Όψεις Εβδομάδας: 17 – 23 Ιανουαρίου 2022

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΒΛΑΧΙΩΤΗ
14/01/2022

Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου

Ερμής μισό τετράγωνο Άρης

Η εβδομάδα ανοίγει αυλαία με νεύρα, άγχος και πολύ τρέξιμο. Πριν καν πιεις τον πρώτο καφέ της ημέρας, πετάγεσαι σαν ελατήριο να τα προλάβεις όλα, λες και κάποιος αόρατος αφέτης έδωσε σήμα με το πιστόλι του για το πιο γρήγορο 100αρι στην ιστορία του στίβου.

Μέσα στη φούρια και τη βιασύνη, το αίμα ανεβαίνει στο κεφάλι και από το κεφάλι στο στόμα και… νατα τα λόγια που εκστομίζονται χωρίς καλά καλά να το καταλάβεις. Λόγια που “κόβουν” σαν νυστέρι, γι’ αυτό πρόσεχε! Ακόμη κι αν η πρόθεσή σου είναι να σαρκάσεις ή να κάνεις χιούμορ, το αποτέλεσμα στα αυτιά του απέναντι δε θα ναι το ίδιο. Το ίδιο ισχύει και για αυτή την ακατάσχετη λογοδιάρροια που κουράζει. Γιατί τόσα πολλά λόγια για κάτι που μπορεί να ειπωθεί απλά και περιεκτικά;

+ Παρόλη την ένταση, το μυαλουδάκι στροφάρει γερά. Ετυμολογία αντί για πνεύμα αντιλογίας. Πώς σού φαίνεται;
– Προσοχή στο τιμόνι και στο δρόμο γενικώς. Έχε κατά νου ότι όλοι “βράζουν” σαν χύτρα ταχύτητας σήμερα, μην είσαι αυτός που θα ανοίξει τη βαλβίδα.

Τρίτη, 18 Ιανουαρίου

Άρης ενάμιση τετράγωνο Ουρανός
Πανσέληνος στις 27ο 50′ του Καρκίνου

Ιδιαίτερα ενεργός αυτήν τη βδομάδα ο Άρης από το ζώδιο του Τοξότη συναντά σήμερα σε μία προκλητική γωνία τον Ουρανό, τον πλανήτη που τον “ηλεκτρίζει” όσο κανένας άλλος. Η ορμή γίνεται ασυγκράτητη, αυτά που θέλεις να κάνεις ΕΣΥ δε σηκώνουν καμία διαπραγμάτευση, εκρήξεις θυμού ακούγονται από παντού, λες και όλοι αποφάσισαν ταυτόχρονα να μπουν σε μία ξέφρενη κούρσα ανταγωνισμού για το ποιος θα περάσει το “δικό” του. Αντιδράς στα πάντα, το ιδανικό δε, θα ήταν να τα βροντήξεις και να σηκωθείς να φύγεις από ό,τι σε πιέζει. Το θέμα είναι ο τρόπος. Ζόρικη μέρα συναισθηματικά, δεδομένης και της πανσελήνου που πραγματοποιείται στο υδάτινο περιβάλλον του Καρκίνου.

+ Βρες αυτό που σε εμποδίζει να κάνεις το αληθινό breakthrough που επιθυμείς. Μετά “σπάσε” μόνο αυτό, όχι τα νεύρα των άλλων.
– Άλλο πράγμα το θάρρος, άλλο οι παλλικαρισμοί. Με το δεύτερο, το πιθανότερο είναι να βρεθείς έκθετος και παρεξηγημένος.  

Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου

Ερμής μισό τετράγωνο Ποσειδώνας 

Και από τα νεύρα στην… απονεύρωση! Και εκεί που τις προηγούμενες μέρες είσαι σαν κομπρεσέρ που χτυπάει πλάκες από τσιμέντο, βυθίζεσαι στην απόλυτη αποχαύνωση. Θέλεις μήπως να πέσεις σε λήθαργο να χορτάσεις ύπνο ή απλά να χαζέψεις το ταβάνι ονειροπολώντας; Ό,τι κι αν σού βγαίνει, έχεις συντονιστεί απόλυτα με την ενέργεια της σημερινής όψης Ερμή – Ποσειδώνα. Χρειάζεσαι μια ανάπαυλα, να σκεφτείς τα δικά σου, να χαζέψεις, να αφαιρεθείς, να ρομαντζάρεις. Δεδομένης της πίεσης των προηγούμενων ημερών, δεν είναι και άσχημα. Έχε κατά νου μόνο τούτο: αυτό από το οποίο θέλεις να ξεφύγεις, θα εξαφανιστεί μόνο προσωρινά. Στην επόμενη στροφή, θα είναι πάλι εκεί να σε περιμένει.

+ Βρες λίγο χρόνο να κάνεις κάποιου είδους “τελετουργικό” που σε εκφράζει: διάβασε το βιβλίο σου, άκουσε λίγη μουσική, κάνε την προσευχή σου, οραματίσου, χαλάρωσε γενικώς.
– Μικρό καλάθι σήμερα σε ό,τι ακούς και σε ό,τι λες. Ψεματάκια πετούν από δω και από εκεί σαν πεταλούδες την άνοιξη…

Κυριακή, 23 Ιανουαρίου

Ήλιος σύνοδος Ερμής
Άρης μισό τετράγωνο Κρόνος

Η εβδομάδα κλείνει με πρωταγωνιστή τον Ερμή, ακριβώς δηλαδή όπως ξεκίνησε, απαλλαγμένο ευτυχώς από την εριστική επιρροή του Άρη. Η διάθεση σήμερα είναι αρκετά πιο ανάλαφρη και πιο επικοινωνιακή, μολονότι η παράλληλη συνάντηση Άρη-Κρόνου μάς τα “χαλάει” λίγο. Πάραυτα, η ανάγκη για μια βόλτα, μια κουβέντα από καρδιάς, για παρέα με ανθρώπους που έχεις να πεις κάτι αυθεντικό, ακόμη και για να μιλήσεις για τον εαυτό σου, θα είναι πολύ αισθητή σήμερα. Δε ξεχνάμε βέβαια ότι η όψη πραγματοποιείται με τον Ερμή ακόμη ανάδρομο, οπότε μένεις στα τσεκαρίσματα. Δεν αποφασίζεις (σημαντικά πράγματα τουλάχιστον), δεν κλείνεις συμφωνίες, δεν παίρνεις τοις μετρητοίς όσα ακούς.

+ Τι είναι αυτό που θέλεις να μοιραστείς για τον εαυτό σου, ακόμη κι αν ακούγεται κάπως εγωκεντρικό; Πέστο!
– Ένα προσωρινό μπλοκάρισμα, ένα stop μπαίνει πρόσκαιρα στο δρόμο σου. Αν δε μπορείς να το πετάξεις στην άκρη αμέσως, μη θυμώσεις. Δεν είναι η ώρα ακόμη να γίνει αυτό που θες.

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα