Όψεις Εβδομάδας: 11 – 17 Ιουλίου 2022

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΒΛΑΧΙΩΤΗ
09/07/2022

Τετάρτη, 13 Ιουλίου

Αφροδίτη τρίγωνο Κρόνος

Μαζί με τη σημερινή πανσέληνο, ένα μικρό αλλά σημαντικό “δωράκι” αυτό της συνάντησης της Αφροδίτης σε ευεργετικό τρίγωνο με τον Κρόνο. Αυτοί οι δύο για να λέμε την αλήθεια, δεν τα πάνε ποτέ καλά, αλλά από την άλλη με ποιον τα χει καλά ο Κρόνος; Στη συγκεκριμένη περίπτωση πάντως, κάνουν μια φιλότιμη προσπάθεια συμπόρευσης, δίνοντας ο ένας στον άλλον τα καλύτερα στοιχεία τουw. Πράγμα που σημαίνει πως τα πράγματα σήμερα σοβαρεύουν και όχι με την κακή έννοια.

Είναι δηλαδή από εκείνες τις στιγμές που γίνεται ένας μικρός απολογισμός, μια μίνι-ανασυγκρότηση: ποιες είναι οι ανάγκες και οι επιθυμίες μου τη συγκεκριμένη στιγμή; Σε τι φάση είμαι συναισθηματικά και οικονομικά; Έχω όσα χρειάζομαι στην καρδιά και το πορτοφόλι μου; Τι έχει προτεραιότητα για μένα αυτή την περίοδο; Όσο ώριμα και σοβαρά θέσεις τα ερωτήματα αυτά, τόσο πιο κατατοπιστικές θα είναι οι απαντήσεις!

Η όψη ευνοεί κυρίως τα ζώδια του αέρα (Διδύμους, Ζυγούς και τους πολύπαθους Υδροχόους) του τρίτου δεκαημέρου.

+ Όπου Κρόνος, βλέπε σταθεροποίηση και εγκατάσταση. Όπου Αφροδίτη, αισθήματα και χρήματα. Οπότε; Σήμερα “ρίχνεις μπετά” για ό,τι από τα δύο σε ενδιαφέρει, ίσως και για τα δύο, γιατί όχι;
– Συζήτα, βάλε όρια, διαπραγματεύσου, όλα θεμιτά και επιτρεπτά. Το μόνο που πρέπει να αφήσεις απέξω είναι το υποδεκάμετρο! Ε, δε μετριούνται και όλα με αυτό…

Πέμπτη, 14 Ιουλίου

Αφροδίτη τετράγωνο Ποσειδώνας
Ερμής εξάγωνο Ουρανός

Eίπαμε, το σύμπαν τρολάρει άγρια μερικές φορές, σα να σε βάζει σε μια ατέρμονη διελκυστίνδα που εκεί που πάει να γύρει προς τη μία πλευρά, η “αντίπαλη ομάδα” τραβάει προς την άλλη και το σκοινί ισορροπεί κάπου στη μέση.

Αυτό ακριβώς συμβαίνει με το σημερινή δυσαρμονική όψη πάλι της Αφροδίτης αυτή τη φορά με τον ψευδαισθησιακό Ποσειδώνα. Ό,τι συμμάζεψες χθες με τον Κρόνο, τώρα πρέπει να το αφήσεις! Ωωω, άντε πάλι απογοήτευση και ματαίωση και “φούσκες” που σκάνε η μία μετά την άλλη και η επιθυμία που πάει πάλι για…περίπατο. Για να μη μιλήσω για τα οικονομικά που ξαναγίνονται “βαρέλι δίχως πάτο”. Αν έδινα μια συμβουλή πάντως για το χάος των ημερών είναι τούτη: κράτα χαμηλό τον πήχυ των προσδοκιών, γιατί όλες οι ανώμαλες προσγειώσεις ξεκινούν από εκεί. Κατά τ’ άλλα, μέρα είναι θα περάσει, συν ότι έχουμε και χείρα βοηθείας, το εξαγωνάκι Ερμή-Ουρανού. Πράγμα που σημαίνει ότι και λύσεις θα βρεθούν και η επικοινωνία θα είναι ΠΑΛΙ o από μηχανής Θεός που θα σώσει την κατάσταση.

H όψη αφορά κυρίως στα μεταβλητά ζώδια (Διδύμους, Τοξότες, Παρθένους, Ιχθύς) του τρίτου δεκαημέρου. Το βοηθητικό εξάγωνο Ερμή-Ουρανού επηρεάζει κυρίως τα ζώδια του νερού του δευτέρου δεκαημέρου (Καρκίνους, Σκορπιούς, Ιχθύς).

+ Μες στη θολούρα, σκάνε φλασάκια σαν μικρές αστραπές στον ξάστερο ουρανό. Κάτι σαν τον πικρό καφέ μετά το hangover. E, ναι κάτι πρέπει να σε συνεφέρει.
-Είναι κακό στην άμμο να χτίζεις παλάτια, ο βοριάς θα στα κάνει συντρίμμια, κομμάτια… Δε νομίζω ότι υπάρχει στίχος χαρακτηριστικότερος για την περίσταση. Πιάσε το ρυθμό, να το ξορκίσουμε λιγάκι το πράμα…

Σάββατο, 16 Ιουλίου

Ήλιος σύνοδος Ερμής

Ίσως το ηπιότερο και ευνοϊκότερο Σαββατοκύριακο του Ιουλίου αυτό εδώ, αρχής γενομένης από τη σημερινή σύνοδο Ήλιου-Ερμή που διευκολύνει πολύ τη διευθέτηση εκκρεμοτήτων, δίνει όρεξη για βολτούλες, κουβεντούλα, σύνδεση με τα αδέλφια και τους λοιπούς συγγενείς, γενικά πρόκειται για μία συνάντηση αυτό που λέμε “easy going”.

Όλα τσουλάνε πιο εύκολα, οι μετακινήσεις, οι συζητήσεις, τα γραφειοκρατικά, τυχόν κωλύματα με τα παιδιά ή τα ζωάκια. Υπάρχει ένα επίπεδο βαθιάς κατανόησης και επαφής με το περιβάλλον σου αυτό το διήμερο, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από την αυριανή συνάντηση του Ερμή με τον Ποσειδώνα. Φοβερές αναλαμπές σκάνε στο κεφαλάκι σου, ιδέες επίσης, και μια αξιοθαύμαστη ευγλωτία που μπορεί να πείσει και τον πιο δύσπιστο συζητητή απέναντί σου.

Η σύνοδος αφορά κυρίως στα ζώδια του νερού του τρίτου δεκαημέρου (Καρκίνους, Σκορπιούς, Ιχθύς).

+ Αποκατάσταση επικοινωνιακή όπου και με όποιον χρειάζεται. Αν όχι τώρα που το πράγμα ρέει σα τρεχούμενο νεράκι, πότε;
– Προσοχή λίγο γιατί μόλις η όψη γίνει αποκλίνουσα, μετά τις 9 το βράδυ δηλαδή, η γλώσσα λανθάνει, τα εγκεφαλικά κύτταρα καίγονται αργά-αργά και αρχίζει το “χαλασμένο τηλέφωνο”…

Κυριακή, 17 Ιουλίου

Ήλιος -Ερμής τρίγωνο Ποσειδώνας

Για κατακλείδα, το καλύτερο! Διπλό, ταυτόχρονο και απογειωτικό το πολύ διευκολυντικό τρίγωνο του Ποσειδώνα προς τον Ήλιο και τον Ερμή. Αν θέλαμε να βάλουμε ένα τίτλο στη συγκεκριμένη συνάντηση θα ήταν μάλλον “Επιστροφή στο όνειρο”. Ακούγεται παρωχημένο, το ξέρω, όπως και τα περισσότερα από τα ζητούμενα του Ποσειδώνα ούτως ή άλλως: φαντασία, θυσία, Αγάπη, Ψυχή, Θεός, ενσυναίσθηση, ευαισθησία, πνευματικότητα, παράδοση σε αυτό που δεν γίνεται αντιληπτό με τα μάτια… Ψιλά γράμματα θα μού πεις, και ποιος ασχολείται ποτέ με τα ψιλά γράμματα; Έλα μου όπως που μόνο σε τέτοιο περιβάλλον μπορεί να λειτουργήσει καλά ο ωκεάνιος αυτός τύπος!

Για να επανέλθουμε, σήμερα οι ουράνιες πύλες του Υπερβατικού είναι ανοιχτές και περιμένουν “παραγγελιές”. Τι ζητά πιο πολύ η ψυχούλα σου βρε παιδί μου, όσο τρελό κι αν ακούγεται; Τόλμα να το ζητήσεις, θα εκπλαγείς από την ανταπόκριση.

+ Έμπνευση για όσους ασχολούνται με τα καλλιτεχνικά κι όχι μόνο! Ψυχική ανακούφιση, γαλήνιος ύπνος, ηρεμία και μία νιρβάνα απίστευτη. Enjoy!
– Από τις σοφότερες ρήσεις αυτή που λέει “πρόσεχε τι εύχεσαι”. Είσαι σίγουρος ότι αυτό που αντέχεις να προσθέσεις ή ν΄αφαιρέσεις από τη ζωή σου είναι πραγματική σου επιθυμία;

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα