Οι πολικότητες των ζωδίων: Παρθένος – Ιχθύες

ΒΑΣΙΑ ΜΑΥΡΑΚΗ
16/06/2017

Οι επαγγελματίες Αστρολόγοι στην ανάλυση και εξήγηση ενός γενέθλιου χάρτη, λαμβάνουμε υπόψη τον ζωδιακό άξονα και όχι μόνο το ζώδιο, για να έχουμε μια πλήρη προσέγγιση στο προφίλ του ατόμου που έχουμε απέναντί μας.

Για παράδειγμα, έχουμε έναν Κριό με τον Ήλιο του στον πρώτο οίκο, για να έχουμε τις απαντήσεις που θέλουμε δεν θα σταθούμε μόνο εκεί, αλλά θα εξετάσουμε και τον απέναντι οίκο, δηλαδή στην συγκεκριμένη περίπτωση τον έβδομο που θα ανήκει στο ζώδιο του Ζυγού. Όταν θέλουμε να εξετάσουμε θέματα που αφορούν την υγεία και την εργασία ενός ατόμου θα επικεντρωθούμε στον έκτο και στον δωδέκατο οίκο, για συναισθηματικά θέματα αλλά και παιδιών σε πέμπτο και ενδέκατο οίκο και ούτω κάθε εξής. Θα μπορούσαμε στην Αστρολογία λοιπόν να μιλάμε για έξι ζωδιακά δίπολα και όχι μόνο για δώδεκα ζώδια.

Είμαι σίγουρη πως οι περισσότεροι από εσάς θα τρέφετε μια κρυφή αντιπάθεια για το ζώδιο που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το δικό σας, ή στην καλύτερη περίπτωση πιστεύετε πως δεν ταιριάζετε με τους εκπροσώπους του! Η εξήγηση είναι απλή! Αισθάνεστε κάτι να σας έλκει και να σας απωθεί συγχρόνως γιατί το ζητούμενο είναι να προσεγγίσετε τον πόλο σας, να ολοκληρωθείτε μέσα από αυτά που πρεσβεύει έτσι ώστε να φτάσετε στην τελειότητα! Κάτι σχεδόν ανέφικτο πλην ελαχίστων φυσικά αφού μετά την επιτυχία τους αυτή δεν θα χρειαστεί να επανέλθουν σε μια ακόμα ενσάρκωση, κατά τον Πλάτωνα.

Όταν καταλάβετε τι είναι αυτό που σας τρομάζει στο ”αντίπαλο δέος” τότε θα επιχειρήσετε να το ξεπεράσετε και θα καταφέρετε να λειτουργήσετε τον άξονά σας κατανοώντας αυτό το κομμάτι που σας λείπει και αφήνει το πάζλ της ζωής σας μισοτελειωμένο.

Άξονας 6ου και 12ου: Παρθένος και Ιχθύες

Παρθένος: Προσφέρομαι – Ιχθύς: Θυσιάζομαι

Υπηρεσία. Δουλειά. Σχολαστικότητα. Η στιγμή της συγκομιδής έφτασε. Τώρα είναι η ώρα να διαχωριστεί το στάρι από το στάχυ. Και αυτή είναι μια δουλειά που η Παρθένος ξέρει να την κάνει πολύ καλά. Η μεταβλητή γη της μπορεί να δώσει το γόνιμο και το άγονο μαζί, το υγιές και το άρρωστο. Αυτή θα τα μαζέψει και θα ξεχωρίσει με μεγάλη αυστηρότητα αλλά και πρακτική διάθεση το συμφέρον από το ασύμφορο, κινδυνεύοντας όμως να χαθεί στις λεπτομέρειες και να γίνει δυσάρεστη στο περιβάλλον της. Η πρόθεσή της είναι συνήθως αγνή αλλά ο τρόπος που κρίνει και επικρίνει τους πάντες και τα πάντα δυσκολεύει τις σχέσεις της με τους άλλους και την κάνει να φαίνεται αντιπαθητική και γκρινιάρα. Έτσι η αξία της προσφοράς της μπορεί να χαθεί και από αξιοπρεπής υπηρέτης του καθήκοντος να μετατραπεί σε έναν στείρο, μνησίκακο διεκπεραιωτή. Αν όμως προσπαθήσει να ξεφύγει από τα αυστηρά όρια που η ίδια θέτει και προσθέσει λίγη φαντασία και λίγο ρομαντισμό στην καθημερινότητά της, θα έχει χρησιμοποιήσει με επιτυχία ορισμένες από τις ιδιότητες των Ιχθύων που βρίσκονται απέναντί της.

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα