Όψεις Εβδομάδας: 26 Σεπτεμβρίου – 2 Οκτωβρίου 2022

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΒΛΑΧΙΩΤΗ
22/09/2022

Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου

Ήλιος αντίθεση Δίας
Αφροδίτη τρίγωνο Πλούτωνας
Αφροδίτη σύνοδος Ερμής

Εξαιρετικά πυκνή και πλούσια σε πλανητική κίνηση τούτη η βδομάδα, δείγμα ότι θα δοθούν άφθονες ευκαιρίες να δουλέψεις πάνω σε ό,τι σε απασχολεί περισσότερο και μάλιστα με θετική έκβαση. Οι περισσότερες όψεις είναι κατά βάση διευκολυντικές σε μεγάλο βαθμό κι αυτό θα βοηθήσει πολύ, πρακτικά και ψυχολογικά! Ας μην ξεχνάμε όμως ότι διανύουμε μία περίοδο κατά την οποία κινούνται ανάδρομα οι έξι από τους δέκα πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος! Πράγμα που σημαίνει ότι το σύμπαν ζητά “εσωτερική” επεξεργασία των εξωτερικών ερεθισμάτων, περισυλλογή και προετοιμασία, και όχι τόσο δράση και καινούρια ξεκινήματα.

Η έναρξη είναι εξόχως προωθητική πάντως. Και οικονομικά και αισθηματικά, και επικοινωνιακά και προσωπικά και τα πάντα όλα. Οι ωραίες συναντήσεις της Αφροδίτης με Ερμή και Πλούτωνα σήμερα ανοίγουν διαύλους επικοινωνίας με το ταίρι, αναζωπυρώνουν το πάθος, φέρνουν οικονομική υποστήριξη και ανάγκες που καλύπτονται. Το ίδιο και η αντίθεση Ήλιου-Δία, που ναι μεν έχει τη γνωστή υπερβολή του Δία, αλλά στους πιεσμένους καιρούς που διανύουμε, ό,τι καλό υπάρχει σε περίσσευμα, το “ρουφάμε” όπως η μέλισσα τη γύρη. Ανοίγματα λοιπόν σε όλα τα επίπεδα, η αισιοδοξία ανακάμπτει και κάπως βρίσκεις την άκρη του νήματος πάλι!

Οι όψεις αφορούν στα ζώδια της γης του γ’ δεκαημέρου (Ταύροι, Παρθένοι, Αιγόκεροι) και τα παρορμητικά των πρώτων-πρώτων ημερών (Κριοί, Ζυγοί, Καρκίνοι, Αιγόκεροι)

+ Τι ωραίες αυτές οι πολιτισμένες, ήπιες, ειρηνικές συζητήσεις. Μάλαξη στα αυτιά και την καρδιά που ηρεμεί με δυο γλυκές κουβέντες.
– Μην αφήσεις την υπερ-αισιοδοξία να καλύψει την προσπάθεια, συν Αθηνά και χείρα κίνει δηλαδή. Ξεκίνα και η τύχη θα φυλάει τα νώτα σου, όχι το ανάποδο!

Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου

Ερμής τρίγωνο Πλούτωνας

Υπέροχων ειδήσεων συνέχεια, με το σημερινό αποκαλυπτικό τρίγωνο Ερμή-Πλούτωνα, μία όψη που βαθαίνει τη σκέψη και κάνει πιο ουσιαστική την επικοινωνία με το περιβάλλον. Εκφράζεσαι χωρίς περιστροφές, κατευθείαν στην καρδιά που λένε. Κι όχι μόνο βγαίνουν αλήθειες στην επιφάνεια, ακόμη κι αν κάποιες από αυτές είναι σκληρές, αλλά συμβαίνει ένα ξεμπλοκάρισμα πραγματικά λυτρωτικό. Σα να ξεφορτώνεις ένα σαμάρι που βάραινε τις πλάτες σου καιρό τώρα. Κι όλο αυτό επειδή αποφάσισες να μιλήσεις. Καλό ε;

Η όψη αφορά στα ζώδια της γης του γ’ δεκαημέρου και πάλι (Ταύροι, Παρθένοι, Αιγόκεροι).

+ Δυνατή υποστήριξη από αδέλφια, συγγενείς, γείτονες. Αποκαθίστανται ξανά σχέσεις που είχαν διαρραγεί, η πληγή επουλώνεται σιγά σιγά…
– Όταν κάνουμε διάλογο, τον κάνουμε και για ν’ ακούσουμε τι έχει να πει ο απέναντι. Όχι για να διαβάζουμε απλά τα χείλη του, “κολλημένοι” στις δικές μας πεποιθήσεις. 

Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου

Άρης τρίγωνο Κρόνος 

Ίσως η πιο σημαντική και προωθητική όψη της εβδομάδας αυτή του τριγώνου Άρη-Κρόνου, μία συνάντηση που φέρνει την πολυπόθητη επίτευξη του στόχου. Οι αποφάσεις που παίρνεις αυτές τις μέρες έχουν όλο το περιθώριο αλλά και το υπόβαθρο για να υλοποιηθούν. Αργά αλλά μεθοδικά μπαίνουν τώρα τα θεμέλια του οράματος που μόνο ο καθένας από μας ξέρει από ποια βαθιά, πυρηνική ανάγκη προκύπτει. To σώμα οπλίζεται με την ενέργεια που χρειάζεται για να εκτελέσει ακόμη και την πιο επίπονη εργασία ή άσκηση κι αυτό δίνει μεγάλη ενθάρρυνση και δύναμη. Σε αρμονική όψη μεταξύ τους, ο οριοθέτης Κρόνος μπορεί να “εκτρέψει” σε ένα παραγωγικό κανάλι όλη την ασχημάτιστη ορμή και τόλμη του Άρη και ναι, τότε γίνονται πραγματικά θαύματα!

Η όψη αφορά κυρίως στα ζώδια του αέρα του β’ δεκαημέρου (Διδύμους, Ζυγούς, Υδροχόους)

+ Μολονότι φαίνεται ότι όλα κυλούν βασανιστικά αργά, στην πραγματικότητα τα πάντα γίνονται στο χρόνο που πρέπει. Πώς το λέει εκείνο το σοφό ρητό του Λάο Τσε; Η φύση δεν βιάζεται ποτέ, κι όμως τα πάντα γίνονται στην ώρα τους!
Είναι μεγάλη σοφία να ξέρεις πότε να επιμένεις σε κάτι και πότε απλά να παραδίδεις τα όπλα. Κάνεις τον αγώνα σου, αλλά προς Θεού, σε ό,τι δεν σε παίρνει με τίποτα, στρίβεις και δρόμοοο !

Σάββατο, 1 Οκτωβρίου

Αφροδίτη αντίθεση Δίας

Ένα… ευγενικό σπρωξιματάκι η σημερινή αντίθεση Αφροδίτης-Δία προς τον μήνα των εκλείψεων που μαζί με τον επόμενο, το Νοέμβριο, δρομολογούν και πάλι αναπόφευκτες αλλαγές και οριστικές αποφάσεις για τα σταθερά ζώδια -τους ταλαιπωρημένους Ταύρους, Σκορπιούς, Λέοντες και Υδροχόους. Πριν από αυτό όμως, έχουμε Πρωτομηνιάτικα μία “μαλλακτική” συνάντηση, πλην όμως τόσο ηδονιστική που μπορεί να σε βγάλει εντελώς εκτός προϋπολογισμού και γενικώς σωστής εκτίμησης. Θα πρότεινα εγκράτεια λοιπόν στα οικονομικά, όχι ό,τι σού γυαλίσει βουρ να το πάρεις. Συμβουλή βέβαια που κολλάει και σε οποιαδήποτε άλλη ευχαρίστηση: φαγητό, γλυκό, ξάπλες, περιποιήσεις, ψώνια, κλπ. Α! ΚΑΙ στα αισθηματικά επίσης! Κράτα μικρό καλάθι εκεί γιατί ό,τι διαφαίνεται X-Large δε σημαίνει ότι είναι κιόλας.

Η όψη αφορά στα παρορμητικά ζώδια των πρώτων-πρώτων ημερών (Κριοί, Ζυγοί, Καρκίνοι, Αιγόκεροι).

+ Η πίστη στο Καλό είναι ένα βασικό αξίωμα στη ζωή, γνωστό αυτό. Είναι κάτι εποχές όμως, όπως αυτή που διανύουμε, που αυτή η πίστη γίνεται τόσο αναγκαία όσο το οξυγόνο που αναπνέουμε…
– Οξεία τεμπελίτιδα σαββατοκύριακου! Οκ, ευχαριστήσου το, αλλά είπαμε, προσοχή λίγο με την υπερβολή.

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα