Όψεις Εβδομάδας: 8 – 14 Αυγούστου 2022

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΒΛΑΧΙΩΤΗ
31/07/2022

Τρίτη, 9 Αυγούστου

Αφροδίτη αντίθεση Πλούτωνας

Γερά και με τσαμπουκά μπαίνει αυτή η αστρολογική βδομάδα, η οποία λίγο-πολύ θα κινηθεί σε ρυθμούς άγριους. Το εναρκτήριο λάκτισμα πέφτει σήμερα με την αντίθεση Αφροδίτης-Πλούτωνα, μία συνάντηση βασανιστική σε ό,τι αφορά τα ερωτικά κατά βάση. Όχι ότι η Αφροδίτη είναι μόνο έρωτες και λουλούδια, είναι πολύ παραπάνω από αυτά: είναι οι αξίες και οι ανάγκες σου, τα ταλέντα, η διαπραγματευτική σου ικανότητα, η χάρη, το γούστο, η αυτοεκτίμηση και η εκτίμηση των απλών πραγμάτων της ζωής, η διαχείριση των πόρων και πολλά ακόμη σημαντικά.
Σε πρακτικό, καθημερινό επίπεδο ωστόσο, μία τέτοια γωνία τη βιώνεις ως κρίση συναισθηματική. Η προσωπική σχέση με τον Άλλον γίνεται ξαφνικά ένα πεδίο χειρισμού και επιβολής δύναμης και ανταγωνισμού και εμμονών και κάτι τόσο βασανιστικό που εξαλείφει σχεδόν κάθε ίχνος καλής προαίρεσης, γενναιοδωρίας και ωριμότητας.

Η όψη αφορά κυρίως τα παρορμητικά ζώδια των τελευταίων πέντε ημερών, (Κριούς, Ζυγούς, Καρκίνους, Αιγόκερους).

+ Εντάξει, όταν δεν έχουμε ακρότητες, το πάθος δεν είναι για να το ρίξουμε και στο πυρ το εξώτερον. Το θέλουμε για να φουντώνει το αίσθημα και να παρακινεί σε δράση!
– Μία μίνι οικονομική κρίση σήμερα-αύριο προ των πυλών. Τι είδους αγωνία σε έχει κυριεύσει πάλι και τρώγεσαι με εκείνα τα λεφτά;

Πέμπτη, 11 Αυγούστου

Ήλιος τετράγωνο Ουρανός
Άρης εξάγωνο Ποσειδώνας

Μέρα ανατροπών και απροσδόκητων εξελίξεων η σημερινή, με αρκετή ταραχή και αλλαγή προγράμματος. Σαν ηλεκτροφόρο καλώδιο ο Ουρανός αγγίζει σήμερα τον Ήλιο σε τετράγωνο, φέρνοντας μία περίεργη ένταση. Όλα σού φταίνε, αντιδράς με το παραμικρό, τίποτα δεν κάθεται όπως το ‘χεις στο μυαλό σου αλλά κι εσύ ο ίδιος, μέσα σου, νιώθεις ότι έχεις τον ακάθιστο, σού ρχεται να τα παρατήσεις όλα και ας ψάχνουν να σε βρουν. Κάτι δε λειτουργεί με τον παλιό τρόπο, εσύ ο ίδιος πιο σωστά δε μπορείς να λειτουργήσεις με τον παλιό τρόπο. Χμμμ… μήπως είναι ώρα για μια μικρή προσωπική επανάσταση απέναντι σε ό,τι σε καταπιέζει; Μία φιλική συμβουλή μόνο: Μη πας πολύ μακριά για να βρεις αυτό που σε καταπιέζει, μια ματιά στον καθρέφτη ρίξε μόνο…

Η όψη αφορά περισσότερο στα σταθερά ζώδια του δευτέρου δεκαημέρου (Ταύρους, Σκορπιούς, Λέοντες, Υδροχόους).

+ Το παράλληλο εξάγωνο Άρη-Ποσειδώνα αποσυμπιέζει αρκετά την κατάσταση. Αν αφουγκραστείς σωστά τον στόχο λέει, γίνεται πραγματικότητα.
– Λίγο προσοχή με τις ρήξεις στο περιβάλλον. Διαχώρισε τη θέση σου, αλλά δε χρειάζεται ούτε σκληρότητα, ούτε ψυχρότητα.

Κυριακή, 14 Αυγούστου

Ήλιος αντίθεση Κρόνος
Άρης τρίγωνο Πλούτωνας

Κλείσιμο της εβδομάδας και πάλι με σχήμα… οξύμωρον! Από τη μία η περιοριστική αντίθεση Ήλιου-Κρόνου, από την άλλη το γενναιόδωρο τρίγωνο Άρη-Πλούτωνα που υπόσχεται επίτευξη και ικανοποίηση. Αν αντιμετωπίσεις τα πράγματα με σοβαρότητα, ρεαλισμό και με σκληρή δουλειά, τότε οι στόχοι υλοποιούνται, οι αποφάσεις έχουν ορατό αποτέλεσμα, η προσπάθεια ανταμείβεται και μάλιστα με έναν τρόπο τόσο βαθιά εγκατεστημένο και τόσο δικό σου, που κανείς ποτέ δε μπορεί να στο αφαιρέσει. Ο επιμένων νικά λένε με ένα στόμα-μια φωνή Άρης και Πλούτωνας και έτσι ακριβώς είναι. Ο Κρόνος με τον Ήλιο πάλι είναι εδώ για να υπενθυμίσουν τον τρόπο να φτάσεις στο επιθυμητό: πειθαρχία, δουλειά, οργάνωση!

Οι όψεις αφορούν κυρίως στα σταθερά ζώδια του γ΄ δεκαημέρου (Ταύρους, Σκορπιούς, Λέοντες, Υδροχόους).

+ Δεν είναι τέλεια αυτή η αίσθηση όταν νιώθεις ότι μπορείς να μετακινήσεις και βουνά; Υπέροχο ε;
– Δε ξεγελιόμαστε όμως, όπου Κρόνος = εμπόδια και καθυστερήσεις. Έχε τα κατά νου αλλά μην τα αφήσεις να σε καταβάλλουν.

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα