Όψεις Εβδομάδας: 12 – 18 Δεκεμβρίου 2022

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΒΛΑΧΙΩΤΗ
08/12/2022

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου

Ήλιος εξάγωνο Κρόνος

Στον απόηχο της εκρηκτικής πανσελήνου στις 8 του μήνα, η εβδομάδα αυτή κατεβάζει τις ταχύτητες, ηρεμώντας πνεύματα και σώματα. Ο Κρόνος θα μπει πρώτος στο πεδίο να κάνει τον απολογισμό της “μάχης”, να καταμετρήσει τι έφυγε και τι έμεινε, να οργανώσει εκ νέου και να ξαναστήσει με ανανεωμένο και πιο στέρεο υλικό το νέο “οικοδόμημα”. Το εξάγωνό του με τον Ήλιο προσφέρει αυτή ακριβώς την ευκαιρία: Να επιλέξεις από τα θραύσματα τις καλύτερες πέτρες και με αυτές να ξαναχτίσεις και να στερεώσεις γερά. Δεν έχει σημασία ούτε ο μόχθος, ούτε η κόπωση, σημασία έχει το αποτέλεσμα όσο και όπως το οραματίζεσαι..

Η όψη αφορά τα μεταβλητά ζώδια του τέλους του δευτέρου δεκαημέρου (Δίδυμοι, Τοξότες, Παρθένοι, Ιχθύς).

+ Τίποτα αναζωογονητικότερο από τη γείωση. Ειδικά όταν ακολουθεί Ποσειδώνια επιρροή. Σήμερα όμως, στο εδώ και τώρα, τι κάνεις; Και πόσο συγκεντρωμένος είσαι σε αυτό που κάνεις;
– Στοιβαρότητα, σοβαρότητα, υπευθυνότητα. Τα plus του Κρόνου που πάντα μετράνε και πάντα τα θέλουμε! Όχι όμως και την ακαμψία, τη μιζέρια και την ανασφάλεια. Ξουτ, ξουτ!

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου

Ήλιος τετράγωνο Ποσειδώνας

Η πιο δυνατή συνάντηση, το τετράγωνο Ήλιου-Ποσειδώνα, γίνεται μεσοβδόμαδα και φέρνει ξανά στην επιφάνεια την υφέρπουσα Ποσειδώνια ενέργεια που είναι παρούσα εδώ και καιρό -τουλάχιστον από τις αρχές Οκτώβρη που είχαμε το πρώτο διαλυτικό τετράγωνο Άρη-Ποσειδώνα. Μια ενέργεια που έχει ρίξει λίγο-πολύ τους πάντες σε μία παρατεταμένη αποχαύνωση, ανήμποροι να αντιδράσουμε και να πάρουμε αποφάσεις, τουλάχιστον από αυτές που θα τηρήσουμε.
Κάπως έτσι θα κυλήσουν κι αυτές εδώ οι μέρες, μεταξύ ύπνου/ ξύπνιου, δύναμης /αποδυνάμωσης, ορατού/ αόρατου, διαίσθησης/λογικής. Εμπιστεύσου το αόρατο, το άρρητο, το υπερβατικό για να βρεις τον εαυτό σου λέει ο Ποσειδώνας στον Ήλιο. Ναι, δεν χρειάζονται τα πάντα αποδείξεις, είναι κι αυτά που απλά “ξέρεις”!

Η όψη αφορά και πάλι τα μεταβλητά του τελευταίου δεκαημέρου (Δίδυμοι, Τοξότες, Παρθένοι, Ιχθύς).

+ Το πιο “πραγματικό” βίωμα αυτό τον καιρό, όσο κι αν ακούγεται οξύμωρο, είναι τα όνειρα. Είναι απίστευτη η πληροφορία που έρχεται μέσω του ύπνου και πάει πολύ πιο πέρα από τον συμβολισμό.
– Αυτή η ημι-παραλυσία που μοιάζει σχεδόν με αρρώστια, κυριολεκτικά ή μεταφορικά, είναι που σε εξαντλεί ολοκληρωτικά. Υπομονή λίγο μέχρι το σ/κ, θα ζωντανέψεις πάλι, θα πάρεις τα πάνω σου.

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου

Ερμής τρίγωνο Ουρανός

Kαι μετά την Ποσειδώνια “ομίχλη” πάμε για την κρυστάλλινη διαύγεια του Ουρανού. Να καθαρίσουν τα σύννεφα, να βγει ξανά “λιακάδα”, η αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού, που λέει και μια παλιά ταινία και τόσο συνάδει με την ποιότητα του τριγώνου Ερμή-Ουρανού που κορυφώνεται σήμερα αλλά έχει διάρκεια όλο το σ/κ. Η πληροφορία που έρχεται τώρα άνωθεν ξεμπλοκάρει, λύνει προβλήματα, προάγει και εξελίσσει.  Φαντάσου το σώμα σου σαν ένα “πιάτο” ραντάρ που ανιχνεύει και μεταφράζει κάθε “σήμα” που πιάνει με τις ακτίνες του! Κάπως έτσι κι εσύ, ένα ανθρώπινος δέκτης “υψηλών” μηνυμάτων που σε οδηγούν ένα βήμα παρακάτω! Απροσδόκητες εκδρομούλες, μηνύματα και συνομιλίες πολύ βοηθητικές, το ίδιο και οι επαφές με αδέλφια και συγγενικό περίγυρο. Α! Καλά νέα και για το μεταφορικό σου μέσο, το διαδίκτυο, το κινητό.

Η όψη αφορά κυρίως τα ζώδια της γης του δευτέρου δεκαημέρου (Ταύροι, Παρθένοι, Αιγόκεροι).

+ Ιδέες έξυπνες, απελευθερωτικές κατεβαίνουν στο κεφαλάκι σου, και ως άλλος Κύρος Γρανάζης ανάβεις λυχνία και βρίσκεις λύσεις στα πιο απίθανα προβλήματα. Σούπερ!
– Προσοχή “βραχύκλωμα”! Απ’ τις πολλές “στροφές” ο κινητήρας του εγκεφάλου κινδυνεύει να καεί από υπερτάχυνση. Αργά, εισπνοή, εκπνοή, εξηγούμε αναλυτικά  και ΟΧΙ σαν οπλοπολυβόλο!

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα