Ολική ηλιακή έκλειψη στις 19ο του Κριού | 8 Απριλίου 2024

ASTROTEAM GUEST
03/04/2024

8 Απριλίου 2024 – 8.20 μ.μ.

Αυτή η έκλειψη είναι η δεύτερη στη σειρά που γίνεται για το 2024 και η πρώτη ολική ηλιακή.

Πραγματοποιείται στις 19.24ο του Κριού, μοίρα έξαρσης του Ήλιου (8.4.24) ενώ η σύνοδος της με τον Ερμή ανάδρομο και το καζίμι (απόλυτη σύνοδος) με τον Χείρωνα είναι σχεδόν «αποκαρδιωτική»! Αφορά τον παρορμητικό σταυρό Κριούς, Ζυγούς, Καρκίνους & Αιγόκερους στα τέλη του 2ου/αρχές 3ου δεκαημέρου με γενέθλια κοντά στις 8/4, 13/10, 11/7 & 9/1 αλλά και όλους όσους έχουν ωροσκόπο, μεσουράνημα ή προσωπικούς πλανήτες από την 16η-22η μοίρα των παραπάνω ζωδίων. Στον χάρτη της έκλειψης ο κυβερνήτης της, Άρης θα βρίσκεται σε στενή σύνοδο με τον Κρόνο στις 14ο Ιχθύων. Αυτό πρακτικά σημαίνει δυσκολίες και εμπόδια στις επιθυμίες των μεταβλητών ζωδίων του 2ου δεκαημέρου. Άρα προσεκτικά σε υγεία, σχέσεις και επαγγελματικούς στόχους για Διδύμους, Τοξότες, Παρθένους και Ιχθύες με γενέθλια κοντά στις 4/6, 6/9, 5/12 & 4/3 καθώς επηρεάζεστε δυσαρμονικά και εσείς. Μπορεί να εμφανιστούν προβλήματα με το νερό, ρίψεις χημικών, ύπουλες ενέργειες, έντονα γεωφυσικά και γεωλογικά φαινόμενα, προβλήματα με την εκκλησία ή τον κλήρο, ναυάγια, στα νοσοκομεία, έξαρση ιώσεων – μολύνσεων αλλά και πυρηνικά ατυχήματα. Είναι μια έκλειψη όπου μπορεί να δούμε πολλά αυτοκινητιστικά δυστυχήματα, χειρουργεία, επεμβάσεις, εντάσεις σε πολιτικό επίπεδο, πολεμικές συρράξεις, βίαια επεισόδια, πτώσεις βασιλέων, ανταρσίες, εξεγέρσεις. Γεωγραφικά λαμβάνει χώρα πάνω από την Βόρειο Αμερική από τα δυτικά της Καλιφόρνια και του Μεξικού μέχρι τα βορειοανατολικά του Ατλαντικού ωκεανού και καταλήγει περίπου στην Ισλανδία. Εκεί θα παρατηρηθούν δυστυχώς τα περισσότερα προβλήματα, ατυχήματα, σκάνδαλα αλλά και ακραία φυσικά φαινόμενα το επόμενο διάστημα. Ο, τι αφορά την Αμερική καλώς ή κακώς επηρεάζει όλο το κόσμο με ένα τρόπο.

Ανοίγει ένα δύσκολο κεφάλαιο μπροστά μας, που θέλει γενναιότητα!

Ποια φώτα και ποιοι προβολείς του «εγώ» μας θα σβήσουν τώρα; Ποιοι θα κατεβάσουν το κεφάλι και θα απαιτηθεί να δείξουν ταπεινότητα για να μην διαλυθούν εντελώς; Αυτή η έκλειψη αποτελεί την ύψιστη στιγμή που είναι αναγκαίο επιβίωσης να εγκαταλείψουμε το σκοτεινό κομμάτι του εγωισμού μας και να παραδεχτούμε ότι σε κάποιο τομέα τα πήγαμε απόλυτα στραβά, να χαμηλώσουμε τα «φώτα» του εγωικού εαυτού. Οτιδήποτε νιώθουμε ντροπή γι’ αυτό, οτιδήποτε μας προκαλεί ενοχή ή μας ξύνει το τραύμα έρχεται μπροστά μας για να το συνειδητοποιήσουμε και να το καθαρίσουμε. Ανοίγει ένα δύσκολο κεφάλαιο μπροστά μας, που θέλει γενναιότητα, όπως προστάζει το ζώδιο του Κριού και να μην κρυφτούμε σε καμία περίπτωση πίσω από το δάχτυλο μας γιατί τότε θα έρθει η απόλυτη «πτώση» ή προσβολή μας.

Ημ/νίες ενεργοποίησης της έκλειψης: 15,16, 20/4, 25 – 26/5, 26/6, 2, 11/7, 14/9, 7 – 12/10, 28/11 για το 2024 και 9/1, 21/1, 2 – 6/2, 15 – 18/3 για το 2025.

Πώς θα επηρεάζει η ηλιακή έκλειψη κάθε ζώδιο – Ωροσκόπο;

Κριός – Η έκλειψη γίνεται στο δικό σας ζώδιο και είναι απαραίτητο αν νιώθετε ότι έχετε βαλτώσει σε προσωπικό ή και επαγγελματικό επίπεδο να κάνετε μια νέα αρχή η οποία θα σας εκφράζει πλήρως και να σταματήσετε να νιώθετε ότι είστε παρείσακτοι. Μπορείτε να διεκδικήσετε αυτά που θέλετε και να πάρετε την ζωή στα χέρια σας αλλά πριν αποφασίσετε να τα αφήσετε όλα πίσω θα ήταν χρήσιμο να αναλογιστείτε την διαδρομή που έχετε κάνει μέχρι τώρα, απολογισμούς πράξεων για να μην γκρεμίσετε ανθρώπους και σχέσεις που αξίζουν ή έστω οτιδήποτε κάνετε να μην γίνει παρορμητικά και πάνω στο θυμό σας. Φροντίστε την υγεία σας συνολικά, σωματική και ψυχολογική!

Ταύρος – Η έκλειψη αυτή γίνεται ένα ζώδιο πίσω από το δικό σας και τώρα μπορεί να αναγκαστείτε να κλείσετε κεφάλαια στη ζωή σας που εκκρεμούν και να προετοιμαστείτε ψυχολογικά για νέες εμπειρίες. Πιθανόν να τύχετε μιας σύγκρουσης σε επαγγελματικό ή φιλικό επίπεδο ή να υπάρχει μια αίσθηση ότι δεν ανήκετε πουθενά ή ότι δεν αποδέχονται την διαφορετικότητά σας με αποτέλεσμα να βαρύνει η ψυχολογία σας. Διαφυλάξτε τα μυστικά και οτιδήποτε δεν θέλετε να μαθευτεί.

Δίδυμοι – Για εσάς αυτή η έκλειψη σηματοδοτεί την διαφοροποίηση και επαναξιολόγηση σε στόχους και μακρόπνοα σχέδια. Μπορεί να διακόψετε οριστικά την επαφή με φιλικά πρόσωπα που βλέπετε ότι δεν σας αποδέχονται ενώ θα ξεκινήσετε να ανήκετε σε έναν εντελώς διαφορετικό κοινωνικό κύκλο. Προσέξτε την επιθετικότητα ή τις συγκρούσεις στα επαγγελματικά με ανωτέρους ή πρόσωπα κύρους ή που έχουν μια κοινωνική αναφορά στη ζωής σας όπως οι γονείς ή ο σύντροφος.

Καρκίνος – Η έκλειψη αυτή σας αφορά άμεσα καθώς τώρα μπορεί να αλλάξει οριστικά το κομμάτι που συνδέεται με την κοινωνική σας εικόνα, τον γάμο ή την επαγγελματική σας πορεία. Θα αναγκαστείτε να ωριμάσετε μέσα από δυσκολίες που θα ξεκινήσουν σύντομα για εσάς αλλά μην βιάζεστε να βγάλετε συμπεράσματα για τα επαγγελματικά καθώς αργότερα θα δείτε ότι μπαίνουν οι βάσεις για μια καλύτερη προοπτική.

Λέων – Για εσάς αυτή η έκλειψη σηματοδοτεί μία νέα εποχή κατά την οποία θα αλλάξετε εντελώς το τρόπο της αντίληψής σας για την ζωή και το μέλλον σας. Μπορεί να υπάρχουν καθυστερήσεις σε απαντήσεις για διαγωνισμούς ή σε σπουδές για μεταπτυχιακά και προσωρινά να απογοητευτείτε αλλά μη χάνετε την αισιοδοξία σας καθώς τα πράγματα θα διορθωθούν λίγο μετά. Ίσως ένα ταξίδι στο εξωτερικό να λειτουργήσει ως δικλείδα ασφαλείας στο να δείτε καθαρότερα κάποια πράγματα για την ζωή σας.

Παρθένος – Για εσάς αυτή η έκλειψη ανασύρει μνήμες από το παρελθόν σε τραυματικές εμπειρίες που είχατε στις ερωτικές σχέσεις, ανασφάλειες, φοβίες και αναστολές που σχετίζονται με τα οικονομικά, χρέη ή οφειλές. Μπορεί τώρα να κληθείτε να διαχειριστείτε με τη βοήθεια ενός ειδικού την ψυχολογία σας αλλά και ψυχοσωματικά προβλήματα. Καλό θα είναι να μην απαντάτε πίσω στις προκλήσεις ή απαιτήσεις των άλλων (σύντροφος, συνεργάτης) καθώς η σύνοδος Άρη/Κρόνου στους Ιχθύες είναι η ιδανική συνθήκη για να χάσετε την ψυχραιμία σας.

Ζυγός – εσείς είστε το επόμενο ζώδιο που βάλλεται σημαντικά από αυτήν την έκλειψη. Οι άλλοι αλλάζουν στάση ζωής απέναντί σας και αυτό συμβαίνει γιατί εσείς δεν τολμήσατε αρχικά να καταστήσετε σαφείς τις προθέσεις και τα όριά σας. Μπορεί τώρα να υπάρξει ένα διαζύγιο αλλά και ένας νέος έρωτας που όμως δεν θα σας αφήσει απροβλημάτιστους. Σε κάθε περίπτωση μη βιαστείτε να πάρετε αποφάσεις εν θερμώ καθώς ο Ερμής είναι ανάδρομος ταυτόχρονα με την έκλειψη αυτή, το πιθανότερο είναι να μπλέξετε το παρελθόν στο παρόν σας με ο, τι συνεπάγεται αυτό.

Σκορπιός – Αυτή η έκλειψη σας αφορά έμμεσα καθώς συμμετέχει ο παραδοσιακός σας κυβερνήτης, Άρης σε μία στενή σύνοδο με τον Κρόνο στους Ιχθύες. Μπορεί να δείτε μία μεγαλύτερη πίεση να ασκείται σε προσωπικό επίπεδο και να βγάλετε αρκετό θυμό στο ταίρι ή τα παιδιά σας. Από την άλλη αυτό συμβαίνει διότι δεν βρίσκεται αρκετό χρόνο να χαλαρώσετε από την πίεση της ρουτίνας, έτσι αυτή η έκλειψη τονίζει τα θέματα υγείας, καθημερινότητας, στρες και αποφόρτισης από την υπερένταση που έχετε εσείς οι ίδιοι υποβάλλει τον εαυτό σας. Θα πρέπει να θέσετε προτεραιότητες λοιπόν και αυτές να μην είναι άλλες εκτός από την υγεία σας, έπειτα θα έρθουν οι υπόλοιπες υποχρεώσεις.

Τοξότης – Για εσάς αυτή έκλειψη τονίζει στο να βρείτε τις απαραίτητες ισορροπίες στην προσωπική σας ζωή από κάθε άποψη. Από τη μία είναι αναγκαίες οι στιγμές χαλάρωσης από τις υποχρεώσεις ή στο να έρθετε κοντά με το ταίρι σας αλλά από την άλλη η αλήθεια είναι ότι Άρης και Κρόνος στους Ιχθύες δημιουργούν απίστευτη πίεση ή άγχος γύρω από την οικογένεια, τα παιδιά ή σε θέματα του σπιτιού. Πιθανόν να υπάρξουν και κάποια πρακτικά προβλήματα στο σπίτι (πχ υδραυλικές ζημιές) και να μην κάνετε καλό υπολογισμό στα έξοδα. Για τους αδέσμευτους μπορεί αυτή η έκλειψη να σημαίνει ότι ξεκινά μια ερωτική περιπέτεια που θα σας συνεπάρει αλλά θα υπάρχουν κάποια εμπόδια να ξεπεράσετε στην αρχή.

Αιγόκερως – Εσείς είστε το τελευταίο κατά σειρά ζώδιο που σας αφορά η ηλιακή έκλειψη καθώς γίνεται στις βάσεις, τις ρίζες, την οικογένεια, το τόπο που διαμένετε ή τα άτομα τα οποία συγκατοικείτε. Πιθανότατα να αλλάξετε χώρα, να μετακομίσετε ή να δημιουργήσετε την δική σας οικογενειακή εστία και αυτό φυσικά να σας κρατά σε μία υπερένταση. Προσέξτε οτιδήποτε αφορά το ακίνητο ή τις συμφωνίες αγοραπωλησίας ή ενοικιάσεων που κάνετε τώρα καθώς τόσο ο ανάδρομος Ερμής όσο και η όψη του Άρη με τον Κρόνο (κυβερνήτης σας) δεν επιτρέπει βιασύνες, ούτε παρορμητικές κινήσεις. Επίσης καλό θα ήταν να μείνετε ψύχραιμοι αν υπάρξουν διαφωνίες με αδέρφια ή περίγυρο.

Υδροχόος – Για εσάς αυτή η ολική έκλειψη στο ζώδιο του Κριού δείχνει ότι ήρθε η ώρα να επαναπροσδιορίσετε τον τρόπο που επικοινωνείτε με τους γύρω σας, να διορθώσετε σχέσεις με φίλους ή τα αδέρφια σας, αν είχατε παρεξηγηθεί ή ακόμη και να πλασάρετε καλύτερα τον εαυτό σας και τα ταλέντα του. Προσοχή σε συμφωνίες για ενάρξεις τώρα παρά τις καλές προτάσεις που μπορεί να έχετε γιατί ελλοχεύουν κίνδυνοι εξαπάτησης στο οικονομικό κομμάτι. Καλό θα ήταν να περιοριστείτε στα έξοδα και οπωσδήποτε να κάνετε ένα έλεγχο στα μεταφορικά μέσα ή τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό (υπολογιστές, αυτοκίνητο).

Ιχθύες – Η έκλειψη αυτή βρίσκεται στο κομμάτι των αξιών, της αυτοπεποίθησης και των οικονομικών. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι μπορεί να υπάρξουν συνθήκες κατά τις οποίες θα αναδυθούν νέα δεδομένα στα οικονομικά της εργασίας σας ενώ μπορεί να τελειώσετε με δουλειές που δεν σας δίνουν αυτό που αξίζετε. Μην ξεχνάτε όμως ότι δεν πρέπει να δράσετε παρορμητικά, ούτε και με θυμό αφού Άρης και Κρόνος βρίσκονται στο δικό σας ζώδιο και χρειάζεται να είστε μετρημένοι και συγκροτημένοι για να μη έχετε δυσάρεστες συνέπειες τόσο σε προσωπικές σχέσεις όσο και σε επαγγελματικές εξαιτίας οικονομικών κωλυμάτων.

 

Από τον Πάνο Ζήκο

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα