Όψεις Εβδομάδας: 19 – 25 Δεκεμβρίου 2022

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΒΛΑΧΙΩΤΗ
16/12/2022

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου

Ήλιος τετράγωνο Δίας
Αφροδίτη τρίγωνο Ουρανός

Ωωπ! Τι γίνεται εδώ; Μέρες Χριστουγέννων που αστρολογικά προμηνύονται ήρεμες, τρυφερές, γενναιόδωρες; Ποιος φούρνος γκρεμίστηκε και ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ θα φχαριστηθείς γιορτές; Δίας είναι η αιτία παιδιά, και Ουρανός και Ποσειδώνας και μια ευεργετική Νέα Σελήνη αύριο στο ζώδιο του Αιγόκερω και όλα τα καλά του κόσμου. Εντάξει, το έχουμε πει, τα τετράγωνα του Δία θυμίζουν το παιδάκι που απ’ τη λαχτάρα και την αδημονία του θ’ ανοίξει τα δώρα νωρίτερα, θα φάει και τρίτο γλυκό όταν οι μεγάλοι τού λένε ότι δε μπορεί να φάει πάνω από δύο, θα κάνει την μπαγαποντιά του ποντάροντας στο έλεος των κηδεμόνων και την καλή του τύχη που ποτέ δεν τον εγκαταλείπει η αλήθεια είναι και πάντα τον βοηθά να τη σκαπουλάρει από τις τιμωρίες. Επομένως, ακόμη κι αν το παρατραβήξεις κάπως το σκοινί αυτές τις μέρες με τις απολαύσεις και την καλοπέραση, ε, δε σε περιμένει και λαιμητόμος. Μόνο η ζυγαριά, άντε και η ζώνη που θα θέλει λίγο άνοιγμα…

Το τετράγωνο Ήλιου-Δία και η νέα σελήνη αφορούν τα παρορμητικά των πρώτων-πρώτων ημερών (Κριοί, Ζυγοί, Καρκίνοι, Αιγόκεροι). Το τρίγωνο Αφροδίτης-Ουρανού τα ζώδια της γης του β’ δεκαημέρου (Ταύροι, Παρθένοι, Αιγόκεροι). 

+ Το σούπερ τρίγωνο Αφροδίτης-Ουρανού μιλά για ουρανοκατέβατα, σωτήρια έσοδα και απροσδόκητες γνωριμίες παντός τύπου. Λες εκείνος ο από μηχανής Θεός να έρθει τελικά με έλκηθρο, ενώ τον περιμένεις με κούρσα;
– Μαζί σου και στις υπερβολές, μαζί σου και στα χαϊλίκια. Μόνη ένσταση: δε θέλει και πολύ να κολλήσει η ρετσινιά του “επιπόλαιου” / “αναξιόπιστου” πάνω σου σαν τσίχλα. Έχε το κατά νου!

Κυριακή 25 Δεκεμβρίου

Ερμής εξάγωνο Ποσειδώνας

Μια γιορτή αγάπης, όπως τα Χριστούγεννα, περικυκλωμένα από την άχλη και τη μαγεία του πλανήτη της Χριστικής, ανιδιοτελούς Αγάπης, τον Ποσειδώνα! Σχεδόν παραμύθι ε; Ναι, αυτές οι γιορτές έχουν κάτι από αστερόσκονη, και γλύκα, και πασπαλισμένη ζάχαρη, ακόμη κι αν ανήκεις σε εκείνη την κατηγορία που σνομπάρει κατά κόρον τις γιορτές και τον καταναλωτισμό που τις συνοδεύει. Φαίνεται πως και η ψυχή η δική σου έχει ανάγκη να μαλακώσει, ν’ ανοίξει στη θαλπωρή και την αγκαλιά, να ακούσει δυο λόγια ζεστά, ακόμη κι αν μέσα σου ξέρεις ότι στα σίγουρα η άμαξα είναι κολοκύθα και τα λευκά άλογα που τη σέρνουν, απλά ποντίκια.
Οι επιβαλλόμενες συναντήσεις με αδέλφια, ξαδέλφια, συγγενείς λόγω των ημερών σα να μην ακούγονται και τόοοοσο αγγαρεία φέτος, αν αποφασίσεις δε, να μετακινηθείς γύρω-τριγύρω το εξάγωνο Ερμή-Ποσειδώνα υπόσχεται ότι θα περάσεις πολύ καλά.

Η όψη αφορά κυρίως τα ζώδια της γης του γ’ δεκαημέρου (Ταύροι, Παρθένοι, Αιγόκεροι).

+ Κλείνει η χρονιά, μήπως είναι ευκαιρία να κλείσεις και ό,τι έχεις σε εκκρεμότητα με μια ωραία, πολιτισμένη, εγκάρδια συζήτηση;
– Λίγο μάς τα χαλάει ο Ερμής που σιγά-σιγά κόβει ταχύτητα για την ανάδρομη πορεία του, αλλά και πάλι τίποτα δε μπορεί να χαλάσει για πολύ την ατμόσφαιρα, μη φοβού!

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα