχει πιο σταθεροποιητική και ικανοποιητική όψη από το τρίγωνο Άρη-Κρόνου. Η ιδέα, η φωτιά και η Άρεια πρωτόγονη ορμή για δημιουργία να παίρνει σάρκα και οστά και σιγά-σιγά να μορφοποιείται από το καλέμι και το σφυρί του μεγάλου Αρχιτέκτονα Κρόνου. Το μέλλον που γίνεται παρόν. Το άπιαστο που γίνεται χειροπιαστό στο εδώ και τώρα. Ναι, ακόμη και το όνειρο -επαγγελματικό και όχι μόνο- μπορεί να έρθει πιο κοντά αυτές τις μέρες, κι ας μην το πιστεύεις…
Από την άλλη υπάρχει η ηλεκτροφόρα συνάντηση της Αφροδίτης με τον Ουρανό που μιλάει για κεραυνοβολήματα, και αστραπόβροντα και ανθρώπους που σκάνε σαν πυροτεχνήματα, το ίδιο και λαχτάρες οικονομικές, έτσι να μοιράσουν ένα μικρό εγκεφαλικούλι να πορεύεσαι, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι δε μπορούν να υπάρξουν και ανέλπιστες εισροές στην τσεπούλα.

**Επειδή αυτή η σύνοδος “ξυπνά” δύο εκλείψεις, την προηγούμενη του Νοεμβρίου και την επόμενη του Μαΐου (στις 16 & 14 μοίρες των σταθερών αντίστοιχα), όσοι έχουν εκεί φώτα ή ωροσκόπο, ας είναι αλέρτ να δούμε ποια εκκρεμότητα ξανάρχεται τώρα από το παρελθόν… Χμμμ, ενδιαφέροντα πράγματα, πολύ ενδιαφέροντα…

Η όψη Άρη-Κρόνου ευνοεί κυρίως τα υδάτινα ζώδια των πρώτων-πρώτων ημερών (Καρκίνοι, Σκορπιοί, Ιχθύες), ενώ η σύνοδος Αφροδίτη-Ουρανού ταράζει τα σταθερά του β’ δεκαημέρου (Ταύροι, Σκορπιοί, Λέοντες, Υδροχόοι).

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα