Όψεις Εβδομάδας: 13 – 19 Ιουνίου 2022

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΒΛΑΧΙΩΤΗ
10/06/2022

Πέμπτη, 16 Ιουνίου

Ήλιος τρίγωνο Κρόνος
Ήλιος τετράγωνο Ποσειδώνας

Αν το σκεφτείς από μια πλευρά, έχει μεγάλη πλάκα να βλέπεις πως μάς τρολάρει το σύμπαν, δίνοντας ταυτόχρονες προκλήσεις που κινούνται στα δύο άκρα: θετικό και αρνητικό. Αυτό ακριβώς συμβαίνει τη βδομάδα που διανύουμε με τις δύο βασικές όψεις που κάνει ο Ήλιος στο πέρασμά του από τους Διδύμους με Κρόνο και Ποσειδώνα και αξίζει να παρατηρήσει κανείς την ετερόκλητη, ωστόσο συμπληρωματική ενέργεια των δύο συναντήσεων.

Η συνθήκη αυτή επηρεάζει κατά βάση τα μεταβλητά ζώδια (Διδύμους Τοξότες, Παρθένους και Ιχθύς του τελευταίου 10ημέρου και όσους έχουν προσωπικούς πλανήτες από 23η-27η μοίρα των μεταβλητών).

Ό,τι χτίζει ο Κρόνος το διαλύει ο Ποσειδώνας. Μοιάζει με εκείνα τα κάστρα που έφτιαχνες πιτσιρίκι στην άμμο λίγο πριν το κύμα τα παρασύρει στον πάτο της θάλασσας. Συνειδητοποιείς το εφήμερο -χρήσιμο δε λέω- αλλά δεν έχει και μια στεναχώρια όλο αυτό; Να παλεύεις να σταθεροποιήσεις, να χτίζεις υπομονετικά, πιστεύοντας ότι το οικοδόμημα είναι πάνω σε σκυρόδεμα και μετά λύπης σου να αντιλαμβάνεσαι ότι ήταν φτιαγμένο από άχυρα… Ε, δεν το λες και το καλύτερό σου, αλλά και πάλι υπάρχει μήνυμα από το σύμπαν: Αν είναι να διαλυθεί, άστο να πέσει, χρειαζόταν καλύτερα “υλικά”. Θα τα συγκεντρώσεις ξανά και την επόμενη φορά πιο στέρεο!

+ Μολονότι υπάρχει κίνδυνος “κατεδάφισης”, η αξία της προσπάθειας δεν υποβιβάζεται, ακόμη κι αν σχηματιστεί μόνο ο “σκελετός”. Είναι μεγάλο κεκτημένο, σπουδαία αρχή, μην το ξεχνάς.
– Δεν είναι εύκολο πράγμα η διάψευση, ούτε η θολούρα, ούτε η απογοήτευση. Αλλά και πάλι χωρίς να πατάμε τέτοιες “μπανανόφλουδες”, πως θα βρίσκαμε τα πατήματά μας;

Σάββατο, 18 Ιουνίου

Αφροδίτη τετράγωνο Κρόνος

Από τις σκληρότερες γωνίες που μπορεί να έχει ένα γενέθλιο ωροσκόπιο αλλά και όταν από διέλευση σχηματίζεται το συγκεκριμένο τετράγωνο στον ουρανό, όπως τώρα. Κυρίως γιατί παίζει πολύ με το ανικανοποίητο, πόσο δε μάλλον μία Αφροδίτη στον Ταύρο -το ζώδιο παραμονής της μέχρι τις 22 Ιουνίου- που η ικανοποίηση και η ευχαρίστηση είναι το άλφα και το ωμέγα. Αλλάααα, ουκ αν λάβεις παρά του (Κρόνου) μη έχοντος.

Πράγμα που σημαίνει ότι στεγνώσαμε από χρήμα και συναίσθημα, που λέει και ο λαός. Μήδε χάδι, μήδε φιλί, μήδε ευρώ, μήδε καλή κουβέντα! Τίποτα δε χαρίζει ο γερο-Κρόνος που όλα τα μετράει στο θεϊκό του ζύγι και κάθε τόσο σε περνά από εξετάσεις. Το πιο δύσκολο βέβαια είναι ότι καταρρακώνεται η αυτοεκτίμηση και η αξία σου, στο τέλος νιώθεις ανεπιθύμητος και λίγος. Χμμμ…δύσκολοι καιροί για πρίγκιπες και πριγκίπισσες. Η άμαξα μάλλον ξαναγίνεται κολοκύθα και τα όμορφα ρούχα κουρέλια…

Η συνθήκη αυτή επηρεάζει κατά βάση τα σταθερά ζώδια (Ταύρους, Σκορπιούς, Λέοντες και Υδροχόους του τελευταίου 10ημέρου και όσους έχουν προσωπικούς πλανήτες από 23η-27η μοίρα των σταθερών).

+Σοβαρότης, υπευθυνότης, πειθαρχία: το Κρόνιο τρίπτυχο αιτημάτων διά πάσα διέλευσή του. Ακολουθούμε και υποτασσόμαστε, προσπαθούμε να μάθουμε μέσα από κάθε δοκιμασία. Τι άλλο;
-Η όψη που έχει επιρροή όλο το σ/κ γίνεται με τον Κρόνο σε ανάδρομη πορεία. Που σημαίνει ότι κάτι σού θυμίζει, κάτι σού θυμίζει όλο αυτό το στριμωχτικό συναίσθημα… Τι σού θυμίζει τελικά;

Κυριακή, 19 Ιουνίου

Αφροδίτη εξάγωνο Ποσειδώνας

Σαν προστατευτικό “μαξιλαράκι” στο βαρύ, Κρόνιο κραδασμό της χθεσινής όψης λειτουργεί η σημερινή, συνάντηση και πάλι της Αφροδίτης, αυτή τη φορά με τον Ποσειδώνα. Η πληγή επουλώνεται κάπως, οι σχέσεις, έστω και επιφανειακά, αποκαθίστανται, το άγγιγμα και η καλή κουβέντα ξεμυτούν από τη γωνία που τα τοποθέτησε ο Κύριος του Κάρμα, το ηθικό αναπτερώνεται, η αυτοπεποίθηση το ίδιο, για να μην πω και για τη…χείρα βοηθείας που έρχεται να σώσει και την τσεπούλα σου στο παρά πέντε. Αχ, αυτό το άγγιγμα του Ποσειδώνα, μαλακό σαν βαμβάκι, mind-traping σαν ναρκωτικό, ρομαντικό σαν βαρκάδα σε Αυγουστιάτικη πανσέληνο…

Η όψη αφορά σταθερά και μεταβλητά ζώδια, γεννημένα και πάλι στο τελευταίο δεκαήμερο.

+ Έχουν πάντα μια γλύκα απίστευτη τα συναπαντήματα Αφροδίτης-Ποσειδώνα, είναι ηδονιστικά, θέλουν καλοπέραση, και ρομαντζάδες, και φευγιό. Αντίδοτο στα βαριά και ασήκωτα του Κρόνου, το είπαμε.
– Με τον Ποσειδώνα, ακόμη και στις διευκολυντικές του όψεις, πρέπει να σαι πάντα προετοιμασμένος για το λάκκο που έχει η φάβα. Έχε το κατά νου, μη προσγειωθείς μέσα του στο τέλος!

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα