Όψεις Εβδομάδας: 7 – 13 Νοεμβρίου 2022

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΒΛΑΧΙΩΤΗ
04/11/2022

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου

Aφροδίτη τετράγωνο Κρόνος

Ίσως η πιο έντονη και επεισοδιακή εβδομάδα του Νοεμβρίου αυτή που πρόκειται να διανύσουμε! Από όπου κι αν το “πιάσεις”, από την αυριανή έκλειψη που είναι και η τελευταία της χρονιάς ή από τις πολύ πυκνές και δυναμικές πλανητικές όψεις που κορυφώνονται τις επόμενες μέρες, το σύμπαν “σπρώχνει” αναγκαστικά τις εξελίξεις, πρεσάροντας σε συναισθηματικό αλλά και πρακτικό επίπεδο.
Μία τέτοια αίσθηση αφήνει και η σημερινή μέρα με το περιοριστικό τετράγωνο Αφροδίτης-Κρόνου, που δεν αφήνει περιθώρια ούτε για σύνδεση και εγγύτητα, ούτε για ασφάλεια -οικονομική αλλά και συναισθηματική. Ολόκληρη η εβδομάδα βέβαια έχει δυνατές ενεργοποιήσεις του Κρόνου και του Ουρανού, πράγμα που σημαίνει πολλά εμπόδια και καθυστερήσεις μπροστά σου, ανάκατα με ανατροπές και σοκ που παράγουν ένα μίγμα εκρηκτικό. Ας μην ξεχνάμε ότι και η ίδια η έκλειψη είναι μία σκληρή έκλειψη με τη σφραγίδα Κρόνου-Ουρανού, οπότε όλοι μας λίγο-πολύ έχουμε να περάσουμε από “Συμπληγάδες” πριν τις τελικές αποφάσεις…

Η όψη αφορά στα σταθερά ζώδια του β’ δεκαημέρου (Ταύροι, Σκορπιοί, Λέοντες, Υδροχόοι), που είναι αυτοί που δέχονται πιο άμεσα και την επιρροή από την Σεληνιακή έκλειψη.

+ Μία καλή έκφραση της Κρόνιας ενέργειας θα μπορούσε να είναι ένα εκούσιο “συμμάζεμα” των οικονομικών σου και μία πιο συνετή διαχείριση. Κι άλλο σφίξιμο στο ζωνάρι; θα μού πεις. Κι άλλο, κι άλλο…
– Ό,τι αξίζει και είναι πολύτιμο, η ίδια η αυτοεκτίμησή σου δοκιμάζονται αυτές τις μέρες. Νιώθεις θλίψη και ματαιότητα, είναι λογικό. Μόνο που δεν θα κρατήσει για πάντα. Νέο, αυθεντικό “υλικό” θα αναδυθεί στην επιφάνεια, έχε υπομονή!

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου

Ήλιος αντίθεση Ουρανός
Ερμής αντίθεση Ουρανός

Τη θέση του Κρόνου, παίρνει ο Ουρανός βάζοντας απέναντι Ήλιο και Ερμή σε μία προκλητική αντιπαράθεση: Τι Είμαι – τι Σκέφτομαι από την μία πλευρά της τραμπάλας, Τι Πρέπει να τροποποιήσω που δεν εξυπηρετεί την αποστολή μου σε αυτόν τον κόσμο αλλά και Ποιες πεποιθήσεις και ιδέες πρέπει ν’ αλλάξω από την άλλη.
Ο Ουρανός δρα αστραπιαία, η αλήθεια είναι ότι δεν είναι ούτε καλός συνομιλητής, ούτε καλός ακροατής. Εχει κάτι επιτακτικό στις απαιτήσεις του που δεν αφήνει πολλά περιθώρια χρόνου για επεξεργασία. Και οι απαιτήσεις του φτάνουν πάντα “στο κόκκαλο”: αλλαγή, μετακίνηση, “ξεκόλλημα” από το γνώριμο και βολικό. Καταλαβαίνεις ότι ο δρόμος που δείχνει το σύμπαν είναι επί της ουσίας μονόδρομος: ΜΟΝΟ μπροστά. Προς το φρέσκο, το ανεξερεύνητο, το μελλοντικό.

Οι όψεις αφορούν και πάλι τα ταλαίπωρα σταθερά ζώδια του β’ δεκαημέρου (Ταύροι, Σκορπιοί, Λέοντες, Υδροχόοι).

+ Πολλές αποκαλύψεις και έξυπνες ιδέες που βγάζουν από τα αδιέξοδα. Το μυαλό στροφάρει, η επικοινωνία με το περιβάλλον, αν και συγκρουσιακή, ξεκαθαρίζει παρεξηγήσεις.
– Φάσκεις και αντιφάσκεις, λες και ξε-λες, το ίδιο και οι απέναντι. Εντάξει, δεν τη λες και ιδανική τη συνθήκη για το ευαίσθητο νευρικό σου σύστημα…

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου

Ερμής τετράγωνο Κρόνος
Αφροδίτη τρίγωνο Ποσειδώνας

Όσο επιστρέφουν οι Κρόνιες παρεμποδιστικές γωνίες, τόσο μπαίνουν στο πλανητικό σκηνικό και οι Ποσειδώνιες που λειτουργούν ως “αντίδοτο”. Σαν το βαμβάκι με ιώδιο πάνω στο πληγωμένο γόνατο, το καταπραϋντικό τρίγωνο Αφροδίτης-Ποσειδώνα έρχεται να επουλώσει τραύματα, να ανασηκώσει τους κυρτωμένους ώμους, να επαναφέρει την πίστη στο Καλό που πάντα νικάει.
Το τετράγωνο Ερμή-Κρόνου θα σηκώσει αντιστάσεις, γιατί στον μετρημένο με το υποδεκάμετρο κόσμο της λογικής του, έννοιες όπως η ευαισθησία, η ενσυναίσθηση, το υποσυνείδητο, η αγάπη, η παράδοση είναι άγνωστος τόπος. Πώς το λέει όμως εκείνο το παλιό αναρχικό σύνθημα; “Όσες κι αν χτίζουν φυλακές κι αν ο κλοιός στενεύει, ο νους μας (και η καρδιά προσθέτω εγώ) είναι αληταριό που όλο θα δραπετεύει”. Κάαααπως έτσι θα πάει το πράγμα σήμερα!

Η όψη Ερμή-Κρόνου αφορά και πάλι τα σταθερά του β’ δεκαημέρου (no way out η κατάσταση τελικά), ενώ το τρίγωνο Αφροδίτης-Ποσειδώνα ευνοεί σημαντικά τα ζώδια του νερού του γ’ δεκαημέρου (Καρκίνους, Σκορπιούς, Ιχθύς).

+ Σωτήριες οικονομικές ενισχύσεις, ένα ακόμη λιθαράκι στη γενική “επούλωση” που λέγαμε. Αλλά και συναισθηματική ανατροφοδότηση, έτσι για να γεμίσουν και οι “αποθήκες της ψυχής” που είχαν αδειάσει…
– Είναι τουλάχιστον απωθητικό να περιχαρακώνεσαι πίσω από στεγανά και πεποιθήσεις του τύπου “εγώ έτσι είμαι και σε όποιον αρέσω”. Για φαντάσου να σκέφτονταν όλοι έτσι…

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου

Ήλιος τετράγωνο Κρόνος

Μετά τον Ερμή και την Αφροδίτη, το τελευταίο “χτύπημα” του Κρόνου περνάει στον Ήλιο, προσθέτοντας ένα ακόμη σκαλοπάτι εμποδίων και καθυστερήσεων στην ήδη ταλαιπωρημένη ψυχολογία σου. Τα πράγματα “δε βγαίνουν” με τίποτα, όσο κι αν επιμένεις, όσο κι αν τα τραβάς απ’ τα αυτιά, κι αυτό πρέπει να γίνει κάποια στιγμή αποδεκτό. Άλλωστε όσο αντιστέκεσαι, τι κερδίζεις εκτός από πόνο και θλίψη; Το ξέρω, είναι σκληρό να νιώθεις τόσο αδύναμος και συρρικνωμένος και ανήμπορος να κρατήσεις τα ηνία της ζωής σου, αλλά πίστεψέ με, μόνο αν παραδώσεις και αποδεχθείς, θα ανακουφιστείς. Αντί να ταπεινώνεις τον πολύτιμο εαυτό σου -ή ν’ αφήνεις τους άλλους να τον ταπεινώνουν- άστους να φύγουν, απελευθέρωσε κι εκείνους κι εσένα!

Η όψη αφορά ΚΑΙ πάλι τα σταθερά του β’ δεκαημέρου που “βγάζουν πετσί” κανονικά αυτό το φθινόπωρο (Ταύροι, Σκορπιοί, Λέοντες, Υδροχόοι).

+ Μέσα στο γενικό “ξερίζωμα” και πάνω στην “καμένη γη” πέφτουν οι πρώτοι σπόροι που αργότερα θα δώσουν το “νέο καρπό”. Αργά και με υπομονή όλα ξανα-στήνονται καλύτερα και με πιο γερά θεμέλια.
– Όλοι μοιάζουν πιο ικανοί, πιο πετυχημένοι, πιο όμορφοι, πιο τυχεροί, πιο πολύ από τα πάντα, συγκρινόμενοι με σένα. Μοιάζουν όμως, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ, να το θυμάσαι αυτό.

Σαββατοκύριακο 12-13 Νοεμβρίου

Ερμής τρίγωνο Ποσειδώνας
Αφροδίτη εξάγωνο Πλούτωνας

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ένα ξέφωτο να απιθώσεις το ταλαιπωρημένο σου σαρκίο και την καταρρακωμένη σου ψυχή. Και που αλλού καλύτερα από τη βαμβακένια αγκαλιά του Ποσειδώνα που όλα τα επουλώνει, όλα τα μαλακώνει και τα φροντίζει; Η πραγματικά ευεργετική του όψη με τον Ερμή αλλά και το εξάγωνο της Αφροδίτης με τον Πλούτωνα στην εκπνοή της εβδομάδας, μιλάνε για στοργή και γλύκα και κουβέντες που ηρεμούν αυτιά και καρδιά, και αποκατάσταση σχέσεων με το άμεσο περιβάλλον.
Μετά το τσουνάμι ενός καταιγιστικού διμήνου εκλείψεων και σκληρών πλανητικών συναντήσεων, το συμπαντικό σκηνικό ρίχνει τόνους, καταπραϋνει και αναπλάθει τραύματα και πληγές. Απόλαυσε τη “μπονάτσα” όσο κρατάει, δες τη συγκυρία αυτή σαν ευκαιρία για απολογισμό και συμπεράσματα!

Οι όψεις αφορούν κυρίως τα ζώδια του νερού του γ’ δεκαημέρου (Καρκίνοι, Σκορπιοί, Ιχθύες).

+ Ετοίμασε μια μικρή απόδραση, ακόμη κι αν έχει κρύο. Ακούγεται ταλαιπωρία, αλλά θα ναι βάλσαμο πραγματικό. Ευκαιρία επίσης να ενισχύσεις το πορτοφόλι σου, να “ζεστάνεις” και όποιες σχέσεις σε ενδιαφέρουν.
– Όταν λέμε ανοίγουμε τα χαρτιά μας και μιλάμε με αλήθειες, το εννοούμε. Δεν υπεκφεύγουμε, δεν ντρεπόμαστε, δε λέμε ψέματα. Αλλιώς κάτσε μόνος και μίλα με τον καθρέφτη σου…

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα