Όψεις Εβδομάδας: 28 Φεβρουαρίου – 6 Μαρτίου 2022

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΒΛΑΧΙΩΤΗ
25/02/2022

Τετάρτη, 2 Μαρτίου

Ήλιος εξάγωνο Ουρανός
Ερμής σύνοδος Κρόνος

Υπάρχει μια χαρμολύπη περιπλανώμενη σήμερα. Και ένα στοπάρισμα, σα να σε τραβούν δύο αντίρροπες ενέργειες: μία που θέλει να φύγει μπροστά, να ξεκολλήσει απ’ τα ίδια και τα ίδια και η άλλη, που ξεκινάει από το νου, και θέλει να σε αφήσει στο παλιό, το περιορισμένο, το δύσκολο. To καινούριο λαμπυρίζει σαν καλογυαλισμένη λίρα στον ήλιο, το ξέρω. Έλα όμως που το μυαλό σκέφτεται εμπόδια και “πρέπει” και τα ίδια, χιλιοειπωμένα κλισέ που χρόνια λες στον εαυτό σου. Δεν υπάρχει νικητής και ηττημένος τελικά σε αυτή τη διελκυστίνδα. Γιατί κατά βάση θα γίνουν και τα δύο: και το βήμα εμπρός και τα δύο πίσω. Γρίφος για δύσκολους λύτες ε;

+ Άρπαξε την ευκαιρία για ένα breakthrough, ας είναι και για μια μέρα. Κάνε κάτι διαφορετικό, δες λίγο πέρα από το πλαίσιο!
Ένα μίνι κρασάρισμα ηλεκτρονικών συσκευών, κινητών, υπολογιστών, μέσων μεταφοράς είναι αναμενόμενο. Ας μιλήσω για την κίνηση στους δρόμους. Υπομονήηη!

Πέμπτη, 3 Μαρτίου

Αφροδίτη/Άρης σύνοδος Πλούτωνας

Η μέρα της σπάνιας τριπλής συνόδου είναι εδώ. Τουλάχιστον σήμερα κορυφώνεται τυπικά, γιατί η ενέργειά της είναι κάτι παραπάνω από αισθητή εδώ και πολλές μέρες, σε προσωπικό αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο με τις πολεμικές εξελίξεις στην Ουκρανία και τα παρελκόμενά τους. Ο κόσμος βυθίζεται για μία ακόμη φορά στο Πλουτώνιο έρεβος και ο φόβος της επιβίωσης αναδύεται ξανά από τα έγκατα της ανθρώπινης ύπαρξης. Δεν έχει σημασία αν κατοικείς χιλιάδες μίλια μακριά από τις εστίες πολέμου, δεν υπάρχει ανθρώπινο ον στον πλανήτη που να μην οικοποιηθεί μέρος του δράματος, που να μείνει ανεπηρέαστο ψυχολογικά από το ζόφο και την καταστροφή που βλέπει μέσα από την οθόνη του. Κάθε σπόρος αγάπης και ειρήνης (Αφροδίτη) μαραίνεται μπροστά στη συντριπτική ισχύ των δύο πολέμαρχων (Άρης/Πλούτωνας) που θα δώσουν μάχη για την επικράτηση του ισχυρότερου. Η συνάντηση γίνεται στο ζώδιο του Αιγόκερω, το ζώδιο των εξουσιών του πλανήτη. ΚΑΘΟΛΟΥ τυχαίο έτσι;

+ Σε προσωπικό επίπεδο, η τριπλή συνάντηση μπορεί να φέρει στην επιφάνεια αναζωπυρώσεις ερωτικές. Γόρδιοι δεσμοί λύνονται δια παντός ή δένονται με κόμπο καρμικό.
Σούπερ SOS με την οικονομική διαχείριση όλη αυτή την εβδομάδα. Προσέχεις που επενδύεις χρήματα και συναισθήματα!

Σάββατο, 5 Μαρτίου

Ήλιος σύνοδος Δίας

Μετά από 12 ολόκληρα χρόνια ο Δίας από τους Ιχθείς συναντά τον Ήλιο στο ίδιο ζώδιο, λειτουργώντας σαν βαμβάκι στην πληγή που άνοιξαν οι βαριές Πλουτώνιες επιρροές της εβδομάδας. Μπορείς να ταξιδέψεις 12 χρόνια πίσω, να θυμηθείς γεγονότα και ανθρώπους που και τότε, όπως και τώρα, σού άνοιξαν δρόμους, σε βοήθησαν να δεις αλλιώς τα πράγματα, σού πρόσφεραν ευκαιρίες, σε γέμισαν αισιοδοξία και ανοιχτούς ορίζοντες. Εξυπακούεται ότι τα ζώδια του νερού –Ιχθύς, Σκορπιοί, Καρκίνοι του β δεκαημέρου- και της γης κατά πόδας –Ταύροι, Παρθένοι, Αιγόκεροι– έχουν την τιμητική τους και τη μερίδα του λέοντος στην εύνοια. Η πίστη στο Καλό, στο Όνειρο, στην Τύχη, σε αυτό που δεν πρέπει να φτύσεις αίμα για να πετύχεις, επανέρχεται, ας είναι και για λίγο. Ζήτα και θα λάβεις, πίστεψε και θα έχεις!

+ Μέσα στη γενική ανασφάλεια, καταφέρνεις να δεις τη “μεγάλη εικόνα”. Αναπόφευκτα νιώθεις ευγνωμοσύνη για ό,τι έχεις αλλά και ό,τι έχασες. Δεν το λες και λίγο..
H ασφάλεια φέρνει σιγουριά. Και η σιγουριά τονίζει το Εγώ. Και το Εγώ νομίζει ότι μπορεί να κάνει ό,τι θέλει. Ταξίδεψε στο όραμα, αλλά με την καλούμπα δεμένη στην πέτρα.

Κυριακή, 6 Μαρτίου

Άρης σύνοδος Αφροδίτη

Δε λέει να τελειώσει το “ραντεβού” των δύο αιώνιων εραστών αυτό το χειμώνα που ξεκίνησε στις 16 Φεβρουαρίου τυπικά στο ζώδιο του Αιγόκερω, και από σήμερα θα συνεχιστεί στο αέρινο περιβάλλον του Υδροχόου περίπου μέχρι τα τέλη του μήνα. Ασφαλώς η μετακίνησή τους αυτή στον Υδροχόο διαφοροποιεί πολύ τα πράγματα. Κυρίως γιατί μιλάμε για ένα ζώδιο που επιτρέπει ελευθερίες, επικοινωνία, αντικειμενικότητα και ενίοτε μια χρήσιμη αποστασιοποίηση. Κανείς δεν έχει “το πάνω χέρι” σε αυτή τη συνάντηση, σε αντίθεση με την προηγούμενη φάση που ο Άρης -αρσενική ενέργεια- προσπαθούσε να επιβληθεί με σκληρότητα, αυθεντία, περιορισμό στην Αφροδίτη. Σχέσεις και συνεργασίες “παίρνουν αέρα” κι αυτό βοηθά πολύ. Τουλάχιστον να καταλάβεις αν αξίζουν τον κόπο…

+ Εξυπακούεται ότι είναι καλές ημέρες να διεκδικήσεις χρωστούμενα, να ανακτήσεις τη χαμένη αυτοεκτίμηση, να αναμοχλεύσεις προτεραιότητες.
Άγχος, πίεση, χτυποκάρδι, σφιγμένα υπογάστρια. Ναι, ο έρωτας μετράει πεταλούδες στο στομάχι. Αναρωτιέμαι τι γίνεται με τον εγωισμό…χμμμ…

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα