Όψεις Εβδομάδας: 17 – 23 Οκτωβρίου 2022

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΒΛΑΧΙΩΤΗ
14/10/2022

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου

Ήλιος τρίγωνο Άρης

Στην αντίστροφη μέτρηση για την ηλιακή έκλειψη της 25ης Οκτωβρίου και την ανάδρομη πορεία του Άρη λίγες μόλις μέρες μετά, τούτη η βδομάδα έχει από όλα! Και το αντίβαρο στα αναμενόμενα εμπόδια, όπως το σημερινό σούπερ ενεργοποιητικό τρίγωνο Ήλιου-Άρη ή το μεθαυριανό “διεγερτικό” τρίγωνο Αφροδίτης-Άρη αλλά και τις έξτρα προκλήσεις, που κατά βάση είναι Πλουτώνιες, επομένως επώδυνες και συνάμα μεταλλακτικές.
Για αρχή πάντως, δίνεται η ευκαιρία να ξεκινήσεις δυο-τρία πραγματάκια σημαντικά που δε σηκώνουν άλλη αναβολή σήμερα/αύριο, πριν μπούμε στην κανονική αναδρομή του Άρη, που κακά τα ψέματα θα είναι απαγορευτική για το επόμενο τρίμηνο, μέχρι δηλαδή και τα μέσα του επόμενου Γενάρη. Οπότε σηκώνεις μανίκια, παίρνεις φόρα και “τρέχεις” ΤΩΡΑ αυτά που αναγκαστικά θα πρέπει να βάλεις σε “pause” στο τέλος του μήνα. Μη φοβάσαι τις αποφάσεις, το ξέρω πως κάτι μέσα σου διακρίνει πως δε “βγαίνει” το πράμα όσο κι αν το τραβάς απ’ τα μαλλιά. Απ’ την άλλη αν όχι τώρα, πότε; Τουλάχιστον για τα απολύτως απαραίτητα και βραχυπρόθεσμα.

Η όψη αφορά κυρίως τα ζώδια του αέρα του τρίτου δεκαημέρου (Δίδυμοι, Ζυγοί, Υδροχόοι).

+ Σαν ένα μικρό, αφυπνιστικό χαστουκάκι αυτή η συνάντηση Ήλιου-Άρη. Άντε γιατί πολύ λήθαργος είχε πέσει με τον Ποσειδώνα τόσες μέρες!
– Κάνε τα δικά σου, επιβάλλεται όπως είπαμε. ΑΛΛΑ συνυπολόγιζε και τους δίπλα έτσι; Όχι σηκώνω μπαϊράκι και γράφω τους πάντες στα παλιά μου τα παπούτσια…

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου

Ήλιος τετράγωνο Πλούτωνας
Αφροδίτη τρίγωνο Άρης

Η μέση της διφορούμενης αυτής εβδομάδας αυξάνει βαθμό δυσκολίας, αν και κρατά έναν σημαντικό “άσσο” στο μανίκι της: το ευεργετικό και ξεσηκωτικό τρίγωνο Αφροδίτης-Άρη που ανεβάζει αίμα, λίμπιντο και έξαψη στα ύψη, ενώ ενισχύει και το πορτοφόλι σου, αρκεί βέβαια να ξεκουνηθείς κι εσύ λίγο και να πάρεις καμιά πρωτοβουλία από μόνος σου.
Από την άλλη βέβαια υπάρχει η προκλητική συνάντηση Ήλιου-Πλούτωνα που βγάζει στην επιφάνεια όλων τον βόρβορο των φόβων, των ανασφαλειών, των εμμονών και της αρνητικότητας. Είναι και το φως του ήλιου που “σβήνει” σε λίγες μέρες με την έκλειψη, οπότε καταλαβαίνεις, οι μέρες που διανύουμε είναι σκληρές και έντονες και μάλλον πολύ απέχουν από το αισιόδοξο σενάριο. Ριζική μεταστροφή ζητά το σύμπαν, για να δούμε, θα καταφέρεις να την αποκρυπτογραφήσεις και να τη φέρεις στο συνειδητό;

Η γωνία Ήλιου-Πλούτωνα επηρεάζει τα παρορμητικά του κατα-ταλαιπωρημένου τελευταίου δεκαημέρου (Κριοί, Ζυγοί, Καρκίνοι, Αιγόκεροι), ενώ το τρίγωνο Αφροδίτης-Άρη και πάλι τα ζώδια του αέρα του γ’ δεκαημέρου (Δίδυμοι, Ζυγοί, Υδροχόοι).

+ Ήλιος-Πλούτωνας σα να λέμε φως και σκοτάδι μαζί. Γίνεται να βρεθούν οι δυο τους ταυτόχρονα κι όχι διαδοχικά; Αμέεε, πως δε γίνεται; Το ίδιο νόμισμα είναι άλλωστε, απλά ανάποδες πλευρές.
– Πριν πέσεις στα τάρταρα της ματαιοπονίας, θυμήσου: Ποιος είναι ο ΣΚΟΠΟΣ όλου αυτού του πόνου; Δε βλέπεις την απάντηση, είναι σκοτεινά το ξέρω, αλλά υπάρχει και είναι μέσα σου, εκεί κάτω από το στήθος σου! 

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου

Αφροδίτη τετράγωνο Πλούτωνας
Ήλιος σύνοδος Αφροδίτη

Πλούτωνα το ανάγνωσμα, μέρος ΙΙ, σε επαφή με την Αφροδίτη αυτή τη φορά και σε τετράγωνο. Τα τετράγωνα έχουν κάτι το ασφυκτικό και ταυτόχρονα πολύ αντιδραστικό μαζί, εξ’ ου και θεωρούνται δύσκολες γωνίες σε έναν αστρολογικό χάρτη. Παράγουν καταστολή και μαζί εκλύουν τεράστιες ποσότητες θυμού που προκαλείται από αυτήν ακριβώς την καταστολή και τον περιορισμό. Στο δια ταύτα τώρα, το Πλουτώνιο στρίμωγμα μεταφέρεται στην πάντα χαριτωμένη Αφροδίτη που ως γνωστόν, δεν τα πάει καλά με τα ζόρια. Πράγμα που σημαίνει, ότι με αφορμή κάποια σχέση ή οικονομική υποχρέωση (ή και τα δύο μαζί), αρχίζει πάλι η αγωνία και η ανασφάλεια και η εμμονή.
Η αλήθεια είναι πως ό,τι αγγίζει ο Πλούτωνας το “σκοτώνει” διά παντός. Το γεγονός πως το άγγιγμά του γίνεται στην ορθή του πλέον πορεία, σημαίνει πως είναι η στιγμή να “σβήσει” οριστικά η όποια συναισθηματική ή οικονομική εκκρεμότητα πηγαινοερχόταν στη ζωή σου εδώ και καιρό. Κλείνει το κεφάλαιο, μπαίνει τελεία αμετάκλητη. Δεν είναι βέβαια τόσο κακό όσο ακούγεται να ξέρεις. Τουλάχιστον θα μάθεις με τι έχεις να πορεύεσαι στο εξής, στην τσέπη και την καρδιά σου…

Οι όψεις αφορούν και πάλι τα παρορμητικά του τελευταίου δεκαημέρου (Κριοί, Ζυγοί, Καρκίνοι, Αιγόκεροι),

+ Η ταυτόχρονη σύνοδος Ήλιου-Αφροδίτης λειτουργεί “μαλλακτικά”, σαν απαλό μαντήλι που πέφτει πάνω στην Πλουτώνια “πληγή”. Ναι, ακόμη και μετά την τελεία έχεις κάτι να περιμένεις: Tο επόμενο κεφαλαίο γράμμα…
– Το σημείο που δεν έχεις ορατότητα φοβάσαι πιο πολύ, λογικό. Κι όταν φοβάσαι τι γίνεται; Προσπαθείς να ελέγξεις με όποιο μέσο διαθέτεις. Και τι διδάσκει ο Πλούτωνας; “Παραιτήσου από τον έλεγχο”. Για να σε δω πως λύνεις την εξίσωση…

Κυριακή 23 Οκτωβρίου

Ερμής τρίγωνο Κρόνος
Κρόνος ορθόδρομος

Το σ/κ εκπέμπει σε πολύ πιο χαλαρούς ρυθμούς, με τον αστερίσκο ασφαλώς της σημαντικότατης μεθαυριανής έκλειψης ηλίου. Ο Κρόνος που κινούνταν ανάδρομος από τα τέλη Αυγούστου, γατζωμένος στην 18η μοίρα του Υδροχόου, επιτέλους “ξεκολλάει” από το σημείο αυτό, απελευθερώνοντας σιγά-σιγά Υδροχόους, Λιοντάρια, Ταύρους και Σκορπιούς του δευτέρου δεκαημέρου από τα δυσβάσταχτα βάρη και την απελπισία τόσων μηνών. Η πρώτη επαφή που κάνει είναι με τον Ερμή με ένα πολύ προωθητικό τρίγωνο που αποκαθιστά την επικοινωνία, τις μετακινήσεις, τις σχέσεις με το συγγενικό περίγυρο. Καλό διήμερο να οργανώσεις και καμιά εκδρομούλα επίσης, αν θες να ξεσκάσεις λίγο.

Η όψη αφορά πρωτίστως τα ζώδια του αέρα (Δίδυμοι, Ζυγοί, Υδροχόοι) και ακολούθως τα ζώδια της φωτιάς (Κριοί, Λέοντες, Τοξότες) του β’ δεκαημέρου.

+ Τι ωραίο πράμα να τοποθετούνται οι σκέψεις σε μία σειρά, όλος ο αχταρμάς στον εγκέφαλό σου να ξεπλέκεται και να μπαίνουν προτεραιότητες!
– Οτιδήποτε υποσχεθείς τώρα, είναι σοβαρό και απολύτως δεσμευτικό. Γι’ αυτό αν δεν το εννοείς, καλύτερα μην πεις τίποτα.

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα