Όψεις Εβδομάδας: 12 – 18 Σεπτεμβρίου 2022

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΒΛΑΧΙΩΤΗ
09/09/2022

Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου

Ήλιος αντίθεση Ποσειδώνας
Αφροδίτη τετράγωνο Άρης

Πάλι στο τέλος κι αυτής της εβδομάδας βρίσκεται συσσωρευμένη όλη η ενέργεια από τις -ομολογουμένως προκλητικές- συναντήσεις των πλανητών. Και η απογοητευτική αντίθεση Ήλιου-Ποσειδώνα και το συγκρουσιακό τετράγωνο Αφροδίτης-Άρη προμηνύουν ένα ιδιαιτέρως έκρυθμο π/σ/κ, όπου ούτε η υπομονή, ούτε ο πολιτισμένος διάλογος θα έχουν τον πρώτο λόγο.
Oι άντρες είναι από τον Άρη, oι γυναίκες από την Αφροδίτη,” λέει το παλιό best seller του δημοφιλούς Αμερικανού συγγραφέα και συμβούλου σχέσεων John Gray, και κάπως έτσι φαντάσου το πνεύμα των ημερών! Ναι, ο πόλεμος των δύο φύλων είναι κανονικός, εν εξελίξει και με όλα τα “αξεσουάρ”: οπλοπολυβόλα, ρουκέτες, χειροβομβίδες, κράνη κλπ. κλπ. Αν δε, προσθέσουμε στο μίγμα και το ψευδαισθησιακό και ματαιωτικό σκηνικό που “στήνει” ο Ήλιος με τον Ποσειδώνα, καταλαβαίνεις…. Πώς να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι και να βγάλουν άκρη άνθρωποι τόσο θυμωμένοι, και ταυτόχρονα με τόσες προσδοκίες ακυρωμένες;

Οι όψεις αφορούν κυρίως στα μεταβλητά ζώδια του β’ και γ’ δεκαημέρου (Δίδυμοι, Τοξότες, Παρθένοι, Ιχθύες).

+ Θεωρητικά, μετά τον πόλεμο υπογράφονται πάντα συνθήκες ειρήνης. Ψυχραιμία λοιπόν να δούμε τι όρους θα θέσεις κι εσύ και ο άλλος απέναντι.
– Ένας μικρός πανικός αυτές τις μέρες και με τα οικονομικά, ένα άγχος ανεξέλεγκτο αλλά ευτυχώς παροδικό!

Κυριακή, 18 Σεπτεμβρίου

Ερμής (ανάδρομος) αντίθεση Δίας

Ακατάσχετη πολυλογία, με μπόλικη φανφάρα, (αμπελο)φιλοσοφία και επανάληψη γύρω τριγύρω σήμερα, πράγμα κουραστικό, μην πω και εκνευριστικό. Τα ίδια και τα ίδια να κλωθογυρίζουν στο κεφαλάκι σου, τα ίδια και τα ίδια να πετιούνται και από το στοματάκι σου (και το στοματάκι των άλλων φυσικά).
Εντάξει, δεν είναι ούτε άσχημα, ούτε απαισιόδοξα όλα αυτά που σκέφτεσαι, ακούς και συζητάς, ίσα-ίσα το αντίθετο, αλλά κι αυτός ο υπερθετικός βαθμός έχει κάτι άνοστο, σαν ανέκδοτο με τον Τοτό, άσε που μπορεί να εκφραστεί και με έναν τρόπο τόσο χονδροειδή που να καταλήξεις παρεξηγημένος και αφερέγγυος. Αν δε, συνυπολογίσουμε ότι ο Ερμής συνεχίζει να κινείται σε ανάδρομη πορεία, δε θέλει και πολύ να παίξει πάλι το “χαλασμένο τηλέφωνο” και μάλιστα σε… ενισχυμένη έκδοση!

Η όψη αφορά κυρίως στα παρορμητικά ζώδια του πρώτου δεκαημέρου (Κριοί, Ζυγοί, Καρκίνοι, Αιγόκεροι).

+ Χείρα βοηθείας και πάλι από αδέλφια, γείτονες, σόγια, εξωτερικό. Ταξιδάκια και βόλτες, καλά νέα, τρελές πλάκες, ανοιχτές, θαρραλέες συζητήσεις.
– Θυμάσαι τον Μαυρογυαλούρο με το “θα, θα, θα”; Ε, κοίτα μην χάψεις ό,τι σού σερβίρουν αυτό το σαββατοκύριακο γιατί έχει να πέσει πολλή υπόσχεση!

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα