Οι πολικότητες των ζωδίων: Καρκίνος – Αιγόκερως

ΒΑΣΙΑ ΜΑΥΡΑΚΗ
16/06/2017

Οι επαγγελματίες Αστρολόγοι στην ανάλυση και εξήγηση ενός γενέθλιου χάρτη, λαμβάνουμε υπόψη τον ζωδιακό άξονα και όχι μόνο το ζώδιο, για να έχουμε μια πλήρη προσέγγιση στο προφίλ του ατόμου που έχουμε απέναντί μας.

Για παράδειγμα, έχουμε έναν Κριό με τον Ήλιο του στον πρώτο οίκο, για να έχουμε τις απαντήσεις που θέλουμε δεν θα σταθούμε μόνο εκεί, αλλά θα εξετάσουμε και τον απέναντι οίκο, δηλαδή στην συγκεκριμένη περίπτωση τον έβδομο που θα ανήκει στο ζώδιο του Ζυγού. Όταν θέλουμε να εξετάσουμε θέματα που αφορούν την υγεία και την εργασία ενός ατόμου θα επικεντρωθούμε στον έκτο και στον δωδέκατο οίκο, για συναισθηματικά θέματα αλλά και παιδιών σε πέμπτο και ενδέκατο οίκο και ούτω κάθε εξής. Θα μπορούσαμε στην Αστρολογία λοιπόν να μιλάμε για έξι ζωδιακά δίπολα και όχι μόνο για δώδεκα ζώδια. Είμαι σίγουρη πως οι περισσότεροι από εσάς θα τρέφετε μια κρυφή αντιπάθεια για το ζώδιο που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το δικό σας, ή στην καλύτερη περίπτωση πιστεύετε πως δεν ταιριάζετε με τους εκπροσώπους του! Η εξήγηση είναι απλή! Αισθάνεστε κάτι να σας έλκει και να σας απωθεί συγχρόνως γιατί το ζητούμενο είναι να προσεγγίσετε τον πόλο σας, να ολοκληρωθείτε μέσα από αυτά που πρεσβεύει έτσι ώστε να φτάσετε στην τελειότητα! Κάτι σχεδόν ανέφικτο πλην ελαχίστων φυσικά αφού μετά την επιτυχία τους αυτή δεν θα χρειαστεί να επανέλθουν σε μια ακόμα ενσάρκωση, κατά τον Πλάτωνα.

Όταν καταλάβετε τι είναι αυτό που σας τρομάζει στο ”αντίπαλο δέος” τότε θα επιχειρήσετε να το ξεπεράσετε και θα καταφέρετε να λειτουργήσετε τον άξονά σας κατανοώντας αυτό το κομμάτι που σας λείπει και αφήνει το πάζλ της ζωής σας μισοτελειωμένο.

Καρκίνος «Προστατεύομαι» – Αιγόκερως «Καταξιώνομαι»

Προστασία. Μητρότητα. Εδώ ο καρπός νιώθει την προστασία της μητρικής αγάπης και δένει. Καρκίνος, το ζώδιο που ταυτίζεται με την μητρότητα και που η κινητήριος δύναμή του εκφράζεται μέσα από την συναισθηματική ικανοποίηση και ασφάλεια που νιώθει. Η παρόρμηση του συναισθήματος που θέλει να επιβληθεί έτσι όπως η Σελήνη επιβάλλεται στα νερά σπρώχνοντας τα μια στην άμπωτη και μια στην παλίρροια, αυτή είναι η παρόρμηση του Καρκίνου. Το προπύργιο του είναι η οικογένεια και πασχίζει πάντα να το φροντίσει και να το προστατέψει, με κίνδυνο να εγκλωβιστεί σε αυτό και να μην τολμήσει να βγει στον κοινωνικό στίβο. Ακριβώς απέναντί του ο Αιγόκερως του φωνάζει πως πρέπει να παραμερίσει λίγο το συναίσθημα, να σκληρύνει και να ζητήσει κοινωνική αναγνώριση και καταξίωση. Τον καλεί να πατήσει γερά τα πόδια του στην γη του, να θέσει στόχους και να επιδιώξει να τους καταφέρει.

Η επιτυχία, η καταξίωση, η απόκτηση δύναμης και η φιλοδοξία είναι η παρόρμηση του Αιγόκερω και την επιδιώκει με υπομονή και μέθοδο στην προσπάθειά του να εδραιώσει την παρουσία του στον κόσμο. Η προσπάθειά του αυτή όμως να κατακτήσει τον στόχο του μπορεί να τον κάνει να χάσει την επαφή με τον εσωτερικό του κόσμο και τότε είναι η στιγμή που θα πρέπει να επιστρέψει στον συναισθηματισμό και την τρυφερότητα του πόλου του. Είναι η στιγμή που η Σελήνη θα συνεχίσει να επιβάλλει το συναίσθημά της ως αυτόματη αντίδραση και που ο Κρόνος από απέναντι θα της θέτει όρια μέσα από τους νόμους και τις αξίες που διέπουν την κοινωνία. Ο Καρκίνος θα επιδιώκει πάντα την οικογενειακή ασφάλεια και ο Αιγόκερως την κοινωνική καταξίωση, αλλά αν καταφέρουν να ξεπεράσουν την σκιά τους και διδαχθούν ο ένας από τον άλλο , θα κερδίσουν την ισορροπία τόσο στην οικογενειακή όσο και στην επαγγελματική ζωή.

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα