Όψεις Εβδομάδας: 24 – 31 Ιανουαρίου 2022

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΒΛΑΧΙΩΤΗ
21/01/2022

Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου

Ήλιος μισό τετράγωνο Ποσειδώνας

Θεωρητικά μιλώντας, είμαστε στη μέση της εβδομάδας και το «βαρέλι» ενέργειας θα έπρεπε να είναι, αν όχι ακόμη γεμάτο, τουλάχιστον μισο-γεμάτο. Κι όμως, η μπαταρία έχει ήδη ξεφορτίσει, κι εσύ νιώθεις να μην «τραβάς». Αν μπορούσες να παραιτηθείς από τα πάντα, έστω και για μία ημέρα, σήμερα θα ήταν η ιδανική. Και τι άλλο ακόμη; Να πέσεις σε ύπνο βαθύ, να ονειρευτείς, να «τριπάρεις» με κάποιο τρόπο, αφήνοντας πίσω για λίγο την πεζότητα της καθημερινότητας; Είσαι και πάλι συντονισμένος με την Ποσειδώνια επιρροή, μια επιρροή που παλεύεται μόνο με την εναρμόνιση μαζί της ως εξής: Πατάς «pause», ρηλαξάρεις, βάζεις τις μουσικές σου, κάνεις το μπάνιο σου, πίνεις το κρασάκι σου, κοιμάσαι όσο έχεις ανάγκη, ονειρεύεσαι επίσης όσο έχεις ανάγκη. Τι κοστίζει άραγε;

+ Κι αν δε ξέρεις ολωσδιόλου που πατάς και που βρίσκεσαι σήμερα, τι πειράζει; Αφέσου και αποδέξου, είναι μια εκτόνωση κι αυτή.
– Είναι σχεδόν βέβαιο ότι η μέρα αφήνει κάτι γλυκόπικρο στο στόμα. Λίγο από απογοήτευση, λίγο από ματαιότητα. Απλά έχε το υπόψιν σου.

Σάββατο, 29 Ιανουαρίου

Ερμής σύνοδος Πλούτωνας
Αφροδίτη σε στάση 

Ξεκινάει ένα δύσκολο σ/κ, να λέμε την αλήθεια. Σήμερα την «τιμητική» του ο Πλούτωνας, αύριο ο Ουρανός, δεν το λες και παιχνιδάκι, ειδικά στις κοφτερές τους όψεις, όπως η σημερινή και η αυριανή. Κυρίως γιατί ο Πλούτωνας «κολλάει», παίζοντας το δίσκο στο repeat. Τι σημαίνει αυτό; Ότι η επικοινωνία βραχυκυκλώνει, ο λογισμός δε τρέχει και στις αισιοδοξότερες των σκέψεων, η δε σχέση με αδέλφια, συγγενείς, γείτονες, παιδιά, σκυλιά (κυριολεκτικά) περνάει μια μινι-κρίση, ευτυχώς εντελώς προσωρινή. Τα καλά νέα είναι ότι η Αφροδίτη «ξεκολλάει». Αρκετά επεξεργάστηκες ανάγκες, επιθυμίες, σχέσεις, συνεργασίες. Ήρθε η ώρα για ένα γενναίο σάλτο στην αγάπη, την κοινωνικοποίηση, στον κόσμο εκεί έξω, ακόμη κι αν φοβάσαι.

+ Εκμεταλλεύσου την επιρροή, και κάνε μια μικρή βουτιά μέσα σου. Άκου τις σκέψεις σου χωρίς να κρίνεις, μίλα με τον εαυτό σου, ακόμη κι αν η κουβέντα πονάει τραύμα απ’ τα παλιά.
– Τυπικά η Αφροδίτη γυρίζει σήμερα ορθόδρομη. Ουσιαστικά θέλουμε λίγες μέρες ακόμη να πάρει ξανά την κανονική της ταχύτητα. Οπότε, στάση αναμονής λιγουλάκι ακόμη για εκείνο το σάλτο που λέγαμε. 

Κυριακή, 30 Ιανουαρίου

Ήλιος τετράγωνο Ουρανός

Λίγο, ο Ποσειδώνας, λίγο ο Πλούτωνας, βυθιστήκαμε κάπως τούτη τη βδομάδα… Ώρα για ένα γερό Κυριακάτικο, Ουράνιο ξύπνημα, έτσι ν’ ανάψουν τα αίματα. Σαν κεραυνός μια ηλιόλουστη μέρα, η σημερινή όψη ταράζει, αφυπνίζει, στρεσάρει, ηλεκτρίζει. Τι είδους συνειδητοποίηση θα μπορούσε να σκάσει; Εξαρτάται το προσωπικό ωροσκόπιο του καθένα μας ασφαλώς. Η κοινή συνισταμένη πάντως υπάρχει και είναι μία για όλους μας: όπου έχεις βολευτεί (σχέση, δουλειά, οικογένεια, πρόγραμμα), ξεβολέψου! Ο Ουρανός ούτε περιμένει, ούτε αγαπά τη συνήθεια. Αγαπά την αλήθεια και την αυθεντικότητα. Ο καθρέφτης, τουλάχιστον σήμερα, πρέπει να στηθεί απέναντι και συ να πάρεις το θάρρος να σε κοιτάξεις κατάματα. Ναι, έτσι όπως ακριβώς είσαι.

+ Στην αρχή έρχεται το ξαφνικό, το σοκ. Μετά η επεξεργασία του, μετά η προσαρμογή στα νέα δεδομένα, μετά η εξέλιξη. Επώδυνη διαδικασία με καλό τέλος, ας μην το ξεχνάμε.
– Την αλλαγή πολλοί αγάπησαν, τα «χαστούκια» μέχρι να φτάσεις εκεί, ουδείς. Η μέρα δίνει ένα γερό από αυτά, απλά να το ξέρεις.

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα