Όψεις Εβδομάδας: 9 – 15 Μαΐου 2022

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΒΛΑΧΙΩΤΗ
06/05/2022

Κυριακή, 15 Μαΐου

Ήλιος τετράγωνο Κρόνος
Ήλιος εξάγωνο Ποσειδώνας

Τη βδομάδα ασφαλώς τη μονοπωλεί η αναδρομή του Ερμή που ξεκίνησε στις 10 του μήνα και θα τραβήξει μέχρι και τις 3 Ιουνίου, τυπικά τουλάχιστον, γιατί επί της ουσίας και στο διάστημα πριν την αναδρομή και μετά την ορθοδρόμηση ενός πλανήτη, παρατηρούνται τα ίδια περίπου προβλήματα. Στην περίπτωση του Ερμή, τα γνωστά: κλήσεις και μηνύματα που δε φτάνουν ποτέ στον παραλήπτη ή φτάνουν σε άλλον, βλάβες σε ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, υπολογιστές που μπλοκάρουν, ίντερνετ που “σέρνεται”, δρομολόγια, έγγραφα και προθεσμίες που χάνονται, ζημιές στα ΙΧ, απεργίες στα ΜΜΜ κλπ, κλπ. Εντάξει, δεν είναι και το τέλος του κόσμου. Απλά διπλοτσεκάρεις τα ραντεβού, ΔΕΝ ξεκινάς τίποτα καινούριο, ΔΕΝ υπογράφεις επίσης οποιοδήποτε σημαντικό έγγραφο και οπλίζεσαι με υπομονή για όλα τα μικρά σπαστικά που θα σού κάνουν τα νεύρα κρόσια αυτό το διάστημα.

Κατά τ΄ άλλα, η βασική όψη της εβδομάδας πραγματοποιείται στην εκπνοή της, μεταξύ Ήλιου-Κρόνου κι αυτό έχει ένα σχετικό ζόρι. Κυρίως, γιατί ο Κρόνος πάντα ξεβολεύει, πάντα στριμώχνει, πάντα σε βάζει στη γωνία, σαν τιμωρημένο παιδί που πρέπει να γράψει σε μια κόλλα χαρτί 100 φορές τον στίχο από την Ιλιάδα του Ομήρου. Επομένως το σαββατοκύριακο προβλέπεται βαρύ! Πολλές υποχρεώσεις, αρκετή μιζέρια και μία αίσθηση ανικανοποίητου που δεν μπορείς να κορέσεις με τίποτα! Όλα σού βρωμάνε, όλα σού ξινίζουν, μελαγχολείς για λίγο, χάνεις το κέντρο σου, αναρωτιέσαι αν αξίζεις, αν αξίζουν τελικά όλα αυτά που προσπαθείς με κόπο τόσο καιρό να χτίσεις… Η ταυτόχρονη βοηθητική όψη του Ήλιου -Ποσειδώνα πάντως δε θα σε αφήσει έτσι παραπονεμένο. Μέσα στην πίεση, κάπου ανοίγει ένα “παραθυράκι” εξόδου, το καπάκι σηκώνεται προσωρινά και αποσυμπιέζει τη βαριά ψυχολογία. Το μόνο που ζητά το σύμπαν είναι να σωπάσεις για λίγο, να ηρεμήσεις και να θυμηθείς ποιος πραγματικά είσαι!

+ Γίνεται την ίδια στιγμή που νιώθεις ότι ματαιοπονείς, να βλέπεις μπροστά σου ελπίδα και φως; Κι όμως! Εδώ ταιριάζει εκείνη η παλιά κινέζικη παροιμία που λέει “Μη μετράς αυτά που χάθηκαν. Μέτρα αυτά που έμειναν”.
– Αυτό το καταραμένο αίσθημα μειονεξίας πόσο οικείο είναι όταν μιλάμε για τον Κρόνο! Πάντα εσύ πιο λίγος, πιο άτολμος, πιο ανίκανος, πιο χαζός από όλους… Μην το αφήσεις να σε πάρει από κάτω για πολύ, ναι;

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα