Όψεις Εβδομάδας: 25 – 31 Ιουλίου 2022

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΒΛΑΧΙΩΤΗ
23/07/2022

Δευτέρα, 25 Ιουλίου

Aφροδίτη τετράγωνο Δίας 

Από όπου κι αν την πιάσεις αυτήν την εβδομάδα “μυρίζει” μπαρούτι. Σαν να θέλει να σε ετοιμάσει για τη “μεγάλη εκτόξευση” Αρη-Ουρανού-Βορείου Δεσμού που κορυφώνεται πρωτομηνιάτικα, αλλά είναι σε λειτουργία ήδη από αρχές Ιούλη. Βλέπεις τι γίνεται γύρω σου: πυρκαγιές, εκρήξεις, πτώσεις αεροπλάνων, καύσωνες, κυβερνήσεις πέφτουνε… Μα η αγάπη μένει άραγε; Χμμμ…σάμπως και κάτι να γίνεται επ’ αυτού, μια σταλίτσα παρηγορητικό μέσα στον κακό χαμό των ημερών. Όχι ότι η σημερινή επαφή Αφροδίτης Δία είναι καθ’ όλα επιβοηθητική, γιατί και υπερβολές έχει, και σπατάλες, και οξεία τεμπελίτιδα, και υπερ-εκτίμηση δυνάμεων γενικώς. Αλλά συγκριτικά με τα υπόλοιπα της εβδομάδας και τον έκρυθμο Αύγουστο να περιμένει στην έξοδο, το λες και προστατευτικό. Κυρίως για την καλή διάθεση και την αναπτέρωση ηθικού, έστω και στιγμιαία.

Η όψη επηρεάζει κυρίως τα παρορμητικά ζώδια του πρώτου δεκαημέρου (Κριούς, Ζυγούς, Καρκίνους, Αιγόκερους).

+ Η ώριμη αγάπη, λέει ο Χόρχε Μπουκάι, διάσημος ψυχοθεραπευτής και συγγγραφέας, είναι αυτή που δίνεις, όχι αυτή που παίρνεις. Για σκέψου το λίγο…
– Με αυτό το έρμο το πορτοφόλι που ανοίγει και ούτε ξέρεις πια τι βγαίνει από εκεί μέσα και πως σκορπίζεται σαν χαρτοπόλεμος στο άψε-σβήσε, τι θα γίνει επιτέλους;

Τρίτη, 26 Ιουλίου

Ερμής τετράγωνο Άρης

Και τώρα, πάμε να “χορέψουμε” στο ρυθμό που βαράει ο Ερμής για το επόμενο τριήμερο! Που σημαίνει ότι το επίκεντρο των ημερών περιστρέφεται γύρω από την επικοινωνία, την πληροφορία, το βαθμό αντίληψης και αφομοίωσης όσων συμβαίνουν, τις μετακινήσεις, γύρω γενικά από το πόσο ευπροσάρμοστοι και κινητικοί μπορούμε να είμαστε στα καινούρια δεδομένα αυτής της περιόδου.

Το πρώτο test drive έρχεται από το σημερινό ερεθιστικό τετράγωνο Ερμή-Άρη, μια συνάντηση που φέρνει αρκετό εκνευρισμό, βιασύνη και μικρο-τραυματισμούς, ανυπομονησία και κουβέντες σκληρές που εκσφενδονίζονται από το στόμα σαν σφαίρες κατευθείαν στην καρδιά του απέναντι. Συζητήσεις επί συζητήσεων που μόνο ανεβάζουν το αίμα στο κεφάλι, χωρίς επί της ουσίας να βγαίνει συμπέρασμα, τη στιγμή που νιώθεις ότι το κρανίο σου θα πάρει φωτιά από τον καταιγισμό σκέψεων μαζί με νεύρα και θυμό…. Χμμμ…ζόρικη κατάσταση…

Η όψη επηρεάζει κυρίως τα σταθερά ζώδια -που είναι γενικά στο μάτι του κυκλώνα φέτος- του δεύτερου δεκαημέρου (Ταύρους, Σκορπιούς, Λέοντες, Υδροχόους).

+ Αν κάτι θετικό μπορεί να βγει μέσα από αυτή την ένταση είναι κάποιες αποφάσεις που θα ανακοινωθούν ωμά αλλά και αδιαπραγμάτευτα. Θέλει θάρρος αυτό, μη νομίζεις…
– Λίγο προσοχή στο δρόμο σήμερα και αύριο. Επίσης και στο περιβάλλον τριγύρω, αδέλφια, γείτονες, συγγενείς, κίνδυνος να γίνεις μαλλιοκούβαρα πριν το καταλάβεις!

Πέμπτη, 28 Ιουλίου

Ερμής τετράγωνο Ουρανός

Ερμή το ανάγνωσμα, μέρος 2ο, κεφάλαιο “Συνάντηση με Ουρανό”! Επικοινωνιακό και νοητικό βραχύκλωμα 300.000WATT. Πεντακόσιες ιδέες το δευτερόλεπτο, άλλες τόσες διακλαδώσεις σκέψεων και προβληματισμών, τηλέφωνα που σκάνε από παντού, νέα που σοκάρουν και όλα μαζί σαν βομβαρδιστικό που καταλαμβάνει το κεφάλι σου, έτοιμο να μοιράσει χίλιες βόμβες σε κάθε κυψέλη του εγκεφάλου σου! “Κάπως έτσι πρέπει να νιώθει κάποιος όταν παθαίνει εγκεφαλικό” σκέφτεσαι και δεν έχεις και άδικο εδώ που τα λέμε. Γιατί η σκληρή συνάντηση των δύο πλανητών που σχετίζονται πιο άμεσα από όλους με το νευρικό σύστημα, το ανώτερο και κατώτερο νοητικό, μπορεί να δώσει μία τέτοια αίσθηση. Εντάξει, δεν θα το πάθεις κυριολεκτικά, αλλά και πάλι, αυτός ο αιφνιδιασμός, το ξάφνιασμα σα να σε βαράει κεραυνός μαζί με ηλεκτροπληξία, δεν αφήνει ψυχικό αποτύπωμα νομίζεις;

Η όψη αφορά και πάλι τα ταλαίπωρα σταθερά ζώδια του δευτέρου δεκαημέρου (Ταύρους, Σκορπιούς, Λέοντες και Υδροχόους).

+ Ισως η μόνη θετική πλαισίωση που μπορείς να κάνεις μέσα σε τόση ταραχή είναι ότι τουλάχιστον κάποια πράγματα ξεκαθαρίζονται. Επώδυνα και με κόστος, αλλά ξεχωρίζει η ήρα απ’ το στάρι.
– Αν ακούς κάτι να τσιτσιρίζει μην απορήσεις, είναι τα εγκεφαλικά κύτταρα που καίγονται ένα-ένα από το spinning. Αϋπνία, υπερδιέγερση, νεύρα και όλα και όλοι στην τσίτα. Ψυχραιμίαααα…

Κυριακή, 31 Ιουλίου

Ήλιος τρίγωνο Δίας
Ερμής αντίθεση Κρόνος

Βαθύς αναστεναγμός ανακούφισης και σημαντική ανάπαυλα το σημερινό διευκολυντικό τρίγωνο Ήλιου-Δία που ουσιαστικά “κλείνει” τον φετινό επεισοδιακό Ιούλη. Ο ορίζοντας ξανανοίγει, βοήθειες έρχονται, η ψυχολογία ανεβαίνει αισθητά, οι “γωνίες” λειαίνονται, οι τρικλοποδιές για σήμερα τουλάχιστον σταματούν και το ποτήρι σα να φαντάζει και πάλι μισο-γεμάτο!

Η καλοσύνη, η καλή προαίρεση, η γενναιοδωρία, η ευγνωμοσύνη, η πεποίθηση ότι όλα ξεκινούν από το Καλό και στο Καλό επιστρέφουν, όλου του κόσμου οι αρετές δηλαδή είναι και πάλι εδώ να σε επαναφέρουν στην καλή πλευρά της ζωής. Εντάξει, υπάρχει και ένα “αγκάθι” στην όλη ιστορία που λέγεται “Ερμής-Κρόνος” που ενοχλεί και σκοτεινιάζει κάπως τη χαρά και την αισιοδοξία της μέρας και απομονώνει επικοινωνιακά αλλά είπαμε, το ποτήρι, για σήμερα τουλάχιστον, είναι και θα παραμείνει μισο-γεμάτο, no matter what!

Η όψη αφορά κυρίως τα ζώδια της φωτιάς του πρώτου δεκαημέρου (Κριούς, Λέοντες, Τοξότες).

+ Τελικά; Έβγαλες συμπέρασμα για ποιο λόγο έγινε ό,τι έγινε αυτόν τον μήνα; Αν όχι, δεν κάθεσαι να το επεξεργαστείς λίγο σήμερα; Η πιο ιδανική συγκυρία, στο υπογράφω!
– Αν περάσουν και κάποιες σκέψεις πιο βαριές, πιο ζοφερές, δε πειράζει. Ή αν δεις κάποιους γύρω σου κάποιους κλειστούς επίσης δεν πειράζει. Προχώρα παρακάτω!

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα