Όψεις Εβδομάδας: 10 – 16 Οκτωβρίου 2022

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΒΛΑΧΙΩΤΗ
07/10/2022

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου

Ήλιος τρίγωνο Κρόνος
Ερμής αντίθεση Δίας
Άρης τετράγωνο Ποσειδώνας

Το διάστημα πριν τις συμπληγάδες των εκλείψεων έχει πάντα μία αίσθηση γκραν γκινιόλ. Λίγο από αβεβαιότητα, λίγο από καχυποψία και αγωνία και μπόλικο φόβο, όπως συμβαίνει πάντα άλλωστε όταν έχουμε να κάνουμε με αχαρτογράφητα νερά. Οι πλανήτες συντονισμένοι κι αυτοί στις επιταγές των εκλείψεων δίνουν το στίγμα τους μάλλον βοηθητικά γι΄αυτήν την προπαρασκευαστική εβδομάδα. Υπάρχει φυσικά το μεγάλο “αγκάθι” του τετραγώνου Άρη-Ποσειδώνα που επί της ουσίας διαλύει κάθε πρωτοβουλία και εκκίνηση. Πρόκειται για μία ενέργεια που εξασθενεί ψυχή αλλά και σώμα, γι΄αυτό πρόσεχε διπλά αυτές τις μέρες με ιώσεις, κρυολογήματα και σωματική καταπόνηση γενικώς.
Το ταυτόχρονο ενδυναμωτικό τρίγωνο Ήλιου-Κρόνου ευτυχώς θα βοηθήσει πολύ στην εξουδετέρωση αυτής της χαοτικής κατάστασης, αν και η Ποσειδώνια επίδραση θα είναι δυνατότερη και πιο μακροχρόνια (Αρης και Ποσειδώνας θα συναντηθούν άλλες δύο φορές μέσα στον χειμώνα).
Η πιο χρήσιμη συμβουλή που θα μπορούσες να κρατήσεις από το αλαλούμ είναι αυτή: Ό,τι είναι σημαντικό για τη ζωή σου, οποιαδήποτε κίνηση ή έναρξη έχεις κατά νου ΚΑΙ μπορεί να περιμένει, τράβηξε την μέχρι το τέλος Γενάρη. Θα γλυτώσεις από κόπο, νεύρα, απογοήτευση και εξάντληση δυνάμεων.

Η όψη Ήλιου-Κρόνου αφορά στα ζώδια του αέρα του β’ δεκαημέρου (Δίδυμοι, Ζυγοί, Υδροχόοι), η αντίθεση Ερμή-Δία τα παρορμητικά των πρώτων- πρώτων ημερών (Κριοί, Ζυγοί, Καρκίνοι, Αιγόκεροι) και το δυνατό τετράγωνο Άρη-Ποσειδώνα τα μεταβλητά του γ’ δεκαημέρου (Δίδυμοι, Τοξότες, Παρθένοι, Ιχθύες).

+ Και η συνάντηση Ερμή-Δία επίσης βοηθητική. Τουλάχιστον μέσα στη γενικευμένη θολούρα, επικεντρώνεσαι στο αισιόδοξο σενάριο. Έστω κι αν έχει μία δόση υπερ-αισιοδοξίας
– Να θες να φτάσεις στην πηγή και να μην αφήνει ο ίδιος ο Ποσειδώνας να πιείς νεράκι. Δε βγαίνει το ρημάδι, παράτο για λίγο μπας και ηρεμήσεις και το δεις λίγο αργότερα με άλλο μάτι…

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου

Αφροδίτη τρίγωνο Κρόνος

Ανάμεσα στις δύο αναδρομές -του Ερμή και του Άρη- και πριν εισέλθουμε και τύποις στις μέρες των εκλείψεων, αυτή η Παρασκευή και το σ/κ που έπεται είναι μάλλον ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει αυτός ο ζόρικος μήνας. Το τρίγωνο της Αφροδίτης από τον Ζυγό, το ζώδιο που κυβερνά, με τον σοβαρό Κρόνο από τον Υδροχόο μπορεί να μην είναι αυτό που λέμε “λιβάδι που τρέχουμε με ξέπλεκες πλεξούδες”, αλλά είναι μία υπολογίσιμη ενίσχυση και οικονομικά και ψυχολογικά. Τα μεν οικονομικά μπαίνουν σε μία τάξη, στα δε συναισθηματικά μπαίνουν επίσης όρια, πράγμα πολύ προστατευτικό και άκρως απαραίτητο. Ειδικά μετά την Ποσειδώνια, αποσυνθετική ενέργεια των προηγούμενων ημερών, ο Κρόνος επαναφέρει στο εδώ και τώρα, με έναν τρόπο γήινο και συνάμα εποικοδομητικό.

Η όψη αφορά κυρίως στα ζώδια του αέρα του β΄ δεκαημέρου (Διδύμους, Ζυγούς, Υδροχόους) και ακολούθως της φωτιάς στο ίδιο δεκαήμερο (Κριούς, Λιοντάρια, Τοξότες).

+ Σε ό,τι αποφασίσεις να “επενδύσεις” τώρα, να ξέρεις θα ‘χει διάρκεια και γερά θεμέλια. Οι “πολυκατοικίες” του Κρόνου είναι πάντα …αντισεισμικές, δεν “πέφτουν” με τίποτα.
– Η κατάσταση σηκώνει σοβαρότητα και ευθύνη, όχι στριφνότητα, τσιγκουνιές και ξινίλα. Αν δεν έχεις να δώσεις, ή αν δεν νιώθεις ότι παίρνεις, κάτσε σπίτι σου καλύτερα κι εσύ και ο άλλος.

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα